|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
11.10.2011 8:40:04   
kokosh
Predporodna priprava je sklop 13 predavanj, ki v stari ljubljanski porodnišnici potekajo vsak mesec nekajkrat tedensko ob 3 različnih terminih dnevno.

Tečaj zgodnje nosečnosti je za nas že mimo, tečaj za bodoče očete je pa hitri enodnevni tečaj za pridobitev potrdila za prisotnost očeta pri porodu in poteka vsakih 14 dni.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
11.10.2011 8:42:49   
Janchek81
kokosh hvala za obrazložitev ... pol najbols, da dons pokličem in se naročim za 7.november, če me bojo sploh še uzel, glede na to, da piše, da je treba 30 dni prej se prijavit ... user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
11.10.2011 21:55:11   
Anonimen
Ojla punce,

jaz imam en voziček viška za prodat. Uporaben od rojstva dalje. Je modre barve, jaz pa pričakujem punčko.
Voziček je NOV in nikoli uporabljen. Smo prehitevali z nakupom user posted image
Tak kot na sliki:
user posted image
user posted image
user posted image

moj tel. 051 749 808
cena 120 €

še opis in mere: Otroški voziček z prevajalno torbo in torbo za prenašanje otroških potrebščin.
Otroški voziček je primeren za novorojenčke in otroke do 20kg. Konstrukcija otroškega vozička je stabilna in hitro zložljiva. Podvozje odlikujejo velika (ca 26cm) kolesa. Ogrodje otroškega vozička je opremljeno z vzmetmi za bolj udobno vožnjo. Zavore so na prednji in zadnji osi vozička. Ima dve možnosti vožnje, in sicer da je otrok obrnjen proti smeri vožnje oz. obratno. Ima preklopen senčnik, katerega se da tudi odstraniti. Naslonjalo za hrbet in noge je nastavljivo po naklonu v različnih stopnjah. Postelja je debelo oblazinjena iz prijetnega kvalitetnega materiala. Po 6. mesecu je možnost uporabe športnega sedeža. Zadaj na otroškem vozičku je velika nakupovalna košara. Otroka varujejo kar 6 točkovni varnostni pasovi.    
Dimenzije vozička in teža: Odprt voziček
Zložen voziček:
Postelja
(DxŠxV) 104,5x51x87,5cm
(DxŠxV) 92x51x45cm
(DxŠxV) 69x32,5x17cm
Vsebina vozička 1 x otroški voziček
1 x prenašalna postelja
1 x podnožna torba
1 x torba za potrebščine

(odgovor članu Janchek81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2228
12.10.2011 8:51:20   
tix
Živjo.

Hvala za naslove!

Jaz se pridno redim, ostalo pa vse po starem :) Sem pa včeraj v CA kupila en bundast plašč, JUHUuser posted image (ker zmrzujem zunaj), ki ga bom lahko nosila še kasneje, imajo zdele ful enih reči, pa kratkih plaščev, ki ze zapnejo do trebuha, če keri kaj manjka naj si gre pogledat včeraj je bilo še 25% znižanje na vse zimske stvari, vrjetno še traja - sem naredila reklamo user posted image [sm=smiley36.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
12.10.2011 9:52:18   
Kasija
Anonimna, tvoj post paše med male oglase tukaj http://www.ringaraja.net/malioglasi.asp. Tale tema je namenjena mamicam, ki pričakujemo dojenčka. Si pa vabljena, da z nami kaj poklepetaš.

Jaz končno eno dopoldne uporabljam za počivanje in delanje kar hočem user posted image  Za začetek sem si izbrala počivanje pred zaslonom. Se mi zdi, da bolj ko se bliža pdp, več dela imam. pa tako sem si zamislila, da bom zdajle že na veliko počivala, mislila na user posted image . pa vse en sam stres. sem sicer dobila polovični delovni čas - bolniško, ampak se sprašujem, kako bom zdržala do konca user posted image  vozim ko en mesečnik, pa sem običajno previdna voznica. kar pozabim, da sem za volanom. do službe imam pa 40 minut v eno smer. A se vam tudi dogaja, da odtavate? še vedno me vse tišči navzdol. popadkov pa nekaj časa ni bilo na spregled.

