|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2011
1.6.2011 12:48:19   
Cari
No, da se vam malo javim. Se mi je tudi vse skupaj nagrmadilo, da imam komaj čas za dihat... Pa še na bolniški sem, ker sem zvila gleženj (ja saj neroda...). Sem se tolk ustrašla, da bom morala na slikanje, pa hb ni bilo treba.  Me je bolelo za znoret, ko sem morala zdravnici kazat, če lahko na prste stopim. A kaj vse človek ne potrpi, ko se rentgena boji user posted image

Isofix - mi ga imamo še od prve pikice, pa je bil super. Je bolj varen, saj se ga res kar močno pritdi, pa tudi enostaven za uporabo. Razmišljam o dodatnem, ker lupinco non stop prestavljava iz avta v avto, no sva jo prvič.

Materinska šola
- sva privič hodila (dve leti nazaj, no ja, septembra bo dve leti), pa greva spet. Mislim da mi bo kakšno predavanje, npr. o zobeh, sedaj še bolj zanimivo, ko je mala stara že dve leti. Za ostalo pa tudi če malo osvežimo znanje. Saj je samo nekajkrat, tako da ni panike.

Vozički - če imate možnost predno ga kupite, preizkusite ga, razmislite, za kaj ga boste uporabljale pa kako dolgo. Meni so bili pomembni kriteriji:
- da se roč obrne in se ga vozi na obe smeri
- da je lahek za dvigovat (večinoma ga boste same + otroka v njem)
- da gre v avto (pa ne gledat košare, ta itak nikjer skoraj ne gre v prtljažnik, razen če vzameš dol pokrov...)
- da je lahko vodljiv
- pa da je lahko tudi "terenec" saj obožujem sprehode v naravi, po poljskih poteh...
in moj izbor je bil Bugaboo Cameleon, s katerim sem res zadovoljna.

Hopsala - če nimaš bolečin, verjetno ni nič narobe. Če si v dvomih pa najbolje poklicat ginekologa, da boš pomirjena. Bo že vedel če je potreben pregled. Bolje en dodaten pregled, pa da si mirna potem. Če te skrbi, mali baje vse čuti...

Pregled srčka -prvič nisem šla pa sedaj tudi ne grem. Včasih se mi zdi, da samo gledajo, kje vse bi še zaslužili. Če ni pregled potreben zaradi kakšnih posebnih problemov v družini, pri meni vsi dodatni pregledi odpadejo. Vse že tako naredijo, da potem misliš, da kar moraš it. Boljš da otročku novembra kaj kupiš.

Teža - kolk ste se kaj zredile do sedaj? Jaz se že prav sekiram. Sem imela prej 60 kg, pa se tik pred zanositvijo (dopust) zdredila na 63, sedaj sem pa že pri 65. Velika 168. V prvi nosečnosti sem imela tolk kg ravno mesec dni kasneje...

Me pa ta petek čaka pregled, pa že konec 18 tedna smo  user posted image Kolk že komaj čakam novembra user posted image Še malo....

Cari

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
1.6.2011 14:53:26   
diamantina
IZVIRNO SPOROČILO: Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: amarnat

Oj.
Potrdilo za partnerja - moj je šel na eno predavanje in dobil potrdilo, ki sva ga nato pozabila doma user posted image . Pa so ga vseeno spustli zraven, pred zadnjim delom poroda pa je zapustil porodno... tako sva imela že prej dogovorjeno, pa ni bilo problema. to je bilo v porodnišnici maribor, za drugje pa ne vem...

Midva bova tudi to izvedlauser posted image

Zakaj pa? Potem ja ravno najlepše zamudijo. user posted image  Prerez popkovine, prvi jok, prvič ga vidiš, tipaš, vonjaš ... škoda no, sicer pa vask se sam odloči.

