|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
9.7.2011 12:01:52   
meta21
Joj, jaz pa pogrešam svojega prvorojenca pri hranjenju. Je sedel in odpiral usta. Bine pa odpre usta za debelino zobotrebca, hkrati si v usta tlači noge in roke in je seveda pri tem sklonjen k stopalom. V najboljšem primeru si tlači v usta slinček ali plenico ali karkoli že ima okoli vratu. In pol se dere ko sraka, ker nima hrane v ustih. Ja, kako naj jo pa dam tjauser posted image Včeraj sem ga hranila, z eno roko sem mu držala roki in na glavi sem imela 2 listka papirnate brisače, da je gledal navzgor.user posted image Dedi je glih notri prišel pa je skoraj umrl od smeha. Včasih se res počutim kot pri igri Twister, samo nekako ima Bine več rok in nog kot jaz.

lil in ostale, ki pravite, da z jezičkom hrano ven porinejo. Probajte z mehko žličko (bebe comfort so zakon!!!) in jo nekaj trenutkov zadržite v otrokovih ustih, da posesa z nje. Garantirano ne porinejo ven, le malo vaje je potrebne.

lil, a ješ euthyrox za ščitnico? Kaj misliš s 6 na dan? Jaz imam 125mikrogramske, med nosečnostjo sem imela pa 150

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
9.7.2011 14:06:03   
Teyla
mišyka škoda za poroko. user posted image Upam, da bo morja konec z noricami, pa da osebno dobite do takrat. user posted image

meta haha, tvoj mali je pa faca. Twisterja pa verjetno še dolgo ne bo konec. user posted image

No, danes je mala prvič dobila korenčkovo kašico. Je nisem spasirala, ekr je bila premajhna količina, tako da sem jo dodobra pretlačila z vilico, potem pa še z žlico. Nekaj je pojedla, ampka bolj zarad tega, ker je bila čisto fascinirana nad žlico in j e vsakič odprla usta, ko sem se ji približala. Nekaj je šlo ol, veliko več pa ven. Se je pa smejala zraven, tako da mislim da ji ni bilo hudo. user posted image Žlico bi pa še kar mela. Na koncu sme nehala, ker je postajala nervozna, pa da se ji ne bi zamerilo. Tako da sem jo podojila, zdaj pa spi. user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
9.7.2011 20:11:27   
Nina33
Helou!
Moj najdražji spet vrtnari, jaz mam pa cajt user posted image
Meta, a bova kašno rekli? user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
9.7.2011 20:15:16   
Nina33
Nande je še vedno zaplinjevalec user posted image . No, sej njega zgleda ne moti, mene pa počasi že. Sej vem, de je pri dojenih to lahko tako, samo mi je vseen čudno, ker je prej raj (pre)večkrat kakal kot ne. A mislte, de bi mu mogla kaj "pomagat"? Zdaj je že četri nepokakan dan za nami.
Zaspal je pa zdaj že v drugo čist brez joka user posted image in to ne na ( . ) user posted image Mama vesela user posted image Pa spi od kar ne kaka tut boljš. Čez noč, čez dan ne spi itak - no, razen, če smo v muvingu (sling ali avto, vozek je "no go") Go figure user posted image  

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 9.7.2011 20:19:25 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
9.7.2011 20:23:22   
Nina33
Porivanje hrane ven iz ust: moj prvi je tut tak bil (no, drugi je bil tut tak tiste 1x, ko sva mu dala GH user posted image ), pa sem bila zihr, de pač še ni "zrel" za tak način futranja. Mu je po ene dve tednih zalaufal user posted image .
Meta, so pa face, ja, ko bi radi imeli hrano v ustih plus še slinček plus noge/roke plus še kej, usta pa odpre glih tolk, de ne morš rečt, de jih ni user posted image Pa jezit se je treba zraven, obvezno user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
9.7.2011 20:40:31   
Nina33
Kje pa ste vse? Na vrtu? user posted image
Poj grem pa še jaz mal ven user posted image .
Lahko noč in lepe sanje! 

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
9.7.2011 21:05:26   
šebela
Nina po moje počakaj z ukrepanjem, sploh če se še bolje počuti.... po moje boš jutri dobila tako porcijo, da bog ne daj da ga imaš v naročju, ker bosta morala oba pod tuš user posted image user posted image Komaj čakam, da slišim. Drugače pa mi tudi ful prdimi, no mislim tamala, jaz niti ne user posted image . Smo zadnjič jedli zunaj in je tamala v vozičku takega spustila, da joj. So se vsi iz sosednje mize ogorčeno obrnili, midva pa v smeh, ziher so misli, da ga je moj dragi tako nesramno spustil user posted image

Mi pa smo bli danes ful tečkasti, po moje jo ta vročina zdeluje, notri se naveličama, zunaj pa je čist prevroče.... kaj bi dala za hišo z malo vrta in sence, ko se res več nimamo kam dat. Smo misli it jutri kam na izlet pa nimam pojma kam.

