|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
18.3.2011 22:12:22   
Mišyka
Mate vse polne roke dela... jst pa zaenkrat ne - otroka spita (zaenkrat!), mož pa nazdravlja od kolegice in kolega hčerkico. Sem si prej privoščila celo pol ure počitka v celem dnevu, kar je luksuz (pa se ne hecam!).

Dons smo bli prvič vsi 4-je zunej na sprehodu. Je tamala v Sleepyu prespala cel sprehod. Kako ste ostale kej zadovoljne z njim? Men je fajn, edin zakuha mi takoj. Notr sem ga tud enkrat dala gor, ker se tamala ni in ni pomirila in ko je pristala not, je takoj obmolknila.

No, poskusim še mojo porodno zgodbo napisat in upam, da se mala tačas ne zbudi...

V soboto popoldan smo šli k mojim staršem na obisk in ker mi ni blo več do obiskov in preživljanja celega dneva tam (kot so vedno navajeni), smo se odločili da prej gremo. Že tam za mizo me je parkrat mal stisnlo. Potem pa na poti domov enkrat orng, pa doma nekajkrat na pol ure, potem pa na 15 minut in kmal že na ene 10 in takrat sva začela mal štopat. Potem sva razmišljala, al naj pokličeva mojo mami da pride po tamalga, vmes sem še spakirala njegov kufer (tačas me je parkrat zvil) in potem sva jo le poklicala. Ko je prišla je šopal že na manj kot 5 minut. Torej so se mi popadki v 4 urah iz tistih na pol ure zgostili na 3 minute. Aja, v petek ko sem mela zjutraj amnioskopijo sem imela pa popoldan že rdečkasto-rjav izcedek, kar naj bi bil čep, je pa to lahko tud posledica amnioskopije. Skratka štartala sva v Kranjsko porodnišnico, zvečer ob 9h. Ko prideva tja, naju sprejme babica, edina, ki mi je bila poznana, ker naju je takrat sprejela na ogledu porodnišnice - Mateja Eržen. Kr mal sem si oddahnila, ko sem jo zagledala, čeprov nisem vedela, kako se obnese pri samem porodu.
Sledil je sprejem, popis, vmes ctg, klistir. Odprta 3-4 cm. Potem pa sva, ker sem pač tako želela, dve uri in pol hodila gor in dol po hodniku porodnišnice - tema, mir, sobota zvečer je bla res idealna - kot bi mela celo porodnišnco samo zase. Predihavala popadke stoje dokler se je le dalo. Ko nisem več zmogla stoje (je bil le že cel dan za mano, pa še na sprehod v hrib smo šli popoldan), sva šla v porodno in takrat sem dobila gor prenosni ctg, kar pomeni, da sem se vseeno lahko gibala, babica me je pregledala, za vsako stvar me je vprašala, če se strinjam... res super, pomagala mi je pri dihanju in nasploh je bla zelo nežna, čeprov ti pregledi med popadki lih ne morjo bit prov prijetni. Ko sem bila na mizi, sem popadke predihavala na vseh štirih in je kr šlo, samo vmes si težko odpočiješ - motil me je edin kateter na nartu, ker sem se pač opirala na roke. Ko me je babica hodila pregledovat sem se mogla vležt na hrbet ali na bok in mi je blo res vsaj za 30% hujš, tko da rajš vmes pač nisem tok počivala, sam da je mal manj bolelo med popadki, ki so bli takrat že orng močni in dolgi.
