|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
30.4.2011 11:48:18   
prvičmami
Hey!

Vidim da nisem edina, ki pogosto bere pa redko piše ;) Mal je blo krivo lepo vreme, mal pa moja lenoba in pomanjkanje časa. Zadnje čase mamo namreč podobne probleme kot diane . vse ok, ko pa vidi flašo se pa dere na vse pretege, včasih celo nardi 2 požirka in se pol začne dret ko jesihar. Sem že mislila da je z mlekom kj narobe - premrzlo, pretoplo, da sem kaj takega jedla.... ampak ne nič ni delovalo! Sem prebrala da je to tako imenovano kreganje na dojki ampak nobene pametne rešitve za to. Js zdj če noče jest ji dam dudo za pet min pol pa hiter zamenjam in ponavadi rata da vleče iz flaše tk kot dudo pa neki poje.
Poleg tega da morem js na uro gledat ker sama se sploh ne zajoče da je lačna, ona bi mela kr 5 obrokov, ampak je problem ker poje 100-130 to je pa premal in se pol ne redi, pa že tk mamo pd rojstva probleme s težo.
No zgleda da se je zdj to dretje na flaši mal umirlo, morem potrkat da gre spet na boljš, da kak obrok na dan že uspemo pojest brez kreganja.
Slinjenje - moja se slini tk da mam slinček kr skoz gor drugač je čist mokra, ampak sem prebrala da niso nujno krivi zobi, ampak dojenčki pač še ne znajo tk požirat sline...

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
30.4.2011 11:48:31   
ninchi9
Hej hoj

Delfinka - super da ste ok, fajn da si se oglasila.

Moram povedat, da je naš tamali zgleda neki izvenserijski model. Imamo špičeka od zobeka (trojkica!!!) zunaj. Verjetno je to res redkost, ampak ni vse tako kot v knjigi piše - da se začne pri spodnjih dvojkicah. Marsikatera mamica, ki sem jo zdajle spraševala za nasvete, je povedala, da so zobje pri njihovih malčkih rasli v drugačnem vrstnem redu, kot je predvideno...

Bi ga slikala, ampak mu moram ustnico odmaknit, da bi se videlo, ampak seveda na gre, ker ga moti in joka, ko to naredim...

Glede velikost oglačilc - res so različni modeli. Mi imamo praviloma že 68, par stvari še 62, nekaj pa že 74.... Sem pa opazila, da ima H&M velike številke.

Nina33 - midva pa tud ponoči podirava kupčke, ker drugače ga tišči in se prebuja, pa še zaradi tega pol bruha. Jaz sem ugotovila, da je glavni razlog za polivanje nepravilno oz. nezadostno podiranje kupčkov. Sicer sva midva že skoz na AR formuli, ampak bom zdaj počasi prešaltala na normalno...

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
30.4.2011 11:49:05   
ninchi9
Joj, sem se zmotila, pri spodnjih enkicah sem mislila..... user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
30.4.2011 12:27:58   
Teyla
delfinka lepo, da si se oglasila. Piši kaj več. Velja tud za ostale, ko samo berete. Tud jst včasih ne vem kaj naj napišem, pol se pa že kakšne neumnosti spomnem in post je tu. user posted image

ninchi9 tvoj je pa res nekaj posebnega. Res zanimivo, da mu trojkica najprej ven sili. Me zanima kdaj bodo naši zobki začel ven rinit.

Uživajte čez vikend, čeprav je bolj slabo vreme napovedano. user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
30.4.2011 12:59:45   
hel32
No, bom pa še jaz kaj dodalauser posted image

Delfinka, lepo, da si se javila, in,da ste zdravi user posted image user posted image , zdaj se pa le poskusi kaj več javit, saj, ob otrocih vedno zmanjka časa za ostale stvari.

Ninchi, meni je tudi nenavadno, da imate že 3kice zunaj, najstarejši ena sploh ni zrasla, našemu 20. mesečniku pa so izrasle kaka 2 meseca nazaj, in ga je dober mesec matralo.

Drugače smo pa zdravi, naslednji petek imamo UZ kolkov v logopedski ambulanti v MB, če še ima katera mogoče, oz, ena sigurno, ko sva skupaj dihale v porodni, mogoče se pa zdaj upogumima in kero rečevauser posted image .
čez 14 dni pa imamo 3. posvetovalnico in 1 cepljenje ter 2 dozo rotarixa, pa večjega bomo cepili proti klopnemu elingocefalitisu.
Smo pa letos že skoraj vse posjali v vrtu, da bo lahko naša mala dama jedla samo zelenjavo iz domačega vrtauser posted image

kaj še, aja, baje gremo letos na morjeuser posted image user posted image nas je moja sestra povabila za 10 dni, čez dobra 2 mesecauser posted image user posted image meni bo zelo pasalo, po dooolgih 4 letih user posted image user posted image user posted image ,tako, da bom mogla hujšatuser posted image user posted image .
Lp

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
30.4.2011 16:36:04   
ninchi9
Ja, meni je tudi čudno vse skupaj glede zobka... V ponedeljek pokličem P, da vprašam, če je to normalno...

