|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
2.6.2011 19:05:35   
_perla_
user posted image
user posted image

PDP,
nick
, starost, število user posted image , število user posted image doma,

naslednji pregled, NS, AC, morfologija, kraj

27.10.
jagodaaa, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Novo mesto user posted image

29.10.
Oblačka, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Primorska user posted image

30.10.
anilu, 2 user posted image , 1 user posted image , Velenje user posted image
m_nova, 32 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Celje user posted image
Sončna30, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 16.5., 23.5., okolica Celja user posted image
_perla_, 1 , 0 , 17.6., Štajerska 

31.10.
pingi, 31 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 15.6., okolica Lj. user posted image
cassy, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Maribor user posted image
lananai, 30 let, 4 user posted image , 1 user posted image , 15.6., Savinjska user posted image
Klara-1, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 1.6., Gorenjska user posted image

1. 11.
lollypop, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 26.5., Gorenjska user posted image
polonal99, 3 user posted image

2. 11.
Itkica, 31 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 11.5., Primorska
 teodora75, 36 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 21.6., Ljubljana user posted image

3. 11.
bey86, 24 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Primorska user posted image
Jana73, 38 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 23.5., Štajerska user posted image
mary003, 23 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 30.5., Ljubljana user posted image

4. 11.
  panda22, 2 user posted image , 1 user posted image
cebelica29, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 16.5., Maribor user posted image

5. 11
.
3masha, 25 let, 3 user posted image , 1 user posted image , 23.6.  user posted image
petrusk, 26 let, 1 user posted image , 23.6., Gorenjska user posted image
smrketa24, 27 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 23.6., Ljubljana user posted image

6.11.
Rakica7, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 23.6., Ljubljana user posted image
smeška83, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted imageGorenjska user posted image
MalinaNina, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 27.6., Gorenjska  user posted image

7.11.
Cari, 32 let, 3 user posted image , 1 user posted image , 3.6., okolica Kranja user posted image
soncnica1985, 26 let, 1 user posted image (user posted image user posted image ), 0 user posted image Kranj user posted image user posted image
binchy2011, 34 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 10.6., Štajerska user posted image

8.11.
Sarchi, 2 user posted image , 1 user posted image , 16.5.,  user posted image
diamantina, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 23.6., Štajerska user posted image  user posted image
amarnat, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 6.6., Mariborsko okrožje user posted image

punsha, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 8.6., Gorenjska user posted image   user posted image
mavrica24, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image okolica Ljubljane user posted image

9.11.
živetijelepo, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted image  user posted image
indijana, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Velenje

10.11.

lakaya, 34 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 9.6., Gorenjska user posted image
voxaja, 25 let, 2  user posted image , 1  user posted image , 7.7., Posavje  user posted image

11.11.
spominčica, 34 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 6.6., Gorenjska  user posted image
Natka23, 26 let, 2 , 1 , 16.6., 11.7., Šmartno ob Paki user posted image  user posted image
pedikerka, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 17.6., Ljubljana - Celje user posted image user posted image
twiggi, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 14.6., Maribor  user posted image
Maja_V., 33 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 3.6., Štajerska user posted image
_tina_, 21 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Jesenic user posted image

12.11.
Subsonica, 2 user posted image , 1 user posted image
Kamca, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 31.5. user posted image
amalija81, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 22.6., Savinjska user posted image

13.11.
buši1980, 30 let, 3  user posted image , 2 user posted image , 23.5., user posted image   user posted image

14.11.
hypo77, 2 user posted image , 1 user posted image , 16.5.  user posted image

15.11.
miskica1983, 27 let, 1  user posted image , 0  user posted image , 12.5., Ljubljana  user posted image user posted image
SuzanaF, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Maribora user posted image

16.11.
17.11.
Tjasa27, 2 user posted image , 1 user posted image 3.6. user posted image

18.11.
tassika, user posted image , 1 user posted image , 12.7.  user posted image
miša*, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Ptuj user posted image user posted image
Edinka, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 8.6. user posted image

19.11.
lean, 2 user posted image , 1 user posted image , 6.6., okolica MS user posted image
vesna91, 2 user posted image , 1 user posted image , 18.5.,   

20.11.
Zojatisa, 28 let, 17.6. Prebold user posted image
hopsala, 21 let, 3.6., 16.5., Zasavje user posted image

21.11.
panela, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image
Spetmami, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 15.6.  user posted image
natka28, 30 let, 5 user posted image , 1 user posted image , 7.6., Prlekija user posted image
MojP, 1 user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image

22.11.
frizerka22, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 16.5., 10.5., Domžale user posted image
Nejčka71, 40 let, 5 user posted image , 2 user posted image , 10.6. user posted image
Petrushka1980, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 9.6., Dobrova  user posted image
tasa.m, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 27.6., okolica Domžal user posted image

23.11.
Chi_Pita, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Primorska user posted image
mimsi, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 14.6, Kamnik  user posted image user posted image