Mož me je ves čas spodbujal, mi močil obraz in vrat, me božal po križu (to mi je edino pasalo), skratka dobr sva sodelovala. Vse kar je prvič manjkalo in sem si želela drugač, je blo tokrat res tko kot je blo treba. Super se je odrezal.
Na koncu sem pa začutila tisti pritisk, ko bi potisnla in kr sama spravla dete ven. Takrat sem verjetno orng zatulila in so priletele babica in še dve sestri. Mehur smo predrli šele takrat, če ga pa nebi bi se pa verjetno zlo kmal kr sam. In potem še zadnje dejanje. Spravit našo punčko ven. Je blo težko. Proti bolečinam nisem imela nič, za presredek sem prosila, da me ne režejo, če le ne bo potrebno. Tako da je blo res boleče, vmes sem težko sploh zajela sapo, ker je bil vse skup en samo popadek. Kr nekejkrat je blo treba potisnt, ampak potem je le zdrknila ven, naša punca. Torej po 6 urah popadkov od sledenja na 3 minute, po 4,5 urah od prihoda v porodnišnico, po 2 urah na porodni mizi, se je 27.2. ob 2h zjutraj rodila Neža.
Komej sem si oddahnila in jo mal pobožala in stisnla tist sluzast in topel telešček, so jo že vzele in začele men šarit po trebuhu in kr namatrali smo se, da je pršla ven tud postlca. Mene je vse skelel tam spodej in slutila sem da sem se vsaj strgala. In res sem se... prišel je ginekolog, ki mi je najbolj antipatičen od vseh kar sem jih kdaj videla, Rizner. Nč pozdravu, nč vprašov, nč komentirov, nč. Samo ene čudne face je delov, aja, pa reku mi je nej noge k seb vlečem, jst pa čsit trda od bolečine! Skratka cel čas je šivov, vleku tist cvirn... Še zdej mi je grozn, ko pomislim, kaj mam lohk tam dol, šele pol na oddelku sem od ene zdravnice čist slučajn zvedla da mam notranje šive. Ta del mi je bil mogoče celo hujši kot sami popadki čist na konc. To je pa razlika, če dobiš neki proti bolečinam, tega sploh ne čutiš niti približno tako. Sej lokalno že dajo, ampak vseeno boli vse skup ko hudič.
Skratka pol smo se še mal pocrkljali in je bil že čas, da ati gre. Jst pa gor in potem se je začelo čakanje na odhod domov. Vmes pa boleče dojke, masiranje, tuš, vse da bi se izognila mastitisu. Potem so me začeli še šivi bolet, najbrž predvsem tisti najbolj zunanji.

