little*miss
|
Lep pozdrav! Imam malo več časa, pa sem za hec šla pogledat, če še ta tema sploh obstaja. Vidim, da še vas samo enih 5 vztraja, pa sem se odločila, da se še jaz malo pofočkam Najprej morem povedat, da je Tia na prešernov dan dobila bratca Jana. Sta 17 mesecev razlike..Tia ga je lepo sprejela, najlepše mi je, ko ga kar sama od sebe pride pobožat in mu da lubčka Prvi mesec sem ga čez dan dajala v posteljico, ker je večino dneva prespal, jaz pa sem se posvetila Tii, tako da se ni počutila zapostavljene. Zaenkrat še ni nič ljubusumna in upam da tako tudi ostane. Vidim, da ste vse preživele zimo v boleznih, tako kot mi. Najprej je imela parkrat vnetje ušes, ko je imela nazadnje je bila 3 tedne na antibiotiku. Z nosa ji teče že od oktobra, včasih več, včasih manj. Tu in tam je imela tudi vročino, enkrat je kašljala, (tisti večerni kašelj se ne šteje), drugače pa od AB ni bila pretirano bolna (trkam in upam da me to nebo teplo ). Jo pa poln nosek mantra zvečer, tudi če ji pred spanjem fajn prečistim nosek, bo imela čez 2 urci spet polnega. In mi zaradi tega čisto vsako noč bruha. Je že postala večerna rutina, da ko slišim da začne kašljat pred bruhanjem, se hitro vstanem, jo vzamem iz posteljice in jo naredim tako da mi pobruha tla. Večinoma pa vsako noč preoblačim posteljico, ker tudi če malo bruhne smrdi in je nemorem pustit, da bi ležala na tem. Tako da čisto vsaki dan perem posteljnino. V vrtcu se ima lepo, nič ne joka, baje se sama zaigra - doma jo morem večinoma animirat, ali pa se malo sama zaigra in mi potem prinese da se igram z njo. Najbolj je posrečena ko želi, da se pridem igrat z njo z Lego kockami, pa nimam časa da bi takoj prišla in vzame škatlo in jo prinese do mene V vrtcu poje celo kosilo, včasih ji morejo še več dat. Vzgojiteljice pravijo, da jo tudi vse zanima, da se zna po prostoru gibat, če kaj hoče takoj ve, v katerem delu igralnice to stvar najde. Govor - zdaj se že lahko pogovarjamo. Že veliko pove, razumemo jo najbolj jaz in ati, tudi babi in dedi, ker živimo v isti hiši in sta veliko z njo. Drugi bi pa mogoče par stvari razumeli, nekaj pa ne. Oponaša vse živali, nekaj jih zna poimenovati. Če jo kaj vprašam mi odgovori z ja ali ne. Poimenuje tudi nekaj delov telesa (glava, uha, oko, nos, popek -koka), pokaže vse. Če je žejna reče pila ali čaj Ko je lačna reče jedla. Adijo - dijo, papa, čao čao; vstani - stani; hvala, roža, kuža, hiša, še (vse te besede, ki imajo šumnike zašepeta, nevem zakaj ), gor, dol, mami, ati, dedi, babi, Tej (Matej - boter), to so te osnovne stvari, drugače pa pove še veliko več, ampak je brezveze pisat ker bom preveč napisala Če ji rečem, da gre jest bo šla do stolčka in počakala da jo dam noter, potem ga bo porinla na svoje mesto (spredaj ima kolce). Risanke zelo rada gleda. Takrat ko je bila cel mesec doma in je bilo še grdo vreme sta z atijem cele dneve risanke gledala. Ona bi lahko pol dneva (dobesedno) presedela pred televizijo in gledala risanke. To se je nehalo, ker mi ni bilo všeč, da tako dolgo gleda risanke, čeprav je moj rekel, da je on tudi veliko risanke gledal, pa mu nič ne manjka Je pa se takrat naučila rečt Pepa in oponašat pujska (Pujsa Pepa), Noni (Nodi), Pipi, kasneje Piki (Piki), Nuki. Ko sem jo vprašala katero risanko bo gledala mi je sama povedala. Zdaj pa pogleda eno risanko zvečer pred spanjem, ponavadi Tom in Jerry. Spanje - zdaj je super. Vsaki dan se je jokala pred spanjem, spat je hodila komaj ob 11, ko pa smo dobili Jana in sva bila z mojim prve dni neprespana in sva komaj čakala da padema v posteljo pa se je to nehalo. Je moj stopil zraven, jo ob 9 položil v posteljico in ji rekel da gremo spat. Se je začela jokat, in se je vstala, pa jo je moj dal spet v ležeči položaj. To je delal 15 minut, dokler ni obupala. Vmes se je zverinsko drla, tako da sem jaz šla z malim dol, ker nisem mogla gledat tega. Ampak se je obrestovalo. Naslednji dan še je naredil tako, tretji dan pa je že sama šla ob 9.15 spat. Je bilo še malo joka, ampak ko sem rekla vleži se, se je vlegla. Potem pa sem jo vsaki dan dala prej in zdaj je tako, da jo dam 10 do 9 v posteljico, pokrijem njo in medeka (če ga ne, reče memo po - medo pokrij ), ji povem da jo imam rada, dam lubčka in gre spat. Mogoče se malo premetava, ampak vedno zaspi brez joka. No, potem pa pride od 1-3 ta nočni ritual bruhanja in preoblačenja nje in postelje, očistim noska in zaspi nazaj. Zvečer pred spanjem pa dobi flaško mleka. Pregledi pri letu in pol bomo imeli komaj 7.4, takrat bo imela Tia redno cepljenje, Jan pa cepljenje za rotavirus in 2. sistematski pregled. Zobozdravnika ima 31.3. Zobkov si tudi ni pustila umivat, potem pa sem jo enkrat dvignila v naročje in šla pred ogledalo. Ko se vidi v ogledalu se vedno začne smejat in reče Tia. No, pa sem ji rekla naredi aa in je odprla usta in naredla aaaaaa. Sem ji lahko vse lepo skrtačla, tudi štirke, ki jih prej nisem mogla. Potem ji rečem naj naredi iiiii in še ji sprednje zobke skrtačim. Brez problema. Sprehodi - zdaj ni mogoče, da grem sama z njima, ker hoče Tia letat naokrog. Najprej 5 minut voziček potiska, potem pa se ji ne da več in bi letala po cesti. Grema vedno po naši ulici, ampak je nemorem pustit da kar leta naokrog, ker se vsake 2-5 minut pripelje en avto. Ni pa možno, da bi si gor montirala buggypod (na buggyboardu itak dvomim da bi stala), ker imama Chipolino voziček, nanj pa sploh nič ne paše. Joj, tudi nevem kam sem gledala ko sem ta voziček kupovala Tako da gremo na sprehod takrat, ko je ati doma, zadnjič sem celo botra napiz** da je šel z nami. To je velik dosežek, ker gre on v gostilno, ki je oddaljena 300 m z avtom Hmm..mislim da sem pokomentirala vse zadnje teme (sem prebrala od novega leta dalje ) Se bom probala kaj javljat in vam pomagat, da tema nebo zamrla. Uživajte z vašimi sončki, in upam da bo res hitro konec vseh bolezni.