|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
2.7.2011 10:22:06   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: Jane77

Pozdravljene, punce

se oglašam spet po nekaj dnevih...mal vas preberem, da vidim, da se skoraj vse soočamo s podobnimi problemčkiuser posted image Tudi naš Jakob zadnje dni ful težko zaspi čez dan...prej ni blo problema, smo šli v voziček se malo zapeljali in je zaspal...zdaj pa se dere kot jesihar...in ful utrujen, pa še kr noče in noče zaspat...zvečer je malo bolje in kr hitro zaspi...včeraj je bil tolk siten...jojuser posted image .nič mu ni pasalo..spat ni hotel popoldan nič, samo jokal je v vozičku...tak da nisma več vdla kaj narest....ko je bil pa pokonci v naročju je blo pa OKuser posted image ...zobkov še nimamo...bomo vidl kdaj se bo začelo...drugače se ponoči še enkrat zbudi in pije mleko....zjutraj pa se noro zgodaj vstaja, tak da mi mal spanca fali...je rekla pediatrinja naj začnemo počasi uvajati kašice, ker ni dojen...Ej, a je še katera na forumu, ki je imela težave z dojenjem in je otrok na adaptiranem mleku, al vam je vsem to zalaufalo? Jst sem se nekaj trudla 14 dni, pa ni blo mleka glih, pa sem obupala...in se seveda ob tem zlo slabo počutila...kot da nisem dobro opravila svoje materinske nalogeuser posted image

NO, potem sem se pač sprijaznila, da pač ni šlo, kakorkoli in mali pač je Novalac.

A vaši dojenčki se še zbujajo ponoči in jedo? Nekateri prespijo že celo noč, berem... Kako pa naj ga prepriča,da bi vsaj zjutraj še malo potegnil spanec??? Kaka ideja?

No, mejte se, pa se beremo!

Papa

Mi smo samo na AP že skoraj od začetka. Že tako sva imela ful težav z dojenjem (je imel izredno slabo razvit sesalni refleks), pol je imel pa še ful krče po mojem mleku (čeprav sem ful pazla kaj sem jedla). Težavo smo odpravli z Novalac AC in Antiflet kapljicami. Se mi je zdelo brez veze, da matram otroka in sebe. Tako da nimam nobene slabe vesti in se nikakor ne počutim, da ne bi dobro opravljala svoje vloge. Prej obratno - ker ni bilo več krčkov, sva bila oba boljše volje in sva bolj koristno porabila čas (za igranje ...). Slabo vest imaš, ker danes vsi (po mojem mnenju pretirano) težijo s tem dojenjem na vse pretege in dajejo občutek, da mama ni dobra, če ne doji. No, mene ne ganejo.

(odgovor članu Jane77)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
2.7.2011 10:24:33   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Čer!
Ooo, Suzy, long time user posted image . Lepo te je brat. Pa fouš za dopust.
BTW, ste se že dobile na kremšniti?

Khm, khm!user posted image
Zdej bi se pa res že lahko, ne? Sam 16.7. pa jaz odhajam. Mormo še mavrico povprašat po planih.

Ja, res bi se lahko dobile user posted image 17.7. gremo pa mi na morje, tako da bo verjetno lažje planirati po dopustih

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
2.7.2011 10:27:08   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: suzy29

Punce, povejte mi, kakšne cuclje za na flaško uporabljate? Ste še vedno na tistih, ki so na1 kapljico, ali kaj več?

Pri mleku imamo 2, za čaj pa 1. Imamo pa Aventove

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
2.7.2011 10:43:56   
maurica
GH
mi imamo (po posvetu s pediatrinjo) sedaj tako sestavljene obroke:
1. obrok: AM, okoli 8.30 - 9.00
2. obrok: sadna kašica, 11.30 - 12.00
3. obrok: zelenjavna oz. zelenjavno-mesna kašica, 14.30 - 15.00
4. obrok: žitna kašica (se meša z AM), 17.30 - 18.00
5. obrok: AM, okoli 9.00

Pred zadnjim obrokom se skopamo, nato pojemo in gremo spat. Včasih (redko) se zbudi ponoči, pa mu dam malo čaja za spit in zaspi takoj nazaj.

