|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
9.10.2011 17:34:30   
lenci
lejo jaz upam,da je to to in ti že veselo čestitamuser posted image
evo jaz sem imela pa v četrtek posvet in ker mojega dr.ni bilo me je mela dr.šalamun.zmenile sve se kar za IVF in sicer kratek postopek.sedaj samo še čakamo pošto,ki pa se jo čaka do 1 meseca.upam da bo vsaj ivf kar pomagal,če že iui-ji nisouser posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 5351
10.10.2011 10:40:59   
EmaS.
Živjo.
koliko časa čakamo po prejeti pošti ( konzilij ), da gremo v postopek IVF?
user posted image

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5352
10.10.2011 13:24:07   
Anonimen
LeJo -user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako bi lahko bilo drugačeuser posted image Punca user posted image si!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIITAM!!!

JA!!! deeeeeeeeeeeeeeeeeerem se!

(odgovor članu lenci)
  Neposredna povezava do sporočila: 5353
10.10.2011 13:55:51   
julij82
Čestitke vsem, ki vam je že retala, za tiste, ki še čakate pa držim peske!!!

Mene pa zanima, če še katera čaka na pošto za odobritev IUI-ja?? jaz sem imela pregled pri G v sredini septembra, omenili pa so da nekje oktobra naj bi pošiljali pošto. Ali je katera že dobila, ki čaka od septembra? M bo tudi čez par dni tukaj, tko da se mi spet vse podaljša za kak mesec ali dva. :S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5354
10.10.2011 15:43:50   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: julij82

Čestitke vsem, ki vam je že retala, za tiste, ki še čakate pa držim peske!!!

Mene pa zanima, če še katera čaka na pošto za odobritev IUI-ja?? jaz sem imela pregled pri G v sredini septembra, omenili pa so da nekje oktobra naj bi pošiljali pošto. Ali je katera že dobila, ki čaka od septembra? M bo tudi čez par dni tukaj, tko da se mi spet vse podaljša za kak mesec ali dva. :S

julija82 jaz čakam pošto in sicer 8.9. sva bila na razgovoru za IVF in takrat naj bi pripravili papirje in jih poslali na konzilij. Upam, da zdaj počasi bo, ker en mesec je že mimo user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5355
10.10.2011 17:55:54   
Anonimen
rada bi vam vlila upanje...vsem vam!! tudi IUI-ji so uspešni!!

sama sem tudi 4 leta vsaki mesec posebaj razočarano ugotavljala, da nama ni usojeno na lahek način priti do otročička....po 3 IUI-jih nisva prenesla pritiska; ne greva se več!....pač ne bom mama in nikoli ne bom mogla rečt partnerju..ati boš

vem da do zadnjega nisem verjela tem besedam, a ko si nehaš neizmerno želet otročička, ki te bo klical mama, ki ga boš objemala, mu pihala ranice, ga uspavala za lahko noč, ki ti bo rekel rad te imam mami....ta pride.

S partnerjem sva si postavila (nezavedno) druge cilje...skupaj gledati pozitivno na prihodnost brez otrok: to je več časa za crkljanje, lahko se odpelješ 1, 2, 3 na izlet, brez načrtovanja, vikend na morju namesto šolanja otrok, cabrio namesto enoprostorec, savna namesto otroške sobe....vmes pa se spet ljubila kot na začetku....

neobvezujoče sva si po pol leta pauze rekla, da greva še v en postopek, kot moraš it k zobozdravniku,..če že zdravstvo plača zakaj pa ne bi izkoristila kar nama pripada brez pričakovanj, brez upanja,neobvezujoče....

Ddanes mi krvni test pokaže pozitivno!In sem le napisala sms partnerju- Ati boš!

Uspelo vam bo drage moje! Le vprašanje časa je navijam za vsako posebaj!

in ne boste verjele, kako zelo sem si ob prebiranju pozitivnih zgodb želela tudi jaz nekoč napisat tako...danes jo pišem...s solzami v očeh, in pikico v trebuščku

anonimna B.

