|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
3.5.2011 12:25:51   
nana13
pozdravljene...
bo katera v septembru v postojnski porodnišnici mogoče...  ?
lp

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
3.5.2011 19:00:03   
mayalottie
jaz sem tudi z morja, sicer sem bila le tri dni, ampak je bilo kar dovolj...zdaj je bilo res lepo vreme, ampak itak s trebuhom se sončit ne moreš (razen spredaj, hehe), kaj dosti hodit tudi ne (razen normalnih sprehodov), tudi pri meni je blo ponoči grozno (nenavajenost na ozko posteljo), tko da....napit se ga tud ne morš:)....sicer bi ostala še en dan, ampak sva se odločila, da prideva že danes. Lepo je blo, verjetno zadnjič sama na morju, kasneje bo pa z nama še eno bitjece in bo pestro.

Happymummy, super, držim pesti za naravni porod, jaz sem itak en teden za tabo in bova morda kar skupi v porodnišnici....jaz bi tudi kar rodila čez kak teden, dva...sicer se počutim ok, ampak ja, kot kitek :)
Onur, kako si pa ti kaj?



(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
4.5.2011 11:42:05   
happymummy
mayalottie, mogoče pa bova res skupaj. nikoli ne veš. A tvoja postla je bla pa ozka(na morju)? moja je bla v prikolici in je brez jogija,so samo blazine in pol so vmes seveda luknje. in sem zjutraj vstala bolj trda in utrujena kot kadar sem šla spat. za piko na i so nas pa še mravlje sred noči napadle. hja,če bi se človek lahko napil ne bi nič motlo,hahauser posted image   kako počutje in to? Brca dosti? Mene že vse boli,kadar me brcne. menda ima 2349g in 31cm obseg glavice-na UZ tko pokazalo. Ima toliko g kolikor je imel tamali,ko se je rodil. o obsegu da ne govorim. ko si predstavljam isto glavico,kako ven leze. hjo,jaz ne vem kako bo to prišlo skozi spodnjo luknjo ven,hahauser posted image

onur, kako je kaj zdravje?

tesko, ste se že kaj ulafali? Imaš še kaj bolečin od CR?

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
4.5.2011 18:38:44   
onur
onur, kako je kaj zdravje?


Zdravje ok. Mi smo tudi dobro. Včeraj sem bila na pregledu tako, da je tudi ok. Bebica težka med 2500 in 2600 g, obrnjena navzdol. Še nekaj moram nabavit iz lekarne, danes sem cotke speglala. To je to.


_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
5.5.2011 9:50:54   
happymummy
onur super,da se je zdravje izboljšalo. user posted image   Tvoja bebica je pa že tolko težka? Kateri teden si? Tud pri meni je že obrnjen navzdol. sej zato sem pa skozi na wcju.user posted image je že boljš tko,kot prej,ko nisem mogla dihat normalno. zdej pa tko sam še odštevam dneve. ma mi grejo počasi. bo menda treba nehat štet. a ima še katera snaje o porodu? jaz jih skoraj vsak dan sanjam. pa včasih so prov grozne. user posted image se vidi da podzavest dela. haha 

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
5.5.2011 21:20:52   
mayalottie
čav postojnčanke (i), tisto malo, kolikor se nas še bori;)

Brca, brca, kot nor! ampak mi je fajn, da brca, potem me vsaj ne skrbi, da bi blo kaj narobe...
Js tud non stop na wcju, če grem na sprehod za 1h, se vmes vsaj 3x ustavim na wcju /hodim v gozd, v mestu bi blo težje;))
Ponoči je itak cel žur, ful malo spim, hodim na wc, seveda pa so začele prihajati tudi razne misli, skrbi...ampak se trudim odmislit skrbi!
Če ne sem šla danes v nabavo kozmetike in imamo vse! Jutri si bom pripravila torbo! Upam:) In potem smo ready to go:)


Če ne pa je bla na morju postla premajhna in sem se non stop butala.) Se mi zdi, da je na koncu nosečnosti najlepše doma, kjer je topel tuš, mehka postelja in čas za počitek:) Sej meni je blo lepo na morju, sam v bistvu nimaš kej delat:) Ful hodit itak ne morš, sončit na trebuhu tud ne;), lhk se sam sprehajaš, pa bereš.. Bomo potem uživali na morju...
Pa ste imeli lepo vreme, a ni blo čez tedn slabo? Ste preživeli? Midva sva imela ful sončne tri dni.