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
1.6.2011 14:55:23   
punsha
lisicamica, za takšne stvari je super 31 kapljic od Justa in njihova sivkina krema. Jaz sem kar malo pozabila na to, pa me v dneh od narkoze naprej ves čas nekaj glava boli. No 2 dni nazaj se pa spomnem na tole zadevico. Meni super pomaga.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
1.6.2011 18:10:39   
Natka23

IZVIRNO SPOROČILO: diamantina

Oj.
Potrdilo za partnerja - moj je šel na eno predavanje in dobil potrdilo, ki sva ga nato pozabila doma user posted image . Pa so ga vseeno spustli zraven, pred zadnjim delom poroda pa je zapustil porodno... tako sva imela že prej dogovorjeno, pa ni bilo problema. to je bilo v porodnišnici maribor, za drugje pa ne vem...

Zakaj pa? Potem ja ravno najlepše zamudijo. user posted image  Prerez popkovine, prvi jok, prvič ga vidiš, tipaš, vonjaš ... škoda no, sicer pa vask se sam odloči.

jaz sem tega mnenja, da ne moškega silit, če sam reče, da ne more bit, imam službene izkušnje kaj se zgodi, če ga siliš, tak da ....Prvič sploh ni bil zraven, zdej mi želi bit v oporo, ampak mi je dal jasno vedet da ne zmore bit do koncauser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
1.6.2011 18:31:47   
teodora75

IZVIRNO SPOROČILO: Cari

Teža - kolk ste se kaj zredile do sedaj? Jaz se že prav sekiram. Sem imela prej 60 kg, pa se tik pred zanositvijo (dopust) zdredila na 63, sedaj sem pa že pri 65. Velika 168. V prvi nosečnosti sem imela tolk kg ravno mesec dni kasneje...

Hja, to pa je ena 'posebna' tema ja user posted image ...

Sem se hotela že oglasit, ko sem brala, kako vam vsem kar nekaj ostaja ista, pa nekatere celo v minusu... No ja, eni pa imamo več 'veselja' v kontra smer.
Jaz sem bila tako odločena, da tokrat bom pa malo bolj pazila, ker prejšnjič sem imela res divje napade 'lakote', no ja, pa saj vemo, da ni ravno samo lakota kriva. In tako sem pridelala 23 kg (na mojih 158 cm) user posted image . Pa sem se tiste prve mesece kar sekirala, pa imela ves čas 'dober namen', da od jutri naprej pa res ne več, potem pa sem videla, da pač nimam prave discipline in da je čisto bolje, če se čim manj sekiram. No in potem je bilo tako, da sem že iz P prišla 11 kg lažja (verjetno sem bila tudi polna vode, saj sem imela na koncu noge kot knedlje) in do naslednje user posted image , kar je bilo samo 4 m po porodu, mi je ostalo 'viška' (samo) 4 kg, kar se mi je glede na vse zdelo kar v redu.

Zdaj pa je tako, da bi sicer tudi kar naprej jedla, pa enako kot lani mi zdaj spet noro paše meso (pa sadje tudi), ampak sem toliko bolj aktivna in seveda vstajam tudi ponoči (ne dojim že 5 mesecev sicer), tako da se vsaj malo manj nabira, imam pa konec 18t že (nove) 4kg plusa. Pa je še vedno precej bolje kot prejšnjič in če sedaj do konca dobim npr 2 kg na mesec, bo na koncu prav super.

Zdaj pa ena druga stvar:
danes sem bila pri FZT s Svitom, pa sva se pogovarjali tudi o tem, koliko ima položaj, ki ga ima dete v trebuščku pri tem, kako se razvijajo kosti, mišice... Ker je bil on že od prav začetnih pregledov ves čas na glavo in imamo zdaj kar probleme (se pri 8 m ne plazi, še ne sedi in na sploh zaostaja motorično za svojimi vrstniki). Ampak ok, to bomo poštimali in ni nič tragično. Gre za nekaj drugega. Seveda me je vprašala, kako vem, da je bil ves čas na glavo, saj je bil mogoče samo na tistih pregledih. No, ampak stvar je v tem, da meni G prav vsakič dela UZ in najbrž res ni zavzel tiste poze prav samo takrat in to vsak mesec. V glavnem sva se ustavili pri tem, zakaj UZ na vsakem pregledu. Nič ni bilo narobe nikoli, vsaj nič mi niso rekli in vem da sem že takrat brala, da to ni ravno fajn za dete. Zdaj me je pa tale dr sploh malo 'prestrašila', saj mi seveda G po svoji praksi tudi tokrat vsakič naredi UZ, kar je meni sicer v redu, saj vsakič vidim pikeca, ampak če zanj to ni v redu... Kaj naj zdaj? Menjati G sredi user posted image je malo zoprno, pa itak nimaš pojma h komu boš prišel. Pa še selili se bomo upamo še pred porodom, pa da zdaj menjam tukaj v Lj in potem kmalu še enkrat. Eh.