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
30.4.2011 21:55:20   
šebela
Ninchi to pa res zanimivo, ampak tudi meni so baje najprej zrasle zg. enkice pol pa spodnje. Zmeraj je lepo če si nekaj posebnega in če mu zrastejo vse štiri trojkice pred enkicami, bo pravi mali vampirček user posted image
Teyla imamo sum na alergijo na KML in jajca, zato sem na dieti, ampak moram povedat, ker že en teden ni nobene spremembe v blatu( kri, zeleno) , sem se odločila,da naredim provokacijo in sem danes začela jest mlečne izdelke... držite pesti, da bo vse ok.
Delfinka lepo da si se javla in super za tvoje punce, da tako lepo napredujete, napisi kaj mere mogoče se bo kateri dalo spet malo seznam uštimat

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
30.4.2011 22:29:47   
Nina33
Helou!

IZVIRNO SPOROČILO: šebela
Ninchi to pa res zanimivo, ampak tudi meni so baje najprej zrasle zg. enkice pol pa spodnje. Zmeraj je lepo če si nekaj posebnega in če mu zrastejo vse štiri trojkice pred enkicami, bo pravi mali vampirček user posted image
Teyla imamo sum na alergijo na KML in jajca, zato sem na dieti, ampak moram povedat, ker že en teden ni nobene spremembe v blatu( kri, zeleno) , sem se odločila,da naredim provokacijo in sem danes začela jest mlečne izdelke... držite pesti, da bo vse ok.
Delfinka lepo da si se javla in super za tvoje punce, da tako lepo napredujete, napisi kaj mere mogoče se bo kateri dalo spet malo seznam uštimat

Samo res user posted image , kolk dobro.
Drgač pa upam, de bo "z alergijami" vse OK, držim pesti user posted image user posted image .
D3lfink4, super te je "slišati", sploh, ker so same lepe novičke user posted image user posted image user posted image . Mere nas pa itak vse zanimajo, upam samo, de se bo Little*miss spat kaj s seznamom poigrala.

Eko, sem mislila, de bom imela kaj časa, pa se mali prebuja. Mi imamo pa glih kontra "težave" z dojenjem: je bil že navajen na en 3-4 urni ritem, zadnje dni bi pa kar pogosteje (na cca. 2 uri), ponoči pa presenetljivo "zna" spat celo 6 ur v kosu user posted image . Se ne pritožujem sploh user posted image . No, se je zbudil, al se mu smeje user posted image . mam še minutko al pa dve cajta user posted image .
Ninchi, ma se mi zdi, de bi ga s podiranjem kupčka samo zbudila - itak v leže popije in ga samo prestavim v njegovo posteljico. Tako al tako je pa najlepše mu zaspat kr zraven mene user posted image .
Diane, fino de se je stanje umirilo. Prvičmami, upam, de bo pri vas tut kmalu vse "po starem".
Mojih 5 minutk je danes... user posted image
Lahko noč in lepe sanje! Jaz se grem mal smejat z mojim najmlajšim preden greva v mižule user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
1.5.2011 12:22:33   
ninchi9
Hej
poslušajte zdaj to. Ker nimam mira, mojemu malemu pač skoz šarim not po ustih zaradi tega zobka. In sem ugotovila, da tista reč res ni zobek, ampak neka mastna bela snov, ki mu gre ven iz dlesni... Kaj je to??????

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
1.5.2011 18:49:16   
d3lfink4
Hej hoj! user posted image
Kakšno uscano user posted image vreme danes ...
No, berem, da nimamo sam mi ene male srakice, kar se tiče hranjenja - hvala boguuser posted image Eva zelo rada i n zelo pridno je (se ji tudi vidi po kilcah), Neža se pa vsaj 3x na dan zraven dere kot bi bil konec sveta, hudiček mali user posted image
Tako da odvisno, če sta obe pridni, potem pojemo v 20min do pol ure, jupijupija user posted image včasih se pa z Nežiko matramo tudi po 1,5ure.
Ponoči sta pa zdaj že kakšen dober mesec zeelo pridni. Obe. Spat gresta 19.30h - 21h enkrat, odvisno kako prej čez dan jemo ... in spita vsak dan do 7h, včasih do 7.30. Kaj pravite? user posted image

Joj ninchi9, tale tvoj mali bi bil pa res ekstra posebnež z zobeki in to - ampak bela, mastna snov?! Kakšno vnetje, kot mozoljček? Sor? Pojma nimam, je pa čudno ... pokliči in vprašaj ja ... in poročaj! Saj kaj hudega po mojem nima bit, pa vseeno ...

