|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 55 [56] 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
27.3.2011 11:02:50   
ina11
Tinky, katero AM pa? Je takoj sprejela? Gaji Milumil in Baby love ni všeč.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
27.3.2011 11:17:20   
Tinky
IZVIRNO SPOROČILO: ina11

Tinky, katero AM pa? Je takoj sprejela? Gaji Milumil in Baby love ni všeč.

Bio mleko Holle. Je edino, ki je sprejela.

< Sporočilo je popravil Tinky -- 27.3.2011 11:19:26 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
28.3.2011 12:51:50   
spacebaby
Ali vaši user posted image že obvladajo prijemanje s kazalcem in palcem? Davidu to nikakor ne uspe, on bi prijemal kar s celo dlanjo, če je pa kaj majhnega pa nekako stlači med kazalec in sredinec user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
28.3.2011 12:59:09   
miska333

IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

Ali vaši user posted image že obvladajo prijemanje s kazalcem in palcem? Davidu to nikakor ne uspe, on bi prijemal kar s celo dlanjo, če je pa kaj majhnega pa nekako stlači med kazalec in sredinec user posted image

Naša že prijema ja. Je že na pregledu za 6. mesecev. Ampak ne sekiraj se...eni prej eni kasneje. Naša pa npr. se sploh še ne plazi, sedi tko tko...

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
28.3.2011 12:59:21   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

ja, že kar nekaj časa

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1380
29.3.2011 10:54:03   
ina11
Gaji tu in tam uspe, pa tudi odvisno kateri predmet...

Mene pa zanima, ali se vaši user posted image še vedno zbujajo ponoči? Moja je čisto ponorela. Že par dni se zbujamo kot nori, in sicer na uro ali max. uro in pol. Prej se je zbujala dva krat do trikrat na noč.
Včasih jo samo dvignem in zaspi, včasih ji moram dat zizo... Mislim katastrofa. Sicer zvečer zaspi sama, brez zize, tako da ni problem v tem, da ne bi znala sama zaspat nazaj, ko se zbudi. Zbudi se pa z glasnim jokom, kar se prej ni nikoli. Kaka izkušnja?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
29.3.2011 11:47:08   
kamelija
Hm, morda ji kaj ne paše? Kaka nova hrana, kakšna sprememba, ali pa zobki? Lahko se je tudi kaj prestrašila, če je sanjala.

Naša pa je cela razvajenka, čez dan zaspi samo če jo nosim na trebuščku.

A imajo vaši malčki tud kakšne izpuščajčke na obrazu? Moja pikica ima obstraneh take pikice in občasno je bolje, večino se pa praska. Mažem z vsem živim (olivno olje, B-panten, ognjič, še pediatrinja je predpisala eno kremo pa nič ne pomaga) Kak nasvet?

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
29.3.2011 20:41:51   
sunnybee78
Ina11 - moja Lara je imela tako obdobje pred kakim mesecem dni. Sploh nisem spala, ker se je zbujala na pol ure. Zgodilo se ni nič drastičnega, ni zbolela in tudi zobkov ni dobila, zato pojma nimam kaj ji ni pasalouser posted image Je pa hvalabogu minilo in upam, da se ne ponovi. Še vedno se zbuja najmanj 4-5x ponoči, vendar ponavadi le malce poziza in zaspi nazaj. Včasih se tudi zbudi z jokom, mislim, da se ji kaj sanja, ker niti očk ne odpre, potem pa kr zaspi nazaj. Baje dojenčki podoživljajo to, kar se jim je čez dan dogajalo. Se vam dogajajo kake spremembe? Mogoče velike spremembe pri prehrani - če ji sedaj ponujaš flaško, prej je pa skozi zizala? Mogoče preverja, če si še zraven nje? Ne vem, ali sem čisto mimo falila, pač malce ugibam...

Kamelija - A bi lahko izpuščajčki bili kaka alergija na kaj? Hrano ali pa tudi kontaktna? Sploh, če praviš, da se praska... A pediatrinja ni nič raziskovala v tej smeri?

