|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2011
17.3.2011 21:22:20   
superstar7
Meni se tudi pozna že.user posted image Ko sem bla pa 1. noseča in sem prišla v porodnišnico mi niso verjeli da sem v 9. mes.user posted image dokler ni vidla da sem 3 cm odprta.user posted image

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 626
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 9:34:11   
jeannetka
Pozdralvjene,

jaz pa sem celo zdaj že dve noči spala in mi ni bilo slabo. Kak fajn, čeprav čez dan še je zmeraj kriza.

A mi lahko katera nekaj razloži. Imela sem zadnjo menstruacijo 8.1.2011, po čemer bi naj bila zdaj v 11.tednu. Ginekolog pa mi je izračunal, da sem zanosla 26.1.2011 kar pomeni, da sem komaj v 8.tednu. Kako se zdaj računa nosečnost in v katerem tednu sem? Čisto sem zmedena. Sem misla, da bodo kritični tedni že skoraj mimo, zdaj pa vidim, da še kr nekaj časa ne in me kr malo panika grabi.

Tudi meni se trebuh že fajn vidi in že kak teden ali dva ne morem več obleči svojih hlač. Saj vanje sem se še spravla, a gumba nisem zaprla in bilo mi je sila neudobno pri sedenju. Še te nosečniške, če imam pas noter, me tiščijo, ko sedim, pa čeprav je pas tako zelo nizko.

A ste že povedale v službi? Jaz sem povedala po prvem pregledu, a sem res mislila, da sem že v 10. tednu, zdaj pa vidim, da še je daleč do tja. No, saj povedla sem bolj zato, da bodo malo upoštevali pri delovnem cajtu. Saj niso bili najbolj veseli, da sem jim že povedala. Bi raje vidli, da bi počakala do četrtega meseca, da se še ne bi rabli ubadat z mano.

Pridne bodite.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 627
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 9:55:37   
Shilou
živjo punce.

jeannetka, poskusi si tukaj izračunati http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blpregcalc.htm
pri meni je točno. Nevem morda si pozneje zanosila, zato je plodek star morda 8.tednov. Meni gre le 2dni naskriž.

Drugače se v redu počutim, samo na wc še skoz pogosto skačem. Imela sem že drugi UZ in vse v redu, lepo srček bije, rastemo,... drugi teden sem naročena na nuhalni in upam, da bodo rezultati v redu. Trebušček- še je isti, razen, da sem na čase napihnjena. Je pa res, da sem med močnejšimi.


lepo boditeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 628
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 10:05:54   
ellaMarela
barb71 še od mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jeannetka, jaz bi ti izračunala takole: če tvoj gin. pravi, da si zanosla 26.01., pomeni, da si imela ovulacijo nekaj dni kasneje. To pomeni, da si noseča 9t in 2d. Izračunala pa sem tako, da sem seštela tedne od 26.1. + dva tedna, ki se prištejeta od prvega dne zadnje munstruacije (kjub temu, da takrat še nismo noseče). Tebi se pa ta datum malo prestavi. Upam, da nisem zakomplicirala. Bojo pa druge punce potrdile ali pa me popravle.

Jaz pa se še stišim v svoja oblačila. Sam ponavadi nosim legice in tuniko, tak da je bolj udobno v pasu.

V službi sem tud že povedala, ker je moj šef oče in itak da sem doma takoj zblebetala. Ni pa panike, ker sem že v prejšnji porodniški delala od doma in kr paše, ko se mal odklopiš od nege in se počutiš koristnega še tud drugod.

Želim vam čim lepši vikend. Razvajajte se.

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 629
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 10:14:12   
evterpa
Pozdravljene okrobrke!

Ker berem, da ste vesele vsake nove članice, se vam tudi jaz z veseljem pridružujem :)
PDP imam 14. 10., tako da se pridružujem še eni Štajerki!
Prvi pregled je že za mano user posted image , na NS pa me je naročila zeloooo pozno, komaj 7. 4. - (konec 14. tedna); kolikor berem, ste v večini naročene prej, tako da res ne vem, zakaj je v mbju drugače ...

no, kakorkoli - želim vam vse dobro (in čim manj slabosti!)
pa seveda lep in dolg vikend ;-)

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 630
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 10:50:42   
jeannetka

Shilou, EllaMarela...hvala za odgovor. V bistvo sta mi povedali isto kot sem si sama izračunala. Ampak vseeno ni jasno koliko sem noseča. Saj vem, da moram ginekologa vprašat, a še je daleč do naslednjega pregleda. Na dokumente mi je napisal, da je začetek nosečnosti 26.01.2011, kar pomeni, da sem komaj v 8. tednu.