24.11.
melona27, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 8.6., 19.5., Ljubljana user posted image user posted image
scarlett_, 2 user posted image , 1 user posted image , 2.6., Ljubljana user posted image
nenka7, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image 9.5.  user posted image

25.11.
26.11.
vodnarka22, 22 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Logatca
Mala Lučka, 31 let, 3 user posted image , 0 user posted image , 26.5., 18.5., Primorska user posted image
moni23, 1 user posted image , 0 user posted image , 30.6.  user posted image user posted image
a.afrodita, 5 user posted image , 2 user posted image , 13.6., 8.7.  user posted image
lisicamica, 30 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 29.6., Gorenjska user posted image

27.11.
candi, 1 user posted image , 0 user posted image , user posted image
nokiamb, 2 user posted image , 1 user posted image
metulj80, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Kranj user posted image
muca*maca, 2 user posted image , 1 user posted image , 20.6. user posted image
nejanejc, 2 user posted image , 1 user posted image , 20.6., 17.5., Kranj user posted image

28.11.
Ančica21, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image
joel, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Celje
baby kiss, 24 let, 3 user posted image , 0 user posted image , 2.6., 27.5., Trbovlje user posted image

29.11.
30.11.
x.11.

tanja22, 26 let, 2 user posted image , 1 user posted image Gorenjska
stella86, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image  

SKUPAJ NAS JE user posted image : 87
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : 1 (soncnica1985)

Z NAMI SO POT ZAČELE:
user posted image Medea10 user posted image
user posted image coccinella user posted image
user posted image razgrajačka user posted image
user posted image frnikola982 user posted image
user posted image jernejav user posted image
user posted image ency user posted image
user posted image Anonimna user posted image

user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- pregnology
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil _perla_ -- 2.6.2011 19:08:59 >

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
2.6.2011 19:06:10   
_perla_
Uh, pa sem končno uspela priti do računalnika.. Tako da je seznam upam da urejen user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: hopsala
Drugac pa dons ocitno ni moj dan..zjutraj mi je blo spe slabo pol pa se ko se moj zbudi nekaj kolovrati okoli mene in ko je nekak cudno prijel racunalnik je padel namene in me s komolcem udaru ravno v trebuh..:-( ..je lahko kaj narobe? Sicer sm mal bo netu pobrskala pa pravijo da je otrocek varen in fajn zasciten..ampak vsako mnenje je vseen dobrodoslo...

Tudi meni se je danes to zgodilo, da sem se kar konkretno vdarla v trebuh user posted image user posted image Malo me je takrat seveda bolello, upam pa, da ne bo imelo posledic. Pravijo pa res, da je otrok zaščiten.

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa
Punce jz sem danes zelo zgodna, ampak ne morem spati ker me je zelo strah ker sm v posli se nekak obrnala oz. nogo sm nekak zasukala in me je sodaj nekje v predelu levega jajčnika ful zabolel potem pa v bolečini nič več ne duha ne sluha in me je zelo strah da bi bilo kaj narobe., Prosim za vaša mnenja in če se je že kateri to zgodilo.

Mene tudi večkrat zgrabi krč tam v predelu jajčnikov, ko se pretegnem, obrnem v postelji ... Tudi jaz tu in tam spijem Magnesol ali pa kako šumečko magnezija. Ja saj res - ali je vseeno, ali pijem navadno šumečo tableto magnezija ali Magnesol (magnesol vsebuje magnezijev citrat, drugje tega nisem zasledila), ve katera kaj več o tem?

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

porod, namen imam tako kotv prvo - čisto naravno, v Ljubljani.

Tudi jaz si želim popolnoma naravno - brez kakršnihkoli sredstev. Me pa zelo prepričujejo v nasprotno stran - kako je EA dobra, da se lažje odpiraš, sem pa zasledila tudi čisto drugačna mnenja. Verjamem, da so verjetno res grozne bolečine, ampak imam tudi bolečinski prag kar visok. Nisem pa za kakšne pline, ker baje je potem čas, da otrok zadiha, veliko daljši - tega pa nočem..

(odgovor članu hopsala)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
2.6.2011 19:08:35   
Zojatisa
Sem zaradi svoje vesti klicala G in povedala kaj se mi je zgodil.
Pa je sestra rekla da če ni več bolečin in nobenega izcetka ali krvavitve da ni nič narobe.
In da povsej verjetnosti ni bilo to v jajčnikih ampak v medenici.
Tako da sem bolj pomirjena, nimam nobenga izcetka bolečine pa tudi ne, noram potrkati
lp

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 1803
2.6.2011 19:52:22   
jagodaaa
pozdravljene!

ne boste verjele, ampak porabila sem uro in pol, da sem prebrala zamujeno. me že dolgo ni bilo na forumu! uf.... je bilo že veliko tem.

oprema: zadnja dva tedna imam nakupovalno mrzlico in lahko rečem da sva skoraj že čist pripravljena na prvorojenca. računi v trgovini so ogromni, ampak.... tako pač je

voziček: kupila sva peg perego skate in zdaj ponosno krasi dnevno sobo :)

brce: danes dopolnila 19 tednov in čutim mehurčke po trebuhu, konkretnega premikanja ša še ne

kg: naraščajo; zaenkrat 7 plus; dobro da sem velika 180cm

počutnje: fantastično!!!!! brez krčev in ostalih bolečin ter nevšečnosti z mozolji

shranitev matičnih celic: seveda!

sposobnost za delo: kljub odličnemu počutju bom s končanim šolskim letom poleg otrok tudi jaz odšla na počitnice do oktobra; si bom privoščila daljše poletje :)

vprašanje: kje kupiti nosečniške kopalke?