Menda bo končno pomlad - sonček sije user posted image user posted image user posted image JUHUHUuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
30.3.2011 22:39:30   
biba_leze*
ojla punce,

nobene nikjer user posted image . No v glavnem mam eno vpr. za tiste ki dodajate riževo mleko h kašicam, a veste če to mleko zapira (ker riževa kašica zapira, pa me zanima če tudi riževo mleko)? Kako pa je s sojinim mlekom? Kdaj ga lahko začnem uvajat, če sploh? Kakšna količina tega mleka je "dovoljena" za naše user posted image ?

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
31.3.2011 21:13:45   
spacebaby
zoya27, zadnjič si spraševala glede sedenja, sem danes vprašala fizioterapevtko. Nogice naprej, rahlo pokrčene v kolenu (če je seveda naravnost), pa najboljše da so čimbolj skupaj, ni dobro če so fejst narazen, ker potem je to lenobno sedenje, preveč na komot, nič ne trenirajo mišic. Če gre pa že malo postrani, v eno stran, je pa fajn, če ima nasprotno nogo pokrčeno, s stopalom na tleh, je tako najboljše da splazi iz sedenja.

No, moram povedati, da se je David danes prvič sam usedel. Ravno pred fizioterapijo, ko sva se tam na tisti veliki mizi previjala in fizioterapevtke še ni bilo. Najprej se je ves navdušen začel spet gujsati na vseh štirih, na kolenih (to je počel že zadnji teden), potem je šel pa kar nazaj pokonci, spodnesel lepo nogice in se usedel. Čisto sem bila šokirana! Do takrat ko je fizioterapevtka prišla pa niti na vse 4 ni več hotel. Pred njo nikoli noče, vedno traja kakšen teden, da pokaže kaj novega zna. Ona pa zmerej pravi, da je lenobica, da se mu ne da - on ji pa le noče pokazati user posted image Je faca ta naš mali user posted image

Drugače se pa mi že skoraj 1 mesec ponoči zbujamo s huronskim jokom, mu nobena duda ne pomaga, samo hitro ga moram zagrabiti in dati jesti, le to pomaga. Tudi kar v spanju tuli, ne da bi se tako zbudil, da bi učke odprl. Pa se tolažim, bo že bolje.... saj vem da bo, bomo že spali, ko bojo otroci večji, za zdaj sem se pa že navadila, da pač spim na dve ure, včasih celo na tri.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
1.4.2011 12:41:21   
kamelija
Sunnybee78 te pikice je imela ona že pred GH ampak je bilo to čisto blago, v bistvu mal bolj suha koža. Sumila sm mehčalec pa sm ukinila za neki časa, ampak ni.

Pri naslednjem pregledu jo bom prosila, če lahko kakšen pregled naredimo.

Spacebaby user posted image za sedenje! Naša se še ne usede sama ampak po moje bo kmalu, saj je vsak dan nekaj novega. Čeblja pa kot navita!

Neposredna povezava do sporočila: 1386
1.4.2011 17:09:02   
Zoya27
spacebaby, hvala za info. midva sva bila medtem že tudi v posvetovalnici in končno je bil cepljen, za sedenje nama je povedala isto. sma pa dobila napotnico za RA, ker Enej že kobaca, stoji, tudi kak korak naredi ob sedežni (potem sicer takoj pade), sedet pa noče in noče....user posted image

nam je zdaj pokazala že P, kako naj treniramo, da bi se usedel, potem pa imama v RA kontrolo.

se pa je drl tam, kot da bi ga iz kože dajali, ko ga je devala v položaj za sedenje, pa še studenta je imela zraven, tak da sta ga oba mrcvarila in sem kamaj čakala, da bo konec pregleda. ko mu je študent poskušal po pregledu dat plenico gor,sem rekla naj kr pusti in sem jazuser posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
2.4.2011 9:12:00   
spacebaby
zoja27, a res, zato so vaju v RA poslali??? Svašta, a veš koliko otrok te starosti še ne sedi, meni se to ne zdi nič narobe, bo že sedel, ko mu bo pasalo... Saj mi pa še ne kobacamo, stojimo, tako kot vaš Enej. 

