Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:40:18
|
|
|
|
HeLenčica
|
LittleSun, meni je včeraj Katte odgovorila na to vprašanje na temi Prvi poizkus zanositve.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:44:27
|
|
|
|
Katte
|
No, odgovorila sem na temi II pričakujemo septembra. Če te kaj še zanima, kar vprašaj . IZVIRNO SPOROČILO: Katte *bobika*, O bom imela enkrat proti koncu tedna. Testirati bom pa začela šele jutri, na dan 13. Itak imam c petek ultrazvok in mi bo G lahko strokovno potrdila O. HeLenčica, jaz sem hotela predlagati G, če me da kar na pregled hormonov, ampak je bil šele prvi dan M. Sploh sem pa pozabila reči. Razmišljala sem tudi o Adrialab-u (privat laboratorij). Bom še videla. Pušenjak pravi, da če imaš redne ovulacije in cikluse, naj bi bili hormoni v redu. Seveda je spermiogram prvi. Čeprav se ne držijo vsi pari tega. Ampak je edino logično in prav, če se mene vpraša. Spermiogram je namreč neinvazivna preiskava, v nasprotju s preiskavami pri ženski in je dobro kot faktor neplodnosti izločiti najprej moškega. Napotnico lahko dobiš pri svoji G ali pa kar partner pri svojem splošnem zdravniku (moj je šel sam ponjo). Najprej greš do svoje(ga) G na pogovor. Potem ti že ona naprej pove. Meni je naredila UZ, nisem še nikoli bila na UZ. In našla je eno cistico. Če v dveh tednih ne bo izginila, bom dobila datum za laparoskopijo. Če pa bo, bom za začetek(kljub svojim ovulacijam) dobila femaro za vzpodbudo. Predvidevam, da za par mesecev. Pa mogoče še kakšen HSG, HSC. No, še vedno ne izključujem možnosti, da me spontano preseneti . V glavnem, najprej je diagnostika, kar lahko še nekaj časa traja. Potem šele neplodnostna. Tudi jaz nisem vedela, kako hitro bom šla na neplodnostno. Ne vem, mogoče ambulantni G ne delajo sami laparo, HSC in HSG. Jaz imam G v bolnici in se to tam pač dela. Upam, da ti to kaj pomaga.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:49:21
|
|
|
|
HeLenčica
|
Ups, v preveč temah sodelujem
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:51:19
|
|
|
|
LittleSun
|
Hvala Katte in Helenčica, sej vem da bi lahko googlala ampak kaj pomeni HSC in HSG?
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:51:57
|
|
|
|
LittleSun
|
No jaz tako mislim, da glede na to da je 7 al 8 mesecev me še ne bo nikamor poslala in upam, da me bo vsaj dobro pregledala
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 8:55:36
|
|
|
|
HeLenčica
|
Hsc je histeroskopija: HISTEROSKOPIJA je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča direktno opazovanje maternične votline in istočasno operativno odstranjevanje polipov ali zarastlin maternične sluznice in resekcijo maternične pregrade. Poseg opravljamo v kratkotrajni splošni ali v lokalni narkozi. HSG je HISTEROSALPINGOGRAFIJA je diagnostična metoda, ki omogoča ugotavljanje prehodnosti jajcevodov. Skozi maternični vrat vstavimo v maternično votlino tanek kateter, skozi katerega vbrizgamo radiopačno tekočino. Na podlagi prehoda tekočine skozi jacevode na zaslonu rentgenskega aparata ocenimo prehodnost le-teh.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 9:02:02
|
|
|
|
LittleSun
|
IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica Hsc je histeroskopija: HISTEROSKOPIJA je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča direktno opazovanje maternične votline in istočasno operativno odstranjevanje polipov ali zarastlin maternične sluznice in resekcijo maternične pregrade. Poseg opravljamo v kratkotrajni splošni ali v lokalni narkozi. HSG je HISTEROSALPINGOGRAFIJA je diagnostična metoda, ki omogoča ugotavljanje prehodnosti jajcevodov. Skozi maternični vrat vstavimo v maternično votlino tanek kateter, skozi katerega vbrizgamo radiopačno tekočino. Na podlagi prehoda tekočine skozi jacevode na zaslonu rentgenskega aparata ocenimo prehodnost le-teh. Hvala
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 9:11:14
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun Dobro jutro pikice, kako ste kaj?? Jaz sem kar dobro, malo utrujena, ker sva bila včeraj dolgo pokonci ampak sem zelo dobre volje. Mali štrumf me je zjutraj še bolj spravil v dobro voljo . Pa še moj rojstni dan se bliža , pa še pregled pri G, naslednjo sredo. Komaj čakam, da grem in da vidim kaj bo povedala. Čeprav kaj sploh G gledajo na takšnih prvih pregledih,ko prideš in poveš da se trudiš in ne gre??? Sem zelenec na tem področju in res ne vem...vem samo, da se bom načakala, kot ponavadi me ima, da bi si plačala samoplačniški pregled pri dr. Miglarju...v nosečnosti mi je bil pravi balzam tu in tam it k njemu, me je tako lepo pomiril in tako se je potrudil zame Sam eno bom rekla zame je bil in bo Dr. Miglar CAR, pri njemu sem opravila vse preizkave od endokrinoloških, laparo do Hsc in Hcg, no po vsem tem sem po 5 mesecih zanosla in aprila 2010, dobila najlepše darilo ki ga ženska lahk dobi. Ful sem bila zadovoljna, če te kaj zanima ti z veseljem dam kak info, obrni se nanj njemu je vseeno al je 7,8 mesecev al leto. On je zame zdravnik z dušo in srcem, celo on je porodil mojga in mu bom vedno hvaležna