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
2.6.2011 20:48:18   
moni23
Jap kopalke, to se tudi js sprašujem:)

Drugač pa mene tole zanima: bom naredla en mali preizkus:):) no to naj bi sicer že raziskali, ampak sm se odločla da bom poskusla...če dojenčku nenehno vrtiš eno glasbo ko je v trebuhu, naj bi se nato pomiril ko je vznemirjen (ko je rojen seveda)...zdaj pa iščem eno lepo otroško pesmiso ali uspavanko. Ma uspavanka je najlepša: uspavanka za evo...ampak naš bo menda pob:) Kakašni predlogi? aja ostale uspavanki so nekako tako zamorjene:(

lepo boditeuser posted image !

(odgovor članu jagodaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
2.6.2011 21:07:35   
melona27
Za kopalke sm slišala, da imajo v Calzedoniji nizke kopalke, hude, tud takšne dvodelne, ki se jih da zafrknit čist nizko al potegnit do prsi(to je zdej moderno, tko da js bom šla tja pogledat, pa mogoče še kakšn New Yorker, mogoče se pa kaj dobi za nas user posted image

Kile: JS sm pridelala mogoče 3 kg, pa še to jih imam zdej 53, tko da je vsak kg dobrodošel:)nogice imam suhe, buši vztrajno raste, dans sm stopila v 16.teden, tko da se glede kg ne sekiram, jem pa kr precej, največ sadja in mesa:)Če se bom pa slučajno preveč zredila, pa mi bo motivacija poroka, ki bo 5 mesecev po porodu, tko da bom imela dovolj časa, da vsaj tistih preveč kg spravim dol( če se jih bo nabralo)...v bistvu se ne obremenjujem s tem, kar bo, pač bo, samo da je s pikico vse ok;)

Ljubljančanke: se bomo kaj dobile na kavici in čveku v kratkem?Jaz sem za nasledni teden, če imate čas, nekje sreda ali četrtek popoldne??

Joooj, js komaj čakam november, prov predstavljam si kakšen bi lahko bil najin otročiček, kako bo, ko ga/jo bom držala v naročju, zdi se mi še cela večnost do takrat, ampak sj v bistvu je še slabe pol leta:)user posted image

Nič, grem js gledam Vse za ljubezenuser posted image , pridno božajte bušije, pa na svoje lubije ne pozabit!Morm pohvalit svojga, kr preveč me razvajauser posted image čaubau

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
2.6.2011 21:07:40   
Tjasa27
oj!

se še jaz na hitro javim. v službi imam tako norišnico da komaj diham, vsak dan podaljšujem, ko pridem domov je pa seveda na vrsti kričač in pa stanovanje, ki mora bit vsaj za živet poštimano, tako da kr padem dol zvečer. v soboto gremo na morje do torka, mal še porabit starega dopusta tko da močno upam da se bom spočila vsaj mal.

kile nimam pojma kok sem jih šla gor, jutri imam pregled, pa bomo vidli. komaj čakam, čeprav uz mi verjetno ne bo naredila, mam pa en kup vprašanj.

mene pa kričač dostkrat na previjalni brcne  v trebuh al pa ko po men pleza me s kmolcem al pa s čim sune. me tud mal skrbi, sam kukr sem prebrala naj bi bili dojenčki orng zaščiteni. sej pazim ampak izognit se pa ne morem.

je pa men ta nosečnost čist drugačna od prve, sploh nimam časa razmišljat ne v katerem tednu sem, ne kaj morm še kupit ne o čem drugem. sem pa ful ful ful utrujena, velik bolj kot prvič. pa križ me boli za znoret

ljubljančanke a se kej dobimo drug teden?

aja čaj za nosečnice jz pijem k je ena spraševala, mi je čist ok

uživajte

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
2.6.2011 21:10:35   
Tjasa27
he he melona sva zgleda istočasno pisali. men je četrtek čist ok se lahko dobimo

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
2.6.2011 21:11:00   
lollypop
ojla nosečke user posted image

sej ne vem kam čas beži, ampak sploh ne utegnem nič več napisat.. še preberem samo zadnje strani, ko ste tako pridne s čvekanjem user posted image

vmes smo že imeli pregled in je vse OK, naslednji pregled imam 07.07. - morfologijo, sicer bom že v 23. tednu ampak smo vmes na morju, tako da je G rekla, da če bi pa pri 20. tednih je pa še malo prezgodaj... no, saj mislim da to še ni prepozno..

