|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
21.4.2011 14:10:21   
Teyla
ja naša bo kot kaže res potapljačica user posted image

šebela upam, da bo vse ok na testih. Drgač pa obstaja sladoled tud brez jajc. user posted image

diane sem mislila, da so te kolike pri večini že preteklost, pa vidim da ni tako. Upam, da se čim prej neha vse skupaj. user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
   [Brisano sporočilo]
21.4.2011 14:34:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1927
21.4.2011 14:43:53   
zasi
Zdravo!

Še jaz se malo javljam. Mi smo ok. Pravkar prišli iz tretje posvetovalnice. Julija je bila prvič pikana. Je bla ful korajžna. Samo malo je zajokala. Pa tudi gel za rotavirus je pridno pojedla. Javljam še mere naše manekenke za seznam. 1. posvetovalnica 3190g, 50cm, 2. posvetovalnica 4260g in 54,5cm, 3. posvetovalnica 4920g in 58cm.

Sicer pa je Julija zdrava. Malo je mela vneto okico, pa sva z mlekcom vse porihtale. Pa sor smo tudi pozdravili. Se pa še vedno samo dojiva. Mleka imam namreč še preveč.
Smo pa že lepo vzpostavili spalni, kopalni in "papalni" ritem. Čez dan sicer je še vedno na skoraj 2 uri, redko na 3. Ob sedmi imava čas za kopanje, ob pol osmih pa si v spalnici narediva temico in greva jest pred spanjem. Im ker je ona očitno to hranjenje vzela za hranjenje pred spanjem, potem brez problema zaspi. In tako večinoma ob 8 uri že spi. In to spanje potem potegne tam nekje do dveh, ali pa še dalj. Potem pa se včasih zbujava na 2 uri, včasih pa prespi tudi do jutra.

Glede KRSTA. Tudi mi jo bomo krstili, vendar šele nekje v avgustu.

Pa morje smo si tudi že rezervirali. Gremo v avgustu v Rovinj, v kamp Veštar v prikolico, da bomo bolj svobodni, kot bi bili v hotelu.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
21.4.2011 19:32:44   
DIANE
No koncno smo prejle le jedli sem pa klicala kar pediatrinjo in je rekla nej si mal ven spumpam preden mu dam zajesti ker je mozno da ga prevec mleko zaliva in ga boli ko mora tako goltati. Srcno upam, da nama uspe naprej z dojenjem sedaj kar z nastavkom prej sem ga prelisicila z dudo in potem je zagrabil nastavek v glavnem mi je prej blo tok tesko da sm se kr jokala. Sedaj je vsej ate doma in ga mal pazi vendar so se pa na zalost tukej krci. Ja teyla mi bomo sele v sredo stari 2 meseca. Joj pilotgrl7 vi ste pa res bogi res mocno upam da se pri vas cimprej tole uredi in da boste zdravi se mi tok smilis ze jst se jokam k ima krce ampak vem da bodo kmalu odsli upam da cimprej in da bi zacel papcat normalno. Drgc pilotgrl7 v lj pediatricni imajo sobe tak narejene da je mami skos zraven svojega otrocka baje so kr vredu sobe sm lezisce za mamice je malj bolj tak tak ampak se mi zdi fajn da si lahko zraven ker moja sestra 8 let nazaj ni dobila sobe in je bla tk boga ona doma in je vsake tok casa prsla v lj k njemu na obisk groza hvalabogu da so to uredili.