(odgovor članu vesper)
  Neposredna povezava do sporočila: 5356
11.10.2011 10:00:53   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

rada bi vam vlila upanje...vsem vam!! tudi IUI-ji so uspešni!!

sama sem tudi 4 leta vsaki mesec posebaj razočarano ugotavljala, da nama ni usojeno na lahek način priti do otročička....po 3 IUI-jih nisva prenesla pritiska; ne greva se več!....pač ne bom mama in nikoli ne bom mogla rečt partnerju..ati boš

vem da do zadnjega nisem verjela tem besedam, a ko si nehaš neizmerno želet otročička, ki te bo klical mama, ki ga boš objemala, mu pihala ranice, ga uspavala za lahko noč, ki ti bo rekel rad te imam mami....ta pride.

S partnerjem sva si postavila (nezavedno) druge cilje...skupaj gledati pozitivno na prihodnost brez otrok: to je več časa za crkljanje, lahko se odpelješ 1, 2, 3 na izlet, brez načrtovanja, vikend na morju namesto šolanja otrok, cabrio namesto enoprostorec, savna namesto otroške sobe....vmes pa se spet ljubila kot na začetku....

neobvezujoče sva si po pol leta pauze rekla, da greva še v en postopek, kot moraš it k zobozdravniku,..če že zdravstvo plača zakaj pa ne bi izkoristila kar nama pripada brez pričakovanj, brez upanja,neobvezujoče....

Ddanes mi krvni test pokaže pozitivno!In sem le napisala sms partnerju- Ati boš!

Uspelo vam bo drage moje! Le vprašanje časa je navijam za vsako posebaj!

in ne boste verjele, kako zelo sem si ob prebiranju pozitivnih zgodb želela tudi jaz nekoč napisat tako...danes jo pišem...s solzami v očeh, in pikico v trebuščku

anonimna B.

Čestitke! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5357
11.10.2011 20:03:43   
Rina2
hojla Punce!

najprej hvala za čestitke!
Anonimna res si bila galsna, sem te skoraj slišala user posted image
anonimna B. tvoj post me je ganil do solz. tudi zato, ker sva nekatere podobne občutke preživljala tudi midva, ko nikakor ni ratalo. sedaj pa go girl!user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri nas smo končno dojeli da je to to in se veselimo. Pojavljati so že začeli prvi znaki:rahlauser posted image , napihnjenost in pa bradavičke aaaaaaaaauuuuuuuuser posted image

Dekleta, še naprej vam vsem pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5358
11.10.2011 20:11:38   
mladika
Čestitke LeJo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 5359
13.10.2011 11:25:54   
Rina2
ojla punce!

Hvala za čestitke. A moram povedati, da spet trepetam. user posted image

Danes sem šla na odvzem krvi in preden sem šla v laboratorij  mi je setra rekla, da so lahko testi tudi lažno pozitivni zaradi vseh hormonov, ki jih dobivamo v postopku. Sedaj čist nervozna čakam na sestra pokliče in pove al sem al nisem user posted image

Tako da  vam svetujem, da se ne prenaglit pri urinskih testih še posebej če sta v postopku in jih raje delajte kasneje oz. se obrnite na odvzem krvi.

Sicer pa vam želim lep dan in seveda čim več user posted image .

Pa še user posted image za vas!

Dum spiro, spero!

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5360
13.10.2011 12:57:26   
Anonimen
LeJo, če boš zaradi tega kaj manj trepetala, ti povem svojo izkušnjo: 9 dni po zadnji injekciji Pregnyla, to je 13 ali 14 dni po IUI, se meni na testu ni več poznal učinek teh hormonov, torej test je bil negativen. To pomeni, da po 9 dneh od zadnje injekcije ni bilo več tega hormona v meni in pozitiven test bi pomenil nosečnost. Žal se to ni zgodilo. Malo si preračunaj, koliko dni si od zadnjega "šusa", sicer pa boš rezultate itak kmalu držala v rokah!
Aja, še ena "triki": če narediš danes še en test (oz. jutri z jutranjim urinom), ti bo vse jasno: Močnejši + pomeni, da si noseča in hormon narašča, bolj šibek, bled + pa, da ti je test zaznal hormon iz injekcije, katerega koncentracija je vsak dan manjša. Upam na prvo možnost!

