|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: razlike med partnerjema
22.5.2011 11:46:49   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: mačekmuri
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Kako sedaj splosni trend... a ni bilo receno, da to NI ABSOLUTNO povezano in da so razlike od primera do primera. Ali gledas od primera do primera ali gledas skupne, povprecne vrednosti podatkov in tvoris splosni trend.

user posted image

Nekatere punce tukaj na podlagi dveh milionov primerov (pa še nekaj izjem) ugotovljajo , da je slovenščina svetovni trend.

Moram ti povedati, da nimajo vsi tako široka obzorja. Nekateri mislijo, da je njihovo dvorišče celotno vesolje. Občudujem le tiste, ki se zavedajo velikosti lastnega dvorišča naspram vesolja.

Slovenščina in slovnica pa kar malo škripata, a ne?

nemogoče. saj se zaveda "velikosti lastnega dvorišča" user posted image

(odgovor članu mačekmuri)
Neposredna povezava do sporočila: 376
22.5.2011 11:50:29   
madona77
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Kako sedaj splosni trend... a ni bilo receno, da to NI ABSOLUTNO povezano in da so razlike od primera do primera. Ali gledas od primera do primera ali gledas skupne, povprecne vrednosti podatkov in tvoris splosni trend.

user posted image

Nekatere punce tukaj na podlagi dveh milionov primerov (pa še nekaj izjem) ugotovljajo , da je slovenščina svetovni trend.

Moram ti povedati, da nimajo vsi tako široka obzorja. Nekateri mislijo, da je njihovo dvorišče celotno vesolje. Občudujem le tiste, ki se zavedajo velikosti lastnega dvorišča naspram vesolja.

Moram se oglasit. Jaz bi pa nekatere na tej temi raje prenašala po tem dvorišču ,gor in dol, kot jih poslušala. Bog pomagajuser posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 377
22.5.2011 15:00:46   
pelin
  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pelin -- 22.5.2011 15:01:26 >

(odgovor članu madona77)
Neposredna povezava do sporočila: 378
22.5.2011 17:06:17   
dadd0

user posted image

V nekaterih dvoriščih (kurnikih!?) Stephena Williama Hawkinga obravnavajo kot neizobraženo budalo vredno podsmeha, ker ne govori pravilno slovensko, a ne da punči? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 379
22.5.2011 17:06:24   
dadd0

user posted image

Kerensa, hvala za poklon. Moja inštruktorica pravi, da mi še vedno precej škripata. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 380
22.5.2011 17:08:40   
Kerensa*
Kaj spet Kerenso mešaš v vsako govno? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 381
22.5.2011 17:51:08   
mačekmuri
Kerensa - dežurni krivec (kar je btw super, ker sem to ponavadi jaz user posted imageuser posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 382
22.5.2011 17:53:16   
Kerensa*
Pa saj vidiš, da sem je*ena stranka, no user posted image . Pripisali so mi kriminalno preteklost, lenobo, nerazgledanost... in to vse samo zato, ker nimam diplome! user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 383
22.5.2011 18:38:24   
mateyka

user posted image

V nekaterih dvoriščih (kurnikih!?) Stephena Williama Hawkinga obravnavajo kot neizobraženo budalo vredno podsmeha, ker ne govori pravilno slovensko, a ne da punči? user posted image

ti, fantič, nimam pojma (če to name leti). se še nisem posmehovala Hawkingu v kurniku. samo se tudi Kerensi ne, tako da.. user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 384
22.5.2011 19:13:05   
dadd0

user posted image

ti, fantič, nimam pojma (če to name leti). se še nisem posmehovala Hawkingu v kurniku. samo se tudi Kerensi ne, tako da.. user posted image

Na splošno se nobenem ne podsmehuješ, a ne punči? Mogoče imaš rajši velika dvorišča v majhnih vaseh? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 385
22.5.2011 19:16:03   
Anonimen

miljonarka, zanima me kako bi ti rešila "problem" človeka, ki je razgledan, pa si ne more privoščiti milanske scale? user posted image

Enostavno.
Razgledan človek ima veliko znanja, pravite, da tudi na več področjih, in nima predsodkov do drugačnih od sebe (doktor do čistilke in obratno). Torej, če predpostavljam, da ni kronično bolan, povej, na katerih petih podoročjih je tako zelo razgledan, in naj tam unovči svoje znanje. No, dovolj je samo na enem področju.

Se popravljam, napačen pogled.
Zakaj si ne bi mogla privoščiti milanske Scale?

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 22.5.2011 19:21:58 >

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
22.5.2011 19:18:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: madona77

Moram se oglasit. Jaz bi pa nekatere na tej temi raje prenašala po tem dvorišču ,gor in dol, kot jih poslušala. Bog pomagajuser posted image user posted image

Tudi tukaj je rešitev enostavna. Čepki v ušesih pomagajo, bogu pa pusti mirno nedeljo, ima med svojimi ovni dovolj dela.