Jst sem bolj nemirna zadnje dni, se mi zdi, da moram še tolk stvari nardit, obiskat ljudi, prebrat, sešit, pospravit, pripravit....Obrit noge, itd....Čas kar beži;) .... Se bojim, da me prehiti:)

Happym, je lepo na porodniški, ane:)
A ti morda veš, koliko odbijejo od bruto zneska, da dobijo neto?

Onur, superca za zdravje. vajini bebici sta že veliki, komaj čakam, da v sredo izvem, kako težak je moj fantič.

Joj a sta imeli v prvi nosečnosti kakšne strahove, če bo zdrav, če bo normalen, če bo vse ok....?

Kaj pa ea? sta se zdaj dokončno odločli za način poroda?


uživajta še zadnje dni...Hitro bodo minili....A v prejšnjih nosečnostih sta rodili na rok?

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
6.5.2011 8:38:48   
onur
Happymummy, v torek ko sem bila na pregledu in mi je delala UZ, sem bila v 34t. Kdaj imaš ti rok?

Mayalottie, jaz sem se odločila za EA, nisem niti drugače razmišljala. V torek sem šla še po papirje. Strahovi se mi pojavljajo takšni in drugačni, kot v prvi nosečnosti, samo mogoče sedaj malo manj. Jaz sem v prejšnji nosečnosti rodila dan čez rok, no po polnoči sem šla v P (20. je bil rok, 21 ob 6.15 sem rodila čebelo).

Drugač grem pa tudi jaz danes še nabavit kozmetiko, do lekarne in do DM, pa še do Mediga skočim po mrežaste hlačke.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
6.5.2011 10:31:59   
happymummy
mayalottie mi smo imeli celih 10 dni nam orju lepo vreme. dež je padal edino enkrat ponoči. Drgač pa je blo super. tut vroče ni bo preveč. res je,najlepš je bit doma zadnje dni. user posted image   tistu o bruto pa neto pa nimam pojma. user posted image   kar se tiče strahov jih v prvi nosečnosti nisem imela. razn za hemoroide,hahauser posted image mam zdej več strahov. sem imela eno kratko obdobje ko sem se spraševala,če je z otrokom vse v redu,da kaj če bo pa prišel ven s kakšno pomanjklivostjo... sam zdej je ok. zdej me sam še porod skrbi.kako bo potekal, če bom preživela popadke... za EA se nisem odločla. čem i bo hudo,mi bojo dali že kaj drugega-masko al kej. če ne sem pa razmišljala,da bi imela kar mariuhano s sabo pa bi enkga pokadial-baje umirja,haha user posted image user posted image user posted image hecam se.

onur jaz sem zdaj v 36t. rok mam konec (30.) maja. še mal. user posted image

joj,danes zjutraj,ko sem se z malim cartala v postelji me je tako zagrablo. ena čudna bolečina desno spodaj. ne vem,kot krč. bolelo za znort. sem skoraj jokala. pol me je matija mal potolažil in popihal. user posted image je reku :"mami a te mal popiham,pa pobožam" in me je in dal ljubčka. user posted image user posted image user posted image sem že razmišljala,da bi njega vzela k porodu,k je bolj nežen in razumevajoč kot moj. hahauser posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
6.5.2011 18:37:43   
mayalottie
Happym, jaz sem v 36.tednu, tko da si ti verjetno v 37. Jaz stopim v 37. v ponedeljek. ti si pa en tedn pred mano.

Če ne pa komaj čakam pregled v sredo, da vidim težo otročička. Upam, da je vse ok. Jah, strahovi. Če pomisliš kaj vse se dogaja po svetu, te res lahko prime strah, ampak seveda je pametno odganjat te misli.
Jaz sem se danes brila po nogah in imela čudno reakcijo, kot še nikoli! Noge so postale rdeče in lisaste, pikce pa očitne. Občutljivost na višku! Upam, da bodo do jutri zginile.

Marihuana, hehe, verjetno bi umirila, pa bi se smejala zravn, ampak dvomim, da bi ful pomagala;) ...
Jaz sem včeraj začela pit malinov čaj, pri masaži presredka nism glih pridna in redna, ppijem tud čaj iz koprive, ker naj bi odvajal vodo (začela sem zatekat v noge in roke), skratka, en kupc dela!