kilogrami user posted image sploh ne bi o tem.. imam + 6 kg, prvič sem se zredila za 14 kg, zdaj mi pa brzinsko letijo navzgor user posted image pa niti ne pretiravam s hrano, sploh jem veliko sadja in zelenjave pa vseeno... no, se bomo s tem viškom drugo leto ukvarjali user posted image veliko vozičkanja pa bo...

porod: prvič rodila z EA na Jesenicah... super zadovoljna, drugič ponovim vajo user posted image   ne vem no, meni je bilo to lajšanje bolečine ob popadkih super, na Jesenicah je epiduralna zastonj (v Kranju mislim da je celo 180 €) in po porodu nisem imela nikakršnih težav, vse skupaj je trajalo 4 ure, pa smo štartali z umetnimi popadki, ker je bila mala že 8 dni čez rok in sem imela že motno plodovnico, popadkov svojih še nič, tako da je šlo vse bolj na "silo"... in verjetno če ne bi imela EA bi me kar bolelo, ker baje umetni popadki še bolj bolijo kot pa lastni...

Ginekolog Gorenjska: jaz hodim na Jesenice k Macunovi in sem zadovoljna... res je, da je moja G od letos, ker sem prej hodila v Kranj... UZ mi je do sedaj naredila na vsakem pregledu, zelo na hitro sicer, toliko da vidimo srčka in to je to...

Kar se tiče otrok in razvoja se strinjam s predhodnicami: vsak otrok ima svoj razvoj... naša je motorično recimo zelo počasna.... kobacati je začela z 10 meseci, sama se je usedla z 9 meseci, na nogice je stopila z 11 in shodila s 16 meseci pa je danes normalno razvita 2,5 letnica... se je pa njen govor razvijal z svetlobno hitrostjo in tukaj je pa zelo pred svojimi vrstniki... prava mala čveka user posted image

voziček: Jane Slalom Pro - super zadovoljna... edino kar mi ni bilo všeč je to, da se športni del ne more obračat (kot sedaj pri novem), drugače pa definitivno bi se še enkrat odločila zanj...

brcike: meni se zadnje dneve zdi da nekaj čutim.. nisem pa še čisto prepričana da je to to user posted image

no tako, mal sem pokomentirala, zdaj grem pa še malo za nazaj prebrat user posted image

Carpe diem

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
2.6.2011 21:33:44   
muca*maca

IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

oj!

se še jaz na hitro javim. v službi imam tako norišnico da komaj diham, vsak dan podaljšujem, ko pridem domov je pa seveda na vrsti kričač in pa stanovanje, ki mora bit vsaj za živet poštimano, tako da kr padem dol zvečer. v soboto gremo na morje do torka, mal še porabit starega dopusta tko da močno upam da se bom spočila vsaj mal.

kile nimam pojma kok sem jih šla gor, jutri imam pregled, pa bomo vidli. komaj čakam, čeprav uz mi verjetno ne bo naredila, mam pa en kup vprašanj.

mene pa kričač dostkrat na previjalni brcne  v trebuh al pa ko po men pleza me s kmolcem al pa s čim sune. me tud mal skrbi, sam kukr sem prebrala naj bi bili dojenčki orng zaščiteni. sej pazim ampak izognit se pa ne morem.

je pa men ta nosečnost čist drugačna od prve, sploh nimam časa razmišljat ne v katerem tednu sem, ne kaj morm še kupit ne o čem drugem. sem pa ful ful ful utrujena, velik bolj kot prvič. pa križ me boli za znoret

uživajte

No, pod tole se pa podpišem, ker se sama identično počutim.
razen križ me ne boli :)

Tudi mene moj eno in pol letnik brcne na previjalni v trebuh (zdaj se znam že tako postavit, da me ne more), pa na postelji vsako jutro, ko se valja po meni, dobim redno nekaj sunkov ali od kolen, komolcev, ali pa od glave - divjak, pačuser posted image

pol je pa skoz akcija, služba, dam, po tamauga, igrišče, večerja, kej pospravt in že komi čakam na postlo, ajajajaj....
Kaj bo šele zares z dvema?!

Ljubljančanke - v četrtek bi lahko tudi jaz!

LP
user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
3.6.2011 8:14:05   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: _perla_

IZVIRNO SPOROČILO: hopsala
Drugac pa dons ocitno ni moj dan..zjutraj mi je blo spe slabo pol pa se ko se moj zbudi nekaj kolovrati okoli mene in ko je nekak cudno prijel racunalnik je padel namene in me s komolcem udaru ravno v trebuh..:-( ..je lahko kaj narobe? Sicer sm mal bo netu pobrskala pa pravijo da je otrocek varen in fajn zasciten..ampak vsako mnenje je vseen dobrodoslo...

Tudi meni se je danes to zgodilo, da sem se kar konkretno vdarla v trebuh user posted image user posted image Malo me je takrat seveda bolello, upam pa, da ne bo imelo posledic. Pravijo pa res, da je otrok zaščiten.