No pa vseeno me zanima, tiste ki ste s SZ konca (Bled, Radovljica...) kje in koga imate in kako ste zadovoljne s svojimi G?

Drugače pa na splošno - imate kaj izkušenj/informacij o tem, UZ ji ja ali ne. Saj vem, da je prav trapasto. Nekatere ste/so prav 'nesrečne', ker jim jih delajo premalo, potem se pa najde ena takšna, ki ji jih je 'preveč'. user posted image

kakorkoli, vsem en lep večer, meni noro paše tole 'ohlajanje'.

T.

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
1.6.2011 18:43:33   
Oblačka
Heyla!

MalinaNina:mogoče pa res, nikol se ne veuser posted image . Z dr. Matijem sem pa zelo zadovoljna res, da je moj ginekolog šele odkar sem zanosila vendar nimam pripomb verjetno tudi ti glede na to, da ima same pozitivne kritike.

Kar se pa teže tiče sm pa jest verjetn ena izjema, ker sem tako vriskala na pregledu, ko sem vidla, da se mi je v enem mesecu končno uspel zredit za 4kg je še sestra rekla, da takih pa ni velikuser posted image . Je pa res, da sem bila še lani tak čas zelo bolna in sem kar nenadoma izgubila 8kg pa že po naravi sem vitka tako, da jst se glede kil ne sekiram sem vsake še bolj veselauser posted image .

čaw čaw

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
1.6.2011 19:05:31   
moni23
Teodora 75: tudi moj otročiček je bil zdaj obrnjen na glavico, bil je v položaju kot en kifeljček...hmmm, no upam, da bo naslednjič spet v normalnem položaju, vendar ginekologinja ni nič rekla da je kaj narobe..... ampak sm kr velik razmišljala o tem zakaj in če je mogoče krivo to da js rada sedim in ležim tako da noge skrčim in k sebi stisnem....tako da sem se zdaj zavestno odločila da ne bom več krčla nog:):)

Aja , js se pa počasi, počasi redim...mam z tem da se kaj zredim že celo življenje težave, se lahk bašem pa dobim le kakšen gramček:):) tako da bom očitno bolj pridelala le tolkio kolikor bo triček vlek in vse ostalo kar spada zraven...

Lepo cartajte bušijeuser posted image

(odgovor članu Oblačka)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
1.6.2011 19:08:28   
moni23
Hotla sm napisat da kolikor bo dojenček velik in vse ostalo...

Oblačka, tako se je tudi meni zgodilo, sm po naravi že tako vitka...lani pa sem zbolela in kar naenkrat zgubila 6-7 kg:( tako da sem zelo vesela dodatnih kg:):)

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
1.6.2011 19:41:18   
spominčica
Helou

Gledam tele vaše kile....hmmmm....jest sm se zredila za, reči in piši 4 kg. Preden sem zanosila sem jih imela 56,8, zdejle pa že brcam proti 61imuser posted image  na 169 cm višine. Pa sej ne rečem da sem debela al pa kej sam vseen mi pa ni čist. Pa ni kej. Jem ne več kot prej, bomo že zgubili pol...med božično-novoletnimii prazniki npr...hehe. MalaNina in Oblačka....tud jaz hodim k Urhu in sem več kot zadovoljna - fajn človk user posted image . V ponedeljek imam spet pregled in morm bit čez vikend pridna in veliko pit, ker meni tudi ne gre preveč dobro, pa sem prej zelo veliko pila, ne vem zakaj zdej ne gre več. O vozičkih in ostalih baby zadevah še ne razmišljam preveč, upam da me čas ne bo potem prehitel, si bo pa počasi treba nabavit kakšne nosečniške cunje, ker hlače grejo že bolj pogojno čez bušija, pa kakšen modrček tudi. Moj se sicer ne pritožuje,ampak jaz sem pa s temi ogromnimi j...ki malo zgubljenauser posted image , so mi kar v napoto. Pridne bodit srečke user posted image .