(odgovor članu madona77)
  Neposredna povezava do sporočila: 387
22.5.2011 19:18:23   
Kerensa*
miljonarka, zanima me kako bi ti rešila "problem" človeka, ki je razgledan, pa si ne more privoščiti milanske scale? user posted image

Če bi bil dovolj razgledan, bi bil tudi dovolj iznajdljiv, da bi našel sredstva, da si lahko (vsaj enkrat) privošči to famozno Milijonarkino milansko Scalo, ki je eden od pogojev za to, da se človeka sploh sme smatrati za razgledanega (sicer samo po Milijonarkinih kriterijih, pa vendar). user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 388
22.5.2011 19:25:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

da si lahko (vsaj enkrat) privošči to famozno Milijonarkino milansko Scalo, ki je eden od pogojev za to, da se človeka sploh sme smatrati za razgledanega (sicer samo po Milijonarkinih kriterijih, pa vendar).

Žal ni "moja" user posted image , čeprav bi rade volje doživljenjski abonma v njej (in še v kateri).
Tudi definicija kulturne razgledanosti, iz katere sem izhajala (pač navezava na post, ki je bil osnova), vključuje, med drugim, tudi poznavanje glasbe, kamor sodi tudi opera. Ni moja definicija, kar veliko ljudi jo sprejema, sem pa vesela, da je tudi moja.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 389
22.5.2011 19:28:52   
Kerensa*
S tem, da vsaj delno poznavanje glasbe, vključno z opero, spada pod splošno razgledanost, se strinjam.

S tem, da pa človek, ki pozna glasbo, vključno z opero, vendar si ne more privoščiti milanske Scale, ni razgledan, se pa ne.

In tudi s tem se ne strinjam, da človek, ki nima uradne, očitno najmanj fakultetne izobrazbe, ni zmožen/sposoben vedeti dovolj o glasbi (vključno z opero).

In tudi s tem ne, da si ne-izobražen človek ne more privoščiti milanske Scale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 390
22.5.2011 19:33:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Mili, nikjer nisem napisala da tisti stric zanika opero ali izobrazbo. 

Za strica ne vem, a zanikaš jo ti. Kulture ne spoznaš v milanski Scali, ampak na ulici, to je tvoje stališče.

Moji otroci v vrtcu? Kje pa sem napisala, da mi je izobrazba/znanje/splošna razgledanost nepomembna?

V tem istem odstavku, in še v kašnem prej. Vse se da naučiti na ulici.

Mogoče se tako slabo izražam, nisem ekstra talentirala za artikuliranje mojih misli, kot nekateri, pa vendar... pustimo stat.

Očitno se res.

Kulture, zgodovine in navad naroda ne spoznaš v hotelu s 5. zvezdicami ali milanski Scali, spoznaš ga v pogovoru z ljudmi, v kafiču, na ulici mest, vasi...

Kulturo spoznaš na ulici? Kakšno kulturo? In, btw, da ne vpletam tvojih otrok, zakaj si hodila v šolo? Zakaj se nisi raje pet let izobraževala na ulici in po kafičih? V končni fazi nima veze, kje si znanje pridobil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 391
22.5.2011 19:34:33   
Anonimen

S tem, da pa človek, ki pozna glasbo, vključno z opero, vendar si ne more privoščiti milanske Scale, ni razgledan, se pa ne.

Končno si razumela.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 392
22.5.2011 19:44:09   
mateyka
Na splošno se nobenem ne podsmehuješ, a ne punči? Mogoče imaš rajši velika dvorišča v majhnih vaseh? user posted image

to je tvoje videnje (mislim, da se temu reče posmehovanje, ampak recimo, da te razumem kaj hočeš povedat). jaz se načeloma ne posmehujem, so pa izjeme - npr. ti. da ti ne bo preveč enostavno "debatirati" sem pripravljena narediti izjemo user posted image

drugače pa pojma nimaš na kaka dvorišča zahajam, razen tegale. in zakaj samo vprašalni stavki iz tebe padajo mi tudi ni jasno.. da ti bom skoz neki brezveznega (glede na temo) razlagala al kaj? no, tole je moja zadnja dobra volja, če ni povezana z dotično temo. so, bon voyage my dear (mislim, da bo to zadnjič tukaj), se vidimo kdaj drugič mogoče, ok? user posted image

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 393
22.5.2011 19:52:14   
mateyka

Končno si razumela.

se pravi - da se ne strinja, da si človek, ki ima rad opero in si je ne more privoščiti, ni razgledan? jaz tudi. npr. da imaš situacijo tako, da si to ne moreš privoščiti. so pač druge prioritete zraven (whatever je že to). in zato naj ne bi bil razgledan, ker si ne more privoščit in ima druge prioritete? saj poznavanje glasbe ne zaobjema, da moraš hodit v najdražje operne hiše, ali pač?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 394
22.5.2011 20:00:10   
mateyka

Enostavno.
Razgledan človek ima veliko znanja, pravite, da tudi na več področjih, in nima predsodkov do drugačnih od sebe (doktor do čistilke in obratno). Torej, če predpostavljam, da ni kronično bolan, povej, na katerih petih podoročjih je tako zelo razgledan, in naj tam unovči svoje znanje. No, dovolj je samo na enem področju.