Dojenček mi pritiska na pljuča in sem zadihana ob najmanjšem naporu. recimo včasih ne pridem eno nadstropje po stopnicah in se moram na 3/4 oddihat. Včeraj sem si dala dva vzglavnika za spat in potem je bilo boljše vsaj ponoči. Pa kako že močno brca? Sem pozabila, da je lahko tako. Ali je pa tale bolj divja user posted image .

tix za bundo user posted image  pa hvala za informacije. jaz še kar hodim okrog v moževi vetrovki z reklamnim napisom od službe user posted image .

obrazci tiste, ki imate otroke v vrtcu, morate še oddati po rojstvu ponovno vlogo za znižano plačilo, ker se dohodki potem delijo na +1 otrok. pa že itak je treba oddat vlogo decembra za naslednje leto. no, pač da vas spomnim. je pa baje treba letos oddajat na csd in ne več na občino. jaz se spremnijam v obrazco-manijaka; del gnezdenja user posted image user posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
12.10.2011 10:27:24   
coca cola
Pozdravček user posted image

Kako ste? Ja sem glihkar iz laboratorija imam danes presejalni test za diabetes............sm glihkar tisto vodo sladkono popila user posted image , pa lačna sm ful......sam ne bom smela jest do 12 ure user posted image

A pritiska že na pljuča...........jaz se pa čudim kaj težko diham že user posted image

Naslednji pregled imam 17.10. pa da vidimo malega kolk je že velik, ker divjak je pa pravi user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
12.10.2011 10:46:41   
ronja
obrazci tiste, ki imate otroke v vrtcu, morate še oddati po rojstvu ponovno vlogo za znižano plačilo, ker se dohodki potem delijo na +1 otrok.

Hvala, da si me spomnila. spomni me še 1x januarja, velja?user posted image Pliiiizuser posted image .

Sicer grem nekaj naredit za službo - včeraj sta šli mali končno v vrtec in sem nekaj delala in sedela in me je popoldne tako bolelo, da sem mislila, da bom znorela. Požrla buscopanov, pa sam počivala potem... Eh, saj bo - če je zdržal do zdaj bo pa še te 3 mesece, a ne? Samo upam, da se ne bo kdo spomnil me dat nazaj delat, ker kakor se mi kdaj zdi, da bi to šlo, ko pa probam, pa res pridno sedim in pišem... pa se to navadno ne konča glih najbolj fajn (že brez vožnje z biciklom sem pa tja, pa premettavanjem laserjev s stojali, ki tehtajo skup več kot 15 kil, itd...)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
12.10.2011 10:49:07   
martythezebra
tix v katerem CAju si pa kupovala bundo?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
12.10.2011 10:53:48   
urshek
Mi gremo pa na pregled! :)

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
12.10.2011 10:56:42   
sanrca.81
Zgaga peče....zdaj je pa začelo nagajat to :(:(

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
12.10.2011 12:44:08   
tix
zgage na srečo še nimam imam pa če se mal preveč najem user posted image prov tist čudn občutek, da ima premal prostora

martythezebra v Qlandiji v Kranju, sem kar malo zapravljala še majice in kapo za malega, potem še čevlje v BC

Kasija ti kar obveščaj, da ne bomo pozabili na kakšen obrazec

(odgovor članu sanrca.81)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
12.10.2011 13:04:27   
Tadea
Mene pa zgaga že vsakodnevno peče, sploh zvečer, ko na hrbtu leži pred TV. Učasih je kr hudo, mi gre kr na bruhanje, pa mi nekak najbolj pomaga, če čigumi žvečimuser posted image
A pozna katera kakšno dobro metodo preprečevanja zgage? Drugače je pa važno da je mojuser posted image zdrav, bom že potrpela to zgago, pa tud oteženo dihanje.
A vas že kej preganja gnezdenje? Z mojim se zdej dogovarjava za eno stanovanje, ker sva se odločla da greva za sebe in se mi zdi da bo čist premal časa, da bom use zrihtala do konc decembrauser posted image
Lep dan
LP

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
12.10.2011 15:23:37   
Matkurja
Kasija, jaz sem ista. Jaz se vozim eno uro v vsako smer in včasih se v nekem kraju vprašam, kako sem prišla do tja, ker se ne spomnim niti enega detajla do tam.
Sicer pa jaz delam samo še 1. novembra. Sem že povedala na šihtu,d a bodo lahko najdli pravočasno zamenjavo in da ne bodo morale sodelavke preveč namesto mene delat.

Jaz sem tudi precej zadihana, ko grem po stopnicah.