(odgovor članu moni23)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
1.6.2011 20:26:32   
Natka23

kg
jaz se zaenkrat ne morem pritoževat, od porvič mi ni ostalo nič, še bila sem v minusu, trenutno sem -1kg izpred nosečnosti, v prvi sem bla pa tak čas že +5kguser posted image

prsi ta del pri meni očitno tudi raste kot gobe po dežju, kopalke ki sem si jih kupla kak mesec nazaj, spodnji del skoraj prevelik zgornji pa je bikini bikini postal, da ne rečem, da mi ne daje nobene opore, tak da sem šla v iskanje zg. dela, danes in ga našla v causer posted image V new yorkerju niso imeli nič zameuser posted image

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
1.6.2011 20:57:34   
amarnat

Oj.

jaz sem tega mnenja, da ne moškega silit, če sam reče, da ne more bit, imam službene izkušnje kaj se zgodi, če ga siliš, tak da ....Prvič sploh ni bil zraven, zdej mi želi bit v oporo, ampak mi je dal jasno vedet da ne zmore bit do koncauser posted image

se podpišem pod tole user posted image

(odgovor članu Natka23)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
1.6.2011 22:16:19   
teodora75
Pozdrav še enkrat danes!

sem take bolj 'pisalne' volje, mali spi in imam čas za tole, kar vam že dolgo obljubljam: izkušnja poroda v vodi.

Najprej, zakaj sem se sploh odločila za to. En velik razlog je to, da je bila pri meni situacija taka, da sem precej dolgo mislila, da sploh ne bom mogla nikoli imet svojih otrok. Saj sem imela pri 15ih eno 'zoprno' operacijo, pri kateri so morali odrezat precej več kot bi si želela in dejansko je obstajalo malo malo možnosti, da nam lahko kaj rata. (To je tudi razlog, zakaj pri 36ih šele prvi otrok. Če bi se dalo, bi ga/jih imela že velikooooooooo prej.) No, pa sem rekla, da se vseeno ne dam in šla na posvet tudi k G za neplodnost, kjer je pogruntal, da ne more nič pogruntat in me poslal na laparoskopijo in histeroskopijo. To je bilo konec okt 2009. In - očitno je bil 'servis' tako uspešen, da sem bila naslednjega januarja povsem spontano noseča. aja, bistvo pa sem pozabila - za poseg sem se odločila v Postojni, saj naj bi me operirala hči tega dr (Reševa), pa se je potem drugače izšlo. Kakorkoli, bili smo noseči, seveda v nebesih in sem kar takrat rekla, če so pa takole zrihtali že tole, grem pa tudi rodit tja (sicer imam Lj porodnišnico par minut od doma). No in vedela sem, da obstaja tam možnost poroda v vodi in ko sem si pogledala film Orgasmic birth, sem bila odločena, da je to pravo zame in o drugem sploh nisem več razmišljala.

Mesec pred PDP sem šla k njim, kjer mi je prijazna babica razložila kar me je zanimalo, pokazala sobo z banjo in si zapisala da sem bila pri njih. potem pa smo čakali... do tistega četrtka zgodaj zjutraj (5:30), na polno luno, ko mi je odtekla voda. Moj je moral še prit pome z Gorenjske v Lj, jaz sem bila čisto skulirana in smo šli. Takrat še nisem imela nič popadkov ali karkoli. Tam so me prijazno sprejeli, pogledali, bila sem že malo odprta in vprašali so me, ali hočem umetne popadke ali bomo čakali. Pa smo se zmenili, da malo čakamo in hodim okoli, če pa do 11h (dop) ne bo nič, pa začnemo z umetnimi popadki, da ne bom potem preveč utrujena. Sledili so vsi 'nujni postopki' in pospremili so me v porodno sobo z banjo.