Aha, za mere še sporočim user posted image
V torek imamo spet fiziot., da vidimo kako pupi napredujeta, v sredo ima Neža kardiologa, ker naj bi imela šum na srčku ... 12.maja imamo tretjič posvetovalnico in 1.cepljenje - me je že zdaj malo strah ...
Potem 15.5. pa na dopusteeek, Rogla user posted image user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
2.5.2011 10:33:30   
Teyla
Jutro punce

Včeraj pa je bilor ahlo zatišje. Se prav vidi, da so prazniki. Ste se najedli golaža? user posted image   Mi2 sva delala domače testenine in so nama dobro ratale, tako da sva se napokala. Jaz sem se samo do kavča odkotalila. user posted image

ninchi9 nimam pojma kaj je to. Res najbolje, da pokličeš in vprašaš, boš takoj vedela, pri čem si.

delfinka držim pesti, da bo z Nežo vse ok v sredo. user posted image Cepljenja je pa tudi mene strah, sam kaj čmo. Treba je, če ne je štala. user posted image

Imam eno vprašanje. Rahel problem imam, ker mi mala ponoči spi 6-8h. No, s tem nimam problema, da ne bo pomote, to je super. user posted image Problem je, ker se mi čez dan doji na 1-3h in je potem ponoči tak naval, ker jih 7 ur ne izprazne. Jaz se vsako noč zbujam v mokri majici, modrcu... Tamal pa spi naprej. Da ne omenjam, da me pač noro bolijo, trde so kot skala, in rabim dva dni, da jih k sebi spravim, če ni ponoči ista zgodba. Izčrpat si ne morem, ker itak nimam črpalke. To pa itak ne bi rešilo problema-nočnega vstajanja. Naj si dam gor hladne obkladke pred spanjem? Se bojim, da se ne bi proizvodnja potem čisto zaustavila..

Eh, nikol nisem zadovoljna, ane? Če mala ne spi, je narobe, če spi, pa tudi ni ok. user posted image user posted image

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
2.5.2011 12:38:42   
šebela
Teyla pri meni je ista pesem, če mala spi do 6h pol se jaz vseeno zbudim ob 4h, ker me joški bolijo in je vse mokro. Sicer je pri meni pol hiter ok , ker ko začne sesat se mi še druga na pol sprazni. Če ne grem pa še pod topel tuš in mi kr vse ven teče. Pa ene tri blazinice imam ponoči podložene. user posted image user posted image Pol mi reče pa tašča, ko je mala malo slabe volje "mogoče ti pa mleka zmanjkuje", ko naslednjič pride na obisk, dobi kavo z mojim mlekom user posted image
Ninchi če normalno je pol ziher ni kaj hudega, mogoče si je malo ranil dlesen ... bi pa jaz šla vseeno pokazart pediatru.
Delfinka imaš pa res pridne punce... krega pa se pri hranjenju tudi naša, kaj čmo niso vsi ljudje tako zelo ješči, mogoče še bolje tako, vsaj debele ne bodo user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
2.5.2011 20:59:49   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Imam eno vprašanje. Rahel problem imam, ker mi mala ponoči spi 6-8h. No, s tem nimam problema, da ne bo pomote, to je super. user posted image Problem je, ker se mi čez dan doji na 1-3h in je potem ponoči tak naval, ker jih 7 ur ne izprazne. Jaz se vsako noč zbujam v mokri majici, modrcu... Tamal pa spi naprej. Da ne omenjam, da me pač noro bolijo, trde so kot skala, in rabim dva dni, da jih k sebi spravim, če ni ponoči ista zgodba. Izčrpat si ne morem, ker itak nimam črpalke. To pa itak ne bi rešilo problema-nočnega vstajanja. Naj si dam gor hladne obkladke pred spanjem? Se bojim, da se ne bi proizvodnja potem čisto zaustavila..

Probaj tako ja. Tud jst mam po šestih urah, ker se je zadnje dni oz. noči zgodilo, da je tok v kosu spala, čist nabite joške. Pol jo pa dam na vsako po mal, da popusti napetost na obeh.

IZVIRNO SPOROČILO: šebela

Teyla pri meni je ista pesem, če mala spi do 6h pol se jaz vseeno zbudim ob 4h, ker me joški bolijo in je vse mokro. Sicer je pri meni pol hiter ok , ker ko začne sesat se mi še druga na pol sprazni. Če ne grem pa še pod topel tuš in mi kr vse ven teče. Pa ene tri blazinice imam ponoči podložene. user posted image user posted image Pol mi reče pa tašča, ko je mala malo slabe volje "mogoče ti pa mleka zmanjkuje", ko naslednjič pride na obisk, dobi kavo z mojim mlekom user posted image

Nimaš ti tok izkušenj kot tašča user posted image  Res so pametne kar se tiče nasvetov glede dojenja in dojenčkov. Men je kr en čaj prvlekla iz ene lekarne v Italiji. Je še skor cel, ampak dobr da ne ve user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
2.5.2011 21:05:42   
Mišyka
Pr nas pa mala noče kupčkov podirat in potem jo tišči in tišči in se dere ko jeshar, pol pa vrže ven cel "kup". Ampak tukej nimaš kej. Včasih jo pol ure držim pokonc, spi na rami, jo odložim in se čez minutko zbudi, ker jo tišči in pol je ona lepo kr budna.