< Sporočilo je popravil maurica -- 2.7.2011 10:44:24 >

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
2.7.2011 21:18:46   
lil_
Slabo vest imaš, ker danes vsi (po mojem mnenju pretirano) težijo s tem dojenjem na vse pretege in dajejo občutek, da mama ni dobra, če ne doji.

jst nikol ne tezim z dojenjem. ampak men osebno je zakon. nerazumem zensk, ki nocejo dojit. ok mi je normalno da nesmejo al pa nemorjo. da pa apriori noces...pa ne, nerazumem. ok ti si imela tezave. ampak dons je moderno ne dojit, ker se ti baje od dojenja joske povesjo. joj jst res nemorm vrjet s cem se to ljudje ukvarjajo. matr! sej se ti bodo povesle zarad tvojih otrokuser posted image drugac pa se ti povesjo v vsakem primeru, dojis ne dojis...ker je povezano s hormoni.

ja no tut nimam obcutka da ce mama ne doji da je slaba...razen v mojem zgornjem primeru. ce ti je do pokoncnih josk vec kot do lastnega otrokauser posted image

drugac pa vsaka zase najbolje ve. ce vam je s flaskami ql, lih tko super. jst vem, sploh pri dveh in ker noci ne prespita sem imela pri flasah velik krajso noc kot pa pri dojenju. ponoci pristavlam punci napov v spanju. danes bi hmal obe odlozila v isto posteljico...se mi je cudn zdel, da so se igrace nastimale na sredino posteljice, pa sem hitro ugotovila, da je to na sredini nasa tadruga bejba user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
2.7.2011 21:21:39   
lil_
joj a vi mate ze tkole prov po obrokih. jst sm jima pa dala vcerej bucko in danes jabolko pa mislm kok sm fajn user posted image

a ze tok poje, da nerab vec mleka pri obrokih...ste pa hitri.

hmmm...le kdaj bomo mi prespal nocuser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
2.7.2011 21:43:17   
suzy29
IZVIRNO SPOROČILO: maurica

GH

Pred zadnjim obrokom se skopamo, nato pojemo in gremo spat. Včasih (redko) se zbudi ponoči, pa mu dam malo čaja za spit in zaspi takoj nazaj.

Kompletni obroki?!?!Prav res ste fantastični. Super user posted image  .Mi smo pa danes končno pojedli korenček (prej mi je špuku in nič pojedel, le okusil je malo), pa sem bila zarad tega čist paf (v dobrem smislu) user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
2.7.2011 21:54:27   
Nina33
Hoj!
Maurica, dobrodošla nazaj user posted image in res user posted image , ste pa hitri. Naš je dons clo mal bučke dobil za probat - se je kremžil kt de mu ne vem kaj dajem user posted image . Bomo ostali še mal na samem mleku user posted image .
Jaz tut komi čakam, de bomo noč prespali user posted image . No, sej bi jo, če bi mališu pustila spat med nama v postelji, samo sem takooo neprespana poj (se mi sanja (no, jaz sem vmes zih, de se mi ne sanja), de bedim user posted image , ni bolj glupih sanj pomoje), de delam traparije: zanč sem se zbudila s hrbtom preč obrnjena, rajš ne pomislim, kaj vse bi lahko šlo narobe (HB je bil na sredini med nama, drgač bi bla res kriza lohk user posted image ).
Dojenje: men se pa zdi, de imajo(mo) doječe mame filing, de je AM popularen, nedoječe pa, de se dojenje forsira. Se pa strinjam z Lil_, vsaka mama je dobra mama, če doji al pa ne (so druge stvari pri tem mnogo, mnogo pomembnejše), če pa ne doji zaradi možnosti povešenih jošk... user posted image ...poj jo bo pa EMŠO hudo razočaral. Teta gravitacija udari čist vsako na tej naši ljubi Zemlji user posted image . Pa ne sam po joškah user posted image .
Kremšnita: punce, kako ste lohk na neki tacga skor pozable, no? user posted image Sicer pa lohk jaz vse tri namesto vas pojem user posted image , bom vsaj vedla, zakaj mam šlauf tam, kjer je bilo včasih ravno (jah, teta gravitacija ma tut kle prste vmes user posted image ).