IZVIRNO SPOROČILO: Zojatisa
Punce jz sem danes zelo zgodna, ampak ne morem spati ker me je zelo strah ker sm v posli se nekak obrnala oz. nogo sm nekak zasukala in me je sodaj nekje v predelu levega jajčnika ful zabolel potem pa v bolečini nič več ne duha ne sluha in me je zelo strah da bi bilo kaj narobe., Prosim za vaša mnenja in če se je že kateri to zgodilo.

Ja, mene je pa sin v sredo po nesreči udaril v trebuh. Sva se nekaj skrivala in sem se sklonila, on je pa stegnil roko in me je po nesreči udaril v trebuh. Sem se tudi jaz ustrašila, samo pomoje je user posted image varen notri, pa sedaj so še majhni. Od takrat mi lepo miga notri, tako da mislim, da bo ok.

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
3.6.2011 8:17:15   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: moni23

Jap kopalke, to se tudi js sprašujem:)

Drugač pa mene tole zanima: bom naredla en mali preizkus:):) no to naj bi sicer že raziskali, ampak sm se odločla da bom poskusla...če dojenčku nenehno vrtiš eno glasbo ko je v trebuhu, naj bi se nato pomiril ko je vznemirjen (ko je rojen seveda)...zdaj pa iščem eno lepo otroško pesmiso ali uspavanko. Ma uspavanka je najlepša: uspavanka za evo...ampak naš bo menda pob:) Kakašni predlogi? aja ostale uspavanki so nekako tako zamorjene:(

lepo boditeuser posted image !

Ja, to je pa res. Jaz imam lučko, ki poje 8nočno, katero prižgem,, ko dam sina spat) in se sedaj vsak dan zvečer uležem zraven lučke, ko jo prižgem. Se user posted image tako lepo umiri v bušiju. Me prav zanima kako bo po porodu, če bo enako.

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
3.6.2011 8:18:34   
tassika
IZVIRNO SPOROČILO: muca*maca

IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

oj!

uživajte

No, pod tole se pa podpišem, ker se sama identično počutim.
razen križ me ne boli :)

Tudi mene moj eno in pol letnik brcne na previjalni v trebuh (zdaj se znam že tako postavit, da me ne more), pa na postelji vsako jutro, ko se valja po meni, dobim redno nekaj sunkov ali od kolen, komolcev, ali pa od glave - divjak, pačuser posted image

pol je pa skoz akcija, služba, dam, po tamauga, igrišče, večerja, kej pospravt in že komi čakam na postlo, ajajajaj....
Kaj bo šele zares z dvema?!

Ljubljančanke - v četrtek bi lahko tudi jaz!

LP
user posted image

Hvala enako, samo čakam, kdaj bo konec, ker enostavno visim v službi, doma pa utrujena. Mi je pa všeč, da brzinsko leti, prvič sem bila doma in se mi je vsak dan posebej vlekel, zdaj sem pa že 16t, kam je šel čas.

kg zaenkrat cca 3+, trebuh pa ogromen, se mi zdi, da sem ko da bi žogo pojedlauser posted image

ps. hvala bogu da je petekuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu muca*maca)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
3.6.2011 10:20:59   
scarlett_
Prebrat vas nimam časa, bom zvečer, samo javim, da sem imela včeraj pregled in ponovno ni bilo mojega G, tako da je ta samo poslušal srček. Naslednji pregled imam 28.6., takrat bo moj G in bova vse malo podebatirala, poleg tega mi bo naredil bris in da vidi koliko mi nosečnost poslabšuje, namreč po prvem porodu imam zdaj C3..

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
3.6.2011 11:03:17   
Zojatisa
Hey v deževen dan!
dejte mi povedat ali je možn da že zaznavam male gibe čeprav sem v 15tednu oz v nedeljo bo 16t.
Se mi zdi da vsak dan dlje čutim ene 3dni že tako žgečkanje oz. kot bi imela mineralne mehurčke v sebi.
Nevem da bi prebava tako dolg in vsakič ko se umirim to začutila, dejte mi mal povedat prosim aja pa prvič sm noseča zato mi je čudn da tk kmal bi čutla.
Lp in čim lepši dan kljub slabem vremenu

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
3.6.2011 11:11:45   
spominčica
Zojatisa-jaz sem prvič začutla te mehurčke nekje v 16. tednu in sem tudi prvič noseča tko da....bo že držalo, čutila si svojega malega.
Lollypop - se zdaj bolje počutim ko vem da tako pridno kilogramčkov ne nabiram samo jaz user posted image

Lep dan vsem...pa čeprav bo kot kaže precej deževen.

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
3.6.2011 11:27:25   
Oblačka
Pri nas je pa zaenkrat še sonček tko, da vam pa jst pošiljam en sončen pozdravček user posted image .