Dina, jaz sem tudi danes imela cukr test. Pa ni blo tako težko spit titih 4 deci cukrene vode. Težje mi je blo zdržat lačna, ker sem navajena jest ob pl 6 zjutraj, oz. takoj ko vstanem. Rezultate bodo poslalai pa kar h ginekologu, če bo kaj narobe me pa pokličejo.

A mogoče veste kakšne so mejne vrednosti. Ker meni je prečitala samo prvi rezultat od danes in je rekla, da ni videti panike.

Tadea, midva se rvano seliva. Stanovanje sva že dobila, zdaj ga opremljava in iščeva kako poceni varianto, ker drugače nama ne bo zneslo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
12.10.2011 18:59:18   
tita13
BLOOM1

Opazila sem, da si enkrat avgusta napisala, da boš kupila Bugaboo donkey, pa da moraš počakati do decembra, da ga lahko naročiš.

A mi lahko prosim sporočiš, kje se ga bo dalo naročit. Mi pričakujemo dvojčke in bi zelo radi počakali ta voziček. Rok imam sicer šele v začetku decembra, ampam mislim, da glede na vse težave dlje kot do začetka novembra ne bomo prišli.

V BC so nam rekli, da se bo ta voziček pri nas dalo dobiti v začetku naslednjega leta.

Hvala za informacije.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
12.10.2011 20:54:59   
Kasija
tadea meni pomaga pitje donata proti zgagi. ampak sem imela šele parkrat tako da nisem ekspert.
Gnezdenje pa me grabi na polno. Nova luč, miza, pospravljam in nosim stvari po hiši, preurejam... mojmu se bo zmešalo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

obrazci tiste, ki imate otroke v vrtcu, morate še oddati po rojstvu ponovno vlogo za znižano plačilo, ker se dohodki potem delijo na +1 otrok.

Hvala, da si me spomnila. spomni me še 1x januarja, velja?user posted image Pliiiizuser posted image .

Ali pa ti mene user posted image

(odgovor članu Tadea)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
12.10.2011 21:08:59   
ronja
tadea meni pomaga pitje donata proti zgagi. ampak sem imela šele parkrat tako da nisem ekspert.

Donat rules! Če pa to ne zaleže, pa lahko probaš kak rupurut, ni prepovedan v nosečnosti. Ampak donat je fajn, ker ti po grlu tako fajn nevtralizira že ko ga požiraš dol...

kasija, hehe, velja, bova ena drugo spomnili;)

Danes smo bile malo zunaj, šle na Grad, (brez skrbi, tempo 2 letniceuser posted image , ki mora pred vsakim korakom črtico v pesek narisatuser posted image , pa v vsaki luknji škrate iskatuser posted image ) ampak vseeno me je potem spet bolelo za znoret (oz. me še) - kaj naj? Dam življenje "on hold"? Zaprem malidve not za 3 mesece? Jima rečem, da gremo iz vrtca vedno direkt domov, ko me pogledata z unimi učki? Pri tem, da mislim, da je dobro za male, da so veliko zunaj, sploh če je tak lep dan, da ga je res škoda... Grrr - res, tale je zadnji! Sem ful boljša mama, če nisem noseča!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
12.10.2011 21:54:30   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 28.10., MS (okolica), user posted image , MS

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 11.10., 23.8. ?, user posted image
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 11.10., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
Anonimna K, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 18.10., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 2.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 19.10., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 3.10., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 11.11., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 20.10., 21.9., Divača, user posted image

26.1.
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.9., 19.9., LJ, user posted image
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 19.10., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 17.10., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

SKUPAJ NAS JE: 73user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 15
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
12.10.2011 22:09:47   
Mistica
Pozdravljene

Čestitke vsem za oprevljene preglede in pridno gnezdenje.user posted image Pri naju se bo šele dobro začelo, razen oblekic in lupinice še nimava nič pripravljenega. Bi rada kupila rabljen voziček in posteljico, a moram reč, da ni toliko izbire ali pa sva potem prepočasna in je že prodanouser posted image

Ena je nekaj strani nazaj spreševala in ker imam sedaj malce več časa in ker sem iskala tudi zase, sem spisala oz. povzela iz drugih tem kaj potrebujemo za novorojenčka.
Tiste, ki imate več izkušenj, bi povabila, da ga dopolnite, odstranite, kar ni nujnega in seveda pokomentirate. Meni se nekaj stvari ne zdi nujnih, nekaj se jih da kupiti tudi naknadno. Bo pa kateri prišlo mogoče prav za "orientacijo" in pomoč pri nakupu. Mislim, da sem zajela tiste bolj osnove stvari.
Vesela bi bila, če bi katera napisala kaj moramo pripraviti za v porodnišnico. Saj vem, da bomo to izvedeli v šoli za starše, a vseeno bi bilo fajn vedeti, da še to istočasno kupimo.

