|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 13:07:26   
Klara-1
Živjo nosečke, še jaz se vam pridružujem.

Stara sem 28 let, prva nosečnost, prihajam iz Gorenjske. PDP 31.10. (lahko padem med novembrke, ampak se tolažim, da je 26.10. polna luna :))

V bistvu, če test ne bi pokazal pozitivno sploh ne bi vedela, da sem noseča. Ni mi slabo, prsi ne bolijo (pa so me prej celo življenje)... sem pa zelo zaspana. Postelja je moja najboljša prijateljica :).

zavidam vsem, ki ste že imele prvi pregled in videle svoje srčke. Mene je naročila šele 14.4., ko bom že krepko v 11. tednu. :S To je še takooooooo daleč. Nuhalno pa imam teden dni kasneje.

Božajte svoje bušije in uživajte v sončku.

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 19:32:53   
sensiTive
Super, imamo nekaj novih souser posted image , dobrodošle in čestitkeuser posted image user posted image
Kako ste kaj? Jaz sem bila danes na očesni, me je G poslala preverit, če bom lahko rodila po naravni poti ali bo treba delati CR. Baje, da bom lahko naravno rodila, čeprav mi danes ni mogla vseh preiskav narest, tako da grem še 1x v maju na kontrolo. Ima še katera visoko dioptrijo oz. probleme z očmi?

(odgovor članu Klara-1)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 20:30:32   
drejčy

sensitive jaz imam dioptrijo -2,25.Nosim pa leče, le zvečer pred tv očala.Drugače pa  sem v prvi nosečnosti rodila naravno in upam da bom sedaj v drugi tudi.



(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 20:54:38   
sensiTive
Super drejčy, hvala za odgovor. Jaz imam sicer več dioptrije, - 8+ pa tud druge probleme sem imela z očmi, ampak tud sama upam, da bom lahko rodila po naravni poti. Sem večkrat slišala, da če imaš visoko dioptrijo, da potem raje naredijo CR, pa vidim, da ni ravno tako. A imaš v nosečnosti kaj bolj suhe oči? Meni se zdi, da sem bolj občutljiva, kar se tega tiče, tako da sem zdaj bolj na očalih.

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 21:04:36   
jeannetka
Pozdravljene,

ravno danes sem brala o tem z očesi. Tudi jaz slabo vidim na daleč, a moja dioptrija ni tako visoka (1,5). Me pa vseeno skrbi kaj to pomeni za samo nosečnost in porod. Sem se kr malo zasekirala danes. Moram naslednjič omeniti ginekologu, da vidim kaj bo reko.

No, drugače pa mi ponoči ni več tako zelo slabo, le spim bolj slabo. Dopoldan bi pa tako zelo spala, ko je treba vstat user posted image

Lepo bodite...


(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 6:13:55   
pokamoka
heeej, po dolgem času...
Sem bila v totalni akciji zdaj nekaj dni in sem vas samo preletela, ker sem dejansko hodila domov samo spat. Zdaj se je zadeva malo umirila... Malo:)

Jaz sem o.k. Slabo mi ni več. Lahko to rečem. Čeprav vsak dan proti večeru začutim, da mi ni nekaj o.k. v želodcu, vendar nikakor ni tako, kot je bilo prej. Zato zdaj govorim, da mi je nehalo biti slabo. Sem dobro. Včeraj sem ugotovila, da v bistvu niti nimam občutka, da sem noseča. Sem pa v 12 tednu. Zredila se nisem oz. kar sem se pred kakimi 14-imi dnevi, mi je šlo dol. Zakaj, ne vem. Mogoče zato, ker mi zvečer enostavno ni za jesti. Pred nosečnostjo mi je zvečer tako pasalo jesti, zdaj pa nikakor. Raje nič ne dam v usta, kot pa da bi nekaj žvečila. In mi je super. Jem zjutraj, malicam, kosilo, popoldne kako sadje in to je to.

