melona27
|
Če si brezposelna, ti pripada starševsko nadomestilo(kao porodniška, če si zaposlena)znaša pa 195 eur mesečno, to pa prejemaš eno leto od meseca poroda. Pripada ti še otroški dodatek, ki znaša malo čez 100 eur(mislim da 114 za prvega otroka, če si brezposelna). To je minimum, kar dobiš, ne vem pa, kako je, če sta oba brezposelna, moj sicer dela, samo ni za redno zaposlen, kar je v mojem primeru še ugodneje. Mi pa moj ati zdle rihta, da bi me zaposlil na srednji šoli, ker notri prideš edino preko vez, če si noseča, pa še to težko, tko da upam, da me zaposlijo, da mi vsaj minimalna porodniška pripada, pa tudi če me kdo zaposli dan pred nastopom porodniške, da dobivam tisto minimalno, samo potem je tako, da moraš plačevati prispevke, kar pa sama preračunaj, kaj se ti bolj splača. Mogoče sem malo nerodno napisala, vendar na forumih in na CSD-ju ti vse lepo razložijo. Je možnost še, da zaprosiš tudi za pomoč občine, 2x letno prejmeš malo manj kot 300 eur, za to nisem sigurna, kako gre....Jaz sem npr.letos aprila diplomirala, hodim po razgovorih za delo, vendar me nihče noče zaposlit za redno, ker sem noseča a ni to žalostno??!!tudi preko študentskega servisa ne morm več delat, razen na katero drugo napotnico, samo tud to je težko dobit, pa še vsak ne sprejme tega načina. Edino, kar ostane je delo na črno, npr.varuška(bila sem dolga leta), ampak sedaj je malce težje, ker moraš otroka dvigovat, kar se ne priporoča preveč. N evem, ne vem, bo že, js pravim Najraje bi šla delat v en butik, v mirno okolje, tud v kakšno otroško trgovinico, upam, da se poleti kaj odpre, ko so dopusti in marsikje potrebujejo pomoč.. Glede lulanja: mene tud ful lulat, sicer spijem na dan vsaj 3 litre tekočine, ponoči grem tud js dvakrat na WC, pa čez dan ene 10x:) Komaj čakam naslednji pregled, v sredo ga imam..upam, da mi bo ginekologinja naredila UZ, a katera ve, a posluša samo srčka, ali lahko prepričš gin., da ti naredi ultrazvok??a ga mora narediti, če rečeš, da boš plačal??in koliko stane?? Lep dan!
|