Postopek gre potem naprej tako, da te ne pustijo v vodo, dokler nisi odprt vsaj 5 cm, saj naj ne bi bil potem predolgo v vodi. In priznam, da sem že kooooooooomaj čakala, da sem prišla do tja, saj so me popadki, ki sem jih že predihavala deloma stoje, deloma leže na postelji kar konkretno boleli. In ko sem se končno namestila v kadi polni vode in ko so prižgali še mehurčke na ful, mi je neskončno odleglo. In potem je vse skupaj trajalo hm, ne vem, 2 ali 3 ure in ob 15:05 smo že dobili našega fanta. Nič rezana in nič strgana. Je pa bila na koncu že kar precej panika, saj se je zagozdil nekje v porodni kanal in je bila kar panika in če ne bi res prav takrat rodila, bi me gotovo dali na suho in bi mogla tam končat.

Zdaj pa glavno: ja, jaz sem še vedno prepričana, da je bilo zame to precej lažje, kot če bi rodila 'na suhem'. Ker sem res čutila, kako zelo lažje mi je bilo potem, ko sem že bila v vodi in tudi sami mehurčki (jacuzzi) so še pa še pomagali. Drugo pa je, da če bi v naprej vedela, kakšne posledice bo to imelo za otroka, se pa za to definitivno ne bi odločila. Saj takrat, ko smo bili na posvetu in tudi še tik pred porodom, so vsi blazno hvalili to in kako je super in sploh, potem pa, ko smo imeli toliko težav, sem od parih dr slišala, da pa oni tega sploh ne priporočajo in da bodo morali celo ukinit, pa da so imeli ravno lani (skoraj ???) vse porode, ki so jih tako izvedli potem malo 'zakomlicirane' - skratka vsi otroci so imeli **** okužbo. Ja, prvi dan je kazalo vse super, drugi dan zvečer pa so mi že sporočili, da je sum na ne vem katero infekcijo in začel je dobivati intravenozni precej močan antibiotik. To je pomenilo, da so mi ga vsak večer odpeljali (jaz sem (bila) ena tistih 'čudnih' mam, ki sem ga tudi ponoči želela imet pri sebi, čeprav to tam skoraj ni v navadi), ga priklopili na pač neko zdravilo in to mu je potem teklo enkrat v nogico, pa spet v roko in spet v drugo nogo, saj se je nkrat zamašilo vse skupaj in bogo dete je bilo kot malo cedilo, saj so mu tudi kar naprej jemali kri, da so videli, kaj se dogaja. Potem je imel še neko vnetje ušesa, kar naj bi bila tudi posledica vode, pa zlomljeno ključnico kar sem izvedela šele 4 dan kar tako, kot da je pa to čisto brez veze. Tako sva bila tam cel teden namesto 3-4 dni, imel je potem tudi zlatenico in v glavnem se tega tedna ne rada spominjam.

V glavnem je to to. Danes več ali manj 'pozabljeno' in k sreči je zdrav 8 mesečnik, ima pa res precej zastoja v motoričnem razvoju, ampak tega pač ne pripisujem načinu poroda.

Kaj naj nakoncu rečem? Z vsem kar vem danes... Ne, definitivno grem naslednjič rodit na Jesenice 'na suho' če bo vse po planu. Ja, bila je 'zanimiva' izkušnja, le posledice niso bile niti najmanj zanimive. Predvsem zamerim sami bolnici (ali osebju) v PO, da je bilo na posvetu to tako zelo priporočeno (morda zato, ker bolnica od tega dobi 180 € ???), potem pa kar naenkrat sploh ne več.

Kaj se med tem (od lanskega septembra) dogaja tam ne vem. Mogoče so celo higienske razmere kaj bolj 'doterane' in se kaj takega zdaj sploh ne bi zgodilo, mogoče smo samo mi imeli tako smolo, mogoče bi se porod na suhem končal še precej bolj neugodno...

