|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
5.10.2011 16:33:05   
trnuljčica
Dekletce tiste zadnje so super.user posted image Nekaj takega sem si jaz zamislila naslikati z akrilnimi barvami. Grad, zmaje, drevesa, rožice, si mi pa dala idejo z zmajem, pa kakšen konjiček...  Ker ko sem iskala ideje, sem kar malega brata vprašala, kaj imajo punčke njegove starosti rade in je pribil kot iz topa konjičke. Jaz pa haaaaaaa? Jaz sem pa mislila pred tem samo o Hello Kitty... Pa sem ugotovila, da je njegova ideja 100 x boljša.

Od prvega imam slabo izkušnjo s slikicami, ki se prilepijo. Res čisto vse vam bodo do 1,5 leta odlepili. Kar je v dosegu njihovih rokic... Boljše so se obnesle sicer dražje iz ,pene , al plastike? narejeni motivi ki jih zalimaš. Ampak vseeno vse nad meterdvajset. user posted image
Naš ima kmetijo oz živali s kmetije, zgoraj sončno rumeno , spodaj travnata zelena.Vsi so navdušeni, ko sobo vidijo. Še danes.  Kupila sem v baby centru (kar zasoljeno, če nočeš imet samo 3  gor ampak celo sobo v stilu...Samo zaradi slabih izkušenj z nalepkami in otroci, bom tokrat slikala.user posted image Tako imam vse pripomočke doma- barve, čopiče... Vse bo praktično zastojn.

Aja dekletce sam to pa je res čudno, da niso vedeli postavit pdp. user posted image No jaz bi se na tvojem orientirala na datum določen na NS, če si seveda šla pravočasno.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
5.10.2011 18:34:48   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 28.10., MS (okolica), user posted image , MS

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 11.10., 23.8. ?, user posted image
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško-Sevnica
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 11.10., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
Anonimna K, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 18.10., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 5.10., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 19.10., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 3.10., 26.8., Domžale, user posted image
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 5.10. (3D), 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 10.10., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 14.9., 14.9., LJ, user posted image
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 20.10., 21.9., Divača, user posted image

26.1.
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.9., 19.9., LJ, user posted image
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 19.10., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.10., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 17.10., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

SKUPAJ NAS JE: 73user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 15
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
5.10.2011 18:41:32   
Mistica
Pozdravljeneuser posted image

dekletce - dobrodošla in čestitke!!!user posted image Sem te kar "na novo" vpisala v seznamčekuser posted image . Pa hvala za full lepe in uporabne linkeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Dekletce
dobrodošla. Ena fajn punca ti bo ziher vpisala not v tabelo(je res pridna glede seznama) user posted image

trnuljčica - hvala! Tako dobro dene kaka pohvala user posted image user posted image

Risanje - me je zelo pozitivno presenetilo, koliko vas je takih, ki rade "ustvarjate" oz. se boste vsaj potrudile. Tudi sama se vam pridružujem. Sem se pa odločila, da bom risala z indigom in akrilnimi barvami. Idejo imam že sprintano, samo še pogum mi manjka, da začnemuser posted image . Mi bomo imeli živalice, bolj minimalistično, a upam, da bo uspelo. No, če ne bomo pa prepleskali kot ste predlagaleuser posted image . Bo pa bebi pri naju v spalnici, dodatne sobice žal ni user posted image

Lepo se imejte in čestitke vsem, ki ste imele pregledeuser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
5.10.2011 20:43:00   
vijolica2
Če boste kje vidle poslikane sobice, dejte prosim še tukaj kak link prilipit, da dobim kakšno idejouser posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
5.10.2011 20:50:24   
ronja
vijolica, jaz sem prilimala malo morsko deklico (link) eno stran nazaj.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
5.10.2011 21:18:13   
piška goriška
Živjo user posted image ke!

Po dolgem času se spet oglašam....Pravzaprav ne spremljam veliko foruma - samo nekaj zadnjih postov preberem. Kaj čem - zadnje čase sem imela prav nabit delavnik v službi in rahla sprostitev se obeta šele v novembru! Huh, se mi zdi, da te svoje druge nosečnosti ne bom imela niti časa opaziti!