Mejte se, bejbike, upam, da bo kmalu! Happym, ti lahko že počasi rodiš, zdaj je tvoj otročiček že na varnem.:)
Midve, Onur, pa kmalu za njo.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
9.5.2011 11:03:31   
happymummy
ja pa sem res že v 37.tednu. user posted image no sej,kakor se mi vleče,gre pol kr na hitro mimo teden. user posted image v sredo imam pregled. upam,da bo vse ok. in da pritisk ne bo spet visok.

mayalottie,ja zdej bi pa res že lahko rodila. sej komaj čakam. ma mislim,da še ne bo nič. dete veselo brca. js pa cela že naveličana.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
9.5.2011 17:33:56   
snezinkaa
caw punce

da se še jaz malo oglasim pa vas pozdravimuser posted image
danes sem imela pregled vse je ok razen premalo železa imam.danes sem dobila voziček
čakam še posteljicouser posted image

jutri začnem prat oblekce....tiste ki že maste oprano kako ste prale?

samo s praškom ali mehčalcem tudi?jaz sem slišala da namesto mehčalca se lahko da kis za vlaganje,ki ni tolk močen kot mehčalec pa da so stavri mehke pa nimajo vonja nekega pa nevem kolk je to kaj resuser posted image

lp

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
9.5.2011 18:22:54   
vessnica
čawww vsem skupaj

ja snežinkaa jaz sem tudi prala samo s praškom, čeprav sem vidla v otroških trgovinah, da imajo mehčalec prav za dojenčke, ampak ga nisem kupovala. oblačila so prišla tudi samo s praškom sveža in dišeča (odvisno tudi od praška). kisa pa še nisem probala - mogoče še bomuser posted image
jaz imam rok ravno danes ampak mislim, da bo naš otročiček zamujal, čeprav sem imela občutek, da bo prišel pred rokom. user posted image
tudi jaz sem imela premalo železa, ma se je potem s tabletami vse uravnovesilo in je sedaj normalno.
sedaj pa grem na sprehod, dokler je še lepo vreme.

lpuser posted image


(odgovor članu snezinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
9.5.2011 18:57:51   
mayalottie
Snežinkaa, jaz sem prala s pralno kroglico in malo praška, ker tako perem vsa oblačila, mehčalca pa ne uporabljam, ker imam sušilni stroj. Kis se uporabi lahko kar navaden, ali pa alkoholni. Jaz sem ga že uporabljala in je ok. Če ne pa pravijo, da ni treba preveč komplicirat s pranjem, naj se pere tako kot nam, ali pa morda samo na začetku brez mehčalca.

Vesna, ti imaš pa danes rok? Bravooooo! Držim pesti!!!!!! Mene že dva dni vse špika, sem pa danes začela porodniško, torej 28 dni. glede na to, da bi rada rodila vsaj malo prej, verjamem, da bom tudi jaz v večini in šla čez rok:) Saj ne vem kaj bi raje, kr takoj pestvala, ali pa še malo počakala....Nekam nemirna sem;)

Papa, bejbike

(odgovor članu vessnica)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
10.5.2011 10:19:47   
happymummy
Jaz sem pri Matiju vse prala z Dreftom (mislim,da je dreft-zelen tekoči detergent). In je blo vse ok. ma ku je bil mali star kako leto al pa mal več,sem prkelopla na normalen prašek(dash..) pa tut mehčalce sem uporabljala. Nikoli ni bilo nič narobe. Jaz mislim,da je tut dosti odvisno od kože dojenčka in njegove odporosti in občutljivosti. Zdej perem z Rexom. pa mislim,da neb om nič preklapljala na kakšen poseben detergent. bomo videli,kako bo dojenčkovak oža odreagirala.