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 9:20:24
|
|
|
|
*bobika*
|
IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica Hsc je histeroskopija: HISTEROSKOPIJA je diagnostični in/ali operativni poseg, ki omogoča direktno opazovanje maternične votline in istočasno operativno odstranjevanje polipov ali zarastlin maternične sluznice in resekcijo maternične pregrade. Poseg opravljamo v kratkotrajni splošni ali v lokalni narkozi. HSG je HISTEROSALPINGOGRAFIJA je diagnostična metoda, ki omogoča ugotavljanje prehodnosti jajcevodov. Skozi maternični vrat vstavimo v maternično votlino tanek kateter, skozi katerega vbrizgamo radiopačno tekočino. Na podlagi prehoda tekočine skozi jacevode na zaslonu rentgenskega aparata ocenimo prehodnost le-teh. tega tud jst nisem vedela... se mi zdi dokler se ti ni treba ukvarjat s tem, se sploh ne zanimaš.. niti nisem vedla kaj je IVF, niti kako poteka, dokler mi ni prijateljica povedla kako se to dela..
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 9:20:46
|
|
|
|
crtek
|
jutro pupe! vidim, da pridno klepetate...tko se dela vsaj čas hitreje mine...sej vas spremljam vsak dan, samo res nism mela ideje kaj napisat včiraj sem opravla vse obveznosti za faks in zdej samo še dokončam diplomo, zagovor in sm končala svoja študentska leta... sej razmišljam, da bi še neki vpisala, ki me že fuuuul časa vleče, pa nism mela priložnosti...bomo vidli ne...treba najprej eno končat preden se lotim drugo IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica Punce, ve vsaj imate že otročke...jaz še radosti nosečnosti nisem izkusila...saj vem, da vas to ne tolaži kaj veliko, pa vendar... HeLenčica sva čisto na istem in te popolnoma razumem...midva tudi delava na prvem, sicer ne dolgo, ampak vem kako ti je, ko iz mesca v mesec ne rata...sicer razumem vsako posebaj, ki si želi in se trudi za , ampak se mi zdi, da ko že enga maš lahko vseeno rečeš "če ne rata, mamo pa vsaj tega"...js tega ne morem rečt in se mi zdi, da se z vsakim mescem vse skupi premakne nekam nedoločeno naprej...ma ta mesec sm se odločla, da se ne bom več sekirala in ko bo bo, če bo zdej bo ok, čene bo enkrat kasneje....bom začela nazaj telovadit in laufat kot sm preden sva začela delat na , da se bom sama s sabo bolše počutla, pol pa...enkrat že bo LittleSun za pregled in upam, da bo takrat u tebi že rasla minimini pikica
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 9:25:27
|
|
|
|
*bobika*
|
moja prijateljica se je tudi trudila eno leto.. bila na vseh preiskavah, pa je blo vse ok z njo, njen ni hotel na preiskave..in ravn ko je bil naročen je ratalo.. je pa ona imela en splav pred leti in se je bala da zarad tega zdej ne more zanosit.. jst verjamem, da ko se nehaš obremenjavt, se vedno zgodi čudež.. tudi za vas bo punce !!! naaaaaaaavijam
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:00:02
|
|
|
|
S*
|
Jutro babe žabe! Vidim da pridno klepetate, je lepo prebirat. Sama sem v gužvi, po 18 mesecih sem šla zopet v službo, pa še pikica je zbolela, tako da mi kronično primankuje spanja in časa. Mah sej bo, se je poslovila in počasi bomo šli nazaj v akcijo.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:03:30
|
|
|
|
*bobika*
|
oh vidim da imamo novo barvo.. jesenske barve..
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:05:26
|
|
|
|
crtek
|
*bobika* mi bereš misli lih sm hotla napisat, da mi je prou ušeč ta jesenska ringaraja, pa si mi pobrala besede z jezika
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:13:14
|
|
|
|
SILVA
|
LittleSun pa pač na pregledu reči, da se trudita že eno leto, en mesec gor ali pa dol
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:27:43
|
|
|
|
LittleSun
|
SILVA zaenkrat me še ne vleče na preiskave, rada bi le da G pogleda koliko lahko pač vidi z UZ in pove svoje mnenje, ker ko te enkrat napotijo kam, potem se spet začne vse vrteti okoli tega, pri meni se je pa ravnokar malo nehalo. Včeraj je bilo tako...sem bila kar ponosna nase, po slončkanju sem vedno ali držala noge v zrak, ali pa sem dala povšter pod rit, včeraj sem se pa v rit nabrcala in se odklopila in sem tako brezskrbno zaspala, z mislijo na to kako lepo je bilo in ne na to, če sva bila v pravi pozi ali kaj takega kar mi je šlo zadnjih par mesec po glavi. Res poskušam bit disciplinirana in preusmerit ko se zalotim. Tudi meni je všeč jesenska RR
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:33:36
|
|
|
|
Teya D.
|
Punce moje, ostajam med navijačicami pri vas, saj smo se obarvali . Stiskam pestke in navijam za vsako posebej od vas !