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 2.7.2011 21:55:15 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu suzy29)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
   [Brisano sporočilo]
3.7.2011 12:38:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2834
   [Brisano sporočilo]
3.7.2011 12:40:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2835
3.7.2011 14:45:22   
MoSoNi
IZVIRNO SPOROČILO: lil_
jst nikol ne tezim z dojenjem. ampak men osebno je zakon. nerazumem zensk, ki nocejo dojit. ok mi je normalno da nesmejo al pa nemorjo. da pa apriori noces...pa ne, nerazumem. ok ti si imela tezave. ampak dons je moderno ne dojit, ker se ti baje od dojenja joske povesjo. joj jst res nemorm vrjet s cem se to ljudje ukvarjajo. matr! sej se ti bodo povesle zarad tvojih otrokuser posted image drugac pa se ti povesjo v vsakem primeru, dojis ne dojis...ker je povezano s hormoni.

ja no tut nimam obcutka da ce mama ne doji da je slaba...razen v mojem zgornjem primeru. ce ti je do pokoncnih josk vec kot do lastnega otrokauser posted image

Čist res! user posted image Kot je Registrirana napisala, napačna je predstava, da je dojit čist enostavno... vsaj na začetku. Sam vztrajat je treba, pa prej al slej steče... tud pr nama kr ni šlo, pa ni šlo, bolelo ko user posted image - ampak smo vztrajali in je Nac že skor 5 mesecev polno dojen. Odločit se je treba, pa gre. Dober, če maš druge probleme, pač ne gre, pa zato res še nisi slaba mama.

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
Naš je dons clo mal bučke dobil za probat - se je kremžil kt de mu ne vem kaj dajem . Bomo ostali še mal na samem mleku .

Tud mi smo dva dni nazaj probali mal bučke, pa se mi je zdelo da sem dobila več nazaj ko pa sem mu dala v usta, plus grozne štrule... user posted image Moj user posted image je pa navijal zraven, ker sam ne mara bučk user posted image . Naslednji teden bomo spet probali, tokrat bolj čisto kašico (z mal več vode), pa da vidimo...

Oblačenje... Nac je podnevi oblečen v bodi brez rokavov (kot ena spodnja majčka), povrhu pa majčka s kratkimi rokavi in kratke hlačke, ponavadi tud nogavičke, trak mu dam na ušeska če fajn piha in ga mam zuni, brez voza. Itak se vedno najde kdo, ki mi pove da mam premal oblečenga... včeri se moja mama in oma nista mogle zmenit a ma mrzle al tople noge... eh, sej se navadiš pa napol preslišiš in si misliš svoje user posted image
Ponoči je oblečen v pajacek s kratkimi rokavi in kratkimi hlačnicami, pokrit je še vedno s kovterčkom, ampak samo po nogicah, pa še to si ponavadi zbrca s sebe in sploh ni pokrit, pa dostkrat obrnjen počez čez postlco.

Cuclji na flaškah... mi smo meli do pred kratkim enkico, zdej mamo za mleko 3 (ker mu dajem zvečer z riževo kašico in je bolj gosto, pa itak čist počasi pije), za čaj in vodo pa 2 (če je že slučajno take volje da naredi kak požirek). Uporabljamo pa TT flaške.