Tamal se je mal vnesel, govori pa ko strgan dohtar in to tko naglas... Sploh noče razumet, da bi blo mogoče boljš če bi govoru lih mal tišje, da bi lohk Neža zaspala. In pol ko mu dopoveduješ on še bl naglas začne. Sicer mu pa nikol do zdej ni blo treba govorit potih - zakaj bi zdej kr naenkrat to počel?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
2.5.2011 21:32:57   
Teyla
Haha Mišyka tvoj je pa faca. Ja, res, zakaj bi potiho govoril, če mu do zdaj ni bilo treba. user posted image

Drgač so pa res vsi hudo pametni, kar se dojenja tiče. Naša mala se od nekdaj naje zelo hitro 10-15min (edino zadnje čase nekaj štrajka, ker ji je vse naokoli preveč zanimivo in traja včasih tud pol ure), in mi moja mat vedno reče, če se je dost najedla, naj jo še pristavim. Tamala pa spi in popolnoma "zadeta" od mleka.user posted image
Tašča in tast pa tud zmagata s svojimi komentarji, ko jo imata v naročju in mala začne jokat. "ojoj, a te zvija" Pa skušam dopovedat, da to ni zvijanje, in ne poštekajo, da ji pač ni všeč položaj al pa ji ne paše... Grozno, a bom tud jst tok neposlušna ko bom stara? Po moje bo res težko z mano živet, če že zdaj ne maram "pametnih" komentarjev. user posted image user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
3.5.2011 16:21:15   
Tigrica86
ojla

sj kr ne morm verjet, da kljub temu, da že par dni nism bla nč na RR skor nimam kj prebrat user posted image

mi smo super, rastemo kot konoplja... mamo večinomašt. 68, redkokaj mu je še 62 prav, sem pa že 74 tud oprala, ker je nekaj pajacov 68 že na čakanju za novega lastnika user posted image

ponoči spimo od cca. 21.30h,  22h do 5h al pa 6h, dans celo do 6.30h user posted image tk da mam tud js problem z nabitim joškam in zatrdlinami. ampak naš frajer zjutri pol sploh ne bi velik jedu, tk da si ponavadi pol izčrpam do konca, pa še drugo mal spraznem in dam v skrinjo mleko... mam že velik zaloge not user posted image

drugače se pa veliko smeji, čeblja in zelo malo joče, razen zvečer, ko pridejo malo krčki na obisk. sem zamenjala AD3 z Oleovit D3, pa nism 100% da je ista sestava (vitamini?), mogoče katera ve? js nemško bl slabo znam user posted image

jutri mamo drugo posvetovalnico (kao 2 meseca) samo težo in višino, konec meseca pa cepljenje

sem hotla še neki komentirat, pa sma mogla vmes jest in ga previt, zdj sm pa pozabla user posted image ko se spomnem napišem!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
3.5.2011 22:01:11   
lil_
ojla!
ce pisete s takim tempom vas pa se lahko preberemuser posted image

kasn seznam pa mamo zdej? in kasne podatke vse vpisujemo? ja ja sej sm ze priznala da nism prebral anic za nazaj user posted image

kar se tice konfekcijskih stevilk, imam v omari par cunj na katerih je stevilka 68 pise pa da je to za 9 mescov...tko da se boste se bolj cudle user posted image drugac pa mi nosmo stevilko 62, nm je pa prov tut se kej 56 in pa kej tut ze 68. sploh hlace so nm prov vecje, k sm se navadla cez pampersko dajat povijalno plenicko in je zato ritka bolj polna user posted image

nasedve sta pa danes dopolnili 4 meseceuser posted image

joj vidm da je blo ze neki govora o kontracepciji...jst se se vedno odlocam kaj bi in kaj nebiuser posted image

trsica ja se strinjam da so dvojcki in slingi fenomen user posted image
ljudje pa se tut radi vtaknejo v puncke s plavimi copatki, al pa majckami. pr nas ce ma ena roza in druga modre copatke, sta vedno parcek in ko povem da sta obe puncki ljudje hocjo izpast fino in recejo aja niso modri ....ampak lila copatkiuser posted image kasni lila...ce so pa modri. so mi tut ze rekl, kako d aje puncka ce ma pa moder bodiuser posted image