(odgovor članu zasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
21.4.2011 20:26:48   
Nina33
Oj!
Meta - VSE NAJBOLJŠE!!!
PilotGirl, če te kaj potolaži - pr žvaleh (o ljudeh pač ne vem tolk user posted image ) juvenilni AD običajno premine, ko imunski sistem dozori.
Diane, nekje sem prebrala, de lahko dlesni med sesanjem fest zatekajo že mnogo prej preden se začne zobenje in de zato nekateri dojenčki jokajo po parih potegih. Upam, de hitro mine. Pa mogoče bi ti kaka svetovalka za dojenje lahko s kakim nasvetom pomagala.
Zasi, super za tako pridno punco user posted image
Kožica: saj jaz pridno pucam, kar se da pač (sem pri Šimnu prav mojga mogla vprašat, če on vidi kje glavico - sej ta mali lulek res ni bil prvi, ki sem ga videla, ampak desci ga vseen bolš poznajo - pa je tut on ni videl), najin prvi ima res hudo zalimano vse al HB lula b+rez težav, tisto malo urina kar ga ostane v prepuciju pa med previjanjem vsakič ven spucam. No, Nande je na boljšem, vidim glavice ene četrt (pr Šimnu se je ne vidi sploh).
Tršica, teža je zihr višja zarad AM, ampak - saj se poj vse zgliha, 6600g se mi tut ne zdi too much. Bratova dva sta bla isto buhteljna pa nista zdej,priletu in pol, nč predebela.
Registrirana - fine mere, naj se uček hitro pocajta.
Šebela, držim pesti.
Konc seanse user posted image
Lahko noč in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
21.4.2011 22:08:20   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Registirana

user posted image user posted image PilotGirl7  user posted image user posted image Držim močne pestke, da se vse skupaj čimprej uredi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša pupa je imela prvič odvzem krvi za alergijo pri dobrih 6 mesecih, bila je alergična na kravje mleko, jajca, sojo, lešnike, arašide, mačjo, pasjo dlako itd. In pa zraven še AD. Ampak zdaj pri skoraj 4,5 letih težav skoraj več HB nima.

Ja jaz tudi upam, da bo alergija izvenela. Sem pa ozvedela, da imam oz no sem mela tudi jaz iste težave, sicer mleko še vedno imam prebavne motnje pa jajčka, ostalo se je nekako umirilo. Tako, da me je tudi mama tolažila, samo trenutnem stanju je res bogi. So mi pa v dm-u naredili uslugo in sem lahko z ostalimi izdelki njihovimi. Tako, da imamo na zalogo plenic.... hi hi hi!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1931
21.4.2011 22:09:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
PilotGirl, če te kaj potolaži - pr žvaleh (o ljudeh pač ne vem tolk user posted image ) juvenilni AD običajno premine, ko imunski sistem dozori.

Juvenilni?

(odgovor članu Nina33)
  Neposredna povezava do sporočila: 1932
21.4.2011 23:00:13   
meta21
pilotgirl, nam je dala aptamil ADC zato, ker je rekla, da se pri alergijah večkrat pojavi kri v blatu in da na gastru vedno najprej probajo, če je mogoče vzrok alergija na mleko-pa sva že kar midve probali. Za alernovo sem pa slišala, da so jo mamice celo sladkale, da so jo otroci pili. Pa še to, ne čudi se če ti bo po ADC-ju kakal na 3 dni ali celo več, ker je Bine začel tako kakat pa nečak tudi. Stane pa 400g 16euruser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
21.4.2011 23:03:22   
meta21
Tako, mi smo malo žarili danes pa malo smo se načvekali, zdaj pa moj mož in še 2 padalca zunaj na mrazu razdirajo strašne debate (mame smo pa že na poti v mižale). Je blo fajn ampak jaz nimam več nobene kondicije oz. notri na kavču je velik bolj fajnuser posted image . Jah, leta so tleuser posted image  

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
22.4.2011 9:39:40   
maurica
ojla mamice!

nam se toliko dogaja, da komaj uspem slediti ... drugi teden bomo pa na morju user posted image . kako boste pa ve preživljale praznike?

meta; vse najboljše!!! user posted image

kožica pri fantkih; mi jo pri vsakem kopanju potegnemo gor. patronažna in P sta rekli, da naj bomo kar pozorni na to.

tršica; nekatera AM so precej sladka in so zato otroci po njih malo bolj okrogli. Novalac ni sladek, zato ga tudi nekateri dojenči zavrnejo (sploh če se začne kasneje dodajati AM)

pilotegirl; ne vem kaj naj ti rečem, zato ti pošiljam en velik user posted image

teyla; dojenčki ne dajajo rok v usta ker so kao lačni, ampak v tem obdobju začenjajo raziskovati svoje telo in prstki so najbolj priročni user posted image . tudi naš jih stalno tlači v usta.

hvala za ideje glede vabil za krst!!