Moram rečt, da sem z osebjem in odnosi v Kranjski porodnišnici zelo zadovoljna, napram izkušnji v Ljubljani. Kot sem že rekla, če bo treba še kdaj it, jim v Kranju ne uidem, če seveda še bodo tam. Babica pa tud super, res sem bla zadovoljnja!

Še eno vprašanje - je katera, ki je bla zelo zadovoljna, razmišljala, da bi babici kej nesla v zahvalo?

No pa mi je uspelo. Verjetn je mal brez repa in glave vmes, ker sem tipkala ko nora, ker je tamala že neki vzdihovala tle zraven...

Pa lahko noč!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
18.3.2011 22:13:59   
Mišyka
Uf, sem naklofala. Pomojem se nobeni sploh brat ne bo dal... no ja, obljuba dela dolg user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
18.3.2011 22:19:46   
ninchi9
Hej hoj. Sploh nisem vedela, da mate temo tukaj!!! Jeeee, pa sem vas le našla. Prebrala sem samo zadnjih par postov, ker ste res prave čvekice in je preveč, da grem vse za nazaj brat.

Upam, da ste vse ok, prišle k sebi od poroda, da vam malčki spijo in da se fajn cartate.

Mi imamo tako:
že od prvega dneva spimo ponoči (razen enkrat proti jutru se nahranimo), čez dan malo manj... Malček je tak priden, da ni za povedat. Nič ga ne šraufa, nimamo težav v glavnem (zdaj trkam po lesu) user posted image . Edino poliva fejst, kar pa tudi mine slej kot prej. Mene je malo mučla poporodna, ampak pridno papcam tabletke in sem zdaj suuuper user posted image user posted image in resnično uživam v materinstvu. Edino s cotami ne pridem na zeleno vejo user posted image Pa malega so mi obiski tak razvadli in bi bil gospod skoz rad na rokah user posted image , mene pa roke bolijo user posted image

Naj samo povem, da sem jaz tista, ki je imela butasta vprašanja enkrat oktobra - kak mora bit hudo, če si bolan pa morš it rodit. No, ravno to se mi je zgodilo - zahaklal me je rotavirus, pa sem šla rodit user posted image user posted image user posted image

NIč, pridne bit punce, se slišimo kaj.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
19.3.2011 8:20:14   
vipercat
polna luna izgleda upliva na naše malčke, midve že drugo noč slabo spiva... ali pa je to od tega ,ker jo hvalim na okoli kako lepo prespi noč user posted image

tigrica - kako glede noska različno govorijo. meni so pa rekle, da je treba ga pucat vedno ko slišim da je kaj notri, ker drugače gre lahko na ušeska. pri prvem res nisem pucala ker nisem imela drugega razen tiste ročne pumpice in z tisto ni šlo, pa je imel mali kar nekajkrat vneta ušesa, sedaj ga pucam kar večkrat z tisto ustno črpalko - kolikor pač gre... pa vedno še notri slišim da ostane, samo nočem več matrat male, ker se zraven dere kot jesihar

ninchi9 - nate sem se pa velikokrat spomnila. me vesli da si se spet oglasila user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
19.3.2011 8:52:34   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Še eno vprašanje - je katera, ki je bla zelo zadovoljna, razmišljala, da bi babici kej nesla v zahvalo?

Lepa porodna zgodba. Fino, da se je vse izšlo bp. Rizner pa... Še dobro, da ni bil še tvoj oddelčni zdravnik. user posted image  

Imam pripravljeno že odkar sem doma, pa nikakor ne pridem do njih. user posted image  In tudi od ta prvega slikica je že tam, tako da bova nesla še slikico od teh dveh. user posted image
Na obeh oddelkih (ginekološki in porodni) so pa dobili ob odhodu vsak eno bomboniero in 1/2 kg kave.user posted image

< Sporočilo je popravil trsica -- 19.3.2011 8:55:05 >

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
19.3.2011 9:22:16   
ninchi9
Dobro jutro

Danes pa je svetla noč za nami. Mali je skoz nekaj jokcal in stokcal.. Ne vem, kaj mu je bilo, ker drugače lepo spi, jaz pa sem kot zombi... Ati tudi spi, ker je prišel ob treh iz službe...

V album sem dodala slikice, če želi katera pogledat. No, tudi jaz bom napisala svojo porodno zgodbo, ker je zelo zanimiva, ampak ko bo malo več časa, ker se mali že dere, moram k njemu, hehehe.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
19.3.2011 9:51:01   
samsara04
Jutro, mamice,

tudi za nami je neprespana noč...in to že tretja zapored. Izgleda, da je tamali zamenjal dan z nočjo, kajti čisto buden je bil vse te tri noči od 23 do 3huser posted image . Čez dan pridno spi, ponoči pa ga svira. Nima krčev, le spati noče. Ima katera kakšno idejo, kako spati čez noč in podnevi bedeti? Naj ga čez dan zbujam na vsakih nekaj ur ali kaj, da bo ponoči mir? Res pa je, da je danes zaspal ob 3h in se zbudil šele nekaj čez 9h. Najbolj se mi smili moj, ki v ponedeljek začne s službo.

Danes je pa res lep dan in sprehod nam ne uide. Uživajte.
Lp

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
19.3.2011 10:00:37   
HoneybeeMaja
Jaz se moram tudi oglasiti tu... user posted image Sem imela že nekaj časa namen,pa malo težje najdem čas zadnja dva meseca user posted image user posted image .