LP, sotrpinka

(odgovor članu Rina2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5361
13.10.2011 13:22:01   
andreja_p
LeJo tudi jaz sem imela ta postopek in se mi je zgodilo da je bil test CB pozitiven,15dan.Nato sem šla na odzem krvi kar je pokazal da ni nosečnosti.Mi je še sestra v LJ ko sem jo poklicala zatrjevala,da če je test pokazal pozitivno nimam kaj skrbeti in da sem noseča.Nato sem sama vztrajala na odzem krvi,da bi bila kar se da najbolj  100%.Tako sem potem rekla da ko mi bo krvni pokazal da je prisoten nosečniški hormon bom verjela da je res to to .Upam da si ti noseča in da te inekcije nimaš več prisotne,oz hormonov.Je res zoperno ko ne veš na čem si,vendar le mirno.Ko te bo sestra poklicala pa nam javi kako in kaj .Do takrat pa sprosti svoje živčke.Držim pesti da ti je ratalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5362
14.10.2011 9:12:55   
Anonimen
Jaz sem dela krvni test 15 dan, in je pokazal + že takrat sem vedela, da je to to...17 dan sem v UKC Mb šla delat krvnega, ki je pravtako potrdil nosečnost z beta vrednostjo 574.

Tako da le pozitivno razmišljat!!

Lp, anonimna B.

(odgovor članu andreja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 5363
14.10.2011 10:30:44   
Rina2
Hojla!

No dvomi so pregnani, nosečnost  je potrjena, BHCG je bil nekaj čez 1000.
Sedaj pa je vse kar si želim, da pripeljemo tole nosečnost srečno do konca in se torej  čez 8 mesecev veselimo težko pričakovanega, zdravega sončka, zakladka, srčka.... To je vse, kar si želim...

andreja _p zasledila sem, da vam tokrat ni uspelo. Zelo mi je žal. Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image  in ti želim, da vam čim prej uspe.

Pa še user posted image vsem za srečo.

Dum spiro, spero!

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5364
14.10.2011 11:32:38   
andreja_p
LeJo čestitam za potrjeno nosečnost.Tvoja bHCG je res lepa.Čestitam da ti je uspelo.Ja pri meni IVF ni bil uspešen.Ne vem kako to.A ti si imela kakšno težavo,da so te dali na IUI?Jaz imam endometriozo v lažji obliki,pa verjetno je povezano s tem da ne gre.Ali je oblika maternica pomembna pri zanositvi?Drugače nam zatrjujejo da je z nama vse uredu,sam jaz sem mnenja da verjetno je nekaj narobe,če ne gre in ne gre nikakor.Moj ima pa res zelo dober spermiogram.Če razmišljam realno sedaj ko sem imela IVF:imela sem 13 celic,11 se jih je oplodilo, 1 se je nehal razvijati,ostalo mi jih je 10,in 2 so mi vstavili,ostalih 8 pa zavrgli,ker niso bili primerni za zamrznitev.Res ne vem kaj bi bil sedaj vzrok.Možno je da so moje celice bolj slabe kvalitete in s tem posledično pride do slabšega zarodka.Količinsko jih je dovolj,sam bomo mogli delati na kvaliteti,mogoče kakšna dijeta pa bo potem lažje.

Lep dan,pa veliko uspeha z IUI postopkom vam želim.

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 5365
14.10.2011 12:55:04   
Anonimen
andreja_p
priporočam, da odvržeš skrbi...jaz sicer nisem izvajala diete, a sem začela malo bolj gledat na zdravje, v bistvu ne zaradi zanositve same, ampak zaradi kvalitete življenja...

tako sem začela vsak dan s sprehodi, sadnimi malicami, namesto sladkorja med, in namesto navadnega kruha, le 1-2 rezini polnozrnatega kruha in kapsule matičnega mlečka.

V bistvu so mi najbolj pomagali dolgi sprehodi, da sem si zbistrila misli, in uživala v naravi in se posledično tudi sprostila.

andreja_p tudi tebi bo 1x uspelo...ta čas "čakanja", pa izkoristi kar se da. Da ne boš kdaj gledala nazaj in ugotovila, da so leta letela, in edini spomin ki ti je ostal, je neizmerna žalost in želja po otročku.