V bistvu me zanima kako je s tem PDP-jem? Izračun na računalniku pa tudi prvi pregledi in nuhalna so pokazali 25. januar, sedaj pa mi je zdravnica napisala 27. januar. Kako to? A ima še katera zmedo s tem? Ker bi res rada vedela kdaj imam rok :)

Vidim da ste pri opremljanu otroških sobic - jaz sem kupila samo nalepke iz Pikakoplonice, otroška soba pa še vsa polna ropotije čaka. Najina prva punčka pa tako še spi pri nama...

In še en nasvet, tiste ki imate že kakega otročka: Kako pripraviti prvorojenko na prihod bratca? Po moje zna biti to kar velik šok - tamala je strašno navezana name... Kakšna ideja?

Lepo se imejte vse in čimbolj uživajte nosečnost!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
5.10.2011 22:07:30   
ana.nunez25
piska goriska ne zamert ker ti bom tole tko rekla, ampak...halo...sj je samo 2 dni razlike..pa itak PDP ni nikol 100% zihr datum da bos lih tist dan rodila..zakaj taka panika...
slisat si k prvorodka neglede na to da mas ze enga user posted image doma..oprosti pa brez zamereuser posted image user posted image user posted image user posted image

men je racunalnik po ZM najprej dau datum 19. pol na UZ v 14.ted so mi rekl 11. zdj G tuki mi je pa na 15. rekla...user posted image bo pa prsu na svet tkt k se bo on spomnu, ne glede na vse dane datume hehheh

mistica za na seznamcek..rodit grem u LJ

nocko vsem

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
6.10.2011 7:36:57   
martythezebra
Dobro jutro
Včeraj smo bili na pregledu in je vse vredu, še slikico smo dobili. Ma ful lušten nosek tale nš user posted image  :)
Naslednji pregled imam 2.11., takrat dobim tudi papirje za porodniško, me je kr mal presenetlo. Ja kr hitr gre :)

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
6.10.2011 7:39:09   
trnuljčica
Dekoracija sobe - predlog: v Kiku sem za mali denar  včeraj (0.5-2 evra) dobila razno dekoracijo za sobo. Obešalnik za na steno v obliki muce(ca 40-45x 25), piratsko ladjo v obliki obešalnika za steno(enake dimenzije); leseno, živih barv ptičjo hišico za obesit (kot girlanda),  leseno dekoracijo za vrata otroške sobice, (res dosti izbire)... To bom v vključila v sobno poslikavo.
Sicer so za moje pojme imeli fajn kiči stvariuser posted image , sam se da najt vmes kaj uporabnega

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 6.10.2011 7:42:57 >

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
6.10.2011 7:56:07   
Janchek81
Helow user posted image

prvo pozdrav vsem novim user posted image  user posted image

drugo pa .. včerej je blo ful fino na 3D .. še vedno je punčka .. ampak itak so mi rekl, da to ni 100% dokler otroček ne priveka na svet, tko, da sem še vedno prepričana v to, da bom kr lepo nevtralne barve kupvala ( flaške ).

Neposredna povezava do sporočila: 2185
6.10.2011 8:18:45   
trnuljčica
Piška goriška jaz nekako ne zaupam kasnejšemu spreminjanju datuma pdp. user posted image Vsi se na začetku enako razvijajo in dokaj natančno ugotovijo pdp. Tako da bi jaz upoštevala rezultat ns. user posted image To tko zase, g pa tako opravlja svoje delo in če je pač 2 dni kasnej , naj bo... user posted image bo sam določil pravi čas. Je pa res, da datum, ki ti ga postavi g gre pol not za porodniško... če te to muči... Vprašaj g če je to dokončen datum, da veš zaradi delodajalca.

Ker če bi jaz ali g prejšnjič  gledala po merah in teži otroka bi se mi pdp prestavil za nekaj čez 2 tedna v naprej. Pa so ga opazovali zaradi zastoja rasti. PDP g ni prestavila.

