|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
6.4.2011 16:59:19   
mayalottie
jah, mene na telovadbo ne bo...Sem vprašala ginekologa, če lahko hodim, pa se je samo pomenljivo zasmejal in rekel, da raje ne, ker sem na bolniški, da ne bi imela kaj problemov. Kar ima seveda prav!
sem pa bla na pregledu v pon, vse ok! Sem hepi hepi. Moj čmrljček je težak 1800g...Saj ni čudno, da imam tak velik trebuh, če je pa že tako velik:) Vesela sem tudi, da sem se v zadnjem mesecu zredila le 1kg in upam, da bo tako tudi naprej. Sem pa veliko boljše, kar se tiče počutja ter polna energije. pomlad verjetno. Kupla sem si podporni pas, ki mi zelo pomaga in z njim lahko hodim na dolge sprehode...danes sva bili s kužiko v Rakovem Škocjanu in pozabila sem že, kakšen raj je tam....Sva šli vse do izvira Raka. Ful lepo!
Skratka, zvečer pridem nekoliko utrujena, pa ponoči je cel žur z wcjem. ampak če ne sem pa hepi, da sem spet back on track, sem se bala, da bom pol invalid do konca;) Zdaj mi niti trebuh ne otrdeva preveč.
Sem pa danes stopila v osmi mesec! Hura! Sem 32.teden. Hura! Še malo....Čeprav je kar lepo tako.

Happymummy, meni je blo tudi težko na začetku bolniške, ampak zdaj je mega. Me še pokličejo vsak teden in mi kričijo v telefon "Maja, radi te imamo", tudi obiskali so me v Postojni, ampak navsezadnje, ko potegneš črto, pa je lepo bit stran od vsega stresa, ki se tam dogaja, doma, uživat, se pripravljat, skrbet zase.....Itak se mi zdi, da mam tko natempirane dni, da mam še manj časa kot prej;) Ti imaš pa majhnega otročička, zato ti dolgčas gotovo ne bo..(verjetno je v vrtcu? Tako boš imela vsaj nekaj časa tudi zase...ker potem ga itak ne boš imela). Kako je blo na morju? Jaz tudi upam, da greva ta mesec za par dni. Če ne pa vsaj naslednji, ko bom že na porodniški.

Če ne sem šla po vse papirje, ki jih potrebujem in jih morm čim prej oddat, da dobim denar in se pripravim na porodniško.

Onur, tudi ti potem uživaš na dopustu, a ni leppo....Še posebej zdaj, ko je tako lepo vreme.....

Uživajte nosečke...Kje ste pa druge kaj???

Papaaa

(odgovor članu pizmek)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
6.4.2011 21:55:42   
happymummy
mayalottie, ja sej je blo mal težko,ma ni take panike. ta mali je v vrtcu samo še so konc drugega tedna,pol bo pa doma z mano.. sem ga kar izpisala. tko da bo še pestro. zdej se mam pa za učit še za zadnji izpit,ki ga imam drug teden. drugač pa user posted image za uspešen pregled. tudi jaz sem imela danes pregled. vse je ok. sem pa zelo presenečena,ker sem se v zadnjem mesecu zredila samo za 1 kg. user posted image kolker zadnje cajte jem, se prov nažiram,sem bla prepričana,da bom šla vsaj 3 če ne kar 5 kg gor. user posted image no ja hvala bogu da je tko. mi je pa dal ginekolog že 22.aprila ctg in ultrazvok pregled. pa potem spet med prazniki,2.maja ctg. najbrž se boji,dase ne bi ponovilo od zadnje nosečnosti,ko sem zrd pritiska 3 tedne prej rodila. čeprav pritisk je zdaj super, bolj nizek kot visok. user posted image user posted image user posted image upam,da bo tko ostal.

onur, prav maš,da koristiš dopust. upam,da ga boš čimbolj izkoristila. user posted image za poletni čas? misliš zase ali za dojenčka? no,saj jaz nisem kupila ne za eno ne za drugo. user posted image zase imam od sestre nekaj majčk,pa tudi svojih polno. za dojenčka pa imam tko al tko še od prejšnjega,ker je bil rojen poleti. mogoče bom za dojenčka še kaj dokupla,kako malenkost.ker mislim,da vseh cunjic,ki sem jih imela za Matijo ne bom dobila nazaj.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
7.4.2011 12:39:20   
tesko
Živjo, sonosečke..