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:46:42
|
|
|
|
romare
|
čestitke Teya D.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:51:14
|
|
|
|
*bobika*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teya D. Punce moje, ostajam med navijačicami pri vas, saj smo se obarvali . Stiskam pestke in navijam za vsako posebej od vas ! in to v drugem krogu...
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:53:11
|
|
|
|
SILVA
|
LittleSun verjamem, da ne, tudi jaz sem si vedno rekla, da bo ko bo ampak se sedaj vleče že 6 let Seveda upam, da se pri tebi ne bo in da kmalu zagledaš magični Jaz pa imam jutri posvet za IVF pri dr. Bokalovi, držite pesti, da izvem kaj pozitivnega, da me ne bo spet kaka nova informacija iz stola vrglo
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:55:59
|
|
|
|
*bobika*
|
IZVIRNO SPOROČILO: SILVA LittleSun verjamem, da ne, tudi jaz sem si vedno rekla, da bo ko bo ampak se sedaj vleče že 6 let Seveda upam, da se pri tebi ne bo in da kmalu zagledaš magični Jaz pa imam jutri posvet za IVF pri dr. Bokalovi, držite pesti, da izvem kaj pozitivnega, da me ne bo spet kaka nova informacija iz stola vrglo SILVA a pri prvem si po naravni poti zanosila in hitro ?
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 10:56:35
|
|
|
|
Teya D.
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika* IZVIRNO SPOROČILO: Teya D. Punce moje, ostajam med navijačicami pri vas, saj smo se obarvali . Stiskam pestke in navijam za vsako posebej od vas ! in to v drugem krogu... Ja tudi jaz komaj verjamem . romare hvala. Navijam
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 11:06:41
|
|
|
|
dogas
|
Zivijo punce! Ze kar nekaj casa vas spremljam in se vam najlepse zahvaljujem za vse vase besede in pozitive! Z mojim se 3 leta trudiva na bebici, vendar neuspesno. Ampak zadnjih 5 mesecev se je celo premaknilo s strani preiskav. Prvo so mojemu nasli rakav tumor v desnem testisu, ga odstranli ter "hvala komurkol ze" ni bilo potrebe po kemoterapiji, ker so ga nasli v zacetnem stadiju. Meni so po tem sprejeli na pregled ter zacele so se preiskave - hsg, hormoni, kri, voda, in na koncu - prejsni teden celo laparo! Tako da sem dobila generalni servis :) spodaj so nasli cel zur - 8 zarisc endometrioze, pregrado in miom. Ker morava pocakati prvi menzes, dobim ga okol 2.10, bom vasa najboljsa navijacica!! Res bi se vam se enkrat zahvalila za vse vase pozitivne besede, ker verjetno nisem edina ki na skrivaj bere vase poste in vcasih kksno solzico potoci z vami. Le tako naprej!! Vasa najboljsa navijacica :)
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 11:13:23
|
|
|
|
Katte
|
dogas, treba je pozitivno. Čeprav bi moralo biti tukaj več takih, ki zanosijo v prvo ali drugo in manj pogovorov o diagnostiki in postopkih. Ampak tako je. Kako se počutiš po laparo? Pa po enem ciklusu bosta lahko spet delala na ? Mene po vsej verjetnosti tudi laparo čaka, v petek dobim datum. Poskusila se bom zmeniti, da bi mi hkrati preverili še prehodnost jajcevodov, če je to možno. Hvala za navijanje. Klepetom se pa lahko pridružiš tudi kot navijačica.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II Pričakujemo Oktobra 2011 27.9.2011 11:15:11
|
|
|
|
Katte
|
1.10. RedSonja 2.10. polho3006 (2. krog) štrumfek 3.10. SILVA Mamabear Monaco 4.10. 6.10. Gulia urssi (5. krog) chungalunga (22. krog) 8.10. klopek (11. krog) 9.10. *SONČEK (3. krog) 10.10. *bobika* crtek 12.10. LittleSun (8. krog) kale (2. krog) 13.10. Katte (17. krog) 14.10. ursi1986 babybee81 (1. krog) 17.10. alysa 19.10. romare 20.10. anonimna zebr4 21.10. HeLenčica 23.10. S* (2. krog) x.10 heln benji Maat Anonimna Pu (6.krog) Skupaj nas je: 30 Navijačice : Gulia, Littlesun, Katte, lluna,mojamura, mladika, rozi55, Teya D., HeLenčica, dr. Knowitall, Anonimna Pu, alfi, dogas
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......