Matejita
|
Zivjo punce, sem imela nekaj dni tezave prebirat te strani, mi je ni in ni hotelo pokazat , sem ocino presegla dozo visenja tule... Hvala vsem za vse odgovore. Se pozna, da tule ne prakticirajo materinskih sol, pa potem informacije iscem na drugih koncih, pri vas, v knjigah, na netu. Bom prala posebej in brez mehcalca, kot ste svetovale. Hvala tudi za opis, kje se preveri temperatura dojencka. Tule je en fenomen zavijati otroke v zimske dekice ves cas in to od zgornjega laska do zadnjega mm dojencka, tudi cez obraz, tako da sploh ven ne vidijo. Vedno se mi je zdelo to pretirano, samo kako pa preveris kako in kaj, pa nisem vedela. Perilo za photoshooting sem pa kar prosila, ce mi lahko posljejo, tako da bom tudi jaz Tosamino dekle . Bucibirba, to je pa res lepo, da so si vzeli cas za pikico, no zdaj so ze bolj pike, vse tehtajo cez 1kg ze . Metilu imas starsevske pocitnice , sem prepricana, da odklop pase, ceprav tako zelo komaj cakamo na nase . No tule so obsedeni z idejo, da je treba zivet samo za otroke in se zrtvovati zanje, tako da veliko parov z rojstvom prvega prenehajo biti par za kar nekaj let in se transformirajo v zrtvujoce starse. No midva imava povsem drugacne plane, se obema tole zdi napacna taktika in nezdrava za vse. Marjetka, tole imas pa kar pestro, hisko in v istem casu, no se vsaj verjetno nimas casa kaj prevec obremenjevat ne z enim ne z drugim. Glede varuske pa ja, kljub temu, da sem bolj minimalisticne sorte, jo bova imela. Ko sem jaz bila dojencica, sem se enkrat skoraj zadusila v lastnem bruhanju, tako da hocem vse taksne situacije slisat in ne stalno viset na vratih in cekirat, ce se je ze zbudila, ce je vse v redu,... Tajs, vidim, da si tudi ti strasno delovno aktivna, no saj je prav, ce vas vse to veseli, ce je nosecnost normalna ( ce ni rizicna), je v bistvu samo spremenjeno, ne pa bolezensko stanje. Snofla cestitke za Jerneja . Setkanje po trgovinah in gledanje vseh teh lusnih mikro oblekic in ostalih zadev za dojencke je tudi meni izziv v smislu, da se trudim priti brez stvari v kosarici mimo blagajne. Maca po mojem se bosta se pravi cas odlocila za ime, ne bo treba CSDju posredovat ;-). Vcasih se ne mores odlocit za kaj, potem pa kar naenkrat ves. Cestitke za potico! Jo pogresam tule tako za praznike, samo se je se nikoli nisem lotila delat. Mogoce poskusim enkrat. Zatekanje nog se tudi meni se ni zacelo, me pa vcasih prebudijo krci in enostavno vstanem in pretegnem misice in je potem v redu. Pregledi - danes grem v laboratorij dat kri, da preverijo stanje protitelesc, me pa itak caka injekcija, ki nam negativkam pripada med 28im in 32im tednom. V sredo imam pregled v javnem zdravstvenem domu, da mi bodo priznali placano porodnisko, UZ se moram prenarociti s srede na kaksen drug dan, dojenckolog pa cez 2 tedna. Nakupi - no zdaj so se zadeve malo premaknile naprej. V soboto so nama cisto nic mehisko tocno dostavili pohistvo, ki sva ga narocila. Dala sva namrec delat otrosko posteljico in omaro po narocilu. Posteljico, ker so svinjsko drage in se vse se nekaj premikajo, namesto da bi bile stabilne, omaro pa, ker je Ninina soba res mikro in sem jo zelela cim bolj izkoristit. Kupila sva tudi vozicek tule cez cesto, je tak za sedeti in z lupinico, kot sva ga iskala. Trden in varen, cenejsi pa kot v trgovinah, ki sva jih obskakala do sedaj. No hkrati sva se kupila 2 kompletka za iz porodnisnice. 1 za novorojencke in 1 vecjega, jo imava na sumu namrec, da ji tale za novorojencke verjetno ne bo prav, ce bo tocna, ker je vecja, kot bi po tednih nosecnosti morala biti. Zdaj pa res pocakam na baby shower v petek, potem se pa maja lotiva se ostalih nakupov, od vecjih stvari - jogi za posteljico, posteljnino (bova kupila 2 kompleta v mestu za ceno 1), varusko, jogi za posteljico, potovalno posteljico (ker ima zgoraj prostor za previjanje in ker bo lahko v njej lezala in se igrala z vrtecimi zadevami, ko bo cisto majckena), stolcek, ki se lahko nagiba - so nama ga tudi svetovali, da je zelo uporaben, da je lahko tam sama, ne nujno vseskozi v narocjih, pa jasno manjkajoce oblekice, kozmetika in ostale zadeve. Ne prevec divji zacetek tedna vam zelim, da opravite vse, kar ste si zamislile in veliko uzitkov z vasimi busiji in pikicami.