Naš Anže postaja pravi raziskovalec. Zmeraj bolj prijemlja stvari (kolikor mu uspe), jih daje v usta, z velikim zanimanjem posluša vse zvoke (mu ful pojem)

vsem želim lepe velikonočne praznike!!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
22.4.2011 11:35:53   
Teyla
Živjo punce

meta vse najboljše z rahlo zamudo user posted image

maurica saj vem, da raziskuje, ampak takrat ko je lačna da celo pest ali pa palec v usta in noro hlasta. Je čisto drugače kot običajno. user posted image Jaz tudi teji pojem, pa se vedno začne smejat zraven, potem pa še malo zraven pritegne pa imamo duet.user posted image

Kako bi ve oblekle male ko gredo ven in so na sončku, da se ne pregrejejo? Če jp namreč primem v naročje je itak deloma na sončku in ji je vroče, če sva pa v senčki je pa hladno.  Tako da ne vem kako jo oblečt, predvsem po rokicah. Kdaj jih je priporočljivo dat v športni voziček? Naš se poleže do konca, tako da bi načeloma še šlo, ampak jo imam še v košari.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
22.4.2011 16:46:40   
šebela
Juvenilni, pomeni, da se pojavi kmalu po rojstvu in ponavadi z odraščanjem izgine... tudi jaz upam da je s tvojim fantom tako.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
22.4.2011 16:49:30   
šebela
Pa tudi mene zanima, kako oblačite svoje malčke?
Jaz ji dam bodi z dolgimi rokavi, hlače in eno res tanko jopco, ki jo lahko na hitro odpnem in slečem, če se mi zdi da ji je vroče. Itak imam zraven še dekico, da jo pokrijem v senci. Pa kapico, ker pri nas še kr piha.

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
22.4.2011 17:08:41   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Jaz ji dam bodi z dolgimi rokavi, hlače in eno res tanko jopco, ki jo lahko na hitro odpnem in slečem, če se mi zdi da ji je vroče. Itak imam zraven še dekico, da jo pokrijem v senci. Pa kapico, ker pri nas še kr piha.

Nič več in nič manj, veš, ako pravijo, dojenčki 1 plast več, kot sebe, ker pač ležijo, in mirujejo, drugače, pa ja, tako je prav.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
22.4.2011 17:12:06   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Hej!

Jaz sem pa danes čisto nenaspana, ker je tavelki celo noč jokal. Včraj sem mu namreč uspela še malo odlepit kožico na lulčku in ga zdaj peče ko lula. Bošček moj, se mi tako smili ampak si mislim, da boljše vsakič malo kot operacija. No, saj nama je skoraj že uspelo do konca dol spravit.

Vsem, ki imate prvič fantka toplo priporočam, da tistim, ki jim kožica ne gre dol to zrihtate do 6. meseca, ker je potem koža vedno bolj debela in je to težje in tudi bolj boli. Potem pa itak ne pustijo več in sledi operacija. Jaz zdaj Binetu pri vsakem kopanju toliko vlečem dol, da je kožica potem malo rdeča in sva že iz nič prišla na ene 3 mm odprtine. Upam, da nama čim prej rata do konca dol spravit. Je pa grozno, ko včasih kar pod prsti čutiš, kako koža popusti in se malo odlepi.

Ja, Meta se popolnoma strinjam s tabo, mi imamo glavico čisto venuser posted image pri našem 19. mesečniku, smo bili pridni, in jo vlekli dol, mi je Očka pokazaluser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
22.4.2011 17:26:38   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Pozdravljene po dolgem času!

Z našo štručko imamo cel kup težav. Poleg potrjene preobčutljivosti na laktozo, so se nam pojavili še flekci - AD. Sedaj pediatrinja sumi tudi na da ima naš pikec celialkijo. Obup, rekla sem pa kaj še pri pregledu in bo sigurno še kaj!