Kako pa so vam napisali datum začetka nosečnosti? Prvi dan zadnje menstruacije al so izračunali po plodu? In kako si naj zdaj izračunam pdp? Čisto sem zmedena. Načeloma je itak tako, da je plod mlajši za 2 tedna kot nosečnost, ampak ko vas kdo vpraša koliko ste noseče, rečete kaj? 10. teden, plod pa je star 8 tednov? Itak, da ne, po mojem.

Se opravičujem, da vas gnjavim. Ampak saj veste, prva nosečnost, pa še v tujini sem, pa stvari niso čisto iste kot v Sloveniji in me vse straši in bega.

(odgovor članu evterpa)
Neposredna povezava do sporočila: 631
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 10:52:52   
diksy
LANA777 - ko boš spet seznamček urejala lahko popraviš, da je to moja 2javascript:void(AddText('user posted image ')), starost pa 29.


kak ste ostale? nekam slabo vreme imamo tak da se z malim zadržujeva bolj doma:( pa tak sva navajena šetkat:)

js se drgač dobro počutim , nobene sledi od nosečnosti:) komaj čakam pregled pa da malo vidimo kak je to pa kaj, kaj se dogaja :)


mamice z dvojčki - čestitamjavascript:void(AddText('user posted image '))


fajn bodite

papa

(odgovor članu evterpa)
Neposredna povezava do sporočila: 632
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 11:17:15   
Shilou
meni jePDP  izračunal po zadnji menstruaciji 28.12. Na UZ pa je plodek bil samo 2 dni mlajši,.. Na nuhalno pa grem, ko bom noseča 12 tednov. (drug teden)



(odgovor članu diksy)
Neposredna povezava do sporočila: 633
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 11:36:13   
Anonimen
pozdravljene v tem turobnem vremenu

meni je G izračunala PDP po zadnji M in tako sem si tudi sama, in sem samo za en dan falila. user posted image  Nuhalno mam pa 30., pa bom vidla kaj bodo tam rekli.

danes sem se za spremembo zbudila brez slabosti in zaenkrat kaže ok, mogoč tako ostane. ampak saj veste, kašne smo ženke, zdaj me pa skrbi, k mi ni nič slabo, če je vse ok. Ma joooj, kr neki. :)) ko bruham, mi ni prav, če pa ne, pa tud kr neki. mah, naj že minejo te slabosti, pri vseh, pa začnemo res uživat. Jaz si kavbojk ne morm več zapet, pa sem vedno nosila tiste oprijete, drugače pa so mi po stegnih ratale široke, ker sem zarad bruhanja shujšala. user posted image
tko da se oblačim kake športne hlače, da je vse skupaj bolj udobno.
Punce, tiste, ki vam je slabo, kaj si sakuhate za kosilo npr. jst imam take probleme, prav nič mi ne paše, komaj kaj v usta stlačim. najbolj mi gre pašta brez nič, kanček masla in pika.

nič, mejte se, kljub grdemu vremenu, se še pišemo.

(odgovor članu Shilou)
  Neposredna povezava do sporočila: 634
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 12:28:55   
sonc7nica
Pozdravljene user posted image

no, pa sem dočakala prvi pregled :P Moj izračun PDP glede na zadnjo menstruacijo bo kar držal, tako da ostajamo pri 22.10. user posted image

Velik/a je 2,26 cm, srček bije (G pravi, da pri tej velikosti še ne more izmeriti števila utripov), nosečnost je v maternici, malo je tudi zamigal/a, vendar jaz nisem nič vidla user posted image Še dobro, da je povedala kje je ritka in kje glava, drugače ne bi kaj veliko prepoznala user posted image

Sem še čisto zmedena, se pozna, da je vse prvič zame user posted image

Nuhalno mi je predlagala v Domžalah, čez tri tedne, ko bom v 12. tednu. Predlagala je še dvojni hormonski test...