Vsekakor je to moja izkušnja, dokaj sveža in upam da bo kateri pomagala pri odločitvi. Če še katero kaj zanima, sem na voljo, lahko tudi preko ZS ali pa v živo na kakšnem kofetu ali sprehodu.

Saj res, Ljubljančanke, se še kaj vidimo?

Še enkrat vsem lep večer in jutri en krasen 'svež' dan!

T.

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
1.6.2011 23:28:09   
lananai
punsha, držim pestke, da bo vse OK. Mora bit. Samo počivaj. Norela boš že potem, ko bo mali na svetu. user posted image

twiggi, moja mama je za mene v 1. nosečnosti skor skoz mislila, da bo fantek, ker sem bila lepa nosečka. Je ocenjevala po sebi - pri njej je držalo, da sem ji jst pobrala lepoto, moj brat pa ne. No, meni moja Tisa ni pobrala lepote in sem se hahljala na skrivaj, ker sva že od morfologije naprej vedla, da bo punčka. user posted image

isofix - nimamo in ne pogrešamo. Lupinica ful trdno stoji v avtu samo s pasi zapasana.

materinska šola - v CE je bila 2 leti nazaj vse v enem tednu - torek, sreda, četrtek. Je bilo fajn poslušat. Sestra Pavlina je ful prijazna in te kar neha bit strah poroda, res. user posted image Tam ti tudi kar v materinsko knjižico vpišejo, da je bil partner prisoten v šoli.

nove - dobrodošle! user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
2.6.2011 5:46:51   
Zojatisa
Jutro
Punce jz sem danes zelo zgodna, ampak ne morem spati ker me je zelo strah ker sm v posli se nekak obrnala oz. nogo sm nekak zasukala in me je sodaj nekje v predelu levega jajčnika ful zabolel potem pa v bolečini nič več ne duha ne sluha in me je zelo strah da bi bilo kaj narobe., Prosim za vaša mnenja in če se je že kateri to zgodilo.
Lp

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
2.6.2011 7:40:10   
3masha
Zojatisa - mene to večkrat takole, se ustrašiš ja, ampak je prebava. Vsaj še vedno se je tako pri meni izkazalo, tudi v prejšnji nosečnosti. Kakšem "mehurček" plina ali karkoli. Ni panike resuser posted image

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
2.6.2011 8:18:41   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: teodora75

Zdaj pa ena druga stvar:
danes sem bila pri FZT s Svitom, pa sva se pogovarjali tudi o tem, koliko ima položaj, ki ga ima dete v trebuščku pri tem, kako se razvijajo kosti, mišice... Ker je bil on že od prav začetnih pregledov ves čas na glavo in imamo zdaj kar probleme (se pri 8 m ne plazi, še ne sedi in na sploh zaostaja motorično za svojimi vrstniki). Ampak ok, to bomo poštimali in ni nič tragično. Gre za nekaj drugega. Seveda me je vprašala, kako vem, da je bil ves čas na glavo, saj je bil mogoče samo na tistih pregledih. No, ampak stvar je v tem, da meni G prav vsakič dela UZ in najbrž res ni zavzel tiste poze prav samo takrat in to vsak mesec. V glavnem sva se ustavili pri tem, zakaj UZ na vsakem pregledu. Nič ni bilo narobe nikoli, vsaj nič mi niso rekli in vem da sem že takrat brala, da to ni ravno fajn za dete. Zdaj me je pa tale dr sploh malo 'prestrašila', saj mi seveda G po svoji praksi tudi tokrat vsakič naredi UZ, kar je meni sicer v redu, saj vsakič vidim pikeca, ampak če zanj to ni v redu...

Pri meni je bil že pred 20. tednom obrnjen na glavo in se ni potem nič več obračal, pa je motorično ful pred svojimi vrstniki. To, kako je v trebuhu verjetno nima veze s tem kako je potem. Ker moj sin se je že pri šestih mesecih postavil na noge, pri dobrih osmih mesecih je shodil in kmalu za tem še tekel. Sedel je pa tudi že okoli 4. meseca. Pa je še vedno pred vsemi svojimi vrstniki (pri 2 letih) v vrtcu. Tako da lega dojenčka definitvno nima vpliva na motorične sposobnosti dojenčka.
Kolegica recimo, je oba imela nonstop na rito obrnjena, še rodila ju je na rito, sedaj sta pa onadva motorično malo bolj švoh, samo to se z leti vse spremeni.