Zanima me, če se je katera kdaj ubadala s Atopijskem dermatitisom? Katero milo ste uporljale, katero kremo, prosim čom več nasvetov?! Ker sem čitso user posted image

Temenca imamo tudi huda sedaj celo po ušeskih in na obrveh. Sega pa pocelem skalpu in do polovice čela. Zadevo vsak dan namakava z olivnim oljem (diši že kot solatka user posted image ), potem pa čiščenje glave. Baje pri AD se odsvetuje kopanje, saj dokler je v taki obliki, pa še imamo ful kamna v vodi in se vse to pozna. Klavniček pa uporabljam za masiranje tisti, ki je v kompletu od chiccota z bunkicam, za rašplanje in razlesavanje ven luskic pa uporabljam takega proti ušem (na obeh straneh je glavniček), plastičen dobila v dmu pod glovnike za 1,7€.

Če kera kupuje aptamil 1 ga še vedno prodajam, prodam pa za 10% ceneje kot je v trgovini Lecler. Če kero zanima naj mi piše na zs mam pa 6 škatl prodam tudi po dve, samo da se mi stroški vrnejo saj malo, da bom lahko kupila posebno mleko, ki je 30€ samo eno pakiranje user posted image

Pilotgirl, jaz dosti kaj ne vem o Atopičnem dermatitisu, kolk sem se učila, mi imamo olje za kopanjeod Linole, je dermalna raztopina za suho kožo, nevrodermitis, luskasti koži,..daš v vodo in otroka s tem okopaš, za temenca mi uporabljamo šanpon od mustele.
Fajn je tudi kremica od Welede, brez parfumov, predvsem, brez parfumov, sicer pa traja en cajt, da ugotoviš, katera krema oz prouzvod koži odgovarja,dobre izdelke ima tudi Aderma .
Upam, da se porihtata, in bo čimprej šlo nazaj, pa drži se!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
22.4.2011 18:34:09   
samsara04
Hej, hej!

No, moja dva imata spet skupni popoldanski počitek,jaz pa čas za net in peko potice user posted image

meta, vse naj naj, čeprav z zamudo.

Sem pa včeraj Sebastianu med kopanjem hotela malo povleči kožico dol, pa sploh ne gre...joj, res upam, da ne bo imel težav glede tega. Za ven mu oblečem en bodi z dolgimi rokavi in hlače z naramnicami. Če ga vzamem iz vozička pa mu nadenem še klobuček proti soncu in če piha še tanjši puloverček. Drugače pa hodimo ven okoli 11 do 14h in takrat je res vroče.

Čez dan mi zelo malo spi, tudi ko je v vozičku. Če smo po 3h odzuni , ga obvezno moram dojiti 2-krat. Najdlje spi nekje med 18 in 23h, po tem se pa zbuja na 2 ali 3h.
Mi pa ne gremo nikamor čez praznike, ker moj skoz dežura user posted image Tako bo jutri prva velika noč po številnih letih, da ne barvam jajčk doma z mamo. Mojemu velka noč ne pomeni nič, zato tudi žegnja ne nesem...komaj čakam, da bova lahko šla sama z avtom domov na Koroško. Poletja so na Obali obupna...vročina, gužva, nemir in ni lepšega kot iti za par dni domov.

Lepe velikonočne praznike vam želim, lp

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
22.4.2011 18:57:12   
Anonimen

pilotgirl, nam je dala aptamil ADC zato, ker je rekla, da se pri alergijah večkrat pojavi kri v blatu in da na gastru vedno najprej probajo, če je mogoče vzrok alergija na mleko-pa sva že kar midve probali. Za alernovo sem pa slišala, da so jo mamice celo sladkale, da so jo otroci pili. Pa še to, ne čudi se če ti bo po ADC-ju kakal na 3 dni ali celo več, ker je Bine začel tako kakat pa nečak tudi. Stane pa 400g 16euruser posted image