sem prebrala poste zadnjih dveh strani..

pižmek, zdaj pa si najbrž že rodila, si ok?

ene ste pridne s telovadbo. jaz sem jo po kratkem postopku ukinila, ko sem se po nosečniškem pilatesu enkrat tri ure zvijala od bolečin v trebuhu. mogoče je inštruktorca pretiravala, zelo mlada..kakorkol, sledila je sam še hoja, pospravljanje in šopingiranje hehe... ni zanemarljivo, ane ;)

glede obiskov bi jaz v porodnišnici le družino (tudi od Njega seveda, ker bodo gotovo veseli, pa ker vem, da majo dost zdrave pameti, da vejo, kdaj je čas za odhod:)), potem doma pa tud nekaj časa miru in spoznavanja z dojenčico, potem pa prjatli.. noben ne more bit užaljen. tisti, ki še nimajo otrok, zna bit, da tega ne razumejo dobro, nekateri revčki pa morda niso bili deležni osnovnega bontona doma in/ali nimajo feelinga. skratka, če kdaj, lahko sedaj brez slabe vesti rečemo ne, ne še itd. Po pravici povedano grejo meni zadnji čas (sem le teden pred rokom) rahlo na živce telefonski klici..od zelo bližnjih ok, pa še par kolegic je tud nosečih, to je vse ok, da ena drugo bodrimo, ko pa začutim, da se na drugi strani oglasi glas v tonu firbca, uh...verjetn sem pa še pod vplivi hormonov mal bolj jumpy. tko da sm včeri eni kr direkt prijazno rekla, da mi je res ljubše, da me pustijo pri miru še ta teden..je pač vprašala (pričakovala seveda usual: ne, ni panike, sej je kul..)..uh, sm se razpisala user posted image

gel dianatal - ponavad je odgovor: škodi ne. če koristi, pa noben ne reče nobene. babca mi je pa rekla, da je porod itak ena taka mokra sluzasta zadeva, da vprašanje, če to kej nuca.. jaz ga po moje ne bom. s tem da eni pravjo, da ima isto vlogo kot navaden lubrikant, sam drugo ceno...user posted image farmacija zna..

cunce pa...zaenkrat jih je dovolj, sem imela obsesivno obdobje nakupovanja tam v 7. mescu :)) prilagodila letnemu času po cm. pa še fant je s službene poti prinesel cel kufr..sploh če čakaš punčko, se ti mal utrga hehe...to bo itak bolj zame, kaj bo mala pri treh mescih vedla, ko bo ležala v senčki pod drevesom, kako lepo oblekico ima..hihi.

počutje pa ok glede na to, da se rok trebuščku izteka čez teden dni... vsak dan bolj počasi in boleče mal slab itd. sicer pa za prst odprta prejšnji teden...ctg miren, drugih znakov ni. držite pesti, da bo hitro in gladko.

vsem lep dan, danes bo menda 25C!


(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
7.4.2011 13:05:38   
happymummy
tesko, glede teh obiskov, znajo bit tut taki ko že majo otroke pa kar silijo. user posted image   drugač pa user posted image za še en teden. je hitro naokoli a ne? jst mam čez dva tedna ctg. po svoje se mi zdi že zgodaj,po drugi strani pa ko pogledam,da bo že konec aprila, joooj. ker glede na to,da sem prvič tri tedne prej rodila,se lahko zgodi,da bo tudi tokrat tako. ja ni kaj, hitro gre. po svoje že komaj čakam,da pride dojenček ven,po drugi strani pa me je kar malo strah. in ko pomislim na brcike, bi kar držala v sebi tole majhno bitje. :))) 

(odgovor članu tesko)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
13.4.2011 23:50:00   
tesko
happymummy, prav tako se sama počutim..čakam, da bi bilo že, po drugi strani pa vem, da bom pogrešala kobacanje bo trebuhu..tko prijeten občutek je, še celo kadar zaboli:) Sicer sem pa mislila, da bo kaj prej kot 15., zdaj se pa pošalim s ta nestrpnimi, da mogoče bom pa fenomen in ne bom rodila ;P se pa tud prikrade mal strahca s časom ja; v tem smislu je blagor, če te preseneti in prej rodiš...ker proti koncu si že utrujen od stalnega nizkega štarta, če tako rečem, pa vsega zategovanja, men je še slabo sem in tja..zdaj bi pa res že rada šla. sicer bom čez 10 mins lahko rekla, da mam jutri rok...user posted image  ma pridi res user posted image  že, mami je ready, recmo..khm.. ;) Jih je pa konec tedna ful rodilo v postojni...upam, da bo ta konec tedna že mal bolj "redek zrak"... vsem dobro počutje in vse naj user posted image