Vas pa od časa do časa preberem,pa sem neskončno vesela,da so vsi naši težko pričakovani februarski dojenčki,vsi zdravi,lepo rastejo,se cartajo in pustijo razvajati,tudi slike sem pogledala,vsi do tooooooooolk sladki user posted image ,skratka splačalo se je čakati user posted image .Če katera še na Fb ni videla mojih srčkov,sem tudi tukaj dodala album.

Mi smo vredu,malo se dojimo,malo dohranjujemo,krčev smo se rešili z avstrijskim kapljicami user posted image (tisti,ki se jih je spomnil,si zasluži Nobelovo nagrado za miruser posted image ),Zoja aja od cca. 22.00-7.00 zjutraj,lucky me,Maj je pa malo bolj zahteven,pa se zbudi okrog 4.00 za čisto pleničko in malico,pa  (v glavnem) aja naprej.Tudi nasplošno je Maj veliiiko bolj zahteven in neučakan (moški pač user posted image ).
Še vedno smo na vsakem koraku delžni najprej navdušenja,potem pa sočutni,zaskrbljujočih pogledov,ki jim sledi "A je zelo hudo?" Ni,vse se da,vsaka čast vsem mamicam z dojenčki,ampak me z dvojčki,smo pa carice! user posted image

Punce,lepo se imejte,se beremo!

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
19.3.2011 10:56:20   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Lepa porodna zgodba. Fino, da se je vse izšlo bp. Rizner pa... Še dobro, da ni bil še tvoj oddelčni zdravnik. user posted image  

Imam pripravljeno že odkar sem doma, pa nikakor ne pridem do njih. user posted image  In tudi od ta prvega slikica je že tam, tako da bova nesla še slikico od teh dveh. user posted image
Na obeh oddelkih (ginekološki in porodni) so pa dobili ob odhodu vsak eno bomboniero in 1/2 kg kave.user posted image

sam slikice al še kej napisan zraven?

če ze večer ni bil pester je bla pa noč

lep enoročen pozdrav ;)

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
19.3.2011 10:58:42   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Naj samo povem, da sem jaz tista, ki je imela butasta vprašanja enkrat oktobra - kak mora bit hudo, če si bolan pa morš it rodit. No, ravno to se mi je zgodilo - zahaklal me je rotavirus, pa sem šla rodit user posted image user posted image user posted image

tud jst sem se tega ful bala ker sem zadnja dva tedna mela vse živo, pa še mali veliki mož je bil bolan. sam da se je vse dobr iztekl zate in ze tvojga malčka

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
19.3.2011 11:03:26   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

tigrica - kako glede noska različno govorijo. meni so pa rekle, da je treba ga pucat vedno ko slišim da je kaj notri, ker drugače gre lahko na ušeska. pri prvem res nisem pucala ker nisem imela drugega razen tiste ročne pumpice in z tisto ni šlo, pa je imel mali kar nekajkrat vneta ušesa, sedaj ga pucam kar večkrat z tisto ustno črpalko - kolikor pač gre... pa vedno še notri slišim da ostane, samo nočem več matrat male, ker se zraven dere kot jesihar

Mi smo meli pri enem letu vnetje obnosnih in podočesnih votlin, zarad česar sva bla na infekcijski - pa ni imel ne vem kakšnega prehlada, kr naenkrat pa vročino in baje da bi ble lahko kr hude posledice če nebi zdravli. Tko da mi smo pucali vedno ful, če je bil prehlajen, ker fiziološka ne more škodit. Dokler se ni znal sam useknit tud z babyvacom. Tam na infekcijski so mi pa potem rekl, da naj pri vsakem prehladu dajem tud Operil. Ušes pa niti enkrat nismo meli vnetih.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
19.3.2011 11:06:46   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Jutro, mamice,

tudi za nami je neprespana noč...in to že tretja zapored. Izgleda, da je tamali zamenjal dan z nočjo, kajti čisto buden je bil vse te tri noči od 23 do 3huser posted image . Čez dan pridno spi, ponoči pa ga svira. Nima krčev, le spati noče. Ima katera kakšno idejo, kako spati čez noč in podnevi bedeti? Naj ga čez dan zbujam na vsakih nekaj ur ali kaj, da bo ponoči mir? Res pa je, da je danes zaspal ob 3h in se zbudil šele nekaj čez 9h. Najbolj se mi smili moj, ki v ponedeljek začne s službo.