Spominčica: a res no pol smo pa že triuser posted image . Imaš v ponedeljek navaden pregled ali že morfologijo? Mene čaka en tedn za tabo in že komaj čakam. Kar se urina tiče je bilo pri meni zaenkrat še vse ok vendar me zdaj skrbi ena stvar:

Lulanje: Punce mi lahko poveste hodite tudi ve tako pogosto lulat. Vem, da je to v nosečnosti normalno vendar imam kdaj občutek, da sem skoz na školki sem pa v 18.tednu.Res, da popijem ogromno in nimam nobenih bolečin vendar me kdaj pa kdaj zaskrbi, da bi bilo lahko kaj z mehurjem.

Glasba: Tudi jst se sprašujem je možno, da moj mali veselo brca, ko imam musko na glas. Že sliši zunanje zvoke? Ker ko dam radio potiho se kar umiri ali pa je le naključje.

Zojatisa: Tudi jst sem te mehurčke čutila v začetku 17. tedna pa sploh nisem vedela, da je to to pol se mi je pa le čudn zdelo, da bi pa skozi kot si ti napisala v mirujočem stanju čutila to premikanje.

Lep pozdrav

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
3.6.2011 11:37:06   
Tjasa27
oj

se čist na hitr javljam, evo sem imela pregled danes in se je g pokvarila napravica za poslušanje srčka in mi je pol naredila hitri uz :-) sem vidla našga piškotka. sem vprašala če ima že lulčka pa je rekla da se ji zdi da sploh ne bo zrastel :-))))) ampak naj ne kupujem še roza stvari, da bo bolj ziher povedala na morfologiji. to je pa še tok deleč, šele 13.7. no ampak sej dnevi kr letijo. no jz sem še vedno prepričana da bomo dobili Andraža. no kukr kol sam da je vse ok. me je pa spet kregala oz opomnila da se preveč redim. sem se namreč zredila 5 kg v dveh mesecih in to je tu mač. čeprav sem komaj dobr prilezla čez 50 kg. sej sem navajena da težijo.

drugač sem jo pa vprašala oz ji povedala, da me kričač sem pa ke brcne v trebuh in če je kej narobe, pa je rekla da ne, da je otrok tok zaščiten in še to, čist sem pozabila da je v bistvu dojenček čist nizko tam kr dost pod popkom. mi je rekla da je to normalno. tko da sem spet mal pomirjena.

šibam delat

uživajte

(odgovor članu Oblačka)
Neposredna povezava do sporočila: 1818
3.6.2011 11:37:59   
Tjasa27
aja še to lulat tud jz hodim dost, vsaj dvakrat ponoči pa čez dan tud zelo pogosto

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
3.6.2011 11:51:02   
Zojatisa
Ooo sm vesela,za gibe,
Ja lulat tudi jaz hodi 2x ponoči in to imam kar redno uro okoli 1h in 4-5h zutri.
Ja čez dan pa tudi dost, samo da ponoč je bol zopern ko treba vstat iz sladke postelce.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
3.6.2011 12:35:41   
_perla_
user posted image
user posted image

PDP,
nick
, starost, število user posted image , število user posted image doma,

naslednji pregled, AC, morfologija, kraj

27.10.
jagodaaa, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Novo mesto user posted image

29.10.
Oblačka, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Primorska user posted image

30.10.
anilu, 2 user posted image , 1 user posted image , Velenje user posted image
m_nova, 32 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Celje user posted image
Sončna30, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Celja user posted image
_perla_, 1 , 0 , 17.6., Štajerska 

31.10.
pingi, 31 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 15.6., okolica Lj. user posted image
cassy, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Maribor user posted image
lananai, 30 let, 4 user posted image , 1 user posted image , 15.6., Savinjska user posted image
Klara-1, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 1.6., Gorenjska user posted image

1. 11.
lollypop, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 7.7., Gorenjska user posted image
polonal99, 3 user posted image

2. 11.
Itkica, 31 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Primorska
 teodora75, 36 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 21.6., Ljubljana user posted image

3. 11.
bey86, 24 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Primorska user posted image
Jana73, 38 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Štajerska user posted image
mary003, 23 let, 2 user posted image , 1 user posted imageLjubljana user posted image

4. 11.
  panda22, 2 user posted image , 1 user posted image
cebelica29, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Maribor user posted image

5. 11
.
3masha, 25 let, 3 user posted image , 1 user posted image , 23.6.  user posted image
petrusk, 26 let, 1 user posted image , 23.6., Gorenjska user posted image
smrketa24, 27 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 23.6., Ljubljana user posted image

6.11.
Rakica7, 28 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 23.6., Ljubljana user posted image
smeška83, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted imageGorenjska user posted image
MalinaNina, 26 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 27.6., Gorenjska  user posted image

7.11.
Cari, 32 let, 3 user posted image , 1 user posted image , 3.6., okolica Kranja user posted image
soncnica1985, 26 let, 1 user posted image (user posted image user posted image ), 0 user posted image Kranj user posted image user posted image
binchy2011, 34 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 10.6., Štajerska user posted image

8.11.
Sarchi, 2 user posted image , 1 user posted image , user posted image
diamantina, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 23.6., Štajerska user posted image  user posted image
amarnat, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 6.6., Mariborsko okrožje user posted image

punsha, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 8.6., Gorenjska user posted image   user posted image
mavrica24, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image okolica Ljubljane user posted image