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
14.4.2011 10:55:58   
happymummy
a spet je bla gužva? baje da bo tudi maja polno rojstev. ame joj,kaj nas še čaka. v tisti gužvi ni lih fajn. najbrž. prejšnjič,ko sem rodila-julija 2008, je bila tudi ful gužva. samo jaz imela urgentni carski rez, tako da sem najbrž kr mal preskočila. ma se pa spomnem,da je blo kar polno,ker sem pol čakala na intenzivni prosto postleljo. no ja,bo že. je že prav,da je dosti otrok. user posted image js upam,da bo pri tebi vse lepo steklo in da ne boš doživljala kakih posebnih muk. sej najbrž pa že veš kaj te čaka. user posted image ajz namreč ne vem-če bom rodila naravno, če pa bo carski pol pa itak vem da bo spet trplenje. ma bomo prežveli. glavn da bojo naši otročki ok.
Potem maš že vse spakirano za v porodnišnico? jaz še nič,vendar si pa delam spisek. sej kej dost najbrž ni treba jemat. glavno,da je toaleta. za oblečt ti že tm dajo. dokumetne pa maš itak vedno s sabo. user posted image
srečno ti želim. user posted image user posted image user posted image


kje ste pa vse ostale sonosečke??

(odgovor članu tesko)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
14.4.2011 19:52:13   
tesko
ja, hehe, nataliteta je prva:)
hvala za želje, sicer pa nimam pojma, kaj me čaka..upam, da porod iz učbenika:) bo pa zame prvič. najbolj važno je res, da je vse ok.

upam, da tokrat ne boš imela carskega..okrevanje je odvisno verjetno od okoliščin, posameznice..ena frendica je bila takoj čist ok, druga pa uboga še čez en mesec..oz ne vem, a je odvisno, kdo ti ga dela...res ne vem, vsekakor pa ti želim, da gre po scenariju, ki si ga zamisliš..kakšna vizualizacija včasih deluje..no, potem me vprašaj:), čez kak teden bom pametna...
spakiran mam recimo, da vse, vendar nisem šla po spisku..sej je kot en vojaški seznam..kot praviš, zares rabiš le za osebno higieno, ostalo dobiš, sicer ti pa kasneje partner prinese. v glavnem zobna, krema, za tuširat pa telefon, foto in polnilci.. ja, sem pa kupla crockse, kar mi je prjatlca toplo priporočila..:) dons sm šla še pogumno v shoping po jogi in ene stvari za malo pa me je tako križ začel bolet, da sm misnla, da bom sred leclerca rodila.. pa evo, false alarm.. sva odbrzela domov in se je potuhnilo, ko sem se ulegla..

ostale nosečke okol postojne pa ne vem, kod se skrivajo...
lp vsem..

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
14.4.2011 21:09:23   
mayalottie
Hihihi, jaz berem, ampak večinoma ni kaj prebrat...Ne vem, malo nas je...Če pa pogledaš ven, pa kup nosečk srečk..

tesko, kmalu bo!!!!!!! don't worry...Prav maš, še vse so rodile! hihi. tud ti boš verjetno..Pa upam, da čim hitreje in lahko...

Happymummy, meni je tud lepo, ko brca...Pa če ne brca, sem kar panična...Verjetno res potem pogrešaš brcike...

Jaz spet ne znam počivat in me zadnje tri dni boli trebušček (otrdeva). Moram malo bolj počivat naslednje dni..Če ne pa mi začenjajo otekat roke in noge, roke predvsem ponoči, opažam, da me bolijo in težko naredim pest, za noge pa sumim zato, ker me balerinke tiščijo! Pa ravno 2 tedna nazaj sem si kupla ene ful lepe:( Bodo morale počakat še 2 meseca. Upam, da bo ostalo pri nogah in rokah...Kako ste ve kaj zatekale?

Če ne pa počutje še vedno super, dobila sem odločbo od komisije, da imam podaljšano bolniško do PDPja, čeprav pa nič ne piše, da imam dovoljene sprehode (čeprav sva se to zmenli z zdravnico-je pozabljiva očitno!). Eni punci na forumu je komisija prišla domov, na srečo je bla doma. No, saj sem tudi jaz bl doma, ampak ob sončku pa res ne zdržim zaprta not. Se počutim kot zaprta žival in moram ven, na sonček.