diane ja tut jst bi lahko skos jedla...sploh cokolado. me je se moj hecu, da mam vecji trebuscek kot pa po porodu user posted image no ceprov gre trebuscek pr dveh nadebudnicah kr hitr tut dol. sam me cokolada nafila z energijo, ki mi jo proti koncu dneva ze orenk zmanjkujeuser posted image

hel ste pa pridni, da ste ze vse posadil...te morem pohvalt, ker mamo tut pr ns ze vse posajeno...pa me noben nic ne pohvaluser posted image sem si pa letos prvic umislila vrt...kot da nimam dovolj dela ze z dvema princesama. ampak sem bila mnenja nej jesta zelenjavo z domacega vrta. upam da bo kljub japonskemu sevanju zelenjava uzitna.
drugac pa gremo tut mi letos baje na morje. ceprov sm mal jezna na fanta, ker sm ga zacela to ze zlo zgodi sprasevat, k je blo velik apartmajev se praznih ampak ne, on se je za morje spomnu sele par dni nazaj.

me smo se tut ze dojile na 4 ure, zdej pa na 3. mah mi je vseeno, vazno da lepo napredujeta.

delfinka podobno je pri nas, ena pridna za jest, se ji tudi pozna pri kilazi, druga pa se lahko zraven dere in poje saj po moje zelo malo. se mi zdi da jo tok vetrovi mucjo in zraven tok joka, da sploh nemor ejest. ko mine, pa je spet dobr. a tole s spanjem spita v kosu? foususer posted image

kljub temu da imam za nafutrat dvoje lacnih ust, se tut men dogaja, da mam prsi prevec polne. tko da jst tako kot tigrica mleko izcrpam in ga dam v skrinjo. ce pa nimas crpalke, pa nevem kako ti pomagat. lahko iztisnes tudi na roke, sam jst to neznam, pa se na polne in bolece prsi s emi to zdi zelo bolece.

oh ja, tut okrog nas so vsi toook pametni. sploh nevem kje lahko drzijo vso to pamet. teyla tut pr ns mamo tole z zvijanjem...sam da pr ns recejo ja boge avaju krcki dajejo...in ne d a smo ze zdavnej mim. sam itak nemors nobenmu nic dopovedat. moja mami pa tut misl, da sta lacne in da ju ne nafutram dovolj. glede na to da se jima se 2 ure po hranjenju mleko cedi iz ust, mislm da lih stradat nemorta user posted image
sm se pa tut ze jst kdaj ustrasla da sta lacne, ker se tako hitr najesta. kadar pa gre bolj za cartanje kot hranjenje pa sta sposobni viset na joskih v nedogleduser posted image se jima pa nasmejem, kaksen pogled nardita ko zagledata joskeuser posted image

no tok za dons...pa pridem se kej okroguser posted image

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
3.5.2011 22:31:30   
Teyla
lil_ haha tist pogled ko zagledata joške pa poznam-moja ima istega. Kot da si misli "omg, kolk mleka!" user posted image

Iztiskavanje res ni najbolj zabavno, ampak si ne mislim kupovat črpalke, samo za nočno črpanje, ker niso ravno poceni. Itak problem nočnega vstajanja s tem ne bo rešen. Ko sem pa enkrat pokonci mi je pa čisto vseeno, al si mleko izčrpam, mi samo ven steče ali pa ga nekdo prežarči, važno, da grem jaz nazaj spat. user posted image
Drugače pa me zanima kam shranjujete mleko? Imate tiste Aventove posodice ali kakšne druge? RAzmišljam da bi ga mogoče nekaj shranila če bodo kdaj hudi časi.

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
3.5.2011 22:32:12   
ninchi9
Evo punce, zdaj pa vem, kaj ima naš mali v ustih. Tisto je namreč zamašeno izvodilo žleze slinavke.... Ima tudi zgoraj enako. Baje da je to čisto nekaj običajnega pri dojenčkih, moj ima pač fejst bunko spodaj, tak da sem hitro zamenjala za zobek... Mine pa samo od sebe...

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
4.5.2011 8:51:53   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: lil_

ojla!
ce pisete s takim tempom vas pa se lahko preberemuser posted image

kasn seznam pa mamo zdej? in kasne podatke vse vpisujemo? ja ja sej sm ze priznala da nism prebral anic za nazaj user posted image

kar se tice konfekcijskih stevilk, imam v omari par cunj na katerih je stevilka 68 pise pa da je to za 9 mescov...tko da se boste se bolj cudle user posted image drugac pa mi nosmo stevilko 62, nm je pa prov tut se kej 56 in pa kej tut ze 68. sploh hlace so nm prov vecje, k sm se navadla cez pampersko dajat povijalno plenicko in je zato ritka bolj polna user posted image

nasedve sta pa danes dopolnili 4 meseceuser posted image

joj vidm da je blo ze neki govora o kontracepciji...jst se se vedno odlocam kaj bi in kaj nebiuser posted image