9.11.
živetijelepo, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted image  user posted image
indijana, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , Velenje

10.11.

lakaya, 34 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 9.6., Gorenjska user posted image
voxaja, 25 let, 2  user posted image , 1  user posted image , 7.7., Posavje  user posted image

11.11.
spominčica, 34 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 6.6., Gorenjska  user posted image
Natka23, 26 let, 2 , 1 , 16.6., 11.7., Šmartno ob Paki user posted image  user posted image
pedikerka, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 17.6., Ljubljana - Celje user posted image user posted image
twiggi, 25 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 14.6., Maribor  user posted image
Maja_V., 33 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 3.6., Štajerska user posted image
_tina_, 21 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Jesenic user posted image

12.11.
Subsonica, 2 user posted image , 1 user posted image
Kamca, 23 let, 1 user posted image , 0 user posted image ,  user posted image
amalija81, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 22.6., Savinjska user posted image

13.11.
buši1980, 30 let, 3  user posted image , 2 user posted image ,  user posted image   user posted image

14.11.
hypo77, 2 user posted image , 1 user posted imageuser posted image

15.11.
miskica1983, 27 let, 1  user posted image , 0  user posted image , Ljubljana  user posted image user posted image
SuzanaF, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Maribora user posted image

16.11.
17.11.
Tjasa27, 2 user posted image , 1 user posted image 13.7. user posted image

18.11.
tassika, user posted image , 1 user posted image , 12.7.  user posted image
miša*, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Ptuj user posted image user posted image
Edinka, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 8.6. user posted image

19.11.
lean, 2 user posted image , 1 user posted image , 6.6., okolica MS user posted image
vesna91, 2 user posted image , 1 user posted image user posted image  

20.11.
Zojatisa, 28 let, 17.6. Prebold user posted image
hopsala, 21 let, 3.6., Zasavje user posted image

21.11.
panela, 29 let, 1 user posted image , 0 user posted image
Spetmami, 32 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 15.6.  user posted image
natka28, 30 let, 5 user posted image , 1 user posted image , 7.6., Prlekija user posted image
MojP, 1 user posted image , 0 user posted image , Ljubljana user posted image

22.11.
frizerka22, 35 let, 1 user posted image , 0 user posted imageDomžale user posted image
Nejčka71, 40 let, 5 user posted image , 2 user posted image , 10.6. user posted image
Petrushka1980, 31 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 9.6., Dobrova  user posted image
tasa.m, 29 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 27.6., okolica Domžal user posted image

23.11.
Chi_Pita, 25 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Primorska user posted image
mimsi, 28 let, 2 user posted image , 1 user posted image , 14.6, Kamnik  user posted image user posted image

24.11.
melona27, 27 let, 1 user posted image , 0 user posted image , 8.6., Ljubljana user posted image user posted image
scarlett_, 2 user posted image , 1 user posted image , 28.6., Ljubljana user posted image
nenka7, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image  user posted image

25.11.
26.11.
vodnarka22, 22 let, 2 user posted image , 1 user posted image , okolica Logatca
Mala Lučka, 31 let, 3 user posted image , 0 user posted imagePrimorska user posted image
moni23, 1 user posted image , 0 user posted image , 30.6.  user posted image user posted image
a.afrodita, 5 user posted image , 2 user posted image , 13.6., 8.7.  user posted image
lisicamica, 30 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 29.6., Gorenjska user posted image

27.11.
candi, 1 user posted image , 0 user posted image , user posted image
nokiamb, 2 user posted image , 1 user posted image
metulj80, 1 user posted image , 0 user posted image , 13.6., Kranj user posted image
muca*maca, 2 user posted image , 1 user posted image , 20.6. user posted image
nejanejc, 2 user posted image , 1 user posted image , 20.6.,  Kranj user posted image

28.11.
Ančica21, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image
joel, 33 let, 2 user posted image , 1 user posted image , Celje
baby kiss, 24 let, 3 user posted image , 0 user posted image , 2.6.,  Trbovlje user posted image

29.11.
30.11.
x.11.

tanja22, 26 let, 2 user posted image , 1 user posted image Gorenjska
stella86, 1 user posted image , 0 user posted image   user posted image  

SKUPAJ NAS JE user posted image : 87
NOSEČKE Z DVOJČKI user posted image user posted image : 1 (soncnica1985)

Z NAMI SO POT ZAČELE:
user posted image Medea10 user posted image
user posted image coccinella user posted image
user posted image razgrajačka user posted image
user posted image frnikola982 user posted image
user posted image jernejav user posted image
user posted image ency user posted image
user posted image Anonimna user posted image

user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
      - nosečnica.si                             - babybook.si
          - noseča.com                             - pregnancy.org
    - bibaleze.si                               - bambino.si
                     - mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- pregnology
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
   OTROŠKA IMENA
   ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
3.6.2011 12:37:19   
lisicamica
Živjo punce,

sem si spet vzela mal časa, da vse preberem, kar ste napisale.. Full ste pridne, sploh k delite z nami "novopečenimi" nosečkami svoje izkušnje iz prejšnjih nosečnosti user posted image . Kar tako naprej!
Moji glavoboli pa sinusi se počasi umirjajo, sem upoštevala nasvet z inhaliranjem Justovih kapljic 31 (sem že mal pozabila, da jih imam) in moram rečt, da sem že kr OK.

