lija30
|
IZVIRNO SPOROČILO: missD ojla :D mi smo danes napolnili 8 mesecev. prejšni teden v razvojni so nas tudi stehtali in izmerili. Jakob 9600g Sofia 7600g (+nekaj gramov pri obeh :)) višina pa 74 in 71cm...komu pripada katera višina pa mislim, da je jasno :) Sofia je že blazno aktivna, se dviguje na vse 4 ampak je to še ni premamilo v premikanje naprej... rajši se premika s pomočjo rok- da se vleče naprej. in prav hitra je že...ampak maček pri babici ji še vedno uide, ko se mu preveč približa Jakob je bolj stacionaren, se rad kotali, ali pa ko leži na trebuhu dvigne vse 4 od sebe in je kot en padalec zraven se pa smeje. Oba že sedita, Jakob komaj nekaj dni, Sofia že dlje časa. posledično se Jakob še zvrne ampak je vsak dan boljše. sama se še ne posedata. Imamo pa od danes drug problem. kako naj otroka obdržim v posteljici v ležečem položaju?!?!?! Prejle jih dava spat, čez 10min jok, Jakob, se je zataknil z nogo med ograjco, Sofia pa na kolenih se drži za ograjico in ga gleda. In seveda, se mi smeje. Jo položim na hrbet ju umirim in čez 5min spet isti postopek...tokrat je Sofia sedela na drugi strani posteljice in se mi smejala. Ampak ne morem bit jezna, enostavno se začnem smejat Jemo že vse, obožujeta jogurt, tako da, če sadje ne gre pokažem jogurt in potem pojesta vse skupaj. Zadnjih nekaj dni, opažam, da čez dan skupno odspita nekako 1,5h in je potem ponoči mir do 6h zjutraj... to je to... še eno slikco pripnem, da vidite kakšno je bojno stanje v posteljicah SUPER,da tako dobro napredujeta:)))) Tud pri nas je podobno, ko ga dam pančkat.Zvečer ponavadi ne, ker je v vreči in se sam kotali levo desno.Popoldanski počitek pa je cel projekt.Ko ga nesem je posteljo je navadno že čist fertik, tam pa potem kar oživi.Se začne smejat.Položim ga v posteljo, vklopim babyfon, pa dam mu kakšno igračo.Vmes se smeje, kdaj joka, in ko pridem tja vidim zakaj, noge ujete med ograjico:))))), kdaj se premakne čist na drugo stran postelje, ampak po določenem času nato potem vedno omaga in zaspi. ::::::::)))))))) Tko,da po moje je to normalno.Mogoče probaj z vrečo!
|