Malo sem pomirjena, zdaj pa še 3 tedne čakat na NS... Aja naslednji pregled pri G imam 6.5. :)

Slabost je čisto minila, zgodi se mi še enkrat na teden, da mi obrne, pa letim bruhat, pa še to samo v primeru, da par ur ne jem, če jem konstantno po malo, je vse o.k.

Lep dan vam želim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 635
   RE: Oktobrke 2011
18.3.2011 13:59:32   
nosek5
Pozdravljene souser posted image srečke ;)))
Tud mi smo s pregleda. Super je bilo. Datum PDP se mi je za en dan prestavil, tako da LANA777, ko boš utegnila me prosim prestavi na 25.10.2011. Veliki smo dobrih 17 mm in veselo migamouser posted image prav tako smo videli user posted image , ki veselo utripa.
 
Zelo sem vesela in vsem želim en lep prekrasen dan.
 
P.S. Vsem tistim, ki pa se jim ni izšlo,pa pošiljam user posted image .

(odgovor članu sonc7nica)
Neposredna povezava do sporočila: 636
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 9:48:01   
pamb
Končno je tu vikend, ko imam malo več časa in lahko v miru preberem vrstice, ki ste jih pisale.
Pri meni je počutje nespremenjeno, tu pa tam mala slabost, takrat moram nekaj malega pojest, pa je bolje. Pridobila sem že skoraj 2kg user posted image
Se pa zadnja dva tedna večkrat ponoči zbujam... ali moram na wc, včasih pa kar tak brez razloga... in pol težko nazaj zaspim... to se mi pred nosečnostjo ni nikoli dogajalo...

Lana777 za seznamček ti bom podala še nekaj mojih podatkov: stara sem 28let, to bo moj prvi otrok, prihajam pa iz okolice MB.
Pregled za nuhalno svetlino imam 18.4.2011.

Kako kaj pazite na prehrano? Česa se izogibate in česa sedaj pojeste več, kot pred nosečnostjo?
Glede na to, da je moj izvid toksoplazmoze negativen, se pazim, da ne jem suhomesnatih izdelkov, bifteka itak ne, tudi paštet se izogibam, morskih sadežev... Zelenjavo pa dvakrat bolj operem, preden jo jem...
Ful mi pašejo mlečni izdelki, jogurti, mleko... že prej sem jih imela rada, s tem, da mi zdaj bolj odgovarjajo navadni jogurti... Kombinacija tekoči navadni jogurt v eni roki, ter sveža banana v drugi je najboljša kombinacija trenutno in je skoraj vsak dan na mojem jedilniku za zajtrk ali malico.user posted image

Kako pa s pitjem kave in cigareti? Jaz sem prej spila mogoče 2-3 kave na dan (od tega ste bili 2 iz delikomata, ki jih imamo v službi)... odkar vem za nosečnost, sem cigarete takoj pustila in mi sploh ni bil problem nehat (hvala bogu) in zdaj že 1 mesec ne kadimuser posted image , spijem pa še kakšno kavico na dan, včasih tudi ne.... kako kdaj... sem pridna, ne? hehe

Kdaj boste šle po kakšna nosečniška oblačila in kam? Jaz bom čez kaka dva ali tri tedne morala iti po kakšne hlače. Nikoli nisem v nobeni trgovini gledala "nosečniških kolekcij"... vem, da jih ima H&M, pa Lavie je tud v MB... Še katera druga?
Jaz se bom kar do Gradza v Seiersberg shoping center odpeljala... imajo full večjo izbiro vsega, tako da je verjetno tudi kolekcija za nosečnice bolj pestra.