Lejo čestitkeuser posted image user posted image za lepo beto..smem vprašat kateri dan si delala krvnega?

anonimna B.user posted image

(odgovor članu andreja_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 5366
14.10.2011 14:15:33   
Rina2
andreja_p, pri nama je bila nepojasnjena neplodnost, trudila sva se večk kot leto in ker nama ni uspelo, naju je zdravnica poslala na preiskave (takrat sva bila stara 30), potem so se zvrstili pregledi, laparo in histero, vmes smo se še trudili kolikor je bilo dopuščeno zaradi posegov, pa nič. Lani septembra bi morali začezi z IUI-ja in po zadnjem posvetu pred postopki sva se čist sprostila, prepričana sva bila, da nama bodo zdravniki septembra pomagali zanositi, IUI statistike sploh nisva poznala in ko sva se tako sprostila nama je po naravni poti uspelo poleti zanositi a se je laski septeber žal spreobrnil v katastrofo. Imela sem zamujeni splav in dve abraziji. Že novebra pa sem dobila zeleno luč, da spet poizkušamo. On in do itega IUI-ja ni ratalo spontano. Kolikor jaz vem oblika maternic ni kriva za ot, da ne moremo zanositi pač pa lahko kaka pregrada povzroča SS oz prezgodnji porod.
No jaz sem toliko na slabšem ravno v tem drugem - donositvi. Preden smo se sploh začeli truditi za otroka mi je G odkrila pregrao in mi svetovala, da jo odstanim, da se izognem  morebitnim SS. TAkrat nisem dvomila v njene nasvete in sem to tudi storila, šle kasneje sem ugotovila, da se taki posegi odsetujejo pred prvo nosečnostjo saj  slabijo maternični vrat, pozročajo zamujena splave, prezgodnji porod itn. Torej, če upoštevamo, da sem pred prvo nosečnostjo imela 2 HSG-ja, potem zamujeni splav in 2 abraziji, spadam v tem trenutku v zelo rizično skupino in je velik vprašaj, če bom sploh uspela donositi. Skratka, veselimo se plusa in s strahom pričakujemo prihodnje tedne in mesece. ZAto se še sploh nisem priključila forumu Čvekanje v pričakovanju. Sem lani preveč veselo čvekala in potem bila takooo zelo žalostna in razočarana. Andrej_p verjamem, da vama bo zelo kmalu uspelo, veliko več možnosti imata, da zazibata zravo dete kot midva! Sem pa že 2X ugotovila da pri zanositvi pozitivizem in sproščenost pripomoreta ka uspehu. Obakrat sva zanosila, ko sva bila res sproščena in se sploh nisva obremenjevala s tem. IUI statistiko sva tokrat čist odmislila in bila prepričana, da drugače kot uspeh ne more biti.
Anonimna na krvni test sem šla 17 dan po IUI-ju. Kako si ti? Kdaj točno si imela IUI?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5367
15.10.2011 18:08:53   
thanchyka
Anonimna B in LeJo čestitke! Fejst držim pestke, da bosta obe veseli in srečni  user posted image !!! Gremo punce!    user posted image

Za nas ostale, ki pa še čakamo malo pikico, pa eno veliko veliko veliko user posted image , da se bomo tudi me čimprej redile zaradi user posted image ! Zunaj je že fejast mrzlo, se bomo zdaj veliko raje stiskale kot pa v poletni vročini user posted image user posted image

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 5368
18.10.2011 19:54:57   
julij82
No jaz sem danes dobila končno pošto, da imam odobren IUI, tko da grem borbat naprej iiiiiii jutri pokličem, ker se mi ravno izide z M

(odgovor članu thanchyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5369
20.10.2011 7:50:07   
julij82
jaz sem za IUI čakala dober mesec.

IZVIRNO SPOROČILO: EmaS.