Lp

Ista pesem pr nas. Tud mene že skrbi, ker gre mož v pondeljek v službo. Sem mu že omenjala neplačan očetovski dopust, pa bi ga pomojem v službi zadavli, če bi kej tazga butnu ven. Že tele dva tedna je mel vsak dan tok telefonov, da sem kšn dan čist popizdila in mu rekla, naj gre kr v službo, če se misli ves čas oglašat na telefon. Mi pa tle doma norišnico s tamalim, ker išče ves čas pozornost na najbolj butaste načine, z malo pa veste kako je... pa še pospravit je treba kej in kej narest. Za kosilo pa sploh ne sprašujem, je kr prevzel vlogo kuharice user posted image , se kr mal neumno nardim. Mi je čist vseen kaj jem, sam da mi nekdo skuha.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
19.3.2011 13:39:13   
Nina33
Hoj!
Dobrodošla nazaj, Ninchi, nas je že skrbelo. Lepo, de ste fajn (zdej, škoda za rotavirus user posted image ). Porodne se pa že veselim, men je tak tko fajn brat user posted image .
Hej, Čebelca, tudi ti: Welcome back!!! Sem videla tvoje čebilico in čmrlja - cortka. Pa strinjam se, de ste "dvojne" mamice sploh carice. Čeprav smo tut me, ki mamo doma par let stare starejše potomce kar zakon user posted image .
Mišyka, lepa porodna, sem vesela, de je bilo "po tvoje". Za Riznerja pa... ki ćem reč-tak je user posted image . Glede iskanja pozornosti sem vaju pa že (tebe in Meto) hotela vprašat, če imata tut s tem težave, če nista v vrtcu. Men včasih že kuj za dobro jutro fedri od živcev ven pogledajo user posted image . Sam drugače je pa tako fest poba, de mi je poj kr grozn, ker mi gre tko na jetra včasih. Babci sem pa že kuj (no, ko so me prišli iskat za v sobo) dala eno mal kufeta, sem bila to pot zihr, de morm neki s sabo imet user posted image .
Šebela, tvoja je pa bolj boga kt naš user posted image Tut tko se je mal umirilo, ga pa zdej vetrovi dajejo (kljub gtt.), nima sicer takih krčev "samo" napenja se in sprdne ko user posted image , revež. Posteljico oziroma košek imam pa jaz podložen že od prihoda domov - "jogi" je dolg 100cm pa imam vzglavje dvignjeno za ene cca. 8-10 cm (sem imela več, pa je revež cel cajt kr dol lezel). Po filingu pač. Upam, de se umiri tole tut pri vas čimprej.
Glede "sitnosti" imam pa jaz (poleg polne lune seveda - BTW nocoj bo največja po kar nekaj letih, je v perigeju, najbližje Zemlji) idejo, de je za tole kriv tudi zagon rasti, ki naj bi bil v teh tednih nekje. Ker naš je zdaj ugotovil, de ga lahko svira do 23-ih in poj še ponoči kako uro do dve, de je bl luštn user posted image . Pa tut na vsako uro bi jedel, ko je zbujen pa pa sploh. Ponoči HB potegne ene 2x po švoh tri ure tko de se mal naspim (če se temu lohk tko reče user posted image ). Sem se pa včeri ponoč zbudila "med podojem" user posted image - beri: kako dobro uro po tem, ko sem ga pristavila - pa je tako lepo spal, ni nič pil, jo je ponical za povšterček/naslonjalo user posted image .