Ginekolog na Gorenjskem: Jaz že nekaj let hodim na Jesenice k dr. Berniku in sem zelo zadovoljna, tudi ko sem imela zaplete pri prejšnjem splavu, se je poleg Bernika zelo izkazal dr. Tratnjek (sicer je bolj redkobesedn, ampak zelo profesionalen) in tudi dr. Macunova mi je vse razložila in bila nadvse OK.
Kar se tiče UZjev, jih delajo na vsakem pregledu, ker le tako preverijo, da je z babyem res vse OK.
Tudi samo osebje na porodniškem oddelku je zelo profesionalno in prijazno, tako da jaz nimam nobenih pripomb.

Kilogrami: Jaz sem štartala z 62 in po 15.tednih sem mogoče kakšne 0,5 kg še v minusu, pa jem vedno kadar sem lačna (zadnje čase tudi sredi noči) pa z veliko sadja. Trenutno bi lahko živela od češenj user posted image

Bolečine. Ja, tudi meni se dogaja, da imam še vedno krče, ponavadi ponoči in mi pomaga če spim na trebuhu (ne vem sicer koliko časa bo še šlo).

Udarci v trebuh: mislim, da je res baby zelo zaščiten notri. Ko sem bila na nuhalni me je dr. Strah 3x z UZjem možno udarila v trebuh, da se je baby obrnil, ampak mene je zabolelo ko hudič, da mi je kr vzelo sapo.. In po pregledu me je še celo popoldne konkretno bolel trebuh, tako da sem bila kr prestrašena, ampak sem si rekla, sej najbrž ve kaj dela.. No, na zadnjem UZju je bilo vse OK.

Pridne bodite in pazite na svoje user posted image .

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
3.6.2011 12:43:49   
_perla_
Meni se je pa šele zdaj začelo pojavljati to, da me dosti tišči lulat. Ponoči se moram zdaj že nekaj dni vstajat in hodit na wc. No, saj potem kar hitro zaspim nazaj user posted image
Sem pa opazila, da sem zelo razdražljiva zadnje čase. Vse me hitro spravi v jezo, kar hitro sem živčna. Ampak v to me spravijo drugi, ko izrečejo recimo kaj neprimernega, ali pa na cesti, ko kakšen idiot ne zna vozit (pa ne da bi mene ogrožal).. Ali pa se nekaj delajo pametni o meni..  user posted image Jim pač najprej na lep način povem, kaj si pa jaz mislim, če pa še vedno ne skapira, potem pa jih pač pustim, ampak se jezim.. To me jezi, saj nočem biti slabe volje.. Ker res prav zares uživam v nosečnosti, in komaj čakam, da me moj pikec kaj brcne, ker je to fenomenalen občutek user posted image Sem kar v user posted image Vsak dan me malo pozdravi, jaz pa se malo pogovarjam z njim user posted image
Božajte bušije user posted image

(odgovor članu _perla_)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
3.6.2011 13:12:42   
Chi_Pita
Pozdravljene ... sem vas po dolgem, dolgem, sam res dolgem času spet obiskala user posted image ... upam, da niste hude.
No moji podatki so kr malo zastareli ... zdaj jih lahko prosim obnovite: Iz izole sem, NP 14.6., na nuhali smo videli user posted image , tako da bomo najverjetneje dobili parček - najprej sem bila šokirana, povem po pravici, zdaj sem se pa potolažila, da bomo imeli princesko in princa - pa tako sem si želela še eno punčko. user posted image

Lulanje... ja, to je pa stalni problem, tudi v prvo je bilo kar naporno - sem imela občutek, da sem non stop na WC-ju

Glasba ... jaz sem si jo v 1.nos. začela nekje proti koncu zvečer vrtet - predvsem klasiko ... in  moram povedat, da se je naša punca po porodu dostikrat umirila ob isti glasbi. tako, da bom spet ponovila vajo.

Čas ... sem na zavodu, pa mi časa zmanjkuje, kako bi bilo šele, če bi delala, si sploh ne predstavljam.

A ima katera izkušnje ... koliko ti pripada "porodniška" če nisi zaposlen?  V prvo sem bila zaposlena, pol pa ker nisem dobila varstva, pa še obseg dela se je zmanjšal in sem pristala na zavodu...zdaj  pa res ne vem,  kaj naj naredim, da bom vsaj nekaj malega dobivala. Kak nasvet?

Evo mala se je zbudila ... vam pišem kasneje user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
3.6.2011 13:27:59   
tassika
V prordniško ti gre 12 mesecev, se pravi prejšnja porodniška ali nadomestilo zavoda, če si bila doma več se vzame tisto + neko povprečje.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Chi_Pita)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......