dns pa telovadba. user posted image user posted image po dveh tednih mi bo prov pasalo. sej n vem,kolk bom še sposobna in zmožna. ma vsaj d grem.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
10.5.2011 11:32:24   
vessnica
ja rok sem imela včeraj a zgleda, da ne bo še nič. user posted image
jaz sem imela kar nekaj časa občutek, da bo prej, ne vem zakaj a sem se očitno precej motilauser posted image

danes sem imela še en pregled pri ginekologu, kjer sva poslušala srček in to je vedno najlepši trenutek, saj si oddahnem, da je vse v reduuser posted image . edino voda se mi je začela nabirat zadnje dni, s čimer prej nisem imela nikoli težav, jih pa imam s pritiskom, kar je povezano o otekanjem, tako da mi je rekel naj grem v soboto kar v porodnišnico, pa bomo videli, če me bodo zadržali ali neuser posted image .

tudi jaz sem že kar malo nemirna pa saj mislim, da je to za vsako, ki bo postala prvič mamica normalno, saj ne veš kaj pričakovati.

saj ti pa boš tudi kmalu....prve dni v juniju kajne? user posted image

lp vsem bodočim mamicam

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
11.5.2011 15:52:21   
happymummy
danes sem bila na pregledu in je vse še ok. nič še ne kaže,da bo kej prišlo dete ven.   me je pa poslal na razgovor z babico glede poroda. a to je zdaj stalna praksa? ker prejšnjič tega nisem doživela.   no, saj nič naroeb. sej sva zelo hitro opravile. nisem imela kaj dosti vprašanj. in se mi je zdela kar zadovoljna.  meni je glavno,da bo porod stekel normalno. EA ne bom vzela, mi bojo pa dali durge reči,če bo treba. dihanje pa ti itak potem še tam babice sproti pravijo. zdej pa res že komaj čakam,da grem. sicer 30.je še daleč,ampak upam,da bo kaj prej. čeprav zadnje dni dvomim. na koncu bo še čez rok. 

danes sem si privoščla frizerja. in sem prav zadovoljna. user posted image user posted image   čez kak teden pa še depilacija pa pedikura. da bom lepa in urejena v porodni sobi.hahauser posted image user posted image

vessnica kako kaže?

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 9:51:39   
mayalottie
Onur, ti si imela tudi prej EA?

Vesnicaaa, a je že kaj?

Jaz sem imela včeraj pregled in sem happy, moje dete deluje zdravo in je zelo živahno, je še vedno fantek, likar pa pravi, da je majhen otrok. Se mi je kar oddahnilo, ker vse prijateljice rojevajo velikane nad 4kg. Zdaj ima 2,5 kg, do rojstva naj bi imel kake 3 kg. seveda pa je to le ugibanje, punce na forumu so povedale, da so se jim dostikrat zmotili pri računanju teže. Skratka, jaz sem happy, da je vse ok in zdaj lahko v miru čakam na D day...Ampak itak ne bo...Aja, še neka zmeda, že od nuhalne mislim, da je rok 6.6.!! Po materinski je pa 10.6., tako da sem vse zamuštrala. Še na porodniško sem šla prej, ker mi niso nič materinske knjižice pogledale,) Ajajaja. Ne vem, zakaj imam v glavi 6.6. Vsi smo čisto orientirani na ta datuM:) No, verjamem, da bo prej..Jaja, potem bomo pa vse čez rok in bentile čez vse;) Vesnicaa, a je hudo?
Aja, zredila sem se 13kg :S, ampak verjamem, da bo šlo hitro dol! Zdaj, na koncu, se moram malo bolj pazit, tudi kar se tiče zatekanja.

Sem pa en dan dobila domov dva paketka iz Anglije, v enem je bodi, v drugem rutka za otroka, nobenega podpisa, niččč...Še vedno ne vem, kdo me je presenetil....Weird.. Angel.

Kako imate vi imena? Najin bo menda kar dokončno Aleksej. Strinjava se samo še z Luko, ampak Jakoba Luko že ima njegova sestra, čeprav ne uporabljajo imena Luka, ni ravno lepo, da bi mu dala enako ime. ga pa že vsi kličemo Aleksej, tko da sem se prav navadila na ime:)

Imejte se lepo, jst šibam dat urin, potem pa na dooolg sprehod, potem bom pa itak že sestradana;)