Uživajte nosečkice
papa

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
14.4.2011 21:33:02   
happymummy
tesko ja vizualizacija. pri prvi nosečnosti sem si tut vizualizirala naraven porod in se psihično pripravljala na bolečino in zlato žilo,pol pa carski. tko d ne vem.a sm si pa slabo vizualizacijo naredla. user posted image user posted image zdej upam,da bo. zaenkrat je še vse ok-pritisk je odličen. upam,da tko ostane. hja,CR pa odvisen najbrž ja od posameznika. mene je prva dva al tri dni bolel in se nisem mogla niti obrnt,tko da sem ležala na hrbtu celi cajt. tamalega nisem sploh k sebi dobla. user posted image   sej pol k sem pa počasi vstala je šlo. zelo počasi sicer-sem bila počasna in določenih gibov nisem smela narest,ampak vsaj do wcja sem se sprehodila pa tuša. user posted image user posted image ti pa nikar ne hodi predaleč od doma. zdej te lohk vsak čas prime. user posted image

mayalottie ja res,po Postojni polno trebuškaric, tuki pa nobene. Najbrž so vse bol na sončku in zraku user posted image user posted image user posted image   čerav sem tudi jaz. za računalnikom sem bore malo. pa ok. bo že. kar se tiče pa zatekanja- zdej ni nič,sem pa bila v prejšnji nosečnosti. kar fajn. sej na konc mi je pol tut pritisk zrastu in so mi naredli carski rez. tko da daj se čuvat. zmeri si pritisk. zdravnica pa bi ti tut lohk napisala, da se lahko gibaš zunaj.konc koncev je to zdravo. no ja,sej zdej bo tko spet slabo vreme. user posted image  

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
15.4.2011 8:36:42   
onur
Živjo jaz sem še tle.
Uživam na dopustu do porodniške in veliko pohajam, dokler še lahko. Včeraj sem bila pri sestri na Postojnskem, sem šla, da mi je dala košaro za voziček, pa veliko kratkih majc in nekaj hlačk za Petjo. Pa sebi sem privoščila eno mini torbico. Potlej šla do naših na kosilo in domov. Popoldan pa sem šla v materinsko šolo. Pa je bil dan okrog. Tamala se je pa s tatkotom preganjala po njivi, potlej so šli pa še medenice nabirat.
Danes pa v akcijo likanja, če mi bo uspelo.



_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
17.4.2011 10:26:02   
mayalottie
Tesko, kako je??? Zdaj je že???

Tudi me bomo kmalu na vrsti....Hitro gre. Happy mummy, čez 1, 5 meseca, jaz teden dni kasneje, Onur...???
Joj, kako hitro! Na začetku se ti zdi cela večnost, na koncu pa gre ekstra hitro, vsaj meni.

Meni je zdravnica rekla, da lahko hodim na sprehode, da to piše v njenem listu in je samoumnevno...Pa da nosečnic ne preverjajo...(čeprav na forumu so eno preverjali). -da večinoma gredo preverit tako, ki je sumljiva oziroma katero prijavijo..
No, meni je fajn...:) Lahko hodim na sprehode in me ne skrbi, če sem zunaj.
Zadnje dni mi je spet otrdeval trebuh, zdaj pa je nekoliko boljše.
Pa sanjala sem danes svojega otročička:)...Ko sem prvič dojila, je mleko kar špricalo naokoli;) Smešne sanje! Upam, da bo tako tudi potem.

A imena imate že izbrana potem?
Midva se strinjava še vedno samo pri enem, tako da bo verjetno to obveljalo (Aleksej). Glede drugih imen nimava enakega mnenja. AH, ...Pri punčki je veliko bolj enostavno. Sicer pa sem si sama kriva, ko sem zanosila sem bila prepričana, da bo punčko (občutek in tri punce v družini in pri njemu sestra), tako da sem mu rekla, da jaz izberem, če bo punčka, on pa, če bo fantek;)
No, hvala bogu ni ravno tako, če ne bi imeli doma otročička, s smešnim imenom..:)

Uživajte ta lep,nedeljski dan, pa pište kaj!