Neposredna povezava do sporočila: 2186
6.10.2011 9:42:50   
Kitty21
Dobro jutro srečke nosečke!
Redno prebiram vaše komentarje in moram rečti ste res zelo pridne!:)
Danes je pa kar treba izkoristiti še topel sončen dan,ko pa nas potem čaka takšna ohladitev,ampak bomo že:))

Kako kaj napredujejo nakupi?..jaz,kar pridno delam seznamček kaj vse potrebujem,da ja ne bom česa pozabila!user posted image

Imam pa eno vprašanje,ki mi zadnje čase kar ne gre iz glave. Sem bila ta teden na pregledku in mi je izmerila S/F-31. Sem pa v 25.tednu. Koliko imate vi to vrednost?!..katera ve kaj to pomeni?!..je lahko z dojenčkom kaj narobe?!..zeloo bom vesela,vsakega vašega odgovora :)

En lep pozdravček vsem skupaj!

Neposredna povezava do sporočila: 2187
6.10.2011 9:46:09   
trnuljčica
Zadnjič je ena omenila, da ji g ne bo več delal uz preiskav (mislim da ananunez):
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Preventivni%20pregledi%20v%20nosecnosti.html

Moja g ga dela kljub temu. Ampak se spomnim, da mi to ni bilo ravno ok, da sem jih v prejšnji user posted image imela non stop. Ker so ga pač gledali še v bolnici... Naj bi bil varen, razen dopplerja zgodaj... Je pa res, da je boljše imeti 2 dobra, temeljita, kot 10 površnih, toliko da mamica vidi da miga in srček bije... Potem pa so tragedije- poznam par primerov.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2188
6.10.2011 9:51:27   
trnuljčica
To je meritev simfiza fundus imaš na 15 strani materinske. V cm pride približno enako kot teden nosečnosti.
Skratka izmeri ti jo g z šiviljskim metrom in meri od vrha sramne kosti do vrha maternica, ki ga otipa.  Pokaže rast otroka.
Mogoče se je malček pretegoval. user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 6.10.2011 9:57:06 >

(odgovor članu Kitty21)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
6.10.2011 10:23:04   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sem videla in mi je všeč, vendar se mi zdi to bolj za punčko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
6.10.2011 10:44:31   
**Nelly**
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sem videla in mi je všeč, vendar se mi zdi to bolj za punčko.

Vijolica kaj pa kaj takega? http://dekorfestes.lapunk.hu/?modul=galeria&a=57089  -jaz bom risala medvedka po-ja, ampak v drugačnem stilu kot je tukaj user posted image
( na tej strani, obstrani pritisni Képgaleriák, da se ti odprejo druge možnosti in pol gyerekszobák user posted image )

< Sporočilo je popravil **Nelly** -- 6.10.2011 10:47:04 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
6.10.2011 15:15:49   
mefisto
Dober dan!

Se po doooolgem času spet malo javljam. Brala sem vas kr redno, do pisanja pa nekako nisem prišla.
Pri nas se kar dogaja, sem na bolniški in sedaj je res dokončno. Včeraj sem v bolnici presedela cel dopoldan user posted image   in sem pa skoraj znorela. Moja G. mi je namreč dala napotnico za ambulanto za rizično nosečnost, ker je na zadnjem UZ bil otrok za en teden manjši kot bi moral bit. Pa naj omenim da je bil en teden pred tem čist ok, pa en teden po tem (sem šla na samoplačniški 3D) tudi, tako da kr nekaj. In danes so me hoteli kr brez pregleda brez vsega, samo na podlagi napotnice noter obdržat.user posted image Mi je skoraj film počil  in sem rekla da ne ostanem, pa so potem izvolili naredit UZ in .....otrok čisto normalno raste. Enako foro so mi naredili pri ta prvem in mi na koncu celo sprožili porod, za čisto brez veze.
Uf, sem se mogla razpisat, ker sem bila tako jezna.

Vidim, da vas ima že kar veliko vozičkov. No, mi smo ga ta teden tudi naročili sedaj pa je treba počakat cca. 8 tednov da ga dobavijo.
Počasi sem začela kupovati še ostale stvari, ki jih potrebuje, da ne bo decembra prevelik finančni zalogaj.