trsica ja se strinjam da so dvojcki in slingi fenomen user posted image
ljudje pa se tut radi vtaknejo v puncke s plavimi copatki, al pa majckami. pr nas ce ma ena roza in druga modre copatke, sta vedno parcek in ko povem da sta obe puncki ljudje hocjo izpast fino in recejo aja niso modri ....ampak lila copatkiuser posted image kasni lila...ce so pa modri. so mi tut ze rekl, kako d aje puncka ce ma pa moder bodiuser posted image

diane ja tut jst bi lahko skos jedla...sploh cokolado. me je se moj hecu, da mam vecji trebuscek kot pa po porodu user posted image no ceprov gre trebuscek pr dveh nadebudnicah kr hitr tut dol. sam me cokolada nafila z energijo, ki mi jo proti koncu dneva ze orenk zmanjkujeuser posted image

hel ste pa pridni, da ste ze vse posadil...te morem pohvalt, ker mamo tut pr ns ze vse posajeno...pa me noben nic ne pohvaluser posted image sem si pa letos prvic umislila vrt...kot da nimam dovolj dela ze z dvema princesama. ampak sem bila mnenja nej jesta zelenjavo z domacega vrta. upam da bo kljub japonskemu sevanju zelenjava uzitna.
drugac pa gremo tut mi letos baje na morje. ceprov sm mal jezna na fanta, ker sm ga zacela to ze zlo zgodi sprasevat, k je blo velik apartmajev se praznih ampak ne, on se je za morje spomnu sele par dni nazaj.

me smo se tut ze dojile na 4 ure, zdej pa na 3. mah mi je vseeno, vazno da lepo napredujeta.

delfinka podobno je pri nas, ena pridna za jest, se ji tudi pozna pri kilazi, druga pa se lahko zraven dere in poje saj po moje zelo malo. se mi zdi da jo tok vetrovi mucjo in zraven tok joka, da sploh nemor ejest. ko mine, pa je spet dobr. a tole s spanjem spita v kosu? foususer posted image

kljub temu da imam za nafutrat dvoje lacnih ust, se tut men dogaja, da mam prsi prevec polne. tko da jst tako kot tigrica mleko izcrpam in ga dam v skrinjo. ce pa nimas crpalke, pa nevem kako ti pomagat. lahko iztisnes tudi na roke, sam jst to neznam, pa se na polne in bolece prsi s emi to zdi zelo bolece.

oh ja, tut okrog nas so vsi toook pametni. sploh nevem kje lahko drzijo vso to pamet. teyla tut pr ns mamo tole z zvijanjem...sam da pr ns recejo ja boge avaju krcki dajejo...in ne d a smo ze zdavnej mim. sam itak nemors nobenmu nic dopovedat. moja mami pa tut misl, da sta lacne in da ju ne nafutram dovolj. glede na to da se jima se 2 ure po hranjenju mleko cedi iz ust, mislm da lih stradat nemorta user posted image
sm se pa tut ze jst kdaj ustrasla da sta lacne, ker se tako hitr najesta. kadar pa gre bolj za cartanje kot hranjenje pa sta sposobni viset na joskih v nedogleduser posted image se jima pa nasmejem, kaksen pogled nardita ko zagledata joskeuser posted image

no tok za dons...pa pridem se kej okroguser posted image

Čestitke za 4. mesece, in hvala za pohvale, pa tudi tebi, da te pohvalim vsaj jaz če te noben drug noče pohvalit.user posted image
Glede pametovanja: mi je bivša tačša tolk ene pameti posolila, da se zdaj pri 35 in 3jem otroku ne pustim niti svoji mami, kaj šele komu drugemu, no, da ne bo pomete, moža pa le poslušam, so le najini otroci in jih tudi on pozna.user posted image

Hranjenje: mi imamo tako- ponoči mi spi, po 6-7 ur v kosu,drugače pa poje, kakor gdaj, včasih tudi po 200ml, po navadi zjutraj, naslednji obrok ji nardim 160ml, če vidim, da se joče ji dam malo čaja, zdrži pa tudi do 5ur čez dan, sicer bolj po redko, pa še to samo takrat, ko jo malo črviči in grozno prdi, kot en stari dedecuser posted image , ne vem po komu ima to, drugače pa se hranima na 3- 4 ure, imam pa spet občutek, da je ta mesec zelo zrastla, imamo 12. maja P in 1 cepljenje, bom poročala, kako napredujemo, tudi kakanje se je kr uredilo, zdaj "že" kakamo na 2-3 dni, prej smo vsak 4 dan, z groznimi krči. Koža se nam je fajn popravila, se kopamo v dermalni oljni kopeli, vsak 2.-3 dan, in nima skoraj nič več pikic, HB, je P sumila na Alergijo na mleko,
takole, to bo to, moram šibat, je tavečji bratec smrdlivček, BTW, upam, da poleti začne kakat na kahlo.