Mi smo bli pa včeri na poroki od bratranca... in sma ugotovila, da je Nac očitno še mal premajhen za take fore... od začetka sma ga ene tri ure mirila, hodla sma stran od drugih ker je blo preglasno in preveč stvari naenkrat, pol se je sicer mal umiru... no okol 10 zvečer sma mela vsega dost in smo šli domov. Mi je kr mal žal da smo sploh šli, bi se lahk meli doma bolj fajn user posted image

Juter pa odhajama v bolnico... sem mela že v petek vse spakirano ker so mi rekli naj že takrat pridema, pa smo se pol nekak zmenli da nima smisla ker čez vikend je vse skup bolj okrnjeno, tk da grema juter dopoldne, pa bomo vidli kako pa kaj... upam da ne boma predolgo noter. V torek ma pa še moj user posted image rojstni dan...

Lepo nedeljo vsem! Pri nas ni glih zuni za bit, je kr hladno pa oblačno.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
3.7.2011 15:34:37   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

Slabo vest imaš, ker danes vsi (po mojem mnenju pretirano) težijo s tem dojenjem na vse pretege in dajejo občutek, da mama ni dobra, če ne doji.

drugac pa vsaka zase najbolje ve. ce vam je s flaskami ql, lih tko super. jst vem, sploh pri dveh in ker noci ne prespita sem imela pri flasah velik krajso noc kot pa pri dojenju. ponoci pristavlam punci napov v spanju. danes bi hmal obe odlozila v isto posteljico...se mi je cudn zdel, da so se igrace nastimale na sredino posteljice, pa sem hitro ugotovila, da je to na sredini nasa tadruga bejba user posted image

Pod tole se pa tudi jaz podpišem! user posted image
Mene osebno moti to, da si nekatere ženske predstavljajo, da je pri dojenju pač tako, da enkrat ponudiš user posted image dojko in da potem kar gre, pa še zdaleč ni tako, za vse stvari se je treba potrudit, da stečejo. Jaz sem imela po prvem porodu popolnoma razpokane in krvaveče bradavice, bolelo me je kot sto user posted image , a sem vztrajala in uspeh ni izostal... user posted image

S tem se pa čist strinjam. Pa z lil_ tudi. Tudi meni ni bilo simpl, bradavice razpokane tako močno, da sem se jokala, ko je mala zagrabila. Z nastavki je bilo še hujše. Da ne omenjam dojenja v porodnišnici prve dve noči, ko je jedla vsake 30min, ali pa na manj. Povešene joške bodo pri vsem tem še najmanjši problem. Je treba tistim "lepoticam" povedat, da se jim bodo itak povesle, ker se že v nosečnosti tako povečajo.

Važno, da jaz nobene take mamice ne poznam, tu gor se mi vse zdijo noro fajne. user posted image

MoSoNi upam, da bosta z Nacom hitro nazaj iz bolnišnice. Če ne, pa naj vsaj oči kakšen kos tortice prinese za mamico. user posted image

Jaz sem pa slabe volje danes oz že od včeraj. Ne vem kaj mi je, ampak sem čisto brez volje. Bi kao mogla diplomo pisat in zato nikamor ne gremo, da bom takov eč naredila. Pa je samo še slabše. Bi rajši šla ven v mesto za dve urci, pa bi potem oz prej delala, bi vsaj imela motivacijo. Če bo pa tako, mi je ne bo uspelo napisat v pravem času. Mal jamram, izgleda, da mora vse malo zagrabit občasno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
3.7.2011 18:33:42   
meta21

pa sej zadnje case pa RR lepo dela, ni nobenih errorjev user posted image drugac pa das "nazaj" in pol skopiras user posted image

Sem dala nazaj in je bilo praznouser posted image . Pri meni to ne pali. Ostane kvečjemu citirano besedilo. Zgleda da se bom mogla na mozilo navadit, ker tud vse ostalo na rr v explorerju ne dela. Namesto vseh smeškov, boldiranega besedila, barv ipd so črke. Predstavljajte si kako zgleda naš seznam, če je vsaka spremenjena črka v okvirčku z ukazom zraven. Mislim, da se temu reče code načinuser posted image