Ja medve sve se tudi zmenile za testiranja doma, vendar, na Aptimil LF, je še hujša driska, ki privede potem v skrajno zaprtje. Tako, da sem danes tako kot sva se s P dogovorili na ADC, je pa mastno drag! Sicer si mi v lekarni rinili Allernova od Novalaca, pa dobro da sem zvedela, od kolegice, da baje tako kot si omenila sladkorjem, malčki dobesedno neprenesejo okusa, ker je tako ogaben. Ja problem je, da naš po Aptimil LF tako driska (isto kot pri navadnem aptamilu1 ali pa po AC-tisti proti krčem), da me je joj, danes ga je že trikrat pregnalo, driska je pa ZELENA in smrdi, nevem več kdaj je imel nazadnje normalen rumen in pravilno čvrst kakec. user posted image Jaz hranjenja brez joka več nepoznam, ker ima po vsaki hrani, ki jo dobi po nasvetu P krče in drisko, potem pa skrajnost in zaprtje. Tako, da se mi že smili, ker več ne vem kaj dajat. Naredila bom tako, kot je rekla še da ADC, kupila sem samo eno piksno, ampak, ko je dobil obrok, je blo še hujši jok, krči in driska. Me zanima kaj mu bo naredilo po 3 dneh. Po praznikih greva nazaj, ker to več ni normalno, izpuščaji so iz dneva v dan hujši, danes je celo ranice dobil, ker je kožica spokala. Če bo prekhudo, gremo pod nujno na pregled, samo ne vem kje so dežurstva. Ta krema, ki je tudi hladilna krema not, pa dobesedno ne pomaga nič.
Mogoče katera ve, kje so dežurni pediatri, moja mama ve, sam kako je bilo včasih?

Upam, res da se čim prej to uredi, ker se mi res smili revček mali, včasih mi gre kar na jok, ko mu ne moram nič.

Kako ste kaj drugače, kako perhi in barvanje? Že kaj pečete? user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1943
22.4.2011 19:02:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: hel32

IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Pozdravljene po dolgem času!

Z našo štručko imamo cel kup težav. Poleg potrjene preobčutljivosti na laktozo, so se nam pojavili še flekci - AD. Sedaj pediatrinja sumi tudi na da ima naš pikec celialkijo. Obup, rekla sem pa kaj še pri pregledu in bo sigurno še kaj!

Zanima me, če se je katera kdaj ubadala s Atopijskem dermatitisom? Katero milo ste uporljale, katero kremo, prosim čom več nasvetov?! Ker sem čitso user posted image

Temenca imamo tudi huda sedaj celo po ušeskih in na obrveh. Sega pa pocelem skalpu in do polovice čela. Zadevo vsak dan namakava z olivnim oljem (diši že kot solatka user posted image ), potem pa čiščenje glave. Baje pri AD se odsvetuje kopanje, saj dokler je v taki obliki, pa še imamo ful kamna v vodi in se vse to pozna. Klavniček pa uporabljam za masiranje tisti, ki je v kompletu od chiccota z bunkicam, za rašplanje in razlesavanje ven luskic pa uporabljam takega proti ušem (na obeh straneh je glavniček), plastičen dobila v dmu pod glovnike za 1,7€.

Če kera kupuje aptamil 1 ga še vedno prodajam, prodam pa za 10% ceneje kot je v trgovini Lecler. Če kero zanima naj mi piše na zs mam pa 6 škatl prodam tudi po dve, samo da se mi stroški vrnejo saj malo, da bom lahko kupila posebno mleko, ki je 30€ samo eno pakiranje user posted image

Pilotgirl, jaz dosti kaj ne vem o Atopičnem dermatitisu, kolk sem se učila, mi imamo olje za kopanjeod Linole, je dermalna raztopina za suho kožo, nevrodermitis, luskasti koži,..daš v vodo in otroka s tem okopaš, za temenca mi uporabljamo šanpon od mustele.
Fajn je tudi kremica od Welede, brez parfumov, predvsem, brez parfumov, sicer pa traja en cajt, da ugotoviš, katera krema oz prouzvod koži odgovarja,dobre izdelke ima tudi Aderma .
Upam, da se porihtata, in bo čimprej šlo nazaj, pa drži se!!

