tybysy
|
Pozdravljene, mamice! Se vidi, da gre poletje h koncu , pa je spet malo več sporočil Naša punca pridno raste (danes je stara 10 mesecev), vsak dan pogunta kaj novega in je pravi hiperaktivc. Je dolginka in nosi oblačila št. 80, novo kupujem pa že kar 86. Pri 9 mesecih je imela 74 cm in 8.900 g, urin in kri v redu. Hemoglobin 124 - menda je to super (vsaj tako je rekla sestra, ko sem klicala za izvide). Ima 6 zobkov. Hodi še ne, se pa postavlja ob omari ali kavču in tudi naredi nekaj korakov. Drugače pa šiba po vseh štirih, da jo je polna hiša. Še vedno pridno spi celo noč, po približno 11 ur, čez dan pa dvakrat (ali trikrat, če smo v vozičku, kar pa ta teden zaradi vročine ni bilo možno). Poje vse, tako da s hranjenjem nimamo nobenih težav - 4 oboke + AM zvečer. No, kravjega mleka ji še ne dajem, ji raje zmešam AM, skoraj vsak dan pa poje navaden jogurt. Vsak dan je bolj zgovorna in je prava mala brbljica. Pozna že nekaj živali in ve, kako se oglašajo. Na sprehodu kar naprej poslušamo hov-hov, ker srečujemo polno psov, ali pa ga-ga, ko vidi račke in seveda brrrr, ker je čisto nora na motorje. Pa seveda pomaha, pokaže, kako je velika, ploska in pleše, da se ji vsi smejijo. Zdaj je pogruntala, da mi lahko zbeži, ko jo lovim z nogavicami (ki jih stalno sezuva) in se zraven na polno smeji in kriči (po možnosti nosi pa še kakšno igračo v ustih). Zaradi želje po drugem sem se naročila h G, saj tako nikakor ne morem zanositi (ena M decembra, druga 1. junija, potem pa spet nič). Aja, mimogrede - čestitke vsem nosečkam!!! Jaz upam, da mi bo predpisal Klomifen ali kaj podobnega, da pridem vsaj do ovulacije - bom vsaj lahko rekla, da poskušamo. To zdaj ni nič Službo začnem z oktobrom - mi je kar slabo. Ja, saj vem, vesela sem lahko, da jo sploh imam, pa še v javni upravi sem in ni treba skrbet za plačo. Ampak kaj, ko jo takooo sovražim. Ni mi problem, ker je konec porodniške (no, malo že), ampak ker moram spet tja, kjer se slabo počutim. Sem celo leto iskala kaj primernejšega, pa nič. No, zdaj moram še magisterij končat. Sem lani zaradi poroda prešpricala zadnje izpite, tako da imam še dva + magistrsko. Ja, dolgčas ne bo... Povejte, kako ste kaj z igračami - s čim se radi igrajo vaši ? Midva ji bova zdaj kupila trikolesnik - za tega sva se odločila, ker imam ravno bon za popust v BC. Da ji bo malo bolj zanimivo na ulici, pa saj drugače je pridna tudi v vozičku. Tudi čeveljčke ji bo treba kmalu kupiti. Kakšen nasvet? Lepo se imejte in uživajte zadnje dni porodniške!
|