diamantina
|
Dan! Moni, jaz sem prvič tudi bila študentka- vse, kar moraš naredit je to, da greš na CSD, si urediš starševsko nadomestilo, tako kot če bi si šla urejat porodniško, poveš, kakšen je tvoj status, vse ostalo uredijo tam. Dobila sem ga 182 € (nisem pa čisto prepričana) in nekaj malega otroških, ker tako kot ti je že ena movedala, da se štejejo partnerjevi dohodki, razen če boš prijavljena kot samohranilka. V tem primeru bodo otroški okrog 130 €, s partnerjem pa bosta na sodišču uredila preživnino - ampak tukaj moraš biti previdna, da vaju ne bo kdo zapecal, da hliniš samohranilstvo. SIcer se redko zgodi, nikoli pa ne veš, slovenska hinavščina in faušija je brezmejna. Preprokbe okrog fantka - nič ne dam na to. Prvič sem imela neverjetno mozoljav hrbet, mastno kožo, pasalo mi je samo sladko in meso, pa se je rodil fantek. Kje je brcal? Kar vsepovsod, včasih levo, včasih desno ter navzdol in navzgor. Jaz še zmeraj pravim, da je vsaka N drugačna in vsaka ženska tudi. Pri vražah se pa itak lahko samo 50% zmotiš ali zadaneš . Materinska - tokrat ne bom hodila, tudi prvič je bila bolj nekoristna, šla sva samo zaradi potrdil. V praksi se potem največ naučiš. Isofix - nimam tega, sam lupinico dam na sedež, jo privežem in to je to. Voziček - imam najboljšega, kar jih je - hauck (ne vem pa točnega imena) črno oranžne barve, je brez košare, ima samo vrečo, ki je nadvse udobna, topla in mehka. Ko malček sedi, mu služi za ogrevanje nogic. Ima en ročaj, kar je zame zeloooo praktično (kako pa naj vmes jem sladoled, telefoniram, držim tamalega za roko ...), prestavlja se v vse konce in kraje (dojenčka lahko gledaš, ali pa ga obrneš poroč od sebe), ko se vreča vzame dol, imaš lep in udoben športni del, je super lahko zložljiv - z enim klikom. AJA, cena? 174 € je bila takrat, pred skoraj 3 leti. Zame res terna. Ga bom kar obdržala še za tega nagajivčka. Lp!
|