Kontracepcija: sem vedel, de sem že pred cajtom neki hotla na to temo pa me je Little*miss zdej spomnila - moj je sicer dost star že za vazektomijo in je tut za pa če ga na "slab" dan vprašaš on ne bi imel več otrok, ampak... Očitno bomo še kerga dobil, zdej sva spet nazaj na "čez-šipo-lizalcih". Una teorija o plodnih/neplodnih dneh je pa nama prvega prinesla user posted image . mam sicer zelo reden ciklus, pod pogojem, de nisem pod stresom prehudim, takrat sva se pa glih selila in zgleda je blo too much user posted image . Uglavnem: pri dveh pobčih doma se ne upam it te "no Stress" kontracepcije user posted image .
Eko, grem jaz rižoto po dolgem času spet skuhat - upam, de še znam user posted image .
Lep vikend vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
19.3.2011 14:20:12   
METULJ1
Hoj   Da se še mi mal javimo. Zaenkrat je naša mala kar pridna, čez dan in noč več al manj je in spi. Razen tega, da jo dajejo krčki in ima težave s kakanjem je vse ostalo zaenkrat v najlepšem redu.   HoneyBeeMaja – dej povej, kako se imenujejo avstrijske kapljice proti krčkom. Hvala   Drug teden se pa začne akcija. Ati gre v službo, tako da ostajam doma z 15. mesečno in 1. mesečno sončnico. Mislim, da bo zelooooooooooo zabavno in utrujajoče. Vam sporočim, kako shajamo.     Toliko do takrat.   Lep preostanek vikenda želim vsem

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
19.3.2011 18:04:53   
HoneybeeMaja
METULJ1 kapljice iz Avstrije se imenujejo ANTIFLAT,pri nas delujejo,držim pesti,da tudi vas rešijo!user posted image  

Sicer pa jaz,ko grem po kapljice v Avstrijsko lekarno,ponavadi kupim še Aromatishe Salbe,to je taka zelena kremica za masiranje trebuščka,z sivko,meto,skratka zelišča in potem masiraš trebušček,delaš kroge okrog popka v smeri urinega kazalca,mojima ful paše,potem se ponavadi pokakata in sta dobro.Poskusi!

Nina33 tvoja kontracepcija,me je seveda uspela nasmejati user posted image ,hvala,jaz mislim,da boš ti tvojim trem dečkom še punčko naročila! user posted image
Sicer pa je po mojem kombinacija,malček in dojenček,še bolj naporna kot dvojčki,ker si predstavljam,da je prvi otrok bolj zahteven...kako kaj shajate mamice,ki imate otročke od prej?So tudi kaj ljubosumni?Jaz imam 9 let mlajšega brata in sem precej cirkusov vzganjala,ko nisem bila več edinka. user posted image

< Sporočilo je popravil HoneybeeMaja -- 19.3.2011 18:05:40 >

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
19.3.2011 18:52:11   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

METULJ1 kapljice iz Avstrije se imenujejo ANTIFLAT,pri nas delujejo,držim pesti,da tudi vas rešijo!user posted image  

Tudi mi dajemo ANTIFLAT in so se nam krčki umirili! user posted image Imam pa vprašanje ... kako dolgo moraš dajati to zdravilo? Baje samo takrat, ko so krči, nekateri pa kar redno to dodajajo pred obroki. Zdaj pa ne vem, kaj bi user posted image

Kako veš, da je dojenček zaprt? Naša kaka 1x na dan, včasih pa na dva dni. Nima trdega kakca, ampak lepe senf "oblike" in barve. Jo pa vedno full muči preden se pokaka. Poje pa polovico mleka pri meni, polovico pa dobi dodatek (vem, ker zanekrat še tehtam, sicer ne vsak obrok, ampak se vidi po flaški, koliko poje). Razmišljam, da bi kupila dodatek za lažje odvajanje in ji občasno dala tega namesto navadnega user posted image