Živjo.
koliko časa čakamo po prejeti pošti ( konzilij ), da gremo v postopek IVF?
user posted image

(odgovor članu EmaS.)
Neposredna povezava do sporočila: 5370
20.10.2011 13:13:36   
EmaS.
Hvala Julij82  :)
Želim ti veliko sreče v postopku,
jaz čakam za IVF  :)

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5371
20.10.2011 13:38:20   
Melany25
Čau punce :)

no ves čas vas berem na forumu pa sem se odločila, da tudi jaz kaj napišem na to temo..

Tudi sama sem bila zdaj prvič v postopku IUI, dobila sem tablete Femara, ki sem jih jemala 3 do 7 dan menstruacije, 10ti dan sem šla na ultrazvok in tam sem videla, da je zdravnica napisala 23mm ne vem točno kaj te zadeve pomenijo itd.. uglavnem drugi dan sem bila že napotena na inseminacijo ni mi bilo potrebno dobiti stop injekcije. Sem pa mogla it 7dmi dan po inseminaciji k zdravniku, da mi je dal injekcijo za podporo nosečnosti.

Predvčerajšnjem sem naredila test Clear Blue in je bil pozitiven user posted image , ker pa vem da zna biti test tudi lažen po injekciji za podporo nosečnosti, sem šla včeraj še na krvni test, ki je pokazal rezultat 11,69 kar pomeni da je nosečnost in naj bi to bila "začetna nosečnost". Poklicala sem v Leonišče in jih povprašala, rekli so da to še ni dokončni rezultat in da naj počakam še par dni..
Danes zjutraj pa mi je pritekla sveža rdeča kri user posted image  ampak je čudno, ker se je kri zdaj že ustavila in imam samo tak nežno roza oz. malenkost rjavkast izcedek.. Malo sem neučakana, ker ne vem ali to pomeni, da je prišla menstuacija ali je od ugnezditve in sem morda le zanosila..

Zanima me, če katera ve ali injekcija za podporo tudi vpliva na rezultat krvnega testa, če ga narediš pred 10tim dnevom ko si dobil to injekcijo? Namreč vem, da na urin vpliva in kaže lažno pozitiven test še 10 do 14 dni..

Za odgovor se vam zahvaljujem!

(odgovor članu julij82)
Neposredna povezava do sporočila: 5372
20.10.2011 19:30:14   
Rina2
Melany 25 pred dobrim tednom sem bila krvnem testu po IUI postopku (tako kot sem bila naročena - 17.dan po insemenaciji). Tja sem prišla prepričana, da sem noseča, ker mi je 4 dni prej CB test pokazal user posted image . Pa mi je sestra rekla, da bo šele krvni test pokazal, ali sem user posted image ali ne, ker so testi zaradi hormonov lahko lažno pozitivni. in me vprašala koliko dni po 2.injekciji sem delala test. če delaš test prehitro po tej drugi injekciji (ki je za podporo morebitni nosečnosti) je ta lahko lažno pozitiven saj injekcija vsebuje hormone. isto sem imela femaro in potem dve mislim da pregnyl injekciji. Bhcg v krvi je bil čez tisoč, kar pomeni nosečnost. Če se ne motim bhcg več kot 40 pomeni zagotovo nosečnost po 10 pa da nosečnosti ni. Mislim, da je tako. Držim ti pesti, da bo vse OK in se nosečnost potrdi.

Dum spiro, spero!

(odgovor članu Melany25)
Neposredna povezava do sporočila: 5373
22.10.2011 11:44:02   
~Biba~
IZVIRNO SPOROČILO: LeJo
Anonimna na krvni test sem šla 17 dan po IUI-ju. Kako si ti? Kdaj točno si imela IUI?

IUI sem imela 23.9. Test 17 dan. Le da v MB ni druge injekcije za podporo nosečnosti. In urinski test kaže že po 14 dneh po IUI (toraj 15 dni po stopki) prav.

Zaenkrat sem ok...le zaspanost me daje in občutek slabosti, če vsake toliko ur nekaj ne pojem.

(danes je čas da se neham skrivat pod anonimno B.user posted image )

melany25 mogoče si dela test prehitro..komaj 14 dni po injekciji, test pokaže prav. vem da je težko čakat, a čas bo pokazal svoje. Upam da ti je uspelo.

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 5374
22.10.2011 11:54:43   
EmaS.
~Biba~ user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 5375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?