Prejšnji teden sem imela probleme s prebavo, zato sem zdaj začela z donatom. Popijem ga dva deci zjutraj na tešče, tri požirke pred kosilom in tri požirke zvečer pred spanjem. In tako se mi je zadeva zdaj uredila. Grem na wc vsak dan in nimam nič napetega trebuha. Sem vesela, da se mi je tako uredilo in upam, da bo tako tut ostalo.

Kar pa se tika dioptrije... hmmm... tudi jaz jo imam. Nekaj preko 3. Ne vem... jaz o tem nisem nič brala, ker sem ugotovila, da manj ko vem, bolje je zame. Če preberem kaj se vse v nosečnosti lahko zgodi, mi je samo nelagodno in se bojim, da bo tudi meni kaj takega zgodilo. Zato sem take stvari prenehala brati. Manj ko vem, bolje je. Sem si rekla, da če bo kaj, mi bodo že zdravniki povedali... jaz pa sama sebe precej opazujem... Poznam pa precej punc, ki imajo visoko dioptrijo, pa so rodile po naravni poti.

Nasledni teden imam spet pregled in tudi NS... komaj čakam, da vidim in se prepričam, da je vse o.k.:)

Uživajte v pomladi, v sončku... in pazite nase:):):)

pa pa

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 7:53:54   
ŽanaTaja
Hej user posted image

Kar se tiče mojega počutja je isto kot tvoje pokamoka! Tudi meni ni več tko slabo kot mi je bilo, mi pa zvečer včasih kaj tko mal ponagaja, ampak niti približno ne več tko, kot je bilouser posted image

Končo smo dočakal sončka in to lepo vreme, da lahko z mojo princesko mal več šetava in opazujeva naravouser posted image

Jaz imam nuhalno komaj 4.4 se mi že tko vleče kot da nikoli nebo...

Lepo se imejte in izkoristite sončkauser posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 8:33:35   
agotha
Hej punce!
Jutri imamo nuhalno, jeee komaj čakam. Me prav zanima, če se bo videlo katerega spola sta najina dvojčka. Pa seveda, da bo le vse v redu z njima.
Dioptrija- jaz jo imam -4.5 pa sem rodila naravno. Samo ne smeš imet leče takrat. Drugače nosim skoz leče, zvečer za tv pa očala. Pa pazit moraš med rojevanjem, da nimaš odprtih oči. Oziroma, ko pritiskaš zapreš oči. Zato, da pritisk ne preneseš na oči. No, tako sem slišala. Sem pa slišala tudi,da ženske z zelo visoko dioptrijo rodijo s carskim rezom.
Lana777, kje si? Skrbi me zate… upam, da si ok in počivaš
Lep pozdrav vsem ostalim nosečkam

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 9:39:58   
sensiTive
Fajn, da se razvije debata, ker se mi zdi, da kroži polno enih napol zmotnih informacij okoli. Meni je G rekla, da vse, ki imajo dioptrijo višjo kot 3, raje pošlje na podroben pregled, da se preveri, če je vse ok. Baje pa da sploh ni odvisno od dioptrije, ampak od tega, ali obstaja možnost za odstop mrežnice zaradi naprezanja, kar bi lahko vodilo v oslepitev. Taka možnost pa obstaja, če si že prej imel težave z odstopanjem mrežnice.
Jeanettka, pomoje če nisi imela večjih težav z očmi, je tvoja dioptrija prenizka, da bi ti lahko povzročala težave, tako da ne boš preveč zaskrbljena. Najbolje, da omeniš na pregledu, pa ti bodo tam strokovno razložili.
Pokamoka, meni pa se zdi fajn, da imamo čim več informacij, ker potem lahko vprašamo zdravnika in same izpostavimo morebitne težave in dobimo potem strokovno mnenje. Se mi zdi bolje preprečevati, kot da bi bilo kaj narobe, je pa res, da nas lahko potem hitro kakšne informacije po nepotrebnem vznemirijo.
Kar se slabosti tiče, je super, da pojenjajo, počasi prihaja obdobje, ko bomo baje polne energije.
A katera hodi v šoping za dojenčke v Avstrijo? Sem slišala, da nekatere priporočajo, vendar me bolj podrobno zanima, katere trgovine se splača obiskat? Sej zaenkrat jaz še ne bom nič kupovala, ker je prezgodaj, ampak sem pa vseeno firbecuser posted image
Pa še eno vprašanje, tudi prezgodaj. A kaj razmišljate o tem, katere pleničke boste uporabljale? Navadne ali bombažne? Kakšne izkušnje imate user posted image , ki že imate user posted image ?