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
2.6.2011 8:19:14   
diamantina

Oj.

se podpišem pod tole user posted image

(odgovor članu amarnat)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
2.6.2011 9:16:18   
twiggi
zojatisa: jaz imam vsako noč takšne probleme. in to skoz celo noč. sem omenila zadnjič ginekologinji, pa je rekla naj si v lekarni kupim Magnesol tablete ( ki so proti krčem ). sama sem se nekako na bolečino že navadila, čeprav je res grozna in kr nekaj časa drži. je pa v nosečnosti baje ful pogosta in se stopnjuje. ampak potem mine. imam pa v obeh jajčnikih bolečine ( krče ).

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
2.6.2011 9:23:45   
punsha
teodora, zanimivo kar pišeš...kaj pa vem, vse je možno. Glede malega se pa ne sekiraj - glede razvoja. Vse pride. Pri nas se je prvič sam vsedel pri 10 mesecih, takrat je začel tudi plaziti in pri 11 prvič sam vstal. Shodil je prejšnji teden - 2 dni pred 17 meseci. Ves čas hodiva na fizioterapijo, ampak lepo napreduje. Vse ob svojem času. Eni prej, drugi kasneje. Od prijateljice je shodila pri 19 mes., pa ni nikoli hodila na fizioterapijo, vedno vse ok. Pač so različni. Tako da nič panikeuser posted image

kilogrami, še vedno nisem prišla na 50. Počasi pa bo no. user posted image Sem pa v 18 tednu. Uh ja, čas kar beži.

porod, namen imam tako kotv prvo - čisto naravno, v Ljubljani.

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
2.6.2011 9:31:27   
Zojatisa
Hvala punce ste ma potolažile najbrž če bi bilo kaj narobe bi se pokazal kakšen izcedeo oz.krvaavirve ane.
Je pa res da sem se tako ustrašila da nisem vedela kaj naj zdaj je bolje.
Hvala vam

(odgovor članu twiggi)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
2.6.2011 9:43:18   
tassika
Zojatisa meni se to zgodi tzudi ko se slačim, ko se raztegnem, nekaj notri zategne. Jaz jemljem to kot čist normalno. Spomnim se tudi od prvič, da me je kasneje tam po morfologiji kakšen dan tako zvilo, da nisem mogla vstat, to sem pripisovala raztezanju maternice. Vzela sem amgnezij in buscopan in se ulegla.

Porod, upam, da naravno v LJ. Prvič sem imela še zunanji obrat, medenična vstava, ampak sem potem rodila normalno z glavo naprej v 4h, tudi zdaj upam na tak tajming, obrat pa lahko izpustimo.

Motorika, ker je bila zoja nedonošena sva hodili na FT, obračat se je začela pri 5m, vsedla se pri 8m, puzala pri 9, pri enem letu je shodila, je motorično kar napredna, amapk vsak otrok je svoj. Eni malo prehitevajo, drugi malo zaostajajom, dokler je še vse v okviru normale, se ne sekirat.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
2.6.2011 9:50:25   
Zojatisa
Aha joj punce kaj ste mi v pomoč in uteho.
Je po moja bolečina bila dolga nevem kake 2-3sekunde in konec je pa res da je bila skoraj tako močna zbadajoča oz nekak pekoča sej nevemvem samo da me je zabolel ko hudiča in da mi je vzela sapo, in zatem koda se ni nič zgodil, res zanimiv vse skupaj. Prvo kar sm pomislila je bilo NE kaj je to ampak ojoj upam da je detetom vse ok.
lp