Nina hvala! Sva bla kar na enem pikniku, nič romantičneg. Sva vliko lepše praznovala 10 let kar sva skupaj marca. Mah ta romantika mojmu glih ne gre, mene je pa tud že mal odvadu. Pa po razburkanem prvem letu, se mi zdi, da nobenmu ni blo glih do praznovanja ampak sva oba po tihem upala, da bo drugo leto boljšuser posted image

< Sporočilo je popravil meta21 -- 3.7.2011 18:35:57 >

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
3.7.2011 18:33:58   
meta21

GH

Skoraj popolnoma enako kot mi, le da mu dam tudi zjutraj malo riževe kašice v mleko in mesa še nisem probala dat. Pa vse mamo pol ure do uro prej.user posted image

Če mu kakšna zelenjava ne gre, mu dodam mleko, razrečim in dam po flaši. Pol pa vse poje. No, saj zaenkrat je bučko, korenček, cvetačo in krompir. Od sadja pa jabolko, slive, breskve in banane. Pol pa mal kombinirm z mlekom in riževo kašico, če je potrebno. Priznam, da mal hitim, ker gremo čez 14 dni na morje pa bi rada, da že kakšno stvar res je, na morju bomo pol pa utrjevaliuser posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
3.7.2011 18:34:07   
meta21

IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi
Juter pa odhajama v bolnico... sem mela že v petek vse spakirano ker so mi rekli naj že takrat pridema, pa smo se pol nekak zmenli da nima smisla ker čez vikend je vse skup bolj okrnjeno, tk da grema juter dopoldne, pa bomo vidli kako pa kaj... upam da ne boma predolgo noter. V torek ma pa še moj user posted image rojstni dan...

Sej najbrž sem spregledala al pa pozabila ampak zakaj pa gresta v bolnico?

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
3.7.2011 23:29:00   
MoSoNi

Nac ma kri v blatu. Skor en mesec sem že na dieti brez kravjega mleka, pa se kri še kr pojavla in me pediatrinja pošilja v bolnico. Men se sicer zdi mal brez smisla, ker bojo baje delali sam teste na alergijo na kravje mleko, kar po moje ni krivo (če ne jem mleka, pa je kri še kr prisotna), ampak grema vseen, ker ne vem več kaj naj... mogoč pa kej ugotovijo in pomagajo user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
4.7.2011 7:57:09   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi

Nac ma kri v blatu. Skor en mesec sem že na dieti brez kravjega mleka, pa se kri še kr pojavla in me pediatrinja pošilja v bolnico. Men se sicer zdi mal brez smisla, ker bojo baje delali sam teste na alergijo na kravje mleko, kar po moje ni krivo (če ne jem mleka, pa je kri še kr prisotna), ampak grema vseen, ker ne vem več kaj naj... mogoč pa kej ugotovijo in pomagajo user posted image

Aja, saj sem vedla ampak nisem povezalauser posted image . Mi smo bili na istem ampak se je pojavilo samo nekajkrat in izginilo tako, da mam napotnico kar doma. Srečno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
4.7.2011 8:02:35   
cukica
Spet se mal javljam po prekrasnem vikendu.Z mojim sva se ta vikend imela prečudovito in fajn bi bilo,da bi jih bilo še več.tudi Nejc je užival z nama in,ko vidiš tisti njegov nasmeh sva bila oba čist zaljubljena vanj.