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
17.4.2011 11:49:35   
tesko
ni, ni :)
sem dva dni čez rok... jutri je polna luna hmm;) na rok sem šla zvečer še na en koncert mal provucirat pa ništa :D sam noro utrujena sem bla pol. jutri sem pa sicer zmenjena v P, da pridem na pregled...bomo vidl, kaj bo nardila polna luna, če bo gužva spet...

ja, mayalottie, pest pa tud jaz težko naredim, ampak le ponoči, neki (voda?) zastane tam v sklepih al kaj.. tko boleče mal pol pa parkrat stisnem, pa je spet ok. krči v mečih tud ponoči vsakič, ko se pretegnem, ampak to me ne moti tolk. bolj križ in trebuh..to pa, če preveč motovilim okoli, kr fajn boli.

happymummy, sej jaz tud nisem prepričana v svojo vizualizacijo:) v bistvu je niti nočem zacementirat v svoje predstave, da ne bom pol, če ne bo po planu, panike delala.

grem se sprehajat, mogoče bo kej pol.. probala že marsikej:), sam še "hitre" hoje ne...

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
17.4.2011 15:42:35   
mayalottie
Dejmo tesko, držimo pesti! Luna bo sigurno nardila svoje. Še dobro, da si mi povedala, da je, zdaj vsaj vem, zakaj sem čustveno nestabilna danes;) Oz. ne jaz, bolj moj partner;)

Hodit v hrib, veliko seksat, itd. :))

Upamo na veselo novico..Če te od jutri ne bo na forumu, je šlo:) Pa upamo, da se potem kaj oglasiš, ko si opomoreš. Le še malo nas bo ostalo:(

Ja, mene so tudi čevlji že začeli tiščat, nekateri in ne vsak dan. Upam sam, da ne bom kot balon zadnji mesec, čeprav sem zdaj kr ok. danes se mi je zgodila ena smešna stvari, šla sem dol s koče mladike in srečala eno punco, ki se je potem kr ustavla in pohvalila moj trebušček in govorila eno uro o svoji nosečnosti, mi dajala nasvete, me kao mirila, vzpodbujala, vmes nisem mogla niti besede rečt, ko sem se končno izborila sem rekla, da moram nujno na wc in me je po 15ih minutah izpustila;) Smešna in zanimiva izkušnja..Pa prvič sem jo vidla!

Mejte lep dan.

(odgovor članu tesko)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
18.4.2011 9:07:12   
happymummy
tesko, upam,da je bil uspešen vikend. user posted image user posted image  

mayalottie uf,kaka izkušnja. a ti je vsaj kej pametnega povedala?user posted image  

js ap tut že komaj čakam,da gre tole dete ven.me tko tišči pod rebra,da je kaj. spat tko nem orem več kej dosti,ker me tut na bokih vse nek tišči in neki. pol mi še roke zaspijo... ah,groza. ne vem kako bom zdržala še en mesec.dober mesec. no sej, v petek imam ctg pa ultrazvok,pa bomo vidli kaj bojo rekli. čeprav,zdej tut če še ne pride ven.je vseen še mal zgodi. pol začetk maja pa naj kar. user posted image
krči? ja,tut js jih imam vsake toliko. če se pretegnem ja. tko da se niti dost ne pretegavam. user posted image pritisk pa zaenkrat hvalabogu super.

en lep,sončen dan želim. :)

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
18.4.2011 21:21:56   
mayalottie
happym, ti si en tedn pred mano..jaz tud upam, da bi prej, kaka 2 tedna...sicer me še ne tišči itd, ampak se bojim, da bi mi trebuh kar še rasel...ker pol bom pa res big mama;) Pa rada bi, da bi bil mali čim prej z mano.

A je ktera mela podobno izkušnjo, me že dva dni špika desno od popka? Čudno, da na enem in istem mestu, ane? Tam, kjer naj bi bla ritka? a je to normalno, al se moram kej bat?

Ah, tista ženska na Koči...blablabla, nič, kar ne bi že vedla.uf. Še o spolnosti se je razgovorila. Uf.

Tesko je očitno v akciji, glede na to, da se ni nič javila..

jst moram nabavit še kozmetiko za otročička...to se vse v lekarni dobi? (ribje mazilo, bepanten, cink, katero hladilno mazilo?)

Uživajte puncce...Happy mm, sej bo kmalu ...morda bova pa še sosedi v porodnišnici:)
A ktera razmišlja o nadstandardni sobi?

papa

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
19.4.2011 8:34:49   
onur
A ktera razmišlja o nadstandardni sobi?


