petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Dobro jutro Hvala. Evo spet sem danes zasrala. Kuham slivove cmoke za male tri za zajtrk in si že vnaprej govorim...če kaj pustijo, ne bom pojedla...če kaj pustijo ne bom pojedla...če kaj pustijo ne bom pojedla.... in potem je junior pustil skoraj vse....jaz tega nisem mogla stran vreč. A ve tudi pojeste za otroki? Samo ajde...za enim pojest...za tremi??? Pa še eno vprašanje. A so vaši novembrčki bili že kdaj sami doma...tako recimo za kako uro? Petardito pravi, da so jih v šoli spraševali ali so bili kdaj že sami doma in da on edini ni bil. In mi je prav rekel...mami, mislim da je čas. Samega ga pustiva samo kadar smo na morju, ker sta v spodnjem štuku itak tašča in tast. Takrat greva recimo brez njega v trgovino, mu naročiva, da če kaj rabi naj gre v spodnji štuk...spodaj poveva, da bo petardito sam in vrneva se itak v največ pol ure nazaj... Se mi zdi pa še prezgodaj, da bi ga doma samega pustila in šla recimo v trgovino in prišla čez uro nazaj ....čeprav....saj se mu nima kaj zgoditi, samo prešaltala še nisem . Sem mu potem včeraj razložila, da še ni bil sam, ker recimo kaj bi naredil, če bi vidil, da v kuhinji nekaj gori. Je rekel, da bi stekel ven. Sem mu povedala, da mu lahko recimo pride slabo, pa bruha...pa je rekel, da bi pazil, da bi šel v školjko bruhat . Sem mu tudi povedala, da je mogoče triki kveščn...Recimo, da vzgojiteljice sprašujejo, če so že bili kdaj sami doma, pa sami zvečer/čez noč....pa so potem malo bolj pozorne...kaj jaz vem...mi je tudi to padlo na pamet. Pa ful jih tako sprašujejo...recimo, če se zmeraj vozijo v avtosedežu v šolo, iz šole...in potem imajo tekmovanje v varnosti... Pa sodelovali bodo v tekmovanju v ločevanju odpadkov. V vasi še nimamo smetnjaka za ločevanje in jaz ločujem samo papir in plastiko od ostalega (ta dva smetnjaka imamo pri hiši)...in me petardito skoz opozarja, da moram vse ločevati.... On tudi lepo odvije karton od plastičnega lončka od jogurta in pravi, da je treba dat vsako posebej v koš. Striktno zapira vodo, ko si umiva zobe...jaz priznam, da ko jih umivam juniorju pustim, da teče, ker težko manevriram vmes še z pipo ...on mi jo pa vztrajno zapira ..... Sej zgleda, kot da jamram, samo sem v resnici vesela in ponosna, da jih tako lepo učijo (to so jih že v vrtcu) in mi je hkrati kar malo nerodno, ker se vsega ne držim tudi sama....in sem vesela, da me bo en skoz v rit brcal in me opominjal...samo imam občutek, da bi jaz morala njega, ne? Oziroma tako bom rekla...jaz sem ga tudi učila, da je treba vodo zapirat...samo sama pa tega ne izvajam...oziroma, ko si umivam zobe potem ja, ko jih umivam juniorju pa sem komot Uf....sem naložila
|