Hranjenje: naša pa ful usta odpirain se zaganja proti žlici, pa svoje rokice zraven žlice v usta obvezno user posted image Tako da hrana kr frči naokoli, mislim, da je še najmanj umazan slinček.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
9.7.2011 21:38:36   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Nina po moje počakaj z ukrepanjem, sploh če se še bolje počuti.... po moje boš jutri dobila tako porcijo, da bog ne daj da ga imaš v naročju, ker bosta morala oba pod tuš user posted image user posted image

user posted image user posted image
Se strinjam. Mogoče bi jaz probala s palčko za ušesa in hladilnim mazilom, ampak če se počuti ok. Sama najbolje veš, kako pa kaj. user posted image

Naša ima pa ekstremno hitro prebavo. Korenček je šel ven že po štirih urah. Dejansko ga je nekaj pojedla. user posted image user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
9.7.2011 22:20:16   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Helou!
Moj najdražji spet vrtnari, jaz mam pa cajt user posted image
Meta, a bova kašno rekli? user posted image

Bova, sam jaz mal z zamikomuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
9.7.2011 22:34:57   
Mišyka
No, poroka oz. ohcet se še kr odvija, tamal je že raztegnu svojo harmonko, medtem ko sem jst zadnji dve uri Nežo nosila sem in tja, probala vse živo, nakonc sva ble že skor nagi, pa kr nč ni pomagal. Mala se je drla in drla in sem se že vidla kako grem v dežurno. Res me je skrbel, ker tkole se je mogoče drla kdaj ko je mela krče. Pa še takrat je vsaj joška pol enkrat pomagala, zdej pa nč. Zdej spi in me ful skrbi da nebi blo kej narobe zarad teh kapljic, ki ji jih dajem zarad noric. Bom mal poslušala če še diha.

Nina, naša je tud mela obdobje ko je ful manj kakala, no 1x na dan, čeprov je prej vedno vsaj ene 5x na dan. Zdej pa en mesec spet kaka po ene 3-4x. Zakaj je blo tko vmes? Nimam pojma. Res pa da še šteješ dni, ko se ne pokaka je vseen mal drugač.
No, mene je prej ko sem jo nosila in imela nagico enkrat vmes tud pokakala. Juhu, to dišim! Prej prepotena od te pasje vročine, pol pa še pokakana, aja, pa še pobruhana parkrat...
Grem pod tuš!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
9.7.2011 22:40:58   
meta21

Nande je še vedno zaplinjevalec user posted image . No, sej njega zgleda ne moti, mene pa počasi že. Sej vem, de je pri dojenih to lahko tako, samo mi je vseen čudno, ker je prej raj (pre)večkrat kakal kot ne. A mislte, de bi mu mogla kaj "pomagat"? Zdaj je že četri nepokakan dan za nami.

Kaj pa če je to znak, da rabi GH? Mleko enostavno porabi v nulo.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
9.7.2011 22:41:02   
meta21

Kje pa ste vse? Na vrtu? user posted image
Poj grem pa še jaz mal ven user posted image .
Lahko noč in lepe sanje! 

Jaz sem takrat mojo vojsko ganjala v posjtlo (ja, sej vem, da sta sam 2 ampak včasih zaležeta za cel bataljonuser posted image ). Sem bla pa na vrtu malo po 21. uri, ker sem mogla par flanc v zemljo dat in zalit pa sem skoraj zblaznela. Napadlo me je kakšnih miljavžent komarjev in vsaj tolk kebrov. Brrrrrr...... Sem se po tuširanju namesto z mlekom kar s Fenistilom namazalauser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
9.7.2011 22:41:04   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Mi pa smo bli danes ful tečkasti, po moje jo ta vročina zdeluje, notri se naveličama, zunaj pa je čist prevroče.... kaj bi dala za hišo z malo vrta in sence, ko se res več nimamo kam dat. Smo misli it jutri kam na izlet pa nimam pojma kam.

Ne vem sicer od kod si ampak mi je padel Iški Vintgar na pamet ali pa Rakitna. Malo višje je pa mal hladnejeuser posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
9.7.2011 22:45:18   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

No, poroka oz. ohcet se še kr odvija, tamal je že raztegnu svojo harmonko, medtem ko sem jst zadnji dve uri Nežo nosila sem in tja, probala vse živo, nakonc sva ble že skor nagi, pa kr nč ni pomagal. Mala se je drla in drla in sem se že vidla kako grem v dežurno. Res me je skrbel, ker tkole se je mogoče drla kdaj ko je mela krče. Pa še takrat je vsaj joška pol enkrat pomagala, zdej pa nč. Zdej spi in me ful skrbi da nebi blo kej narobe zarad teh kapljic, ki ji jih dajem zarad noric. Bom mal poslušala če še diha.