Čavči, aja, pa malo več pišite, zdaj vas celo jaz dohajam.user posted image user posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
4.5.2011 12:25:00   
hayabusa
Drugače pa me zanima kam shranjujete mleko? Imate tiste Aventove posodice ali kakšne druge? RAzmišljam da bi ga mogoče nekaj shranila če bodo kdaj hudi časi.

Hoj, mi imamo aventovo posodico (ker smo jo dobili) in pa posebne vrečke za mleko. Zgledajo pa kot včasih tisti sokovi ki so bli v tetrapaku  - tistem srebrnem(Pingo in podobni)user posted image

No tud meni uspe prebrat vse kar napišete, ampak nikako da kaj nakracam.
Naš mali je tud že velik. Včeraj je imel 3 mesece in v petek imamo sistematskega, prvo cepljenje in drugo dozo za rotavirus. Drago je kot vrag. Ampak glede na to da imamo veliko prenašalko virusov, ki hodi  v vrtec in smo jo s tem razlogom tudi cepili, smo se tudi tokrat enako odločili. Taveliko bomo pa naslednji teden za klopni meningitis cepli, prvo dozo šele.

Doma imamo kar pestro, večinoma smo sami trije ker ata dela tri izmene. Velika sestrica ob te dni napolnila 19 mesecev in malega brata čuva kot sokol. Če se joče mu je treba takoj pomagat, full se rad smeji, še posebej njej in kar naprej bi ga vlačla. Zelo se trudimo da bi ji ustregli pri "maltretiranju" bratca ampak je kar naporno. Cele dneve ga tudi lupčka in mu prenaša bacile, tako da je bil že 2x na antibiotik, ne moremo pa ji rečt da ne sme ker ponori in ga hodi lupčkat če nas kak trenutek ni zraven, kar je še bolj nevarno od antibiotika. Zelo rada se tudi stisne k njemu in reče "moja, moja", tako da imam kar solzne očiuser posted image Nič kaj mi ni žal da imamo tako malo razliko, čeprav je full naporno.

Pisale ste tudi že o čokoladi, jaz sem ugotovila da je ne smem jest ker Lovra zapira in potem ga šraufa in prdi kot stari deduser posted image
S kožico pa imamo tudi mi težave, moram malo preverit v  petek kaj je s tem. Nikakor je ne dobim niti tako daleč da bi luknjico videla. Od začetka mi je včasih uspelo ko je imel malo trdega lulčka, ko je čist mehek pa nikakor ne rata.user posted image
Drugače je pa mulc full priden, spat hodi kot tigričin med 21 in 22 uro in spi večinoma do 4, nekajkrat mu je uspelo tudi do 5.30. Ponoči sicer mam kar mleka ker tako dolgo ne je ampak nimam problemov s poplavami ker imam ponoči chiccove blazinice ki ne premočijo. Edino kar je problem da ga potem zaliva ker mleko kar samo teče in se kar zraka naje, jaz pa zaspim v sekundi in ponoči ne podirava več kupčkain ga zjutraj malo krči in več prdi. Ampak bo že. Večinoma so se krči itak začeli umirjat tako da smo sedaj zvečer že zelo dobro.

Šibam šefe se je zbudil.
Lepo bodite in uživajte s svojimi sončki

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
4.5.2011 13:34:23   
samsara04
En lep pozdrav, mamice,

kako ste kaj? Sebastian je 1. maja dopolnil 2 meseca. Še vedno je požrešen, da je kaj, zrasel je za celo glavico, težek pa je čez 6kg. Sprva, ko sem ga kopala v njegovi banjici, mi ponoči ni spal kaj več ur kot ponavadi (3-4h v kosu). Se je pa prejšnji teden z mojim kopal v banji in je ob 23h zaspal za 7h in to noč prav tako. Kopanje res pomaga in najraje bi ga kopala vsak dan user posted image Res je, da bi morale počivati, ko naši tamali spijo, samo ko se vedno najde kakšna stvar za naredit. Prejšnji teden sem spala le ponoči (zaspi mi med 23 in 24 h) in se mi je to ob koncu tedna poznalo...pe je bila tu utrujenost, slaba volja in razdražljivost...in vsak dan si rečem, da bom spala kako uro čez dan, pa mi nekot ne rata, tako da je teh 7h v kosu prav fajnih.

Se je katera od vas odločila za plavalni tečaj za tamalega/tamalo? Z mojim sva opazila, da v vodi miga z nogicami kot da bi plaval žabico in seveda, rada bi ga čimprej naučila plavati user posted image
Drugače pa se veliko sprehajamo, le mali je občasno lumpek in noče zaspati v vozičku, temveč na rokah user posted image Res pa je, da se mi je že zgodilo, da sem ga podojila med sprehodom, podrla kupčka in ga dala nazaj v vozek. Pa je še naprej jokal, jaz pa mislila, da le izsiljuje. No in sem ga čez nekaj časa le vzela iz vozička in je ubogi srotek podrl kupčka in dal mir...jaz pa sem se počutila grozno...