Ne, rajši vidim, da je še kdo z mano v sobi, kot da sem sama.


_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
19.4.2011 12:19:39   
tesko
mayalottie, nič nisem v akciji.. če ne štejem pospravljanja in domačih opravil, ki se jih lotevam bolj ko ne z upanjem na popadke:) v P na pregledu nč novga, ctg normalen, G predlagala sprožitev jutri (5 dni čez rok), pa jaz ne vem, če bi...glede na to, da je vse normalno z mano in tamalo in sem bolj za au nature potek dogodkov..čeprav sem seveda nestrpna, ampak nočem siliti, če hoče npr. prit ne vem..v petek..za veliko noč..:) uh, ne vem, kaj naj... sprožitev je pač mal bolj tvegana za kake zaplete, carski...seveda če je potrebna, ok, naj se jo nardi, sam pri meni ni nič takega zaenkrat..razen da sem nekaj dni čez rok (ki je itak ohlapen) in da ima mala blizu 4 kg...user posted image  verjetno so mal ziheraški... po moje bom rekla, naj me še enkrat pogledajo preden sprožijo, konc koncev moje telo, moj otrok..sicer nisem strokovnjak, vendar če mi odgovorijo, da je otrok čist v redu, ne vem, zakaj bi...premetava se pa na polno še vedno.

vsem, ki težko spite - jaz sem pred mesecem in več spala slabše kot sedaj, tako da ni nujno, da traja do prooda ali se celo stopnjuje, nič bat. je pa res včasih tko: eno noč bore malo spim, nalsednjo pa kot top. roke pa tud zaspijo ja, noge se pa naučiš pretegovat s stopali, potegnjenimi k sebi, navzgor:)

za nadstandardno bom jaz rekla ja.. če ne bo frej, pa tud ok.

vsem dobro počutje!

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
20.4.2011 20:18:15   
mayalottie
tesko, se malo!!!!!!!

Danes sem se nekaj muzala med avti (saj nism slon!!), pa mi je tašča rekla: ja maja, pazi, da ne boš zmečkala otroka! hehehe
svašta

moj trebuh je resda vedno večji, ma med avti grem še lahko, pa otroka tudi ne moreš pomečkat kar tako:)
ahja

kako ste ostale nosečke? malo nas še živi tuki..Onur je nekaj bolna, upam, da se pozdraviš...
Happymummy, ti kmalu na porodniški..Jaz pa malo za tabo. Meni še niso poslali odločbe s csdja glede denarja, kolko časa ponavadi traja?

papa punce, pogumno naprej, pa pazite, da ne boste zmečkale svojih otrok:)

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
21.4.2011 10:05:13   
happymummy
tesko, še malo. zadnje čase jih je kar nekaj,ko jih je čez rok rodilo. ena iz telovadbe je bila 10 dni po roku.potem so ji sprožli. dobra si,da se ti da še vse likat in posprvljat. user posted image jaz že zdej ne morem,pa mam še dober mesec pred sabo. user posted image hja,nič-js ti želim,da bo šlo vse lepo in prav. in da bo hitro mimo. user posted image

onur, hitro se pozdravi!user posted image

mayalottie ja res,pazi da ne pomečkaš dojenčka. haha user posted image ta je dobra. odločbo iz csd-ja sem dobila. predvčerajšnjim. na odločbo za porodniško pa še čakam. upam,da bo kmal. glede nadstandardne sobe-js je ne bom vzela. mal mi je škoda soldu,čeprav se ti bolj posvečajo baje,mal pa je tut fajn zrd družbe. ena drugi pol lahko kej svetujemo,pomagamo... tut prejšnjič sem bila v navadni sobi. in mi je ena res ful pomagala. in jeb la gobčna. ena pa je imela ful težave in je dosti jokala. pa sva pol ena drugo tolažle mal. user posted image
jutri pa ctg in UZ. komaj čakam,da vidim kako je kaj dojenček. ma koker me brca je po moje super. user posted image pol pa gremo mal na morje. čez praznike. user posted image se bom mal odpočila. user posted image ku tuki doma je skoz kaj,pa likat pa pospravljat pa s tamalim skoz kej.... no,je pa fajn,ker mi tamali tut pomaga dosti.user posted image pa pomijeva posodo skupej,včeraj mi je pomagal pečt-pohanca. sej je blo polno naokoli,pa on je bil cel od jajc in moke,ampak ok. je bilo pa zanimivo.user posted image user posted image dns pa pirhe barvava. upam,da bojo uspeli,glede na to da jih barvam z naravnimi barvami. user posted image
oh ja, meni ne gre nič kaj hitro. tale zadnja dva meseca sta mi prov počasna. bomo vidli,kako bo zdej,ko bo maj. bo pa trema.user posted image