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 13:03:46   
happymummy
mayalottie, super,da je vse ok. zaradi teže otroka pa se nič e obremenjuj. glavno je,da ni zastoja v rasti in da ne bo prelahek ali pretežek. to pa očitno ne bo. tudi zrd datumov se ne obremenjuj preveč. itak ne morejo dat točnega. meni je pri prejšnji nosečnosti bilo najprej rečeno da bo na začetku julija,naslednji pregled pa mi je rekel da od 20-25. lujila. no,na koncu je prišel ven 3. če ne bi imela preeklampsije pa bi najbrž še počakal kak teeden ali dva. :)

imena-  ja,za punčko imamo ime že od začetka. Si je Matiaj izbral,da se bo njegova sestrica klicala  Maja. in meni je tu ful všeč. moj se tut strinja. čeprav on bi rajši Mijo,sam meni ne paše,ker sem eno poznala in je bla smotana. :) za fantka paše ne vemo. Matija pravi, da bi bil Milan,ampak nama ta me ne odgovarja(mene preveč spominja na moža od oje mami in z njim se nisem nikoli zastopla). Tako dase odločamo med Marko,Martin i nTine. Na koncu bo pa kej tretjega. :)

sprehodi- tut jaz bi rada hodila na dolge sprehode in izlete,sam ne morem več. sem takoj utrujena in zadihana. tako da grem pa dvakrat na dan na krajši sprehod. Tako da komaj čakam da rodim,kerpotem bojo spet doooolgi sprehodi v igri.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 13:58:26   
vessnica
še vedno ničuser posted image
ta naš otročiček kar noče prit, očitno bo pravi bikec - trmastuser posted image
no pravijo, da bo po mamici (ker sem jaz tudi bikec) ampak to seveda ne more držat - jst pa že nisem trmastauser posted image user posted image user posted image
vsi me sprašujejo, če sem se odločila za EA.....ne vem kaj narest res ne. ene govorijo kako brez tega ne bi mogle zdržat, druge spet, da jim je žal, da so se odločile za to, ali da sploh ni tako hudo, tudi, če se ne odločiš za EAuser posted image

katera ima kaj izkušenj s tem? jaz se vse bolj nagibam k temu, da se ne bom odločila za ta korak oz. da se bom odločila ko me "zagrabi"user posted image od 100 žensk slišiš 100 različnih odgovorov in pol ne veš, koga upoštevatuser posted image

happymummy - to se mi sploh ne zdi slabo, da greš na posvet z babico, čeprav meni ni rekel G, da imam to možnost, če ne bi se verjetno tudi odločila. no, sploh, če greš skozi to prvič, kot jaz - verjetno bi imela več vprašanj kot tiuser posted image

midva imava od imen zbrana Mia ali David. nisva se mogla uskladit, če bi rada vedela spol ali ne, tako, da se sedaj prepuščava presenečenju.user posted image
je pa res, da te ime lahko full privlači ali odbija, če nekoga poznaš, ki se tako kliče. midva sva jih kar nekaj izločila, čeprav niso bila slaba, ampak če poznaš koga s tem imenom in ti ni pri srcu....te naenkrat kar odbijeuser posted image

zdaj pa grem z mojim pskom mal na sončka. zjutraj sva bila že na sprehodu - to je za naju standard, zdaj pa še tako malo na svež zrak, dokler je tako fajn sončekuser posted image

lep dan vsemuser posted image



(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 14:51:05   
mayalottie
Preeklamsijo si imela? in, kako je to gledalo?
Potem bo Maja..kot jaz:) Lepo ime;) Meni je dejansko všeč, sam v moji generaciji je tolko Maj, da izgubi lepoto...Majčkenih Maj je pa spet ful malo, tko da super.
Marko bi rad dal tud moj fantku, pa jst nočem. Za fantka je težko zbrat.

Vesnicaa, v torek bo luna, pa bo! :) Morda greva tudi midve s happymummy za tabo;) Js se ne bi branla, ker še komaj nesem ta trebuh. Glede na mojo velikost in težo je kr ogromen, najbolj na živce pa mi gre, ker mi pol še vsi ponavljajo, kako velik je. kot da ne vem:S !

Jaz s sprehodi kar še, po tistem 2tednskem počivanju v šestem mesecu se je vse super uredilo, tako da še zmorem. Sicer pa gre res vedno bolj počasi, ampak gre;) Prej sem npr za eno turo rabla 1 uro aktivne hoje, zdaj rabm 1,5h ali več;) Na easy, s kužiko, ...je pa zdaj že full vroče, tako da moram začet bolj dopoldne hodit, če ne me bo še kakšna kap.