Aja, namen imam rodit v Mariboru tako kot sem prvič. Če slučajno ne bo naneslo kako drugače,  4. januarja ima namreč mali operacijo žrelnice v Murski Soboti in bom tam tri dni z njim. In nikoli se ne ve.user posted image

ok, to ja za enkrat, lepo bodite.

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
6.10.2011 15:28:18   
tix
živjo punce.

Jaz sem zbolela, ena viroza z bruhanjem, malega sem peljala k tašči ker ni popolnoma nič od mene, s tem, da je itak tudi on bolan. se kar mal smilim sama sebi user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
6.10.2011 19:17:33   
tix
zanima me še če se je katera mislila cepiti proti gripi. Jaz do sedaj tega niti nisem azmišljala, načeloma sem celo proti, sem pa brala Pušenjaka in ga zelo priporoča

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
6.10.2011 21:11:33   
trnuljčica
Tix če bi bila v službi bi se zagotovo. Tako pa še ne vem. Še razmišljam. 

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
6.10.2011 21:46:22   
ronja
Izračun na računalniku pa tudi prvi pregledi in nuhalna so pokazali 25. januar, sedaj pa mi je zdravnica napisala 27. januar. Kako to?

Verjetno se je zmotila, je zamenjala 5ko za 7ko. Povej ji, pa bo popravila. Meni je tudi skoraj napisala 30.1.user posted image

Kako pripraviti prvorojenko na prihod bratca? Po moje zna biti to kar velik šok - tamala je strašno navezana name... Kakšna ideja?

Pri nas je tamala "prinesla" darilo - pač dobi darilo od dojenčka, ne misli zdaj, da ga je tamal iz maternice prinesla s sebojuser posted image . Je bila pa takrat komaj 17 mesecev stara, tako da še ni bilo toliko govora kot zdaj, ko je dojenček vsak dan na sporedu - onidve non stop omenjata, valjda vsi, ki me vidijo z buhom ju sprašujejo, babice pozdravljajo vse tri itd...
Par nasvetov za lajšanje ljubosumja:
- dojenček da darilo sestrici
- mejta en kup raznih mali prčkraij pripravljenih zanjo - ko bojo hodili obiski in bojo prinesli nekaj za dojenčka, zanjo pa nič, jima bojo lahko dali tisto (ali pa jima dajta vidva, nima veze, samo da dobi).
- ko bosta prišla te pogledat v p., naj te mož pokliče, ko bosta šla v dvigalo, da boš vedela, kdaj bosta prišla v sobo in takrat ti odloži dete, če ga boš ravnokar imela v rokah (kar je zelo verjetnouser posted image ) in ko tamala stopi skozi vrata, jo objemi - moraš imet proste roke, da jo TAKOJ objameš. Nam so ta nasvet (brez mobijev, to je samo praktičen nasvet) dale babice v mš, pa se mi zdi, da je res dober
- ne pustit sorodnikom, da ti med obiski odpeljejo starejšega otroka stran - to je meni naredil moj brat (blesavko, vem da ni nič slabega mislil, ampak je pa butast do amena!) - kao grejo sam neki pogledat, pol jih pa 1 uro ni bilo - 3 ure pa trajajo obiski... Pol pa mala še bolj znervirana, valjda...
- ko pridejo pote, naj pride ona zraven
- ko prideta domov z dojenčkom, si ograniziraj VSAK DAN, ampak res VSAK DAN, po možnosti približno isti čas v dnevu (po kosilu, pred spanjem, kakorkoli) 20 min. SAMO ZANJO. Res samo zanjo! Ker je to zelo težko na začetku, je najboljše, da gresta ven - na zrak, kjer ne bo deteta zraven. Mej mobi zraven, da te mož zvrcne, če se tamali zbudi in hoče zizo (tako sva midva delala, pa se je obneslo). Midve sva imeli te sprehode, pa prvih 15 dni sva vsak dan pekli pecivo skupaj - sem si že prej pogledala take ful na izi, da sam zmešaš, pa vliješ v pekač in sva to delali, da je bila to "najina reč" - tamali je ful pomenilo - najin čas, samo najina reč,...
- prvih 15 dni, ko je oči doma, naj bo tudi ona doma - da ima tudi ona čas se navadit na novega člana - tudi če jo dajeta v vrtec tačas, je pa vsaj popoldne tisti čas ne dajat babicam - prihranita to za čez kak mesec ali dva, ko se bo vse postavilo na svoje mesto... Mora vedet, da je ne bosta dala stran, da bo še vedno no. one. Jaz sem Ronji velikokrat povedala, da ne glede na vse, bo ona vedno moja prva punčka. Ker res bo.

