Rina2
|
andreja_p, pri nama je bila nepojasnjena neplodnost, trudila sva se večk kot leto in ker nama ni uspelo, naju je zdravnica poslala na preiskave (takrat sva bila stara 30), potem so se zvrstili pregledi, laparo in histero, vmes smo se še trudili kolikor je bilo dopuščeno zaradi posegov, pa nič. Lani septembra bi morali začezi z IUI-ja in po zadnjem posvetu pred postopki sva se čist sprostila, prepričana sva bila, da nama bodo zdravniki septembra pomagali zanositi, IUI statistike sploh nisva poznala in ko sva se tako sprostila nama je po naravni poti uspelo poleti zanositi a se je laski septeber žal spreobrnil v katastrofo. Imela sem zamujeni splav in dve abraziji. Že novebra pa sem dobila zeleno luč, da spet poizkušamo. On in do itega IUI-ja ni ratalo spontano. Kolikor jaz vem oblika maternic ni kriva za ot, da ne moremo zanositi pač pa lahko kaka pregrada povzroča SS oz prezgodnji porod. No jaz sem toliko na slabšem ravno v tem drugem - donositvi. Preden smo se sploh začeli truditi za otroka mi je G odkrila pregrao in mi svetovala, da jo odstanim, da se izognem morebitnim SS. TAkrat nisem dvomila v njene nasvete in sem to tudi storila, šle kasneje sem ugotovila, da se taki posegi odsetujejo pred prvo nosečnostjo saj slabijo maternični vrat, pozročajo zamujena splave, prezgodnji porod itn. Torej, če upoštevamo, da sem pred prvo nosečnostjo imela 2 HSG-ja, potem zamujeni splav in 2 abraziji, spadam v tem trenutku v zelo rizično skupino in je velik vprašaj, če bom sploh uspela donositi. Skratka, veselimo se plusa in s strahom pričakujemo prihodnje tedne in mesece. ZAto se še sploh nisem priključila forumu Čvekanje v pričakovanju. Sem lani preveč veselo čvekala in potem bila takooo zelo žalostna in razočarana. Andrej_p verjamem, da vama bo zelo kmalu uspelo, veliko več možnosti imata, da zazibata zravo dete kot midva! Sem pa že 2X ugotovila da pri zanositvi pozitivizem in sproščenost pripomoreta ka uspehu. Obakrat sva zanosila, ko sva bila res sproščena in se sploh nisva obremenjevala s tem. IUI statistiko sva tokrat čist odmislila in bila prepričana, da drugače kot uspeh ne more biti. Anonimna na krvni test sem šla 17 dan po IUI-ju. Kako si ti? Kdaj točno si imela IUI?