Zakaj si ne bi mogla privoščiti milanske Scale?

nisem namigovala, da si je ne bi mogel privoščit ker nima za kruh. user posted image  ampak recimo da ima družino, gradi hišo, ima razne hobije, rad potuje.. ali pa - ima situacijo, ki mu onemogoča darga potovanja in ni doma blizu Milana.. razlogov je lahko veliko in niso povezani izključno s stroškom (ki btw, ni majhen) in scala - let`s face it, je shitly expensive + čakaš baje leta na karto (tako sem slišala)?

v glavnem, ne zdi se mi izi dobit karto v Scali in niti mi ni smiselno it čez vso kalvarijo, razen če nisi uber fen ali pa imaš tok keša, da maš svojega osebnega asistenta da to zrihta user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 395
22.5.2011 20:02:36   
Anonimen

Kulture, zgodovine in navad naroda ne spoznaš v hotelu s 5. zvezdicami ali milanski Scali, spoznaš ga v pogovoru z ljudmi, v kafiču, na ulici mest, vasi...

Kulturo spoznaš na ulici? Kakšno kulturo? In, btw, da ne vpletam tvojih otrok, zakaj si hodila v šolo? Zakaj se nisi raje pet let izobraževala na ulici in po kafičih? V končni fazi nima veze, kje si znanje pridobil.

Ah, ja...
Recimo, greš na dopust za 14 dni na Kubo, si v hotelu s 5. zvezdicami, ležiš pri hotelu, piješ koktajle, uživaš v evropskim turistom prilagojeni prehrani,... ali pa greš z ruzakom v en majhen družinski hotel, potuješ po otoku sem in tja, ješ v lokalnih kafičih, se zapelješ s taksijem do oddaljenih vasi na podeželju,... kje boš spoznal več o Kubi? Je zdaj razumljivo, kaj želim povedat. Ali se boste spet obešali na vsako črko in secirali

V Scali slišiš vrhunske interpretacije najboljših oper, a to ne pomeni, da jih ne moreš slišati tudi v Cankarjevemu domuali ljubljanski operi. Mogoče ne bo tako natančno odigrano, pa vendar. Bi bilo pa fajn slišati do kraja dodelano Carmen. Lahko si tudi kupiš cd. Ali pa poznaš kakšnega odličnega profesionalnega glasbenika, ki z veseljem deli svojo strast do klasične glasbe in te o tem vsestransko pouči.

Bakfark, se opravičujem, mi je bilo hitro jasno, da nisi to ti, ti nimaš potrebe po posmehovanju in šlepanju ne mnenje drugih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 396
22.5.2011 20:10:34   
Anonimen

čakaš baje leta na karto (tako sem slišala)?

A res? Toliko nerazgledancev v vrsti za neko opero, ki jo enako kvalitetno poslušaš doma na kavču?

Btw, danes je do karte lažje priti. Na internetu najdeš vse, so pa najcenejše karte hitro razprodane.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 397
22.5.2011 20:12:26   
Kerensa*
čakaš baje leta na karto (tako sem slišala)?

A res? Toliko nerazgledancev v vrsti za neko opero, ki jo enako kvalitetno poslušaš doma na kavču?

Ja od kod se je pa zdaj vzelo to, da so vsi, ki pridejo nekaj poslušat in gledat v Scalo, nerazgledani? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 398
22.5.2011 20:16:51   
Anonimen

Končno si razumela.

se pravi - da se ne strinja, da si človek, ki ima rad opero in si je ne more privoščiti, ni razgledan? jaz tudi. npr. da imaš situacijo tako, da si to ne moreš privoščiti. so pač druge prioritete zraven (whatever je že to). in zato naj ne bi bil razgledan, ker si ne more privoščit in ima druge prioritete? saj poznavanje glasbe ne zaobjema, da moraš hodit v najdražje operne hiše, ali pač?

Končno si začela malo razmišljati.

Kdor je kulturno razgledan, bo vedel, da kulturo tvori tako Scala kot njegova domača opera. Opera in Scala sta samo prispodobi - za lažje razumevanje. Mimogrede, jaz hodim v Zagreb, smešno poceni je (mislim, da celo ceneje kot kino v Ljubljani).

In žal, jaz se glasbe ne naužijem od sviračev na ulici.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 399
22.5.2011 20:19:42   
Kerensa*
jaz se glasbe ne naužijem od sviračev na ulici.

Vendar to nima nobene zveze s tvojo ne/razgledanostjo, temveč izključno s tvojim osebnim okusom za glasbo, za katerega pa močno dvomim, da ti ga je izoblikovala (ali vsaj pomagala izoblikovati) tvoja fakulteta.

Jaz, recimo, sem v operni hiši vedno dremala od dolčasa - zato sem tudi nehala hoditi tja. Se pa z veseljem ustavim na Čopovi ulici, kjer "svira Machu Pichu band" - usedem se na klopco, prižgem čik, pijem coffee-to-go in enostavno uživam. Bez brige i bez pameti - ker tega dvojega za uživanje v glasbi ne potrebujem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.