Oblačila
Kompletek za iz porodnišnice (kaj vse naj bi vseboval za Januarčka?)
Bombažne / tetra / mako jopice dolg rokav
Bombažni bodiji z dolgimi rokavi – na preklop
Žabice do pasu
Hlačke z naramnicami (pliske)
Hlačke do pasu
Pajacki (topli, »plišasti«)
Kapice (bombažne, »plišaste«)
Nogavičke, copatke (bombažne, »plišaste«)
Pižama
Rokavičke (da se ne praskajo)
Bundica/ pajac/ vreča v katero oblečeš celega dojenčka

Pripomočki, higiena
Plenice za enkratno uporabo
Tetra plenice
Povijalne plenice (?)
Slinčki
Olje (olivno, mandljevo- za temence)
Hladilno mazilo
Zaščitna krema za obraz za otroke
Otroško milo (?)
Bombažna vata
Vlažne krpice za ritko
70% alkohol za čiščenje popka
Fiziološka raztopina (za nosek, …)
Krpice za umivanje
Gaze za umivanje popka
Aspirator za nosek
Škarjice z zaobljenimi konicami
Glavniček, krtača za lase
Palčke za čiščenje ušes
Sterilni zloženec
Bepanthen
Termometer za vodo in za zrak
Termometer za temperaturo (npr. duda ali za v uho)
Stekleničke
Dude
Ščetko za čiščenje stekleničk
Brisače
Čaj za novorojenčka in čaj za dojenje
Prsna črpalka
Posodice za shranjevanje mleka
Mleko za dodajanje (+ termoflaša za vodo za na pot)
Ščitniki za bradavice / prsne blazinice
Lenolin za mazanje bradavic
Vir vložki
Hlačke za enkratno uporabo
Nedrčki za dojenje

Oprema
Lupinica
Voziček
Posteljica, jogi, kovtrček, nepremočljiva zaščita za jogi, posteljnina
Odejice
Previjalna podloga / previjalna miza
Banjica
Ležalnik
Elektronska varuška
Torba (previjalna oz. za potrebščine)

Pozdravček vsem, pridno božajte bušija in se razvajajteuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
13.10.2011 6:57:02   
Smejka11
Juter dober! user posted image

Vas prečekiram preden šibam na šiht... Tako kot Matkurja, tudi jaz SAMO še do 1. novembra... Se že psihično pripravljam na uživanje... user posted image

Zgaga
Donat rules!

user posted image se absolutno podpišem pod Ronjin post...  Pa še tak fajn je, ko lahko "podreš kupček" bolj glasno kot partner... user posted image

Matkurja - glede cuker testa... Imela sem ga pred tednom dni. Ob jutranjem odvezmu krvi (na tešče) sem imela vrednost 5,6 (lahko bi baje bilo 5,1?!); zato cukrane vode nisem pila, ampak so me kar odposlali na diabetično, kjer sem dobila aparatek in si sedaj 6x dnevno merim sladkor. Prsti so že prav boleči!!
Želim ti, da bo vse ok!!

Mistica - user posted image za seznam... Ga bom prav rade volje pregledala... Pa še dodatno prečekirala, koliko česa potrebujem za dva...
Imam pa doma nerabljen voziček, če te zanima, ker ga sedaj ne bom mogla uporabit - zaradi dvojčkov... Če te zanima, me kontaktiraj ZS...

Sama sem tudi bila v C&A in si kupila tak lep pončo, zapet na obeh straneh, pa še bundo, ker me bauca v trebuhu razganjata... Se dobesedno vidno širim... user posted image

Zdaj pa res šibam... Bodite pridne in uživajte v gnezdenju...
LP

:S
Smejka11

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
13.10.2011 9:20:14   
vijolica2
Dobro jutro user posted image

Danes sem se malo bolje naspala kot včeraj. Sedaj malo brskam po netu in vam pišem.

Glede cukr testa - jaz ga nisem imela, pa tudi ne vem če ga bom imela=ZAKAJ NE VEM? Samo naslednjič ko grem k G dam kri, to je pa komaj 8.11. user posted image Se mi zdi da je ful daleč do takrat.

