3x mami
|
hvala za cestitke praznovali nismo nic posebnega. zjutraj sem ga fajn pocrkljala, pa ze zbudil se je super volje. cez dan je pihal svecko, smo mu peli, pa en tak dober piskot-tortico je dobil. drugega verjetno ne bo, ker je se premajhen in sva se pred leti odlocila, da delamo festo takrat, ko otrok res kaj odnese od tega. imava pa tokrat skupaj okroglo letnico. on vceraj in jaz jutri. so mi lani pisali v porodnisnico, da sem si nastimala ta najlepse darilo Mali Strumf, moj rok je bil 4.10. sicer sem ze prva dva rodila nekaj dni prej, ampak vseeno sem zacela svojo nosecnost z oktobrkami in tam sem ostala. ze od prve tretjine sem bila na rizicni nosecnosti in sem s cmokom v grlu stela tedne in upala, da prilezemo cimdlje. v tistih mesecih smo se dobro nacvekale s puncami tu, tako da smo si bile ze zelo domace. vesela sem bila, da sem zdrzala do septembra in kljub temu sem kar ostala na tej temi. in zatajila dogovor s tinoaleks, da bova skupaj dihali (sva imeli enak rok). tako da, stara zgodba... skoda le, da jih je vecina odsla na fb. punce so res v redu! in jih kar pogresam... danes smo imeli sistematski in zobarja. vse v redu, lepo obvladamo vse, smo pa dobrovolji suhci (ima 8,6kg). zgleda, da je to v familiji... ni se se zacel spuscat, mu dajem tiste 3tedne fore kahlica. o-o, pocasi, kam se vam pa mudi? po moje je treba poslusat in se ravnat po otroku, ne pa po trenutnih smernicah in po sojenju okolice. nas prvi je kazal znake tega, da bi mi vsakic, ko se pokaka, povedal, nekje okoli leta in pol. ampak, takrat enrkat se je rodila sestrica in stvar je nazadovala. ko je bil malo vecji, me je prav vprasal: "zakaj ona lahko ima plenico in jaz ne?" nisem forsirala, tudi po nasvetu vzgojiteljic v vrtcu. cakali in racunali, da se bo poleti, ko bo star 2,5let, odvadil, pa se ni. pa je lahko se tako tekal naokoli nag... resili smo se pri 3letih 3 mesecih, sredi pomladi (smo bili se fajn obleceni). motivacija: ce je hotel it na kolo, je moral biti suh. in ker si ga je tako zelel, se je potrudil. ampak je imel se kar nekaj nesrec potem. cez pol leta je bil suh tudi ponoci. srednja je bila druga zgodba. brez posebnosti smo enkrat pac dali stran plenico in je slo skoraj brez nesrec - pri starosti 2,5let. cez par mesecev je bila suha tudi ponoci. tokrat? se prepustim toku in otroka ne bom forsirala. debata o tem, ce je to podpihovanje moje ali njegove lenobe, me ne gane vec. v splosnem pa je potrebno locit dve stvari: - kdaj je otrok fizicno sposoben cistoce. do dolocene starosti namrec ne zna se kontrolirati misic spodaj in posledicno ne more zadrzati - se pac polula in pokaka, ko ga zatisci. znak za to je dejstvo, da je plenica lahko dolge ure cisto suha. - kdaj je otrok psihicno sposoben cistoce. oz kdaj si dejansko zeli, da bi bil tam spodaj suh. namrec, zame otrok ni suh oz ga nisi odvadil od plenice, ce mu jo sleces in potem cele dneve tekas za njim s kahlico ali pa ga opominjas, da naj gre na stranisce. to ni to. ce je suh, se sam ustavi, gre, opravi in se vrne, pa brez nesrec. tako da ko okolica tezi okoli tega, naj najprej tocno dolocijo, kaj razumejo kot cistoco. ampak, prioriteta otroku in ne okolici! (moje mnenje)
|