Lep vikend vsem user posted image , pa se beremo...
Papauser posted image
 

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 637
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 10:06:36   
pamb
evterpa... jaz sem naročena v 13. tednu na ns, tako da ni v mb nič drugače, kot drugje...
mogoče se je ta med.sestra., ki te je naročevala, malo uštela v tednih... verjetno pa so prejšnji datumi že zasedeni, pa te je zato bolj "pozno" naročila... itak pa se ns lahko opravi do 14. tedna, tako, da nisi nič prepozna... user posted image

(odgovor članu evterpa)
Neposredna povezava do sporočila: 638
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 10:37:29   
diksy
zdravo nosečke,

blagor tistim katere prvič pričakujete in nimate nobenih dodatnih obveznosti zravnuser posted image
jaz mam še zadnji izpit pred diplomo naredit in je tak težko zraven 8mesečnika pa še sploh zdaj ko so se kr slabosti začele in bruhanjeuser posted image

drgač pa glede oblačil - H&M ima ja kr nekaj drgač pa tud C&A ima lepo izbiro, jaz sem si v prvi nosečnosti kr tam kupovala. ampak glede na to, da bo poletje kmalu tu nebomo imele glih prevelikih težav z oblačenjemuser posted image da se pa tudi neki nosečniški pasek dobit samo ko res nevem kje, če katera ve prosim za infouser posted image

NUHALNA - štajerke h komu greste?jaz grem k Pelkičevi, sem bla v prvi nosečnosti tak da sem se zopet odločla za njo, sicer kaj dosti ne govori zravn ampak boljše, da je tiho pa vse dobro pogleda kot pa da blebeta pa pol stvari zgrešiuser posted image . ma katera ginekologa od vas v porodnišnici?

drgač pa vreme bo lepo zgleda, samo da se mali zbudi gremo na en giro pa potem nazaj kosilo kuhat ker dragi ima delovno soboto.


lepo soboto vam želim,

papa

(odgovor članu pamb)
Neposredna povezava do sporočila: 639
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 12:54:25   
vvvv
POZDRAVLJENE!

Tudi jaz se vam malo zopet oglašam. Pregled je za nami, zaenkrat je vse vredu, Nuhalno imam 1.4. v Domžalah pri Megličevi, naslednji pregled pa 14.4.
Jst vas pa bolj berem, mam res toliko malo časa. Res tiste, ki ste prvič noseče, uživajte maksimalno kar se da, pa spočijte se, ker v drugo ne bo tako. Vam povem, da sem res tako utrujena, sama sem s šestmesečnico in komaj čakam večer, da gremo spat. Res nimam časa sploh mislit na to da sem noseča. No ne bom več jambrala. Trebuh imam punce že tak, kot sem ga imela prvič v šestem mesecuuser posted image
Sem pa vidla, da je ena pisala, da ima datum po zadnji m drugačen, kot ga je določil g. Tut jst bi po zadnji m mogla imet datum 26.9, tako ga imam pa 14.10, ker so moji cikli zelo neredni in sem tudi kasneje zanosila.

Želim vam lep vikend pa se tipkamo!

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 640
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 13:00:20   
Shilou
Jaz grem na Ptuj na nuhalno k Dr. Lukman in sicer me je sestra naročila v 12.tednu.  Kosilo sem skuhala, zdaj pa grem neko pecivo pečt.  Ta teden sem imela pregled, dobila tudi spet slikico- je naša stručka zelo zrasla v 4 tednih, pa neke telovadila, sem se kar nasmejala ko sem tole videla. Drugače sem bila malo razočarana nad ginekologom, ker je pregled minil en dva tri 5min pa sem bila konec. Učitno je to tak,...

a bo katera šla na 3D oz. 4D? Mene zelo vleče, ker imaš potem res lep spomin,..

(odgovor članu vvvv)
Neposredna povezava do sporočila: 641
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 14:55:00   
*lenc@*
Zdravo, še ena novauser posted image

spadam v vašo skupino- PDP 3/10
2. nosečka, smo po nuhalniuser posted image
upamo na vse OK še naprej

se kaj beremo in čestitke vsem

_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 642
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 17:24:45   
drejčy


Shilou jaz sem v prvi nosečnosti bila pri dr.Lukmanu na 3d/4d in komaj čakam, ko pride čas, da v tej nosečnosti spet grem user posted image

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 643
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 18:29:20   
Shilou
Se spomniš morda koliko si plačala? Na nuhalni si bila tudi pri njem? Sem brskala po netu, da nekateri ginekologi ti posnamejo nuhalno na dvd, kako je kaj pri lukmanu?