A katera oteka? Meni roke in stopala še vedno...Danes stopala še prav posebej. Ampak vćeraj pri ginekologu sem vidla več nosečk z otečenimi stopali, tako da je to verjetno skoraj pravilo?

HM, meni se zdi super, da si imela posvet z babico. Katerega gin. imaš?

Lepo se mejte! Morda se srečamo na luno:)

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 15:56:51   
happymummy
vessnica očitno je otročku zelo lepo tam notri. user posted image glede EA jaz ne vem kaj naj ti svetujem. jaz se zanjo ne bom odločla. ne vem,rada bi rodila naravno, zdej če bo kriza z bolečinami,mi bojo pa že kaj dali(masko al pa neko reč v žilo). Lih tolk,da se bom mal sprostila. sej tut jaz sem slišala pluse in minuse od EA. ma kaj vem,jaz sem še bolj za "ta star" način. tako da tut na predavanja nisem šla,ki pa so obvezna. konec koncev smo ženske narejene za rojevat in mislim,da telo in narava že poskrbita,da steče. iz tega vidika sem tut proti umetnim popadkom. kolko stoletij so ženske rojevale brez vsega,paso vse rodile. ok,je res,da je bla sicer smrtnost pri porodu višja,ampak saj če gre pol kej narobe že tako zrihtajo v porodni da zalaufa. mislim,da je treba poslušat sebe in svoje telo pa bo. user posted image
glede posveta pa ja,najbrž bi ti res imela več vprašanja kot jaz. saj najbrž bi jih tut js imela že prvo nosečnost,sam sej pravim,takrat tega nisem doživela.
uživaj na sončku pa držim pesti,da bo dete kmalu v naročju. user posted image

mayalottie ja preeklampsijo. ta zadnji mesec pol se mi je to naredlo. to pomeni,da imaš povišan oz. visok krvni pritisk, zatekaš ful, boli v žlički.. tko je blo: v 37t(?) sem imela pregled. so mi izmerli res visok pritisk ( 160/110- potem je po ponovitvi padlo na 140/110) in so me zadržali v porodnišnici. jaz sem se drgač počutla odlično-bolje kot zdaj. bila sem polna energije, trebuh me ni motil tolko. edino zatečena pa sem bila kar ornk. no,potem sem bila 9 dni v bolnci,nakar me je ponoč primlo,da nisem mogla dihat. me je bolelo v žlički. in sem potem pozvonila,je pršla sestra in me peljala gor na ctg(sicer ji je blo vse ful težko,tko da z njo mam slabe izkušnje). no,na ctgju so pol vidli,da imam lažje popadke, vendar jih nisem čutla. oziroma blo je tko,da kadar je bil popadek sem jaz težko dihala-bolečina v žlički. Ni bilo prijeto. in potem so mi naredli CR. Meni je blo vse skupej prov mučno in sem bila ful žalostna,ker nisem rodila naravno. ker taka je bila moja želja,od vedno. sej zato pa zdej jem sam jagode pa zelje, da mam pritisk nize. in zato sem si tut kupla napravo za merjenje tlaka in si ga redno vsak dan merim. tut trikrat na dan.user posted image

otekanje,hja po eni strani je to normalno, ker se pač nabira voda v telesu.sam je pa treba spet pazit da ne otekaš preveč, da se pol ne zgodi preeklampsija. Zato pa je treba merit tlak. ok,jaz sem zdej mal obsedena s tem tlakom, najbrž je čist zadost,če ti g meri vsak pregled. ampak jaz si ga preventivno še doma. user posted image sej pravm,obsedenauser posted image user posted image menda bom diplomirala iz tega tlakauser posted image  

aja,moj ginekolog je pa dr. Merlo. In sem ful zadovoljna z njim.



(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 17:21:53   
snezinkaa
caw punce

tudi najina punčka bo Miauser posted image najprej sva študirala tudi o imenu Mila pa se je na koncu fant odločil da mu je Mia bolj všeč meni pa tudiuser posted image Če se pa slučajno zgodi da se je doktor zmlotil pa bo fantek bo pa filipuser posted image no načeloma naj bi bla punčka.