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
2.4.2011 19:58:30   
Zoya27
tudi jaz sem tega mnenja. ko bo pripravljen, bo že sedel. RA pa mislim da sma dobila, ker je preskočil eno fazo v razvoju, ker on bi že hodil, sedel pa niti slučajno. no, bomo videli, kaj nam bo tam rekla, jaz ga zaenkrat ne mislim "mučit" s treniranjem sedenja. če pa bo še v RA rekla, da morama trenirat...bomo videli

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1389
4.4.2011 9:51:04   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: Zoya27

..., jaz ga zaenkrat ne mislim "mučit" s treniranjem sedenja. če pa bo še v RA rekla, da morama trenirat...bomo videli

Sej ni tko hudo, če jih "treniramo"...men fth pokaže in ji parkrat pokažem in obvlada...ne gre za nobeno mučenje. Dela pa čudeže! Gre bolj za igranje, ki obrodi sadove...naša je potem tako ponosna nase!!

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
4.4.2011 11:05:23   
Zoya27
hermy1, pri našem Eneju pa je mučenjeuser posted image

se zvija, joče, poskuša pobegnit... niti slučajno noče v sedeči položaj. je pač trmast, po atijuuser posted image al bo po njegovo, al pa ne bo.

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
4.4.2011 12:32:37   
hermy1
Verjetno imamo mi res srečo user posted image ...naša fth je čudežnica user posted image ...meni se tudi ne pusti kar tako, ko jo pa ona vzame v roke, se pa vse spremeni. Na koncu tud meni dovoli, če seveda znam (večkrat mora mene naučit user posted image ) in ji na pravi način pomagam.

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
5.4.2011 8:49:38   
solis
Pri nas je pa ravno obratno. Fizioterapevtka jo samo pogleda pa se že dere (kljub temu, da je zelo prijazna in potrpežljiva), jaz pa ji lahko počnem kar hočem user posted image user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
5.4.2011 19:56:48   
ina11
Tudi Gaja je ful sodelovala pri fizioterapevtki, pa pri meni potem tudi. Je pa res vse bolj igra. Meni ni žal, da sem šla, ker nam je pokazala same super vaje in prijeme. Sva pa bili samo enkrat.
No, naša mala princeska je dobila prvi zobek! Mogoče je bil to vzrok za zbujanje ponoči. Upam... Pa ugotovila sem, da ji Hippove mlečne kašice zvečer več niso odgovarjale. Skoz je težko in zeleno kakala. Včeraj ji nisem dala in je spala... No, zdaj pa ne vem, ali je bil za zbujanje kriv zobek ali kašica user posted image .
Spacebaby user posted image za sedenje!

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
5.4.2011 20:05:04   
hermy1
Ina, super za zobek!!! Pa jutri spet daj kašico, pa bo hitro jasno user posted image !

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
6.4.2011 9:01:18   
ina11
Ja, bom poskusla. Čeprav malo sumim mleko. Včeraj sem ji namreč skuhala gris in dodala malo AM, pa zopet ni spala. Pa spet je malo bolj zeleno kakala. Kdo bi vedel... 

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
6.4.2011 22:20:59   
novamami
Ojla punce!

Sam na hitro, da odgovorim tebi bibaleze jaz dajem naši punci riževo mleko. Delam ji kašice s tem mlekom, običajno zjutraj ali pa zvečer, včasih pa tudi obakrat. Najprej sem ji delala z Riževim napitkom Zdravo življenje od Mercatorja in jo je zapiral, potem pa sem kupila enega malo dražjega, in sicer Isola Bio riževo mleko, ta pa je ne zapira. Je pa tudi barva med enim in drugim čisto drugačna, ta od Isole je bel on od Mercatorja pa je take barve kot smetana. Jaz sem našo P vprašala, če ji lahko dajem to mleko, ko je bila mala stara 6m in je rekla, da seveda, nič ni govorila o količinskih omejitvah.

Drugače se imamo pri nas fino, lepo napredujemo in se še lepše imamo.