Drgač spimo bolj malo se mi zbudi ob 2 ali treh ponoči in nato bi on kravice pasel,pa pogovarjal se z mano in igračkami,pa telovadil,...Dober,da si med vikendom naberem mal moči,da speljemo do petka ko pride očka domov,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
   [Brisano sporočilo]
4.7.2011 9:33:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cukica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2844
4.7.2011 10:01:09   
Teyla
Cukica a čez dan pa potem nadoknadi glede spanja? Upam, da se kmalu naspite. user posted image

Naša se je pa včeraj zbudila malo pred polnoč in začela kašljat, kot da se ji je nekaj zataknilo. Verjetno je kakšen delec prahu ali kaj podobnega pogoltnila, ker skoz igrače daje v usta. No, me je kar stisnilo, če se je slučajno nespanje zarad zobkov začelo. Pa sem jo podojila v polsnu in je hitro zaspala nazaj. Midva sva pa potem še obesila perilo in šla spat. No, potem sem upala, da bo vsaj konkretno povlekla spanec v jutro, pa je bila ob 6h pokonci za hrano, potem pa spanje po kosih do 9h. Boljše kot nič, bi rekla. user posted image
No, zdaj sem pokonci, mala pa spi naprej. Morda mi hoče povedat, da naj se spokam, ker hoče ta veliko posteljo zase. user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
4.7.2011 10:04:34   
Teyla

Naša tamala je šla včeraj z babico in dedijem za 1 teden na user posted image . Joj, kako jo že pogrešam...user posted image

user posted image
A je prvič šla za tako dolgo brez vaju?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
4.7.2011 10:11:37   
šebela
Hoj punce!
Mi smo nazaj s kratkega oddiha!!! Bilo je fino, mala je bila res pridna tudi ponoči je spala super. No danes ko smo prvo noč doma, pa ga spet sračka.... zbujanje od 4h do 8h na eno uro... bo že.
Danes imava posvetovalnico in 2. cepljenje + rotavirus, držte pesti, da ne bo kakih reakcij.
Hrane: ene ste pa res hitre za to hrane, mi še poskusli nismo, jaz mislim, da naša ne bo imela prej takega finega režima, kot pri 10 mesecih.... se še vedno dojimo na 2-3h. No ta teden začnemo s korenčkom. Katere bučke pa vi dajete, a kr cukinke al kaj drugega?
MoSoNi vso srečo v bolnici, upam, da bosta hitro nazaj in ne bo nič hudega. Meni so rekli, da naj bom še naprej na dieti, ampak ker se meni zdi nesmiselno sem začela jest nazaj mleko in jajca, mala ima zaenkrat super blato (trkam), mogoče še lepše kot prej. Jaz imam pa spet overflov mleka, nisem mogla verjet user posted image user posted image Sem mislila, da se količina mleka ne more tako spremenit, pa so mi očitno mlečni izdelki kr manjkali..... sem prav zadovoljna, da jih spet jem.
Nisem utegnila vsega prebrat, mogoče kasneje nadoknadim....upam, da ste vsi ok in se imate lepo!!!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
4.7.2011 10:23:47   
maurica
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Pod tole se pa tudi jaz podpišem! user posted image
Mene osebno moti to, da si nekatere ženske predstavljajo, da je pri dojenju pač tako, da enkrat ponudiš user posted image dojko in da potem kar gre, pa še zdaleč ni tako, za vse stvari se je treba potrudit, da stečejo. Jaz sem imela po prvem porodu popolnoma razpokane in krvaveče bradavice, bolelo me je kot sto user posted image , a sem vztrajala in uspeh ni izostal... user posted image

S tem se pa čist strinjam. Pa z lil_ tudi. Tudi meni ni bilo simpl, bradavice razpokane tako močno, da sem se jokala, ko je mala zagrabila. Z nastavki je bilo še hujše. Da ne omenjam dojenja v porodnišnici prve dve noči, ko je jedla vsake 30min, ali pa na manj. Povešene joške bodo pri vsem tem še najmanjši problem. Je treba tistim "lepoticam" povedat, da se jim bodo itak povesle, ker se že v nosečnosti tako povečajo.