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
19.3.2011 18:57:31   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Hoj   Da se še mi mal javimo. Zaenkrat je naša mala kar pridna, čez dan in noč več al manj je in spi. Razen tega, da jo dajejo krčki in ima težave s kakanjem je vse ostalo zaenkrat v najlepšem redu.   HoneyBeeMaja – dej povej, kako se imenujejo avstrijske kapljice proti krčkom. Hvala   Drug teden se pa začne akcija. Ati gre v službo, tako da ostajam doma z 15. mesečno in 1. mesečno sončnico. Mislim, da bo zelooooooooooo zabavno in utrujajoče. Vam sporočim, kako shajamo.     Toliko do takrat.   Lep preostanek vikenda želim vsem

Evo, ena mamica z 17.mesečnim fantom in dojenčkam se ti javlja, kako ti naj povem, je pa ni naprno, ko se navadiš, si kot stroj, po tekočem traku ju zjutraj spravim, pač, tisti, ki se prvi zbudi, dobi prvi za jest, potem sprevijanje, umivanje,..in, nato drugi, po navadi mala glih zaspi, ko se zbudi tavečji, midva skupaj pozajtrkujeva in se zrihtama, čez kako urico se zbusdi Lucija in še njo porihtama, mali vedno zraven gledauser posted image
Čez dan je najbojl grozno, ko jo hranim, takrat ima ful finte, leze povsod, se dere če mu kaj ne dovoli,...pa nekako mu preusmerim pozornost drugam, po navadi mu dam kako risanko na dvd. Ko gre mali spat  skuham kosilo, pospravim, malo počivam, Lucijo nahraim, ko se zbudi dobi malico in gremo ven, okoli 1imamo kosilo, popoldan mi pa pomaga mož, me ful razbremeni, po navadi se ukvarja z enim, tako, da imam jaz čas se z drugim ukvarjatuser posted image

Če povzamem, vse se da z dobro voljo in ljubeznijo do otrok in partnerja, čae mene vprašaš ni hudega in nam laufauser posted image user posted image user posted image
Moj že par dni nekaj govori o še tretjem skupnem otroku (starejša je iz prejšnjega zakona), pa mislim, da bi kr šlouser posted image , čez eni dve leti.

Ninchi, pozdravljena nazaj, pa super vam gre, pridna mamicauser posted image

Honeybemaja, pozdravljena,.ja mamice dvojčkov ste občudovanja vredneuser posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
19.3.2011 21:31:15   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

Sicer pa je po mojem kombinacija,malček in dojenček,še bolj naporna kot dvojčki,ker si predstavljam,da je prvi otrok bolj zahteven...kako kaj shajate mamice,ki imate otročke od prej?So tudi kaj ljubosumni?Jaz imam 9 let mlajšega brata in sem precej cirkusov vzganjala,ko nisem bila več edinka. user posted image

Tudi jaz tako mislim. Mogoče bo nam težje, ko bosta shodila. Zaenkrat pa moram rečt, da sta dosti lažje za rihtat, kot je bil ta prvi. Sta precej potrpežljiva in manj po rokah. Razen pri lakoti. Takrat je pa vik in krik.user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
19.3.2011 23:18:38   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Kako veš, da je dojenček zaprt? Naša kaka 1x na dan, včasih pa na dva dni. Nima trdega kakca, ampak lepe senf "oblike" in barve. Jo pa vedno full muči preden se pokaka. Poje pa polovico mleka pri meni, polovico pa dobi dodatek (vem, ker zanekrat še tehtam, sicer ne vsak obrok, ampak se vidi po flaški, koliko poje). Razmišljam, da bi kupila dodatek za lažje odvajanje in ji občasno dala tega namesto navadnega user posted image

Mi se previjamo minimalno 10x na dan, če ne še večkrat, tko da nimam pojma o zaprtosti. Jst se sprašujem kako lahko ves čas samo kaka. Pol pa neki časa čakam, je ne grem takoj previt, ko se mi zdi da je res že treba, previjem, in evo ti jo, spet! Noro... je pa včasih tud kr nekajkrat na dan zeleno.
Tud mali je ful kakal se spomnim, ampak mislim da ne tolk. Ko je šel v vrtec vem da je kakal še po 3x na dan. Zdej pri treh letih pa 1-2x na dan.