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
8.4.2011 20:30:05   
kamelija
Hojla mamice, se prav vidi, da naši sončki zahtevajo celotno pozornost in še za klepet ni časauser posted image .

Naša zaspi 2x na dan za uro mogoče urco in pol in takrat je itak na vrsti gospodinjstvo.

Sem jo peljala k pediatru zaradi tistih pikic na obrazu in sva dobile napotnico za alergologa. No bomo videli, če je na kaj alergična.

No naša gospodična bi skoz gledala TV. Saj pazim, da ni prižgana ko je ne gledam in itak smo ful zunaj, ampak zvečer se mal na kavču sproščamp pred TV-jem ta mala naj bi se pa igrala - ja igra se tako da vsake dve sekunde pogleda TV. In kako se jezi če ji roko postavim pred obraz. Kar odrine in se zvija, da bi ja vidla TV Navihanka!

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
8.4.2011 21:14:07   
žabica13
Ojla punce, sem mislila da po 2 tednih ko me ni blo na RR bom mogla si eno uro vzet za branje postov pa sploh ni bilo tako hudo, napišemo 1 stran v 2 tednih user posted image

Na RR komaj še hodim, ker naš fantek čez dan praktično nič ne spi. Mogoče dopoldne zaspi za cca. 15 min, in to je to. Zdej mi še na sprehodih popoldne ne spi več. Je pa tako živahen da ni res. Včeraj sva nadomeščala plavanje, ker 2x nisva bila in se je tako razživel da  je kar po plavalnem obroču skakal, 2x mi je skoraj se v vodo prekucnil čez obroč, tako je norel. Imamo pa že 2 zobka, oba sta ven prišla brez težav in joka user posted image  mam pa na sumu da še kak ven leze ker spet kaka tudi po 5x na dan! Pa tudi ogromno sva zunaj zdaj ko so lepi dnevi, prava milina da smo lahko še ob 18 zunaj!

Spali smo že cel teden po celo noč, ko sva bila na obisku pri mojih starših in kjer imava celo zakonsko posteljo zase - in se je razvadil pančkanja tako, odkar sva prišla nazaj domov se pa non stop zbujamo, ponavadi okrog 2 zjutraj obupam in ga dam spat k sebi - potem spimo do jutra navadno! Brihte male, vse pogruntajo.

Joj punce, v neeljo bo imel moj pišček že 8 mesecev! Mi začenja iti čas prehitro. Zdej je tko lepo....in si ne predstaljam da bo šel že čez par mesecev v vrtec. Ma sej je še tko mičkeno....

Sedenje - se še ne usede sam, ampak ga tudi nič ne silim sedet. Bo že, ko bo ta pravi čas.

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
10.4.2011 13:05:01   
ina11
Ojla!
Tudi meni čas  prehitro mineva. Tudi Gaja bo šla v vrtec in kar hudo mi je, ko pomislim... Pa saj ji bo lepo...
Spimo še kar ne, pride pa kak dan, ko se zbudi samo 2x. Mogoče je kriv ta drugi zobek, ki ga še kar ni,je pa čisto na koncu. Kako pa so vaši dobili prva dva zobka? Naj bi prišla kar en za drugim. No, čez dan ji navadno uspe spat kaki dve uri, pa še to vedno manj, ker je čisto zdivjana. res so različni... Od prijateljice 6,5 mesečnica še vedno prespi tričetrt dneva in celo noč.

Drugače se pa že malo plazimo, sedi tudi stabilno in se igra, ampak se ne vsede sama.

Ve ste že vse dobile user posted image ? Jaz še kar ne, res pa da še vedno dojim, ampak samo ponoči in zjutraj. No, saj je ne pogrešamuser posted image ... Mogoče sem pa zopet user posted image . Ima katera od vas že v planu novo user posted image ali je mogoče že? Jaz imam, ampak ne še čisto takoj. Se moramo prej selit itd. Komaj čakam.

< Sporočilo je popravil ina11 -- 10.4.2011 13:08:44 >

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 55 [56] 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 55 [56] 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?