(odgovor članu agotha)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 10:02:05   
*pujsapepa*
Hoj!
Tudi jaz imam visoko dioptrijo (-7,5). Prvič sem bila pri okulistu, pa je rekel, da se zaradi tega ni treba obremenjevat in lahko rodim normalno. In sem. 4 ure od prvega popadka smo že imeli 4250 težko štruco. Drugič se je G v bolnici sicer čudila, da sem rodila brez CR, ali pa vsaj vakuma tako težkega otroka in s tako dioptrijo, ampak sem tudi pri njej tako. Še hitreje. Manj kot v 2 urah, 4640 g. Tako da gre. Oči pa tako ali tako med popadki nisem mogla imeti odprtih.
Bomo videli, kako bo zdaj. Malo me skrbi hitrost. V avtu si res ne želim rodit ...user posted image

Uživajte. Lp, user posted image

(odgovor članu sensiTive)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 14:04:15   
pikomiko
OJLA.
Zdaj smo iz nuhalne. Dr.Strahova pravi, da je plod zelo lep in da kaže, da je vse OK. user posted image Se nama je kar smejalo. Smo pa veliki 55,9 mm. Je pa ful mahal. Rekla je edino, da posteljica zelo nizko leži. Drugač je pa tale Strahova tko fajn ginekologinja, da je še moj gledal, če taki zdravniki še obstajajo. Vse razloži, tud partnerju.

zdej pa veeeen na sončka, punce pomlad je prišlauser posted image

(odgovor članu *pujsapepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 16:51:57   
Shilou
ojla, še mene s pregleda NS. Zaenkrat vse kaže lepo in ne spadamo v skupino rizičnih nosečnic. Vse se je lepo videlo, je bil ginekolog zelo zadovoljen. Veliko smo 52,4mm. Mali je najprej bil umirjen, nato me je ginekolog po trebuhu in je začel pridno plesati. user posted image Sem se kar nasmejala. Spola mi ni povedal, češ da še je prehitro,..


lep pozdrav vsem

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 17:42:06   
pikomiko
Nama je pa rekla, da se redko vidi spol  že na nuhalni, tko da nas bo še mal firbec matral.

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 19:00:36   
si.pikica
jaz imam pa jutri zjutraj prvi pregled.... upam, da bo vse ok.... malo sem že na trnih, ker komaj čakam, da slišim user posted image ....

se beremo...LP

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Oktobrke 2011
22.3.2011 20:40:01   
drejčy


jaz pa sem zdaj zvečre mislila, da samo malo pokukam, pa ste kar fajn naklonfale user posted image

sensitive jaz sem tudi slišala tako kot je agotha napisala.Da med samim potiskanjem na porodu nesmeš imeti odprtih oči, zaradi pritiska, ki se pri tem ustvarja oz. nekaj takega.Kar pa se pleničk tiče,pa  sem jaz pri svojem malem škratu uporabljala plenice in Mullerja.Sem prvo mislila, da bom pampers, pa so te mullerjeve res super.Da o ceni sploh ne govorimo.Pa ful fajn  držijo in ne spuščajo.Ker včasih se je kar fajn ........user posted image
Jaz sem ene parkrat bila v Avstriji v Grazu v H&M, sem pa ugotovila, da imamo mi itak vse  isto, celo cene.Še danes ko je star dve leti mu večino stvari kupujem v H&M.Še posebej za dojenčke majo meni osebno tak lepe stvari,...