Jaz sem potem malo po forumih iskala in našla dorum o alergijah. Pa mi je dermatologinja svetovala aderma sodum in kremo (zelo draga). Tako, da tole trenutno kombiniram s hladilnim mazilom. Za kopanje pa dajem notri olivno olje, da mu bo te luskice in zive flkece nekako umili. Sicer slabše alergije ni, kot jo je dobival po musteli, bomo videli po parih dneh uporabe dejansko stanje. Za temenca uporablam tudi od aderma.
Se pa po kremi za joka ali pa zakrici pa takoj neha, očitno ga pečejo lička, hrbet in po prsih. Malo me skrbi ker je dobil izpuscaje se po riti, začenja pa se vročina. Bohve kaj še bouser posted image

(odgovor članu hel32)
  Neposredna povezava do sporočila: 1944
22.4.2011 20:05:11   
Nina33

Tako, mi smo malo žarili danes pa malo smo se načvekali, zdaj pa moj mož in še 2 padalca zunaj na mrazu razdirajo strašne debate (mame smo pa že na poti v mižale). Je blo fajn ampak jaz nimam več nobene kondicije oz. notri na kavču je velik bolj fajnuser posted image . Jah, leta so tleuser posted image  

user posted image Viš, še ena dobra stran RDjev (poleg te, de več ko jih maš, dalj živiš user posted image ) - ko se ti ne da več "žurat" enostavno EMŠO ponucaš user posted image Zase vem, de se mi včasih ni nič več dalo, ampak sem vstrajala - le 1x smo mladi. No, zdej pač nismo več (eni user posted image ) in ne vstrajam več tolk douh (so pa petkovi "žuri" še vedno aktualni, le dons je/bo zarad maše mal bol pozna žurka)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
22.4.2011 20:11:59   
Nina33
Hoj!
PilotGirl, upam, de se hitro poštima, verjamem, da je hudo gledat takega pikca s toliko problemi user posted image , "juvenilni" ti je pa že Šebela lepo poslovenila, jaz včasih ne najdem pravih besed user posted image .
Kožica: največ kar lahko mame naredimo, je, da ob vsakem prevjanju malo, po kopanju v topli vodi pa mal bolj probamo kožico čez glavico potegnt. Če ne gre, je pomoje boljš pustiti strokovnjakom (tut oni, če se le da "samo" odlepijo). Problem pri tem "odlimavanju" je pač bolj to, de je treba potem, ko odlimaš (in takrat ponavadi zakrvavi in verjetno prav "fletn" peče) to odlimanost zelo strikntno vzdrževat, drgač se zelo hitro zaraste nazaj in poj še bolj drži user posted image . Na srečo večina nima s tem težav, je pa baje dedno (mogoče Judje zato obrezujejo kar po tekočem traku user posted image user posted image ). Jaz upam, de bo pri Nandetu se tolk raztegnila/odlepila, da bo OK, pr Šimnu pa ne upam več na kak čudež (čeprav... - bi se z veseljem pustila presenetit in glede tele kožice in glede hidrokele).
Obleka: jaz ga imam oblečenega tako kot notri + kapica (ker piha ko user posted image ), za rezervo imam pa s sabo še dekico, de ga ogrnem, če je kriza.
Glede krem ipd. in Am nimam pojma, zato bom tiho.
Spanje: čez dan čedalje manj, ga pa sumim, de bi cel dan prespal, če bi ga v slingu okol nosila user posted image . Ponoči pa ima prvo seanso dolgo 4-5 urc (bolj 4), potem se pa krajšajo user posted image .
Pa naš tut tko dobr posnema user posted image . In grimase (kaže jezik ipd.) in zvoke proba posnemat user posted image . Kolk se hitro pozabi takle (na žalost, no), pa se tolk trudim vse zapomnit, ampak...Sej vem, de se tko obnašajo tolk stari, a vseeno - ko se ti prvič nasmeje, pa ko takole gruli in se pači... user posted image user posted image user posted image
Ah, ja, de ne pozabim: VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE IN OGROMNO PIRHOV!
In sevede: lahko noč in lepe sanje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
22.4.2011 22:31:37   
valek
Živjo....
da se še  jaz malo javim....za seznam dodajam mere:
1.mesec:4760g,56cm
2.mesec:6180g,62cm
...zelo pridno raste....malo joče,veliko spi in rad papa,ter se pogosto smeje:)tako da se sploh ne pritožujem....
mi je pa pri drugem pregledu rekla pediatrinja ,da kar malo hitro raste in da naj malo vmes med obroki namesto mleka dam čaj za spiti...( da je dovolj da je na vsaki 3 uri,če pa bo htel predenj bo tri ure minilo,dam pač čaja malo...)