Res si takrat fuuuuul crknjena, neprespana in meni se je kar fuzlalo, ampak mi ni žal, da sem se ji takrat res fuuuuul posvečala. Ker je to res rabila. Je bila čist zdrmana prvih 14 dni. Res OBUP! Sicer je ubogljivo dete, takrat je pa NALAŠČ hotela vse naredit narobe - jezna je bila, če sva ji kaj pustila, ker se potem ni mogla skregat... Vedi, da bo težko, ampak se splača potrpet. jaz sem se po 14ih dnevih kar sesula - dobesedno - sem zbolela tako, da se nisem mogla premaknit iz postelje in me je lubi še na wc moral nosit! Ampak tamala pa ni bila nikoli več čisto nič ljubosumna. Tako da mislim, da sem ravnala prav, čeprav sem se strošila do daske. Mislim, da tu ni bljižnic: lahko se res fuuuuuuuuuuul, ampak res fuuuuuuuuuuuuuuul ukvarjaš z otrokom na začetku, ko je to najtežje, pa imaš potem mir z ljubosumjem, ali pa si vzameš malo bolj na izi, pa ti potem čez čas ven seka... Vsaj tak sem dobila jaz občutek, ko gledam okoli mamice z več otroki...

Zdaj se pripravljam na to, kako bo s tremi... Nimam pojma, katera bo bolj ljubosumna... Enkrat se mi zdi, da tamala, ker pač ne bo več najmanjša itd..., potem pa vidim taveliko, kako je bolj občutljiva, pa se mi zdi, da bi znalo celo njo bolj zdrmat... Pojma nimam. Razueta obe približno enako. Sanja se mi ne, kako naj se na to pripravim. Vem, da bo ultra naporno in da bom spet vmes kdaj obupavalauser posted image . To je edino, kar vem, hehe, ostalo mi je pa neznanka.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
7.10.2011 8:49:43   
Kasija
glede ljubosumja - starejši je bil star 18 mesecev, ko se je mlajši rodil - smo se kar pripravili in je pomagalo. da dodam k ronjini odlični razlagi:
  • sposodili smo si zgodbice v knjižnici, v katerih kdo dobi bratca ali sestrico in  smo jih brali.
  • meni ljubka tehnika je, da dobi otrok tudi dojenčka igračko. samo moj sin se je odločno uprl, ko smo ga šli zbrat in je hotel žogo user posted image . ampak kakšna bolj nežna duša bi mogoče to sprejela? od kolegice hči je imela svojega dojenčka, plenice, prostor za previjanje in je pomagala skrbet za svojega dojenčka.
  • vsem obiskom smo prijazno razložili, naj najprej pogledajo velikega brata. pa tudi smo imeli kot ronja neke mini stvari v omari za darilca, če je kdo pozabil. prav babice in dedke sem pa tako zastrašila, da so sojenčka samo pogledali user posted image . kakšni prijatelji otroku niti niso tako pomembni, pri mojem je štelo največ, da so ga sorodniki vzeli kot prvega in potem pogledali bratca.
  • v porodnišnico je prinesel darilo dojenčku, ki sta ga šla z očijem skupaj kupit. in tam je od dojenčka dobil darilo, ker je zdaj veliki brat. očiju je pomagal sestavit posteljico in pripravit prostor za bratca. v vrtec je nesel piškote za rojstvo in je bil tam en dan glavni.
  • meni se zdi izjemnega pomena, da se ne poudarja, da je dojenček majhen in se ga brani. bi preprečila ogrožujoče situacije, ampak če ga je malo potipal, pa nisem zganjala cirkusa. bolj sem se delala neumno v smislu, pobožaj ga po trebuščku, to mu bo všeč. pa kasnjeje, ko se mlajši že premika, sem vedno kregala oba skupaj in se tega kar naprej držim. ju nahrulim v kompletu. če se kregata za igračo, jo vzamem - ne ugotavljam, kdo jo je imel prvi. razliko v starosti izpostavljam samo, ko starejši lahko mlajšemu kaj razloži - recimo ko gremo v lutkovno, pa je galu prvič, prosim eliana, da mu razloži, kako je tam. če kateri tožari, se ne odzovem in rečem, da se sama zmenita. če se tepeta, sta kregana oba ali nobeden. pa nisem paničarila glede virusov, bacilov in podobnega. če je hotel pogledati bratca, ga je pač pogledal. brez pranja rok in opozarjanja. itak ga zelo kmalu ni zanimal nek dojenček, ki samo leži v posteljici.
  • starejšemu nisva spreminjala rutine. je še naprej hodil, kamor je hodil prej. tudi v vrtec, samo šla sva ga prej iskat. nisva uvajala nobenih sprememb. če hočeš kaj uvajat - odvajat plenice, selit v svojo sobo, prvič prespat drugje - moraš to narediti pred rojstvom. da ne bi po nepotrebnem povezal tega z rojstvom dojenčka. že dojenček je dovoljšna sprememba, da drugih ne potrebuje. kar ne pomeni, da ne imet starejšega doma - to so lahko mini počitnice zanj. ampak ne ga recimo pošiljat vsak popoldan k babici. nujno mora sodelovati v dogajanju doma.