Kak vam enim zavidam da ste že tak daleč, nuhalna pa to.Jaz pa sem sedaj komaj začela z 8t.Počutje je sicer ok, pa niti ob enem navihančku nimam časa se  še s tem ubadati.Ker si slabega počutja enostavno ne morem privoščiti, še posebej ko sva sama popoldan user posted image





(odgovor članu si.pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 8:42:18   
Klara-1
Drejčy, a potem imava midve skoraj skupaj PDP?

Jaz bom znorela. Tako divje sem se prehladila, da komaj diham. In za povrh sem po celi noči kašljanja, kihanja in smrkanja kot slon, zjutraj na hlačkah opazila pikico rjavega izcedka. In jasno, da me je strah na smrt. Še dobro, da sem se naročila samoplačniško in imam jutri pregled. Držite pesti.

Uživajte.

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 9:01:54   
marjanita
Pozdravljene vse user posted image

Kar nekaj časa sem forum samo prebirala, končno sem se odločila, da se vam pridružim user posted image
Ginekologinja mi je izračunala isti PDP, kot sem ga izračunala tudi sama: noseča sem 10 tednov, moj PDP je 19.10.
Na nuhalno svetlino sem naročena k Pušenjaku in sicer 12.4., ko bom noseča 13 tednov. Nekako me je Pušenjak prepričal s svojim forumom, katerega sem tudi večkrat prebirala zaradi težav, ki sem jih imela v preteklosti (ss 1 leto nazaj).
Drugače pa se mi zdi, da se počutje počasi izboljšuje. SIcer je v želodcu skoraj vedno prisoten neprijeten občutek rahle slabosti, ampak je zadnjih nekaj dni že bistveno bolje, kot je bilo v prejšnjih 2-3 tednih. Prej so bile slabosti močnejše, trajale preko celega dneva, večkrat sem tudi bruhala - vedno bolj proti večeru. Čeprav mi nobena, ampak res čisto nobena hrana ne diši, se mi zdi, da sem se okrog pasu že ojačalauser posted image Sicer lahko normalno oblečem še vse svoje obleke, razen kakšnih hlač z višjim pasom mi ne paše nositi.
Sicer pa priznam, da me je zaradi slabih izkušenj v lanskem letu kar precej strah...Za vsako stvar, vsak znak premišljujem ali je to normalno ali ne.. V prvi nosečnosti sem že precej pred izostankom menstruacije vedela,da sem noseča, prsi so me bolele...tokrat sem bila pa prepričana, da bo prišla menstruacija - pa je ni bilo in me je pozitiven test kar presenetiluser posted image Potem me je pa skrbelo, da to ni ok, ker nimam nobenega znaka, prsi me niso bolele, slabo mi ni bilo....No čez nekaj dni je bilo že drugače, slabosti so se pojavile...Na prvi pregled sem šla tako v strahu, da sem kar za cel dan dopust vzela user posted image Sem rekla ginekologinji naj mi pritiska nikar ne meri, ker bo verjetno kakšno aparaturo razneslo user posted image
Kakorkoli, zase in za vse vas upam, da se nam bo vse dobro izšlo in bomo oktobra cartkale svoje sončke user posted image

Prav lep sončen dan vam želim pa se beremo...

Še podatki za seznamček
PDP: 19.10.
marjanita, 30, 0user posted image , NS: 12.4., Gorenjska


(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 9:33:04   
babkaa
Pozdravljena Marjanita!

No, midvi pa sma pri datumih čist skupaj: danes sem 10 t, PDP 18.10, NS 13.4....

Imam rahhlo slabost, večinoma še zvečer, prsi me bolijo, trebuh mi kar napenja...