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
2.6.2011 9:55:03   
lean
Kilogrami, ja s tem se pa ne morem glih pohvalit. V ta prvo sem se zredila za 20 kg, velika sem 163, tako da sem šla rodit z 82 kg, zdaj sem začela z 72 kg, enostavno niso šli dol, diete nisem hotla, saj sem še štiri mesce nazaj dojila, pri telovadbi pa nisem bla pridna. Je res, da imam jaz to nesrečo, da se zredim, če samo dlje gledam hrano, kaj šele če bi vse pojedla, kar se mi zalušta. Koliko sem se že zredila bom vidla v ponedeljek, upam da ne več kot 2 kg, sporočim. Sem pa včeraj začuda zučutla eno konkretno brciko user posted image , nisem mogla verjet, da tako hitro, sem pričakovala bolj pozno, sem že pozabla, kako lepo občutek je to.

teodora75 hvala, za tvojo izkušnjo, sem o tem že nekaj slišala, da se to dogaja. Še dobro, da čas opravi svoje in da je s sinčkom vse uredu, bo že ujel svoje vrstnike. Sicer ne pri nas, bi mi moja mama povedala. Sama se o tem razmišljala, da bi si tam lajšala samo bolečine, rodila pa potem na suhem, bomo še vidli. Nisem več tako prepričana, bo morala mama še gnjavit porod. babice za vsa mnenja. Mi tudi mama ne priporoča tega, ker pravi da ne zgleda čisto. Je pa pri nas tako, da prvič ne smeš roditi v vodi pa zastonj je, samo se jih res zelo malo odloči za ta porod.  

(odgovor članu Zojatisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
2.6.2011 11:42:35   
twiggi
no jaz ravno ne bom dala primer motorike ampak en drugačen primer. moj brat ni govoril do treh let in pol. pa so vsi govorili, da ta nikoli ne bo govoril, mama je z njim hodila k logopedu pa nič. in nekega dne se je zgodilo da je spregovoril in zdaj govori kot raztrgan doktar. :D hočem samo to povedat. otroci so si različni. ko se za kaj odločijo da bodo naredili, to tudi bodo, ko pa se odločijo za obratno, jih v nič ne moreš prisilit. eni shodijo prej, drugi pozneje, eni začnejo govoriti prej drugi pozneje. edino važno je da to osvojijo ni pa važno kdaj. vsak otrok je razred zase in prav je tako.

Najin mali se nama pridruži 11.11.2011 !

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
2.6.2011 12:36:05   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: lean

Kilogrami, ja s tem se pa ne morem glih pohvalit. V ta prvo sem se zredila za 20 kg, velika sem 163, tako da sem šla rodit z 82 kg, zdaj sem začela z 72 kg, enostavno niso šli dol, diete nisem hotla, saj sem še štiri mesce nazaj dojila, pri telovadbi pa nisem bla pridna. Je res, da imam jaz to nesrečo, da se zredim, če samo dlje gledam hrano, kaj šele če bi vse pojedla, kar se mi zalušta. Koliko sem se že zredila bom vidla v ponedeljek, upam da ne več kot 2 kg, sporočim. Sem pa včeraj začuda zučutla eno konkretno brciko user posted image , nisem mogla verjet, da tako hitro, sem pričakovala bolj pozno, sem že pozabla, kako lepo občutek je to.

teodora75 hvala, za tvojo izkušnjo, sem o tem že nekaj slišala, da se to dogaja. Še dobro, da čas opravi svoje in da je s sinčkom vse uredu, bo že ujel svoje vrstnike. Sicer ne pri nas, bi mi moja mama povedala. Sama se o tem razmišljala, da bi si tam lajšala samo bolečine, rodila pa potem na suhem, bomo še vidli. Nisem več tako prepričana, bo morala mama še gnjavit porod. babice za vsa mnenja. Mi tudi mama ne priporoča tega, ker pravi da ne zgleda čisto. Je pa pri nas tako, da prvič ne smeš roditi v vodi pa zastonj je, samo se jih res zelo malo odloči za ta porod.  

sem tole res nerodno zapisala, moram citirat samo sebe, da popravim. Mislila sem na primere infekcije pri porodu v vodi, da sem slišala o njih, samo zaenkrat ne v naši porodnišnici.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......