Zadnič sem probala svoj zimski plašč in si ga nikakor ne morem zapetiuser posted image ampak ga bom vseeno imela, ker mi je novga škoda kupiti.
Zadnič sem šla malo po trgovini-zase sem gledala, pa nisem imela nobene volje da si kaj kupim. Čudno, ne vem zakajuser posted image

Zgaga- vsak dan imam probleme z njouser posted image pomagam si pa z donatom in ruporutom.  Peče me pa že od začetka.
Midva bova pa začela čez tedn-dva intenzivno urejati stanovanjeuser posted image Kupljeno imava vse, sedaj je treba samo vse staro ven dati in novo notri+par dodatkov, nov laminat, dva strešna okna in podobno. Upam, da nam uspe hitro urediti in dobim svojo kuhnicouser posted image

V novembru greva tudi v šolo za starše-me zanima kako bo to potekalouser posted image

Pri meni lahko dodaš porodnišnico Novo mesto. Super urejaš seznam.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 13.10.2011 9:21:45 >

(odgovor članu Smejka11)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
13.10.2011 9:57:35   
tix

IZVIRNO SPOROČILO: kaj naj? Dam življenje "on hold"? Zaprem malidve not za 3 mesece? Jima rečem, da gremo iz vrtca vedno direkt domov, ko me pogledata z unimi učki? Pri tem, da mislim, da je dobro za male, da so veliko zunaj, sploh če je tak lep dan, da ga je res škoda... Grrr - res, tale je zadnji! Sem ful boljša mama, če nisem noseča!

Nisem ti fouš...ravno danes sem razmišljala, kako mi je fino ko sem lepo mobilna in delam kar želim (skoraj user posted image ) kako sem v prejšnji user posted image takle čas že 1 mesec ležala. Mali prva stvar ko zjutraj vstane pokaže na vrata za ven user posted image

Donata pa jaz videt ne morem, v prvi sem se zaradi zaprtja še mal trudila z njim, pa sem rajš preklopila na kakšno MG šumečko več. Baje mleko pomaga, jaz sem v prejšnji vzela renin (al kako se že reče) ker me je parkrat imela tak občutek da mi bo še pluča skurlo

Gnezdenje me pa že kar daje, kar niti ni tako slabo, bom vsaj malo pospravila po stanovanju user posted image . Do cunc sem toliko prišla, da sem škatlo prinesla, več pa še nisem, ne bo pa treba kaj preveč kupit, ker bo marsi kaj prišlo prav. Za kompletek iz porodnišnice sem pa že možu naročila, da bo šel on potem kupit, da bo "prave" barve user posted image

Oblačila
Kompletek za iz porodnišnice (jaz razmišlam, da bi ga oblekla v bodi, žabice do pasu, plišast pajacek, po potrebi še jopico, čez pa zimskega pajacka in kapico
Bombažne / tetra / mako jopice dolg rokav ne
Bombažni bodiji z dolgimi rokavi – na preklop
žabice do pasu
Hlačke z naramnicami (pliske)
Hlačke do pasu
za novorojenčke pomoje niti niso potrebne, so skoz v pajackih in žabicah, pol greš pa že počasi v svet in kaj kupiš
Pajacki (topli, »plišasti«)
Kapice (bombažne, »plišaste«) bombažne po kopanju, za po hiši so meni nepotrebne (ne poslušat babic :) )
Nogavičke, copatke (bombažne, »plišaste«)
Pižama
na začetku so enako oblečeni kot čez dan
Rokavičke (da se ne praskajo) nismo imeli

Bundica/ pajac/ vreča v katero oblečeš celega dojenčka

do sem sem napisala kako je bilo pri nas, zdej me pa že mali rabi user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
13.10.2011 10:47:23   
katra55
Pozdravljene, da še jaz nekaj napišem, sem vas kar malo zanemarila, saj berem vas redno samo za pisanje ni časa.
Do sedaj sem bila anonimna K.

Za sabo imam obe morfologiji in pregled pri fetalnem kardiologu in vse kaže da je tokrat otroček zdravuser posted image Sem zelo vesela, ampak vseeno me je še kar strah.