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
24.4.2011 17:14:35   
mayalottie
Jaz imam danes take napade lakote, da ne morm verjet. NOn stop bi nekaj jedlaaa!! Že dva dni se počutim težka kot kit in ne vem, kaj bo:) ...Zdaj se bom prisilila in šla gibat na zrak, da odženem ta občutek kitosti:)

Če ne pa jutri vstopam v 35.teden. Kako hitro gre!

Tesko????

Punce, a ve ste se kje učile dihat? Kje? Predihavanje popadkov itd...Zakaj nas tega nihče ne uči?

A ima katera kake bolečine v trebušćku? Razgibavanje mojega vragca me je začelo bolet...Še posebej me boli desno od popka, kjer naj bi imel ritko. Vsaj upam, da je od tega, ne vem zakaj sicer bi me bolelo..Ima katera kakšno izkušnjo?

Hm, kmalu bomo samo še tri...Upam, da se bo Tesko oglasila kej, ko se navadita z dojenčkom...

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
28.4.2011 14:01:39   
onur
Punce, a ve ste se kje učile dihat? Kje? Predihavanje popadkov itd...Zakaj nas tega nihče ne uči?


Jaz se nisem, pa je šel porod vseeno mimo. Je pa res, da gredo popadki lažje mimo, ker si osredotočen na dihanje. Pa saj lahko babico vprašaš, da ti pokaže.

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
30.4.2011 13:29:09   
tesko
živjo, pa smo doma, končno!! je blo mejčkn zapleten (zdi se mi, da je pr men zmeri, kot bi me en tm gor zezal: no, da te vidmo, kok lohk preneseš..).. happymummy, moja vizualizacijatorej tud ni nč prnesla;) zdaj se lahko šalim, tistega dne, pa še nekaj nadaljnjih pa je vrag odnesel šalo (sej se tko reče?:o))

Večer, preden bi mi morda sprožili, torej 19.4. mi je začela odtekati voda, tako da sva šla v P, kjer so me zadržali kar v porodni sobi, ker se je mala že pokakala, ponoči sem dobila popadke, zjutraj so dodali umetne..(4 ure brez epid, da sm se opdrla na 3 cm), popoldne sem bila praktično čisto odprta, vendar je dr. Tašev, ki je začel izmeno, v pol minute prijavil, da gremo na carski rez...samo tega sem se bala, pa menda ni bilo druge, mala se ni spuščala, imela pa je tud vedno večjo buško... in tako sva 20.4. pozno popoldne dobila lepo in zdravo Hano, 3770g, 54 cm. Sledila sta dva zapleta pri meni, ponovno odpiranje prereza..pisala bi lahko na dolgo in široko, pa nima smisla..lahko strnem, da kar je bilo po porodu, je bilo travmatično in popadki, čeprav ne rečem, da ne bolijo, resnično ne sežejo do gležnjev nepojmljivim bolečinam po teh posegih. Tako da sva bili v P 8 dni, pa še so me hotli obdržat..sem še švoh, izguba krvi, orto deprivacija spanja itd. Ampak tako kot rečejo vse mame, važno, da je mala ok, jaz se bom že zacelila počasi, pravzaprav je več kot ok, močna in nadpovprečno razvita je prišla na ta planet. Čez dva dni se je že nasmihala, držala glavo pokonci in spila 200 ml!! Glede na vse je tud neverjetno in super, da mleko teče v potokihuser posted image
držim vam pesti nosečke-čakajočke...vas bom spremljala.

