Matejita
|
Otroci in razlike v letih - to se tudi meni zdi odlocitev vsakega para posebej. Za moje pojme ni pravil, razlicnim parom lahko ustrezajo razlicne situacije. Da bi prej preizkusil starsevstvo, odlicna ideja, samo s tem je avtomatsko razlika med otroci vsaj majckeno vecja (da preizkusis starsevstvo), pa vcasih je to malo zapleteno zaradi let. Kakorkoli, najpomembnejse se mi zdi, da se par strinja z odlocitvijo. No jaz bom zdaj prvic mamica, kljub temu, da obozujem otroke ze od malega, pac se mi je zivljenje tako zasukalo, da v prvem zakonu 10 let nisem mogla zanosit, zdaj v drugem pa sem hitro in brez tezav. Ker bom malo po rojstvu dopolnila 37 let in ce bi zelela, da si telo opomore po nosecnosti in bi bila fizicno zmozna vnovic zanosit, pa se to se ne da kar na ukaz , bi se znalo zgodit, da bi bila ze okoli 40 za naslednjega, kar se nama osebno zdi ze malo rizcno, tako sva se midva odlocila, da ko bo Nina stara 3 leta, posvojiva bratca. Tule je veliko sirotinic in je zadeva zelo enostavno izvedljiva. Prijatelje tule najina odlocitev sokira, ker ni ravno obicaj tale odlocitev, da sva se mlada, da imajo zenske otroke po 40em,.... ampak midva receva, da najlepsa hvala za mnenje, da pa sva se midva odlocila takole. Julijka11, jaz ne potim v normalnih okoliscinah, niti tule ne, ko je nad 30 in vec stopinj, zdajle v nosecnosti se pa, sicer tako kot vsi normalni ljudje - na obicajnih mestih in ravno v potokih ne tece z mene, se mi pa najbolj hecno zdi, da se potim na zgornjem delu spodnjih hlack spredaj (pod busijem) . Mislim, da sem nekje prebrala, da je obicajno in da se zadeva nadaljuje se nekaj casa po porodu (nekaj tednov), potem se pa normalizira. MLavla, dobrodosla , da pa nimas vsega pripravljenega pa tebi z izkusnjami najbrz ni treba prevec skrbet, za nas, ki smo prvic , je po mojem to bolj dolgotrajen projekt, ko se ucis kaj sploh, kje dobit,... Ti pa vse ves, bos to tik tak uredia. Skorpijonka, fino, da si tudi ti ziklopila . MetiLu fajn ideja za koledar, da si Janez lazje predstavlja, kdaj predvidoma naj bi se pridruzila sestrica. Pa si povedala, da lahko da se ne bo cisto voznega reda drzala, da ne bos potem kaksnih reklamacij imela ? Jaz se se vedno ubadam s celo gardo zadev. Vceraj sva poklicala v jasli, kamor nameravava vozit . Sva vprasala, ce bi jo lahko 15 minut prej pripeljala, pa so nama skoraj dvojno ceno dali zaradi teh 15 minut na dan. Malo me je iz tira tole vrglo, ker sem imela to zadevo za prakticno reseno, pa sva zdaj spet na sredi. Po raznoraznih analizah sva se odlocila, da si greva pogledat javne jasli tule, ki so del zdravstvenega sistema in so celo brezplacne, ce si zavarovan. No videti morava, kje je to, preverit kako zadeva funkcionira in se odlocit. Plan B je pa it v te privat, s tem, da bi jo dragi vozil tja, ko ima pa prevajalni projekt, bi pa jaz kaksnih 15min prisla kasneje v solo. Pa za porodnisko se tudi rabi cela garda papirjev, pa sem se vedno v postopkih na imigraciji, moram spremenit priimek na delovnem dovoljenju in dobiti potrdilo, da sem jaz s starim in jaz z novim priimkom 1 oseba . Upam, da se tole resi v prihodnjem tednu ali dveh, ce ne se bom pa ze kasneje za vse to sekirala. Danes pa do konca pospravim kuhinjo in spalnico, potem mi pa se za 2 dni mikro pospravljanja ostane. Naj se vam naredi fajn torkovo popoldne .