Naj se vse dobro in čim prej končauser posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
9.7.2011 22:47:16   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Ojej user posted image user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
9.7.2011 23:01:08   
trsica
Jaz sem pa ravno z žura, pa se mi ne da nič mislit in odgovarjat. Spat se mi pa tud ne da it. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
9.7.2011 23:05:35   
Teyla
Potem pa kaj koristnega naredi...pomij posodo ali kaj takega. Te bo hitro minilo. user posted image  user posted image

No, jaz pa šibam spat. Za razliko od nekaterih NE kipim od energije. user posted image

Lahko noč in naj bo osvežujoče hladna.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
10.7.2011 7:21:06   
šebela
Jutro!!!!
Mi pa danes pokonci že ob 6h user posted image
Naša dudarka ga vedno bolj serje ponoči, ko se zbudi ne zna zaspat nazaj brez joške al pa dude in to je zdaj proti jutru že na pol ure user posted image men se kr malo meša, komaj se zvalim v posteljo pa že vstanem...... Ojoj ti oroci.
Meta hvala za idejo... mogoče pa gremo res na Roglo al pa Kope.
Mišyka upam, da bo hitro bolje. Drži se.user posted image user posted image
Še pisat ne morem, imam oči kot da bi mi jih zobotrebci držali odprte, pa še spat sem šla ob 12h, sva se začvekala na balkonu, ko je blo tako prijetno...
Tamala pa se puza v krogu po sredi dnevne, sploh noče bit več na hrbtu, tudi ko se utrudi in jo obrneš nazaj na hrbet se v sekundi spet obrne na trebuh in pol spet kmalu začne tečkat...zdaj npr.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
10.7.2011 10:03:05   
samsara04
Dober dan.

Pa je danes Sebastian sprobal morje...malo sem mu poskusila nogice namočit in je takoj zajokal. Verjetno je še prehladna voda zanj in bomo raje napolnili bazenček in naslednjič poizkusili s tem. Drugače smo mu pa včeraj zamenjali zibelko s posteljo...res sem imela srečo, dobila sem jo rabljeno in v super stanju (Maja od Lipa Poljčane) ter z jogijem od Slovenske postelje. Skupaj me je stalo 110 eurov user posted image Zaenkrat zaspi v njej brez problema, v zibelki mi ni nikakor in sem ga morala nositi po rokah. To noč je spal od 23 do 6h user posted image Po novem hodimo sedaj ob sobotah na odbojko na mivki, Sebastian pridno opazuje ali pa spi in res ni problemov z njim user posted image

mišyka, upam, da bo tvoj tamali čimprej bolje user posted image

šebela, ivarčko jezero, no, tudi okoli velenjskega so lepe poti za sprehode. Na Kopah je po moje polno muh in še bolj vroče...

nina, ena kolegica mi je povedala, da je tamalemu dajala po 1 obrok aptamila, če ni mogel kakati, drugače pa ga je polno dojila.

Lepo se mejte, lp

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
10.7.2011 10:18:26   
lil_
meta sej imamo mehko zlicko, ce jaz prov razumem kaj je mehka. iz ne prov mehke gume. ampak ni plasticna. bom probala zlico zadrzat v ustih. ma sej slek ko prej nm bo uspel...tko kot je ena 1x napisla...tamali mata smolo, da je mami se bol trmasta od njiju user posted image

scitnica meni je scitnica delala prevec in sem mogla zacet jemat ena tableta na A(in neki) in ker so imele premocan ucinek, sem jemala zraven se euthyrox. tako da so mi dajali tablete s kontra ucinkom. vedno ko sem prisla v lekarno so me samo cukasto gledali. no ko pa sem zanosila so mi tablete zamenjali, ker tiste na A niso primerne v nosecnosti in tut kasnej za dojenje. no pa so s emi hormoni med nosecnostjo tok naglihal, da nisem rabila jemat nobenih tablet. no zdej pol leta po porodu, mam pa spet celo stalo s hormoni. dobim pa spet tista zdravila ki so za dojenje ql in rabm jemat samo tista. zacnem pa s sestimi tabletami na dan...da se hormoni cim prej naravnajo, pol pa pocas zmanjsajo dozo.

mi pa smo bili vceri na poroki. tamali cev dan pridni tut zajokali nista ne na civilni ne na cerkveni poroki. okrog 20, ko imata svojo uro, pa se je zacelo trmarjenje. no vecerjo smo se pojedl in smo odsli okrog 22. vmes sta ze dremala ampak so ju budili muzikantje in pa ko so svatje s priborom tolkli po kozarcih in kroznikih(da sta s emladoporocenca poljubila).