Test za sladkor jaz sem imela 5,1 na tešče in sem sedaj vodena kot nosečniška sladkorna, ker po novih smernicah vse kar je nad 5,1 smatrajo za sladkorno in ti sploh ne delajo OGTT.
Lansko leto sem imela na tešče 5,0, pa so mi dali glukozo za pit in je blo OK. Letos pa sem pristala na dieti.

Gnezdenje jaz gnezdim že cel mesec, mojmu se bo pomoje kar zmešalouser posted image Skoz mora biti vse pospravljeno.
Cunjice moram pa samo preprati, ker imam še vse pripravljeno.

Zgaga me zaenkrat še ne peče. V prejšnji nosečnosti sem pa pila donat in občasno vzela kakšen rupurut, če je bilo res hudo.

Pozabljiva sem pa tako, da bom še glavo enkrat pozabila.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
13.10.2011 10:56:09   
Kasija
ronja saj razumem, da si jezna na svoje stanje nesposobnosti premikanja. jaz sem tudi na svoje.  računam, da bom veliko risala in ustvarjala s tamalima, pa bosta kaj več risank pogledala, ko bo dojenček in pa ta zadnji del nosečnosti. pa v uteho - jaz itak menjam neke interese po obdobjih. zdaj recimo hodimo v lutkovno, na igrišču pa skorajda nismo bili, razen v živalskem. potem pa pride obdobje igrišč, pa ne gremo v lutkovno recimo. pa se intenzivno vozimo s kolesom, potem pa leži v kotu kak mesec. hočem rečt, da ni nič narobe, če zdaj delate kaj bolj sedečega, če tebi to bolj ustreza.

kompletek iz porodnišnice bom kupila: bombažen bodi z dolgimi rokavi, žabice do pasu, plišast pajacek brez rokavov, plišasto jopico na zapenjanje in čez kapico ter zimski pajacek. zimski pajacek imam že, tak bel in mehek, ne kot bundica material. itak pa potem še dekico za vsak slučaj, če bo res mraz.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
13.10.2011 11:08:39   
Kasija
za v porodnišnico rabiš za otroka  oblekico iz porodnišnice in lupinico, to pa tako ali tako prinese mož. lahko vzameš tudi dudo. mogoče še pleničko za vsak slučaj, če je daleč do doma. pa kakšno tetra plenico za podlago.

zase bom jaz vzela:
nastavke za dojenje (tiste plastične zadeve, ki jih daš čez bradavice, če so boleče)
kremo za bradavice oziroma lahko uporabiš bepanten (to naj bi dobil v porodnišnici, ampak za vsak slučaj...)
neke kot plenice za odrasle ali velike bombažaste vložke (enako kot zgoraj, samo zna zmanjkat)
modrce za dojenje (ob navalu mleka moti user posted image , če nimaš modrca za podporo - vsaj mene)
kaj za brat ali križanke
telefon in polnilec za sprejemanje čestitk user posted image
fotoaparat (tega mi potem mož odnese, da se mi ne valja tam ves čas)
kakšen prigrizek ali vodo
sveže obleke za domov - to kar take za nosečnice ali pa zelo raztegljive, recimo pajkice so idealne. po porodu vsaj mene še kar nekaj časa vse tišči okrog pasu, da o trebuhu ne govorimo. ne pozabit čevlje oziroma superge so bolj primerne.
kozmetiko - deodorant, kremo za roke, zobno ščetko in pasto, glavnik

ne rabite nobenih spalnih srajc in podobnega. njihove so oprane na visokih temperaturah in prekužene. če ste zelo zmrzljive, morda kako jopico. ampak večinoma kurijo na polno na oddelkih.

sem še kaj pozabila?

< Sporočilo je popravil Kasija -- 13.10.2011 11:09:47 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
13.10.2011 11:21:36   
tix

ne rabite nobenih spalnih srajc in podobnega. njihove so oprane na visokih temperaturah in prekužene. če ste zelo zmrzljive, morda kako jopico. ampak večinoma kurijo na polno na oddelkih.

Pri mojem 3dnevnem bivanju v P so prvi dan skoz spraševali če rabim še kakšno srajco, čez dva dni so že prosili, da če rabimo naj nam prinesejo od doma user posted image .

nastavke za dojenje smo pa mi dobili kot darilo od pošte slovenije user posted image

copate ala kroksice sem dobila tam, ker sem svoje itak pozabila, oblačila sem pa imela kar tista v katerih sem šla

grozljivo se že zgovarjamo kaj potrebujemo za v porodnišnico, hitro gre čas

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?