beti 1
|
Pozdravljene! Cepljenje jaz sem se sicer zaradi službe cepila redno od 1. nosečnosti dalje, ker smo meli zastonj, tako da sem orng precepljena, tudi proti novi gripi. Za letos pa še ne vem, bom verjetno G prašala 25., ko imam naslednji pregled. Zaradi mene se mi niti ne zdi nujno, glede na to, da bo prišel sredi najintenzivnejše obdobje viroz in bosta starejša 2 vso to "golazen" pridno nosila domov iz šole in vrtca pa razmišljam, da bi se vseeno cepila, ker bo tako mogoce bolj zasciten preko mojega mleka. Malo me skrbi, ker je mlajši pristan na neonatologiji komaj 10 dni star zaradi bronhiolitisa in ne bi rada tega še enkrat doživela. Gnezdenje me še čisto nič ne matra, če izvzamemo nakup vozička. Od ponedeljka sem doma, pa se mi zdi še neskončno dolgo, če pomislim, da imam do roka še slabe 4 mesece. Saj dela mi ne manjka, bi morala nalogo za službo spisat preden rodim, pa stanovanje zrihtat, ker sem od začetka nosečnosti do zdaj samo res najnujnejše zaradi utrujenosti. Starejši otroci: mi smo se sicer pripravljali na prihod drugorojenca, smo prvemu kkupili darilo (dojenčka) v imenu drugega, on je tudi kupil darilo za dojenčka,... Pogovarjali smo se kolikor se je pač dalo, ker je bil takrat star 2 leti,... Potem se je pa zelo neugodno izšlo, tako da me je starejši 1. videl šele popoldan na dan, ko sem prišla iz porodnišnice. Tisti dan je bil tako iz sebe, da je zaspal šele po nekaj urah dretja in eni uri objemanja v postelji, čeprav je sicer zaspal sam. Naslednjih nekaj dni je bilo še hudo, potem je pa mali itak bil na pediatriji, jaz pa kot ljubljančanka nisem mogla biti ves čas zraven in me je starejši ta čas imel zase, kar se je dobro obneslo. Sem bila sicer na smrt utrujena, ampak se je splačalo skakat sem in tja. Sedaj sta pa že tako velika, da že vesta, kakšni so dojenčki in imata tudi že svoje fantazije o tem, kako bo. Mlajši se je že pred časom odločil, da bi imel sestrico in da bo Pridna Petra (po liku iz Groznega Gašperja). Pa oba sta odločena, da ne bosta pomgalal pri previjanju smrdečih plenic . To s piškotki za v vrtec se pa tudi meni zdi super ideja. Mi je bilo pa ful zanimivo, ker je imel mlajši ravno v času, ko sva delala na eno obdobje, ko se je intenzivno igral z dojenčkom in me vsakič, ko sem kam prišla po njega božal po trebuhu in popku. Kot da bi vedel, kaj imava z v načrtu. To je trajalo, do takrat, ko sva jima povedala, da bomo imeli še enega . Janchek Partus je porod, jaz sem tudi obakrat dobila napotnici že takoj ko je bila nosečnost tako daleč, da je imel realne možnosti za preživetje. Verjetno tudi zato, ker sem hodila k ginekologinji na periferijo, živela pa v Lj. BTW mene je tudi že namočilo danes, sem si izbrala predolgo traso za jutranji sprehod. Coccinella in dina magnezij v takih primerih nikoli ne škodi, pa počitek seveda tudi ne. Dekletce pozdravljena med nami Girly glede močnih in bolečih krčev ponoči. Meni se je nekaj podobnega zgodilo v 2. nosečnosti, po tem ko sva . Sem se tako ustrašla, da sva potem do 37. t. abstinirala. Potem sva pa poskušala, če teorija o povezavi z drži in šla že čez nekaj ur v porodnišnico. Kasneje sem izvedela, da je v spermi nek hormon, ki lahko sproža krčenje maternice in s tem take težave. Vreme je pa res , je dopoldan tako čudno dež padal, da imam vlažen strop v dnevni sobi. Šest let smo že tukaj, pa se to še ni zgodilo. Bo treba kakšnega mojstra za strehe najt, da pogleda, kako je s tem. lep vikend vsem
|