(odgovor članu marjanita)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 15:31:18   
sončica25
Pozdravljene user posted image !!user posted image user posted image
Še ena ki se ji je pokazal plusek user posted image user posted image no, jaz imam rok 30.10 in upam, da ostanem med vami user posted image
danes sem imela prvi pregled pri G in je bila potrjena nosečnost jjjjjeeeeeeeeee!!!!!sem v osmem tednu nosečnosti in srček tudi že bijeuser posted image user posted image user posted image
prvi znaki za nosečnost je bilo zamujanje user posted image , potem boleče prsi, pa rahlo mi je slabo...ne samo zjutraj...tudi čez dan..in bolj utrujena sem kot ponavadi....drugače nobenih posebnosti......komaj čakam še NS, da res vidim da je z user posted image vse ok......lep pozdravuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 15:45:39   
oktober11
lep pozdrav še od mene user posted image pridružujem se vsem oktobrkam, in sicer imam PDP 13.10.2011, gre za prvo nosečnost, stara sem 25 let ter sem iz maribora. drugi pregled in NS imam prvi teden v aprilu in že komaj čakam da pride ta april.
od prvega pregleda je mimo že dobra 2 tedna, se pa kar vlečejo dnevi do drugega pregleda ter do NS user posted image . nimam tipičnih nosečniških znakov, z izjemo bolečih prsi ter povečane želje po sladkem, slanem in nezdravem user posted image . kg ostajajo skoraj enaki kot pred nosečnostjo, tudi vsa oblačila so še mi prav. upam da je z user posted image vse ok, ker se s fantom že veseliva da pride na svet najin user posted image in komaj čakava da izveva spol user posted image
za nosečnost nisva povedala nobenemu, čakava da opravimo NS, bova bolj brez skrbi. mi je pa že zaj v veliko veselje hoditi po trgovinah z otroškimi zadevami in razmišljati kaj vse rabimo user posted image .
tako, sedaj pa počasi ven na sončka, sem zadnja 2 tedna ob popoldnevih polna energije (razen zvečer, ko imam po 9 uri komaj oke odprte).
lep dan vsem oktobrkam user posted image

(odgovor članu sončica25)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 16:40:11   
Anonimen
ojla punce,

jooooj, kolk časa se že nism oglasla. Uglaunem, še vedno so prisotne slabosti in bruhanja, tko da sm kr shujšala. Sicer se res trudim jest in to predvsem tist kar mi paše, ker še to gre prevečkrat ven. user posted image  Sem že takooooo sita in utrujena od tega, da bi rada že konc vsega skp. No, ne nosečnosti, moja pikica je moja za zmerm, sam res mi ni lušno. Tko sem izčrpana, cele dneve samo ležim, zvečer sem pa že vsega sita. Vsaj to mam mir, da se zvečer res vse umiri, spim ko polhec in doooolgo v jutro potegnem, čeprav preko dneva večkrat po malem spim. Njajbrž sem od vseh teh slabosti in bruhanja tok izčrpana, da bi kr spala.

Drugač pa sm danes točno 11t  srečka user posted image  (joj, še zdaj ne dojemam-ok, razn bruhanja), in mam drug teden v sredo nuhalno, potem čez 14 dni pa spet pregled. Starši (bodoči stari starši) že vedo in so presrečno, sploh moja mami, njegovi so bol hladni, ma ne sam do tega, do vsega. So posebne sorte ljudje in se nit ne obremenjujem ne sekiram. Sm se navadla v teh 9. letih. Povedala sem tud v službi, že zaradi tega, ker sem na bolovanju in bom do konca, in je bil direktor (zaposlena sem v vrtcu) popolnoma vesel in je dvakrat spustu solzico. Halo, me je pa presenetil, na fuuuuul. Zmer sm misnla da ima hladno srce, pol pa tkole. In mi je čestital in objel, pol k sm rekla da mam rok točno en dan po mojem RD pa spet ves solzen. Tko no, prijetno mi je blo. Potem pa mi je povedal še za to solidarnostno pomoč, ki ti pripada, če si več kot 3 mesece na bolovanju. Ko bom dopolnila 3 mesece bolovanja boba spisala nek papir in bom dobila denarno pomoč (reku je da cca 500€), ki mi pripadajo po kolktivni pogodbi. Tko da puce, ki ste na bolovanju, povprašajte glede tega, men se je zdelo neverjetno. In ej, 500€, halo, ni malo dnarja.

