tecka
|
Živ, punce. DH, super za čevlje. Mi gre pa malo na smeh. Ker tudi jaz mislim, da SAMO naš Srečko nori po trgovinah in da drugi otroci pridno ubogajo . Hrano nakupujemo skupaj, ponavadi pridno sedi v vozičku, če dobi marmeladni rogljiček (ni več žemlja zadosti). Na blagajni pa kaj pomaga dat na trak in da trgovki plačilno kartico. Ali pa da blagajničarki denar (če je dovolj en bankovec) - skratka malo ga vključujem v nakup. Je pa pri nas strašna razlika, če sva v trgovini jaz in Srečko/naš in Srečko - takrat ni težav. Težave so, če smo vsi trije, takrat mu pa prav hudički gledajo iz oči in samo gleda kje bo kaj ušpičil. Cunje ali kaj drugega pa grem najraje kupovat sama, da si lahko stvari v miru ogledam. Ker traja malo dlje ponavadi, niti ne morem pričakovati od Srečkota, da bo potrpežljiv v eni zanj dolgočasni trgovini. Takrat je pa najbolj zabavno, če se z našim vozi po tekočih stopnicah ali z dvigalom. Vloga za vrtec - Jaz pa ne mislim nič hitet. Naj se kar zmenijo za nova pravila. Problem je namreč tudi v tem, da se vloga preseli iz lokalne na državno oblast. Če vložiš na občino, ne narediš nič, ker ti bodo itak izdali odločbo, da je vloga brezpredmetna (tako piše na spletni strani naše občine). Če oddaš vlogo na CSD in na napačnem obrazcu, si predstavljam, da bo isto. Tako da bom jaz počakala, da se zadeva skristalizira, ko bo enkrat na CSD bodo pa itak pravila enaka za celo državo. Duda. Tudi naš Srečko se še spomni nanjo vsaj 2x na mesec in mi je kar težko pri srcu, ker vem, da je takrat v stiski. No, dokler pa je Srečko še imel dudo, mu je pa od našga teta govorila, da je grd in naj jo že da stran. Ona pa s cigaretom v ustih . No, pri nas smo dudo opustili, pa ne zaradi nje, zdaj pa imam jaz priložnost, da ji vrnem. So dobili še enega dojenčka in starejša sestrica duda ko nora (kar prej ni). No, meni srce ne da, da bi tamali rekla, da je grda, ker mi je to čisto mimo. Ja, tej ženski bi morala dat kengurujčka, ki sem ga posodila sodelavcu oz. sem ji hotela kupit drugega rabljenega. No, na koncu sem se odločila, da ne bom jaz nič kupovala, ampak sem ji samo povedala, kakšna je situacija in je lepo sprejela. Lepše kot sem pričakovala. Sem se pa tudi jaz odločila nekaj. Zdaj ne bom več posojala, ampak bom dajala. In ko bom nekomu nekaj dala, bom striktno rekla, da ne sme več vrniti. Bom pa seveda malo bolj pomislila, kaj bom komu dala .
|