petarda
|
Dobro jutro Kavica Danes sta šla naša dva po doooolgem času spet v vrtec in imam malo mira. Ok, imam mojega bratca na počitnicah, samo koliko dela pa imaš s 13-letnikom? ... OK, razen kuhanja Drugače pa dnevi minevajo z blikovito hitrostjo, jaz bi jih takoooo rada ustavila. Na morju je bilo z eno besedo - pestro. Če pa jih uporabim malce več - juniorju smo sneli pleničke..je trajalo malo dlje, kot pri petarditu, ki je celo stvar pogruntal v parih dneh... se pozna, da je manj časa zanj, pa tudi 4 mesece je mlajši, kot je bil petardito takrat ....danes je šel prvič brez pleničke v vrtec in me prav zanima koliko polulanih hlačk bo prinesel domov. ...je pa zdaj doma v glavnem (se zgodijo tudi nesreče) suh čez dan, za spanje pa še potrebuje pleničko, čeprav je tudi velikokrat suha. Petarditu je na morju izpadel prvi zob, spodnja enka. In je bil prav presrečen, ko mu je zobna vila prinesla dinarčke v dveh valutah . Je pa prav hecen zdaj, pa tudi pri izgovorjavi se mu pozna (s, š). Je še kateremu novembrčku že izpadel zob? Mini pa je na dopustu fasal visoko vročino, ki je trajala tri dni, potem pa so se mu spustili lišaji - šesta bolezen. K sreči jo je prebolel že junior, ko je bil toliko star, kot je mini zdaj, tako da smo kmalu ugotovili kaj ga daje. Bil je pa SITEN za znort...jest nič, sitnarit skoz, pa skoz je bil zaspan.... K sreči je lubi vsak dan hodil na čoln z ostalima dvema, tak da sva imela vsaj malo mira, da sva se lepo pedenala, ker ko sta bila doma, se je pa itak skoz zbujal revček . Ampak - je minilo . Šola - NIČ še nimamo...in mi je kar malo žal, da me ni takrat zajela mrzlica, ko sta bubi in kvaka vse kupovali. Imam občutek, da je vsa roba že pobrana ....saj ne, da bi kaj orng imela cajta gledat...samo tako sproti . Rada bi, da bi šla za šolo kupovat skupaj s petarditom, samo nekako ni pravega časa Mogoče danes popoldne, če ne pa drug teden. ...zaenkrat so naše misli še vedno na obali, pri borovčkih, kamenčkih, sončku, morju, čolnu, školjkah... ...
|