Tudi jaz sem se odločila da nebom vzela EA pa bo kak bo...bomo vse pretrpeliuser posted image

Jaz sem se do zdaj zredila 23 kg user posted image malo preveč amapk kaj hočemuser posted image roke mi zatekajo malo ni take panike noge pa mam zelo zatečene.Gležnjev sploh se ne vidi več zato mi tudi na sprehodih gre bolj počasi:)

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 22:31:10   
onur
Živjo. Pa gredo hitro mimo tile dnevi. Jaz si moram še torbo za v porodnišnico napraviti. V prvo sem skoraj materinsko knjižico pozabila doma, če me moj ne bi spomnil. Ni bilo cajta mislit na nič drugega, kot samo na pot proti Postojni.

Mayalottie, v prvo sem imela EA in sem se tudi zdaj odločila zanjo. Jaz pa bolečina nisva ravno prijatelja (vsaj kar se tiče že menstrualnih krčev). In mi ni bilo lepo, saj sem v prvo že na torek popoldan začutila ščipanje, potlej pa se je nadaljevalo celo sredo in cel četrtek, ko sem ponoči odšla v porodnišnico in v petek zjutraj rodila.

Ime imava zbrano - Vid.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu snezinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
12.5.2011 22:46:34   
vessnica
čawww mamice :)

mayalottie - ja več mi jih pravi, da naj počakam na drug teden, ko bo luna, sam ne vem, koliko to res vplivauser posted image
ali pa bo jutri, ko je petek 13-iuser posted image user posted image booo ne vem, ampak vsak dan prejmem kup sms-ov in klicev, ker vsi mislijo, da sem jim pozabila sporočit, da sem rodila, pol pa rečem, da ni še ničuser posted image user posted image

jaz sem se zredila za dobrih 20kg, ampak se sploh ne sekiram, ker bo tako zdaj lepo vreme in bomo med sprehodi izgubili, kar smo pridobili - vsaj mislimuser posted image user posted image user posted image pa še dojenje baje full pomaga, da se maščoba topiuser posted image upam, da bom lahko dojila čimdlje, ker se mi zdi to zelo pomembno, je pa res da nekatere kljub temu da bi rade dojile, mleka kar ni in ni. bomo videli....

happymummy - ja, saj sem tudi jaz bolj proti kot pa za. full mi hodi po glavi moja teta, ki je rodila 2x  - ima dva še kar majhna otroka in ona mi je po vsakem porodu rekla pa še zdaj kdaj, da bi raje šla še enkrat rodit, kot pa enkrat k zobarjuuser posted image user posted image user posted image ona se full boji zobarja...
tudi jaz si večkrat rečem....če je toliko žensk že rodilo, bom tudi jaz. kdo ve, lahko pa si zadnji trenutek premislimuser posted image kljub temu, da sem že čez rok, me vsi sprašujejo, če me je že kaj strah!!!! to mi gre res na živce, ker res ne vem, kaj naj se bojim, če sploh ne vem kaj pričakovat. vse, ki nimajo otrok mislijo le, kako pridejo iz tiste luknjice....user posted image jaz pa si raje ne predstavljam, ker mati narava naredi svoje in je vse možno.

snežinkaa - meni je Mia tako lepo ime, da skoraj o drugem nisem razmišljala, le moj je rabu nekaj časa, da se je sprijaznil, ma zdaj mu je tudi všečuser posted image
jaz sem malček zatečena zdaj zadnji teden, drugače nisem imela nikoli v času nosečnosti težav s tem. pojedla sem ogromno pršuta, ki je bila na začetku med redkimi stvarmi, ki sem jih prebavljala, drugo sem večinoma vse zbruhala. to je bila tudi edina taka negativna stvar v času nosečnosti, da sem zaradi bruhanja v 4 mesecu nosečnosti dehidrirala in pristala v bolnišnici na infuziji, drugo pa je vse potekalo prav fajn. user posted image

no, pa počakajmo, če bo jutri kaj novega....če se vam ne oglasim cel dan, veste da sem mogla it...hahahaha

lahko nočuser posted image

(odgovor članu snezinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
13.5.2011 22:50:08   
vessnica
petek 13 je mimo in pri nas nič novegauser posted image



(odgovor članu vessnica)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




frizer
piule

Kako pogosto obiskujete frizerja?

1 tedensko (3%)

1mesečno (8%)

1 na 2 meseca (26%)

1 na 3-4 mesece (32%)

1na 6 mesecev in več (25%)

ga ne obiskujem (5%)


Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!