Am, kaj naj še napišem. Ja, ful sem vesela da nas je toliko in da še kar prihajate nove, jupiiii. Kok se bo to klepetalo. Komej čakam da se slabosti poslovijo, potem obljubim da bom večkrat kaj napisala.

lana777, kje si, kako si? Mislim nate, javi se kaj.

oktober11, sončica25, marjanita, Klara-1 ... in še vse nove, ki sem jih pozabila naštet ... DOBRODOŠLE!!! user posted image

Aja, to sem hotela pokomentirat. Zgledada smo oktobrske mamice vse bolj slabovidne, hehe. Jst mam tud dioptrijo (-1.75 in -2) in resnično upam da bom rodila povsem naravno. No, moja sestrična ima dioptrijo -4 in -5 (tam okol) pa je septembra rodila povsem normalno, brez EA, nič ni bla šivana, nič. Amapk ok, to je odvisno že od vsake posebej. Pričakujem pa, in vem, da se mi bo po porodu, ravno zaradi napenjanja, dioptirja malce poslabšala. Eh, bomo že, sam da bo detece ok. Sej tud otroček na začetku ful motno vidi, pa se bova pač oba bolj megleno gledala. user posted image user posted image user posted image

To sem še hotla povedat, pa ne vem če sem tu zasledila al na kašni drugi temi. Res da je še absolutno prezgodaj, pa vendar. Jaz se skoz nagibam k pralnim pleničkam in ne za enkratno uprabo. Tiste, ki ste že mamice, imate kaj izkušenj o tem? Sicer so cene take, da te adijo pamet, ma po tolkih letih dela v jaslih in toooolkih opečenih ritkah, me kar zaboli, da bo moj otrok imel "prežgano" ritko do krvi. Saj vem da so lahko različni vzroki, pa plenice pa ... ampak pač tko razmišlam. Mate kakšno oizkušnjo?

Joj, zdej morm pa res nehat klofat. Nekaj časa me ni, pa napišem ceeeel roman. Morm večkrat pridt mim. user posted image

Punce, uživajte v pomaldi, prekrasno se je začela.

(odgovor članu oktober11)
  Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Oktobrke 2011
23.3.2011 19:24:27   
*pujsapepa*
Pozdravljene user posted image !

Najprej k slabovidni debatiuser posted image . Meni se po dveh naravnih porodih ni nič poslabšala dioptrija. Hvala bogu, ker z mojo -7,5 sem že kar pr slepih.  V prvi nosečnosti se mi je celo za 0,25 izboljšala. Baje zaradi kil. (vsaj nekaj dobrega, če se zrediš za 27 kguser posted image ) Ampak ko so šle kile dol, je šla dioptrija nazaj. Drugič sem se zredila 12 kg, pa se tudi dioptrija ni spreminjala.

Kar pa se plenic tiče, se tudi jaz nagibam k pralnim. Sem mal že gledla, in so ene fuuul čedne. Res pa je, da so kar drage in se jih verjetno za prvega otroka bolj splača kupit, kot za tretjega. Imam pa še en problem. Nisem prepričana, da bi mi zneslo vse to pranje in sušenje (glede na to, da mam doma že 3 dedce in že zdaj stroj laufa vsak drugi dan) in sploh pa si ne predstavljam potem v torbi s seboj nosit pokakane plenice.user posted image
Tako da mislim da bom kupila ene dve, pa sprobala. Če ne bo šlo, bo pa tudi ta mladič moral zdržat s fejst neekološkimi plenicami. Sicer pa, če dovolj pogosto previjaš in mažeš s kremo nimajo vnetih riti.

Kar pa se počutja tiče sem jaz še vedno čist sesuta. Držim pesti, da bo tako res samo prve 3 mesece, ker če se misli fejst zavlečt, nisem prepričana, da bom preživela ...user posted image

Lana777 kje si? Pogrešamo te.