sem se razpisala user posted image . samo meni je bilo ultra pomembno in mi je še, da se moja otroka dobro razumeta. sem doktorirala iz priprav na dojenčka prvič. enkrat me je ena teta na igrišču vprašala, če se dobro razumeta moja otroka. in jaz vsa ponosna, da ja, da se odločno razumeta, da sem temu posvetila veliko razmišljanja in blablabla. ona pa odgovori - ja, a potem se ne tepeta? jaz pa - seveda se tepeta, samo se imata rada. potem sva se par sekund gledale v tišini in to je bilo to user posted image . nepremostljive razlike v razmišljanju.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
7.10.2011 9:06:24   
tix
tole tudi mene čaka, bomo imeli 19m razlike (ali manj user posted image )

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
7.10.2011 9:15:16   
Kasija
tix se ne mislim cepit proti gripi. se nikoli nisem in se po moje nikoli ne bom. upam, da si že zdrava. že nosečnost je napor, samo še kako virozo rabiš, da te izčrpa.

mefisto se mi zdi, da ko že imaš eno rojstvo za sabo, se je lažje upret. ker dostikrat, ne vedno, delajo na zastraševanju. pa boste ja naredila vse za otročka. mene so v drugo sprehajali po diabetološki in sem jim kar ušla. do neke mere je bila skrb super in je pomagala, ampak tam so me hoteli ultra nosečo neprestano naročat. premalo je zaupanja v tvoje lastne občutke in spremljanje svojega telesnega stanja.

gnezdenje poteka vidim user posted image  za nas - user posted image

piška goriška ob merjenju rasti otroka z uz vsaj pri moji g vedno izračuna še datum poroda. pač avtomatičen del programa. kar itak ne pomeni dosti, če je le dva dni razlike. g izbere nek dan in ga pač pošlje na zdravstveno.  če je razlika kasnejših merjenj mislim da manj kot teden dni, ti pdp ne spreminja.

