*bubi*
|
Paštetka, nisem napisala, da boš ti koga psihirala. Pisala sem na splošno, še enkrat preberi. Torej čemu služi tako obvestilo? Beseda "ti" se nanaša na starše in ne pomeni tebe - paštetko osebno. In vem, da ni tako redko tako psihiranje, že če kak forum malo prebereš, je tega ogromno... torej obremenjevanje za prazen nič, prekomerna tekmovalnost in podobno. Zanima me torej, zakaj bi morali biti starši v naprej obveščeni, da bodo otroci skakali po eni nogi? Al kaj pač delajo pri telovadbi. Pa nisem brezbrižna, kar se šole tiče, ampak za vsako stvar pa me res ne rabijo obveščati. Tudi ne sprašujem preveč.... otroka bo potrebno sčasoma naučiti, da prevzame odgovornost zase in svojo šolo. Pa ni nič narobe, da pove, kdaj bo vprašan, kdaj bodo pisali test - ampak jaz ne mislim imet nadzora nad tem. Govorim iz lastnih izkušenj - iz gimnazije (kar seveda ni primerljivo s prvim razredom OŠ, ampak tam pa se to začne). Jaz nisem staršev vsak dan sproti obveščala čisto o vsem, kaj delamo, kaj sprašujejo, kaj pišemo... sem poskrbela zase in potem povedala, da je bilo to in to, ocena taka in taka. Sem pa imela sošolko (očeta sta sodelavca), ki je očitno doma vse po vrsti psihirala s tem (ali pa obratno - starši njo ) in je cela zavarovalnica vedela, kdaj smo pisali kaki test . Eh, v glavnem... jaz bom hvaležna, če bodo o takih stvareh obveščali otroke, ne pa gnjavili mene
< Sporočilo je popravil *bubi* -- 1.10.2011 18:52:38 >