nina meni je bilo tut od zacetka cudno ko nista kakali 4 dni. zdaj pa je cist normalno kakata na 3-4 dni. od zacetka pa po 7x na danuser posted image

nasedve sta zacele med hranjenjem delat user posted image ne lih z rozicki, ampak z usti in jezikom...skos je samo bbbbbb user posted image tko da se ce kej spravmo v usta je pol hmal v sirokem krogu okrog njijuuser posted image

joj rakitna...mene je zadnic sonce mim grede opeku. so se mi ramice ze olupileuser posted image bili smo pa max pol ure. pa sploh se mi ni zdel vroce. joj se dobr da tamali vedno tok skrivamo pred soncem...sploh nevem kako sta lahko tako rjaviuser posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
10.7.2011 12:37:37   
lil_
pri nas sta tut najprej zajokale, ker je biv prevelih sok, tok vode in toliko novega. po parih minutah smo probal se enkrat-uspesnouser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
10.7.2011 22:48:10   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

meta sej imamo mehko zlicko, ce jaz prov razumem kaj je mehka. iz ne prov mehke gume. ampak ni plasticna. bom probala zlico zadrzat v ustih. ma sej slek ko prej nm bo uspel...tko kot je ena 1x napisla...tamali mata smolo, da je mami se bol trmasta od njiju user posted image

Hm, le kdo je to rekeluser posted image . Me, me, me user posted image

Jaz sem pa danes sklenila, da mu par dni ne dam nič po žlički ampak samo po cuclju za GH. Ne grem se več, ker mi to hranjenje pobere velik dragocene energije, ki jo še kako rabim. No, tolk o trmiuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
10.7.2011 23:53:10   
Nina33
Čer!
Mišyka, upam, da je Neža bolje user posted image user posted image user posted image user posted image
Naš najmlajši nas je pa zjutraj razveselil s polno pleničko user posted image . Zgleda se je spomnil, de je Gorenjc in de mora čimmanj preč vržt user posted image (Šimen je to vedel od štarta user posted image ). Tko, de... zdej ma spet ene 4 dni cajta user posted image . Spal je pa to noč proti jutru bolj tako-tako, se je zgleda pošiljka pakirala user posted image . Zaenkrat pa še spi (od cca. sedmih).
Sta pa brata tako fletna skupi user posted image , mali se velikemu reži na vsa ušesa (sej zastopte, ne?), veliki mu pa pomaga na trebuh se obračat pri čemer se mali tako dobr na glas smeje vsakič, ko ga veliki brat "prime" pri strani - je žgečkljiv takooo, mi ga pa tut radi žgečkamo, a ne. Pa faca mala se prime za prste na nogicah in se gunca poj levo-desno in čeblja neki zraven in mehurčke in dež dela user posted image . Na splošno je tak dobrovoljc, de se skor ne porajta, de čez dan +/- nič ne spi (dons mu je clo ratal ene švoh pol urce), vse je tako zanimivo - on bi že kar zdej tekal okol z bratom pa tak.
Eh, neki se prebuja, bom kar zaključla za ncoj user posted image .
Lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
11.7.2011 15:29:53   
MoSoNi
Dans je pa kr mal zatišje tule... pri nas je mešanica sonca in dežja, pa smo bolj slabo zuni user posted image

Js se morem pa mal pohvalit (ne preveč, da ne bo negativnega učinka) user posted image - naš Nac je pa pravi jedec! user posted image Prejšnji teden smo začeli uvajat z bučkami, pa je že kr prve dni precej pojedel - najprej se mu nisem upala dat kej veliko... Za tem smo probali še korenček in men se kr smeji... poje glih koker mu dam user posted image . Dans je pojedu dva manjša korenčka (kuhana, speštana z mal vode). Tok pridno odpira usta in je, da kr ne morem verjet user posted image . Kake količine vi dajete na začetku? Sem že spraševala, pa me kr spregledate user posted image user posted image

Kakali sicer nismo tri dni (Nina style user posted image ), pa je tud pr nas včeri zvečer presenetu in ga nadeval...user posted image Blato je pa bolj gosto in kompaktno, zdej čakam na učinek korenčka - baje bi naj blo blato čist rdečkasto user posted image

A dajete vašim user posted image že kake sokove? Sadne, zelenjavne? Js sem študirala da bi mu dala za pit kr vodo, v kateri se kuha zelenjava (pa kasnej sadje, ko ga bomo začeli jest) - a kera to prakticira? Kako je s sadnimi sokovi za dojenčke (npr. Hipp, Fructal...) - jih redčite z vodo?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
11.7.2011 15:51:18   
trsica
Danes sem si v knjižnici izposodila knjigo Dojenček, kaj lahko pričakujemo prvo leto. Ta mi je bila kot Biblija pri starejšem. user posted image  Sem jo eni posodila, pa mi je še ni vrnila. user posted image  Še dobro, da obstajajo knjižnice. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?