tesko
|
Čestitke klemy! Hvala za sporočilo, pizmek. Zgleda, da je ta občutek, da bo kaj prej, kar vsem skupen, po moje botruje temu verjetno želja, da bi res bilo, malo pa težave na koncu..tudi jaz sem imela ful tak občutek nedavno, trenutno se mi pa zdi, da bom še dva mesca noseča :D (kar pa ne bom, ker mam rok čez točno 3 tedne). A si slučajno rodila v teh dveh dneh?:) Glede lažnih popadkov pa nisem več ziher, a je so al niso, vsake toliko mi že otrdi trebuh, ampak ne vem, a je to to.. Drugač pa je bilo na zadnjem pregledu prejšnji teden še vse zaprto in ok za ta čas. Trebuh je še visoko, nič spuščen. A je res kaj na tem, da prvi otroci raje zamujajo, drugi pa prehitijo kak dan, kakor se govori, al so to bolj nosečniške čenče in ni pravila? Glede epiduralne - se tudi zelo nagibam k temu, podpisala bom potem pa..verjetno ne bom rekla ne, ko bo začel bolet V Postojni in drugje, kjer jo nudijo 24 ur, so zelo naklonjeni (upam, da ne sam zarad extra keša, ker v teh časih je vse možno..), ko sem pa zadnjič naletela na stran mamazofa, me je pa kar skup potegnil.. odvisn kaj prebereš in čemu/komu verjameš al pa bolje-hočeš verjet. Jaz sm se odločla, da Grmeku :)) Morm pa rečt, da me zelo uspešno jezijo nasprotujoče informacije o tem (in še čem drugem), da si pol bolj zmešan kot prej, ko nisi vedel nič. Npr. 1)epiduralna lahko včasih zaustavi ali upočasni porod.. 2) epiduralna z današnjim odmerkom poroda ne upočasni in zaradi nje ni nič več vakuumskih porodov, 3)epiduralna porod upočasni ali celo zaustavi, avtomatično so potrebni umetni popadki, več je vakuumov in kleščnih... Ah ja...a lahk polovičko, glas ljudstva, klic v sili (sam koga naj pokličem?;)... grem naprej ležat, me vsak dan bolj reže tam nek spodaj, sploh če se sklonim... sicer sem pa kr ok razpoložena, umirjena. upam, da tudi ostale tako...
|