Grem počas v mižule, upam da bo mala vsaj neki časa spala. Smo se dons še okopali, če bo kej pomagal.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
20.3.2011 8:25:34   
METULJ1
Dobro jutro!   Hel32- svaka čast. Dobra si, ni kej.Upam, da bom tud jaz od jutri naprej uspela vse postorit. Javim, kako nam bo šlo.   Zaprtost – naša že 2 dni ni kakala. Sem včer govorila s patronažno. Je rekla, da ni panike ker je dojena. Naj počakam še kakšen dan, sicer naj ji dam pa svečko in bi se mogla pokakat. Upam, da ji rata.   Dons še mal uživam. Je starejša pri babi in dediju.     Toliko za danes.   Lepo nedeljo

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
20.3.2011 9:07:11   
tamy82
Jutro!

Pri nas večinoma vse BP, razen danes zjutraj smo imeli nek alarm user posted image ga je res fajn zvijalo, mislim, da so celo kakšni krči. user posted image Ampak zdej je HB mimo.
Pa tiste pikice še kar vztrajajo, malo izginjajo, pa spet nastjajo. Smo šli tudi do pediatrinje, ker se mu je zadaj na vratu naredil prav nek tak rdeč lišaj, pa je rekla, da se samo koža čisti in da naj samo s kamlico spiram. Tako da upam, da se čim prej pomiri zadeva.
Sicer pa zdej ko je spet sonček veselo vozičkamo in se že veselim tega tedna, ker je cel teden napovedamo lepo vreme user posted image Pa še G imam v torek - upam na dobre novice user posted image

Danes gremo k našim na kosilo, potem pa na kakšen sprehod verjetno.
Tako da želim lepo nedeljo vsem user posted image

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
20.3.2011 11:32:58   
Mišyka
Še to sem se spomnla... mi smo meli v postli dvignjeno vzglavje, ampak so mi na pediatrični rekli, da bi moglo bit dvignjeno mislim da pod kotom vsaj 45 stopinj. To je pa mal huda, ker otrok takoj zleze dol in če maš pokritega s kovtrom, se potem takoj znajde pokrit čez glavo.
Pa ko sva se dojila sem vedno gledala, da je imel glavo višlje od ostalega telesa, tudi če sva se dojila leže - sem mu dala pod glavo en povštrček.

Nina če ti bo pomagalo kej.

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
20.3.2011 12:52:26   
cukica
Sam na hiter vas pozdravim se vam javim kaj več čez teden in vam poročam,...
tle pa ena slikica Nejca starega 2 meseca,...

user posted image

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
20.3.2011 15:18:28   
valek
Cukica, zelo lepega sinčka imaste....user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
21.3.2011 9:50:31   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04

Jutro, mamice,

Lp

pri nas imamo podobno situacijo. danes je tretje noč, ko se ob pol noči podoji, ppotem pa do točno 3:00 ne spat. ne pomaga ujčkanje, masiranje, dojenje... ko je ura tri,pa pade dol in spi kot top user posted image

(odgovor članu samsara04)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Bonboni
nada56

Otroci obožujejo sladkarije. Bi mu kupili/podarili darilni paket sladkarij narocen preko preverjenega trgovca na netu?

Da, otroci potrebujejo tudi sladkarije in so jih zelo veseli (14%)

Da, a bi jedel pod nadzorom odraslih (8%)

Da, ce vem, da so kvalitetne (5%)

Ne, kupujem sproti v trgovini (48%)

Ne dajem sladkarij (25%)

Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!