dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi IZVIRNO SPOROČILO: Tira Manna samo en predlog: očitno tamala rabi več pozornosti, mogoče je ljubosumje prišlo za njo... poskusi jo čim bolj zaposliti in ko nekaj stori narobe ji ne reci: "Ne delaj tega in tega", ampak ji povej kaj LAHKO dela.... recimo ne reci ji "Ne riši po mizi" ampak ji reci "Manca riši po papirju"... ...jaz še dodajam,da takrat ko že sama veš da ti navija še deseti živec ,da probaš pogoltnit vse skupaj,zajeti sapo ,se umirit in ji čisto potiho nekaj povedat,s tem boš pritegnila zagotovo pozornost,saj jo bo zanimalo zakaj te ne sliši dobro in bo prišla bližje ti pa ji takrat povej nekaj lepega ,da jo imaš rada,in da imaš za njo poljubček...mogoče bo delovalo...treba bo obrnit v pozitivo ,tako kot je tira napisala...rabi pozornost ,ko kam greste jo ima verjetno dovolj že od drugih ,sploh če jo kdo ogovarja ali pa sama odmisli vse skupaj...doma pa je drugače ,kjer ste ti ,lucjan in ona in zadevo seveda sebi v prid tudi izkoristi...vem da je težko in te čisto štekam,ker bi rada dala vse za oba,a očitno ni dovolj ...si jo že probala vključit v previjanje ,pa vozičkanje ,da ti pomaga kot VELIKA sestrica ...ja sej vem da verjetno nič novega ne slišiš...ampak tole da otroka pritegneš je dobra psihološka finta ,da odpiraš usta in komaj kaj glasu daš iz sebe-pali najbolj takrat ko je otrok najbolj razdražen... Manna, jaz se bom kar tukaj podpisala, če lahko... ne odreagiraj z negativo, čeprav vem, da je včasih težko. Ravno to ji da zagon, da je še večji Vidim sama pri sebi. Obrni stvar na pozitivno stran pa ji povej, da naj ne riše po mizi, ker.... da je itak bolj zabavno risat po papirju, ker tam risbica ostane. Naj ne skače po postelji s čevlji, ker čevlji so za zunaj, naj skače s copati,.. če ji boš dovolila, tako ne bo več zanimivo. In kot je rekla bjondi, ta zadnji stavek, pomaga, preverjeno. Sploh, če otrok kriči... jaz se vsedem k njej, in čisto počasi začnem govorit o čisto tretji stvari... Ker je pač radovedna, pomaga... Lahko je nasvete delit, ko si pa enkrat sam na tem, pa ni fajn...
|