Pozdrav vsem, user posted image




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Oktobrke 2011
24.3.2011 7:31:52   
pokamoka
heeej
Dobrodošle vse nove nosečke... res se nas je kar nabralo na kupu...:):):)

Moje stanje je o.k. Zadnje dneve na trenutke prav pomislim, če je vse o.k., ker se tako presenetljivo počutim. O.k, ko pridem iz službe, sem res utrujena in rabim pol urno ležanje na kavču, potem pojem kosilo in potem se spet kot prerojena. Res sem fajn. Slabosti so (očitno) šle adijo:) Rebecca in ostale, ki vam je slabo... jooooj, sploh nimam recepta al pa nasveta, kaj storiti. Meni je enostavno prenehalo bit slabo. Držim pesti, da čimprej minejo te slabosti in da bo naprej vse o.k.

Jaz imam ponovni pregled že v torek... in v sredo NS. Bom hodila od dr. do dr.:):):) Upam, da izvem same lepe stvari. Čeprav se mi zadnje dneve neke čudne misli motajo poglavi. Verjetno mi hormončki delajo. Ker se mi nikjer ne vidi, da sem noseča in nikjer nič ne čutim, mi očitno pa hormončki letajo gor in dol. Za znoret. In kar razmišljam kaj se lahko naredi in kaj je lahko... mah, brez veze. Se poskušam čim bolj zaposlit z razno raznimi stvarmi, da to malo odmislim.

Tako... tolk za zdaj... lepo se imejte, uživajte v pomladi, pa se beremo

pa pa

(odgovor članu *pujsapepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Oktobrke 2011
24.3.2011 9:14:33   
sonc7nica
Pozdravljene punce,

zdaj ste se pa že razpisale :) Izgleda, da sonček ugodno vpliva user posted image
Berem, da večina nima več takšnih slabosti kot prej, meni pa se sedaj dogaja ravno obratno.. Prej jih skoraj ni bilo, vsaj za bruhanje ne, sedaj sem pa v 9t/5d in me že par dni zvija-prej mi je bilo slabo na prazen želodec, sedaj pa bruham po obroku, enkrat po zajtrku, drugič po večerji user posted image

Drugače me pa tudi zaspanost daje sto na uro, pa ne vem al je to od spomladanske utrujenosti al je to od nosečnosti :)

Sicer pa moji podatki za seznam: nuhalno imam 4.4. pri dr. Strahovi :)
 
Kar se pa dioptrije tiče, sem tudi sama kratkovidna, pa nisem vedela, da to predstavlja kakšen problem... user posted image  Sicer sem bila pred enim mesecem na kontroli vida, pa so mi preverili tudi očesni pritisk in roženico pa je bilo vse o.k., tako da mislim, da kakšnih dodatnih pregledov ne rabim?
 
Me pa še nekaj zanima- a je katera nosečka brezposelna? Jaz namreč sem in razmišljam o varianti, da bi me kdo zaposlil samo uradno zaradi porodniške, pa me zanima če ima katera izkušnje s prejemki, ki jih imaš, če si brezposeln nastopil porodniško...? Ker kolikor sem gledala je starševski dodatek komaj 190€, kar je manj kot socialna... Kako je možno, da zdaj kao preživim z 230€, potem pa naj bi imela dovolj 190€ + otroški dodatek??? user posted image user posted image
 
Upam, da mi bo katera znala kaj svetovat in hvala že vnaprej.
 
Lep dan vsem...


(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Oktobrke 2011
24.3.2011 10:00:08   
sončica25
zdravo!!spet jst user posted image user posted image
ja, jst sem tud vesela da nas je tolikouser posted image za oktoberuser posted image user posted image no, za deoptrijo da se ti lahko poslabša pa prvič slišimuser posted image user posted image jaz jo sicer nimam veliko ampak vseeno??
mam pa za vse tiste ki so dale že to skozi eno vprašanje??koliko stane NS??nekaj sem sicer najdla na forumu na to temo samo je še vse v tolarjih...torej dokaj stara zadeva...in verjetno se je tudi že to kaj spremenilo??lep pozdravuser posted image

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?