meni kar ne gre iz glave tista debata o življenju v mestu in predmestju. sama sem živela v mestu ves čas preden smo se preselili na obrobje ljubljane. brez otrok se za selitev ne bi nikoli odločila. tako pa sva imela izjemno aktivnega majhnega otroka in še enega na poti. v predmestju sva za svoj denar dobila vrstno hišo z atrijem, v mestu bi lahko v dobrem okolišu kupila trisobno stanovanje, v slabšem pa štirisobno. pretehtalo je dejstvo, da lahko samo odprem vrata in že sta zunaj na vrtu in lahko tekata. zunaj imata tudi mini vrt, kjer opazujeta rast korenčkov, redkvic in malin. poznam vse sosede in oni poznajo moje otroke - jih ustavijo, če bi kam šla. brez skrbi jima lahko dovolim igro zunaj. na začetku sem pogrešala vozičkanje do mesta, zdaj ko sta večje, gremo v mesto z avtobusom. so pa tukaj na voljo mnoge aktivnosti, še največ za šolske otroke. glasbena, razni šport, tudi jeziki se vsi izvajajo kar v šoli, ki je oddaljena 500m. tedensko so v 1km oddaljeni knjižnici ure pravljic in tja se tradicionalno odpravimo peš. izbor aktivnosti najbrž ni primerljiv z ljubljano, ampak ko sem bila jaz majhna, so me starši prav tako iz šiške vozili v center na dejavnosti. pogrešala sem tudi nakupovalne možnosti - moraš premislit, če rabiš plenice in kupiš prej. tukaj sta samo dve mali trgovini. ampak tako jaz kot mož se voziva delat ven, torej z nekaj več načrtovanja nakupov to rešimo. in zdaj trgovin ne pogrešam več, mi gre celo na živce, če moram tja.
mislim, da moraš kot družina premislit, kakšen slog življenja si želiš. meni za selitev ni žal. kot upokojena pa bi se morda raje vrnila v ljubljano user posted image .

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
7.10.2011 9:19:47   
trnuljčica
Sorojenec/ci
S. že od 1,5 leta hodi redno v knjižnico z mano in že ca 2 meseca imava izposojene knjigice o tem kako Igor, Mandi... dobi sestrico. Včeraj ko sva bila tam na uri pravljic pa sva si sposodila eno res super o bratcu in sestrici... Tako da je tisto o prihodu dojenčka že tolikokrat prebral, da sva že naprej... In res mu je pomagalo, da se je znebil ideje, da bo zagotovo dobil bratca in da druge možnosti niuser posted image . Sedaj že reče glej mami s to igračko, punčko itd( njegovo) se bo igrala moja sestrica. Al pa zadnjič na wc : Mami jaz bom sestrci pomagal, da se vsede na stranišče. Jaz jo bom dal gor. Jaz pa: To ne bo šlo takoj. Na začetku ne bo hodila in bo imela pleničke. On pa : Aha, ne bo mogla na stranišče? Ja pol bom pa jaz njej menjal plenice. Ti boš pa nadzornik. Ja mami ti boš nadzornik Bajsi (iz Tomažek- vlakec).user posted image user posted image user posted image No seveda je nadzornik Bajsi odgovoril, da bova kar skupaj menjavala pleničke.user posted image
Zdaj bo pa ziher katera mislila da imam preveč kil (že sicer)... pa ni tako.user posted image

No najboljša je ko še vedno kdaj pove komu, da saj ni važno če bo sedaj sestrica, ker bo bratec drugič. Oči pa zravenuser posted image .

Sicer sva midva že dala v plane to, da bo meni pomagal barvati sobico oz jo vsaj krasiti, očiju postaviti posteljico... Od dojenčka bo dobil darilo v porodnišnici. On je darilo sestrici že kupil in ji bo dal... Pa tisto vrečo za malenkosti zanj, če kdo pozabi prinest sva tudi že določila... Zadnjič je čisto navdušen pregledoval oblačilca za sestrico in si tlačil na glavo kape, šale,... Verjetno ga bom povabila, če on da oblačila  v pralni stroj, ko bomo tako daleč.
Je pa dobra tista ideja o piškotih za v vrtec, ko bo postal bratec.user posted image Skratka podobno kot Ronja in Kasija.
Plus da bo še pes vohal oblačila, ropotuljice... Ampak o tem smo že pisali.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 7.10.2011 9:24:37 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?