Da ne bo pomote, s teženjem nisem mislila na mamice (čeprav se tudi kakšne najdejo) ali pa celo na vas - ve se čisto skulirane in super punce user posted image . Sem mislila na strokovnjake oz "strokovnjake". Ko vidijo, da res ne gre, pa še kar silijo in težijo, da se ti res vse skupaj zameri user posted image . In ko sem na zečetku malo brala po forumih glede dojenja, so ene mamice res čisto obupane in zafustrirane. Eni celo mož ni verjel, da ima premalo mleka (ker so vsi od patronažne do pediatra trdili, da to ni res) in je pol na skrivaj dajala otroku AM in se zraven še ful krivo počutila user posted image . O temu govorim, ko gre vse čez mejo.
Kar se tiče povešenih prsih pa itak no comment user posted image .
Drugače tudi jaz menim, da je dojenje najboljše in tudi pri drugemu otroku bom najprej seveda probala z dojenjem. Tako da user posted image za vse doječe in nedoječe mamice!! user posted image

< Sporočilo je popravil maurica -- 4.7.2011 10:25:01 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
4.7.2011 10:32:40   
maurica

Mi smo bli pa včeri na poroki od bratranca... in sma ugotovila, da je Nac očitno še mal premajhen za take fore... od začetka sma ga ene tri ure mirila, hodla sma stran od drugih ker je blo preglasno in preveč stvari naenkrat, pol se je sicer mal umiru... no okol 10 zvečer sma mela vsega dost in smo šli domov. Mi je kr mal žal da smo sploh šli, bi se lahk meli doma bolj fajn user posted image

Našemu gre zadnje času tudi ful na živce gužva in prevelik hrup. Rata prav živčen, se začne dret, pa še jesti noče. Sem brala, da naj bi bilo to zato, ker ne uspejo registrirati vsega dogajanja okoli sebe (ker se vse prehitro odvija) in je potem zato razdražen.

Juter pa odhajama v bolnico... sem mela že v petek vse spakirano ker so mi rekli naj že takrat pridema, pa smo se pol nekak zmenli da nima smisla ker čez vikend je vse skup bolj okrnjeno, tk da grema juter dopoldne, pa bomo vidli kako pa kaj... upam da ne boma predolgo noter.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
4.7.2011 10:40:14   
maurica

GH

Skoraj popolnoma enako kot mi, le da mu dam tudi zjutraj malo riževe kašice v mleko in mesa še nisem probala dat. Pa vse mamo pol ure do uro prej.user posted image

Če mu kakšna zelenjava ne gre, mu dodam mleko, razrečim in dam po flaši. Pol pa vse poje. No, saj zaenkrat je bučko, korenček, cvetačo in krompir. Od sadja pa jabolko, slive, breskve in banane. Pol pa mal kombinirm z mlekom in riževo kašico, če je potrebno. Priznam, da mal hitim, ker gremo čez 14 dni na morje pa bi rada, da že kakšno stvar res je, na morju bomo pol pa utrjevaliuser posted image

Sej verjetno nedoječe mamice malo bolj pohitimo z GH, ker smo navajene, da moramo itak zmeraj nekaj pripravljat, pa je vseeeno al pripraviš AM ali pa riževo kašico. No, samo hranjenje po žlički gre malo bolj počasi kot s flašo user posted image .

Anžetu kar pašejo tele kašice. Včeraj nas ni bilo cel dan doma, pa sem mu za kosilo namesto zelenjavne dala sadno kašico, pol ob 17ih pa riževo in je sploh ni hotel jesti. Mu je verjetno manjkala zelenjavna vmes user posted image . Pri njemu je nasploh zelo pomembno, da se držimo ritma. V petek sem ga zbudila ob 7ih, ker sem ga peljala k svakinji v varstvo (sem morala k dermatologu) in od takrat se zbuja ob 7.00 - 7.30 user posted image . Bijemo trde boje, da ostane v posteljici do 8.00 user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?