Hvala ti

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 644
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 19:42:23   
drejčy


Na nuhalni nisem bila pri njem, sem pa šla tudi zaradi velike želje, da vidim otroka tudi tako.Bil je enkraten občutek, res nekaj posebnega.Edina razlika pri 4d je da le-to posnema gibanje otroka.Moj je res bil živahen, kihal je, se nekaj lovil za nos user posted image Drugče pa dobiš ful slikic in gibanje ti posname na CD.Cena pa je bila pred tremi leti 70eur.Je pa to gibanje posneto po delih, po nekaj sekund.Tako da ne pričakuj, da boš imela film ki traje pol ure.Ker ni priporočljivo, da bi se predolgo brez premorov snemalo.Meni ni bilo žal, zato bom še šla.



(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 645
   RE: Oktobrke 2011
19.3.2011 21:02:37   
*pujsapepa*
Tako. Do zdaj sem samo špijonirala, zdaj pa se pridružujem.
Podatki za Lano777, ki tako natančno skrbi za seznam: 34 let, doma 2user posted image , pdp 17.10., pregledi do sedaj 3 (nosečnost ne poteka ravno po mojih pričakovanjih), naslednji 28.3.. Za ns še čakam datum. Poreklo: Štajerska.

Drugače pa ... saj sem vedela, da je ob dveh vrtičkarjih (3 in 4,5) in ne ravno najstniških letih nosečnost bolj naporna ampak da bo TAKOOO, si pa tudi nisem predstavljala. Tako da že 3 tedne ležim, počivam in čakam, da se bodo slabosti in vrtoglavice poslovile, jaz pa začela uživati.

Lep vikend vsem.user posted image

(odgovor članu drejčy)
Neposredna povezava do sporočila: 646
   RE: Oktobrke 2011
20.3.2011 6:44:47   
divja
Pozdravljeneuser posted image ,
tudi jaz se pridružujem vaši skupini, vas sicer probam redno brati ampak za pisanje mi pa zmanjka časa.
To je moja 2 user posted image , doma imam enega 16 mesečnika, moram priznati da mi je sedaj bistveno bolj slabo kot prvič, tudi bolj utrujena sem,čas gre pa itak čisto prehitro naprej, tako da včasih sploh nimam časa razmišljati in kar pozabim da sem user posted image , razem slabost me hitro spomni na to in pa zadnje noči nespečnost. Vsem ki 1. pričakujete vživajte maximalno, tiste ki pa 2. pa ne pozabit tudi počivat :)


za seznamček: PDP po mojem izračunu je nekje 16.10.2011, 31.3. nuhalna, 1.4. pregled pri G, 29 let, okolica Kamnika
pozdravček

(odgovor članu *pujsapepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 647
   RE: Oktobrke 2011
20.3.2011 11:47:59   
24julij
Lj vesele nosečke,še jemljete nove nosečke v svoj čvek? hehe
se vam pridruzim,zadni dan mojer menstruacije je 28.12.2010, PDP pa imam 5.10.2011.To je moja druga nosecnost.NS imam 23.3 v sredo-ze komaj cakam da vidim nasega dojencka.Takrat se tudi dogovorimo za preventivno cerklazo,ki mi jo morajo cimprej opraviti.Sem v prvi nosecnostti lezala v porodnisnici,pa da zdaj preprecimo:-) in upam da nam uspe.Kaj vec pocvekam jutri ko bom sama doma :) samo tolko da sem se pofočkala jutri vas pa berem za nazaj

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 648
   RE: Oktobrke 2011
20.3.2011 13:38:27   
Shilou
24julij dobrodošla. Midvi pa imava isti PDP. Nuhalno imam jaz že v torek. Komaj čakam, da vidim ponovno pikico. S kot pa prihajaš?

lep pozdrav

(odgovor članu 24julij)
Neposredna povezava do sporočila: 649
   RE: Oktobrke 2011
21.3.2011 8:22:52   
24julij
shilou- preseljena v Trebnje,dolenjski konec,o fino za ns jaz tud komi cakam sredo:-))

(odgovor članu Shilou)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?