ena se je spraševala o dihanju med popadki...men se niso zdel neki zelo strašnega. ja, seveda bolijo, ampak recmo meni je hujša zelo boleča menstruacija, ko se že razboli in ne neha par urc. tu imaš popadek in mine čist pa se vmes lahko še hecaš, ko enkrat ugotoviš ritem. najprej sem ležala na boku in skor dihat nehala, ko se je začel zares, brez veze sm se ustrašla..pol je prletu moj fant v P in me našel v taki bubi na mizi, pa me sprašval, kaj dogaja, pa če sm ok, pa sploh odgovorila nism, čist sm bla trda..v tistem je pa babca rekla, naj grem na žogo sedet, da ful manj boli, najhuj je ležat (zlate besede!).. fant mi je pol že štel, kdaj bo ca. spet prišel in odšel popadek in me skoz gladil po križu (prisotnost partnerja in božanje je resnično močnejše kot katerikoli analgetik v tistem trenutku)..verjetno je pa dojemanje bolečine odvisno tud od tega, kok si je že spoznal v živlen:) tud na dihanje sem se tako super osredotočila - ko pride popadek, globok vidhni in izdihni, pol pa pasje..čas pa hitreje teče, kot se morda kakšna boji, pa ko ti en zraven odšteva, še 15 sec., še 10..je prav kul :) sploh ni blo več panike od žoge naprej...

tko, zdaj pa počivat, kmal bo sirena in se bo prinesla moja lakotnica v postlo na kosilo...
če katero kaj zanima, naj vpraša..
imela sem nadstandardno, v stanju, v kakršnem sem bila, bi bilo drugače nemogoče..že tko ti vsake 5 minut en uleti v sobo, piškoti, čaj, tableti, pritisk, vročina..sej dobr hočjo, sam naspat od hudga se pa nism mogla glih zato.

čauči

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
30.4.2011 21:44:28   
mayalottie
Bravo teskouser posted image
Čestitke za dojenčico....Nam zaupaš ime?
Super, da je za tabo in imaš zdaj ob sebi svojo hčerkico...Joj, kako lepo!

Upam, da vsak dan bolj okrevaš in da nimaš več kakih posebnih bolečin...A sta že doma ali še v porodnišnici?
Joj, sploh si ne predstavljam, kako bo to zgledalo;)

A prej pa niso nič sumili na možnost CR?

Uživaj v spoznavanju svoje punčke! BRAAAAVOOOOOO!!!!!!!!!!HUUUUURAAAAA!
Zdaj pa me na vrstiuser posted image

(odgovor članu tesko)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
2.5.2011 18:34:10   
happymummy
user posted image user posted image user posted image tesko!!! Čestitam!! Uf,si imela pa kar naporn porod. Ampak,glavno da je blo nak onci vse ok.tako s tabo kot z malo. Je pa kar dec od babe toleuser posted image velika pupa. user posted image no,zdaj ko si doma si le odpočij.

Mi smo bili zdaj 10 dni na morju- v prikolici. In sem komaj čakala priti domov.se ulečt v domačo posteljo. Sem mislila kako se bom odpočila dol,pa nič- skozi so bili obiski, postla v prikolci nikakva,pa še napad mravelj smo imel. user posted image   No,zdaj smo doma in danes sem se končno mal bolj naspala. user posted image
Imela sem pa tudi ctg in UZ-danes. Vse je ok. dete ima 2349g. Toliko je imel ta mali pri poroduuser posted image Pritisk je tut še ok zaenkrat. In je rekel g, da če bo tako naprej bom lahko naravno rodila. jupiuser posted image zdej morem vzdrževat tale pritisk. Drgač se pa počutim kot kit. komaj čakam,da rodim. najrajši bi že kar danes hahauser posted image sem pa v 36.tednu- ja,še malo pa bo.

glede dihanja,jaz se nisem nikjer učila. Saj pa je tam babica,da ti pomaga in pove. in moja sestra in od moževega brata žena sta obe dejali,da je važno,da poslušaš babico-ker ti itak tam pove kako morš dihat in to. Tako da jaz se niti ne obremenjujem preveč glede tega. mene sam skrbi,kako bo porod. če bo naraven,koliko bom zdržala... po eni strani me je ful strah,po drugi pa komaj že čakam.
ravn danes smo montirali zibko v sobo. in evo,komej čakam,da bo notri eno dete.user posted image prazna zibka je prov čudna. hahauser posted image


(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Postojnske nosečke in nosečke iz okolice
2.5.2011 21:47:31   
onur
Bravooooooooooo tesko in čim prej okrevaj ter veliko se cartajte. 

_____________________________

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu happymummy)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




nosecnost
bybyka_1987

koliko ste bile stare ko ste povile prvega otrocka?

manj kot 18 (4%)

19-25 (41%)

26-30 (39%)

vec kot 30 (16%)


Število vseh glasov: 1168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!