drugače vse super z nami, lepo se imamo in uživamo,jaz sem vsaki dan z malim na sprehodu...
med prazniki bomo šli na kak izlet ne predaleč,sicer pa obiski kaki in doma...se nam zdi prehitro da bi na morje šli z dvomesečnim otrokom...
imamo pa rezervirano morje v avgustu za 1 teden-proti koncu,ko nebo take gneče(gremo kar v hotel, da nebo kuhati potrebno-da bo tudi mamica imela dopustuser posted image ....)
tako da se že kar veselim....
v  vrtec pa ne mislimo dati otroka pred 2.letom... bo babica čuvala , pa še super se razumeta in zelo dobro ji gre od rok...
temence:jih ima zelo malo,kar pa je pa postopoma odpravljamo z Nustela peno
krći:tudi minimalno...imamo Antiflat avstrijski in smo zelo zadovoljni,... kar pa se tiče bio gaie,pa sploh nisem dobila občutka da bi nevem kak učinek sploh bil...
krst:mi bomo Kevina krstili ko bo dopolnil pol leta in bodo mimo dopusti,torej 2.polovica septembra...

vesele praznike vsem...veliko pirhov in seveda cartanja....

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
23.4.2011 21:56:59   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Podobno. V vozičku nima nič na glavi oz. ima kapuco od jopice, če ga pa ven vzamem dobi pa kapo ali trak

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
23.4.2011 21:58:15   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Sem pa včeraj Sebastianu med kopanjem hotela malo povleči kožico dol, pa sploh ne gre...joj, res upam, da ne bo imel težav glede tega. Za ven mu oblečem en bodi z dolgimi rokavi in hlače z naramnicami. Če ga vzamem iz vozička pa mu nadenem še klobuček proti soncu in če piha še tanjši puloverček. Drugače pa hodimo ven okoli 11 do 14h in takrat je res vroče.

Ja sej, to je problem. Na začetku večini fantkov ne gre-nekaterim se glavica sploh ne vidi. Tvoja naloga pa je, da ob koncu kopanja, ko je koža razmočena z občutkom vlečeš dol, da se vsakič malo vda. Ko sem to prvič naredila, sem še en teden čutila občutek v prstih, brrrrrrruser posted image . Seveda se mu je potem okoli in okoli glavice naredil tak rdeč prstan, tam, kjer se je odlepilo in mi je P svetovala, da pri vsakem previjanju polijem z oljem, da urin čim manj zraven pride.

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
24.4.2011 14:27:00   
Mišyka
Naš tavelik ma tud velik kože na lulčku, je po enih prarih mesecih komej še lulov in šele takrat sem v bistvu opazila to in nagnala paniko - prej se mi je zdel pač normalno. Pol smo pa probali med oz. po kopanju mal dol potegnt, pa ni nikamor šlo. Ko smo bli pa potem na pregledu pa je pediatrinja dol potegnila, mal ga je zabolel, ampak je vsaj šlo. In potem smo to redno delali. Glavn da mal premakneš, ni treba da tolk da se vidi glavca. In potem je vedno lažje in vedno bolj gre dol. Je pa rekla, da obrezat ne bo treba, čeprov ma res velik te kožice, tko da sam je enostavno ne uspe še dol potegnit.

Mi mamo zvečer še kr krčke, BioGaia še dajem vsak dan dopoldne, če je pa kriza pa kapljice Gorenjskih lekarn, pa mogoče čajček, najbolj pa pomaga joška user posted image

Dons sva brez tavelkega, tko da mava spomladansko čiščenje oz. pospravljanje. Kaj pa češ, praznik al ne, kar je treba, je treba. Med tednom z obema enostavno ne znese.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?