Lepo se cartajte, lp

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
4.5.2011 14:38:42   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: hayabusa

No tud meni uspe prebrat vse kar napišete, ampak nikako da kaj nakracam.
Naš mali je tud že velik. Včeraj je imel 3 mesece in v petek imamo sistematskega, prvo cepljenje in drugo dozo za rotavirus. Drago je kot vrag. Ampak glede na to da imamo veliko prenašalko virusov, ki hodi  v vrtec in smo jo s tem razlogom tudi cepili, smo se tudi tokrat enako odločili. Taveliko bomo pa naslednji teden za klopni meningitis cepli, prvo dozo šele.

Doma imamo kar pestro, večinoma smo sami trije ker ata dela tri izmene. Velika sestrica ob te dni napolnila 19 mesecev in malega brata čuva kot sokol. Če se joče mu je treba takoj pomagat, full se rad smeji, še posebej njej in kar naprej bi ga vlačla. Zelo se trudimo da bi ji ustregli pri "maltretiranju" bratca ampak je kar naporno. Cele dneve ga tudi lupčka in mu prenaša bacile, tako da je bil že 2x na antibiotik, ne moremo pa ji rečt da ne sme ker ponori in ga hodi lupčkat če nas kak trenutek ni zraven, kar je še bolj nevarno od antibiotika. Zelo rada se tudi stisne k njemu in reče "moja, moja", tako da imam kar solzne očiuser posted image Nič kaj mi ni žal da imamo tako malo razliko, čeprav je full naporno.

Pisale ste tudi že o čokoladi, jaz sem ugotovila da je ne smem jest ker Lovra zapira in potem ga šraufa in prdi kot stari deduser posted image
S kožico pa imamo tudi mi težave, moram malo preverit v  petek kaj je s tem. Nikakor je ne dobim niti tako daleč da bi luknjico videla. Od začetka mi je včasih uspelo ko je imel malo trdega lulčka, ko je čist mehek pa nikakor ne rata.user posted image
Drugače je pa mulc full priden, spat hodi kot tigričin med 21 in 22 uro in spi večinoma do 4, nekajkrat mu je uspelo tudi do 5.30. Ponoči sicer mam kar mleka ker tako dolgo ne je ampak nimam problemov s poplavami ker imam ponoči chiccove blazinice ki ne premočijo. Edino kar je problem da ga potem zaliva ker mleko kar samo teče in se kar zraka naje, jaz pa zaspim v sekundi in ponoči ne podirava več kupčkain ga zjutraj malo krči in več prdi. Ampak bo že. Večinoma so se krči itak začeli umirjat tako da smo sedaj zvečer že zelo dobro.

Šibam šefe se je zbudil.
Lepo bodite in uživajte s svojimi sončki

Hayabusa, mi imamo enako, kr naprej bi jo taveliki lupčkal pa dudo, pa igrače, kak se malo joka, in mala je cela blažena in nasmejana, ko ga samo vidi, ja, tudi nam ni žal, da imamo tako malo razliko, mi bomo tudi šele zdaj cepili 1 dozotza klopni meningitis!

Samsara, ne ti meni o počivanju, jaz niti 1x nisem čez dan spala od kar sem rodila , sicer vem, da imaš prav, da bi mogla, ampak se vedno kaj najde, tudi če oba spita je kaj za delat, če pa se že uležem se mi eden zbudi!user posted image
Tako, imam dosti za danes.

(odgovor članu hayabusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
4.5.2011 15:24:55   
trsica
tudi naš 7-letnik ju preklada ko mačka mlade. user posted image  največkrat vzame enega v svojo posteljo in tam "telovadijo". user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
4.5.2011 18:40:59   
Tigrica86

lil_ haha tist pogled ko zagledata joške pa poznam-moja ima istega. Kot da si misli "omg, kolk mleka!" user posted image

Iztiskavanje res ni najbolj zabavno, ampak si ne mislim kupovat črpalke, samo za nočno črpanje, ker niso ravno poceni. Itak problem nočnega vstajanja s tem ne bo rešen. Ko sem pa enkrat pokonci mi je pa čisto vseeno, al si mleko izčrpam, mi samo ven steče ali pa ga nekdo prežarči, važno, da grem jaz nazaj spat. user posted image

js mam ene poceni varjanta posodice za cca. 200 ml (6 kom) in v tem zamrznem. mi jih je pa zadnič zmanjkalo in sm zmrznjeno mleko zvakuumirala, tk da mam jih spet neki fraj user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?