veselka
|
jutro, se 100 let že nisem javila... sva z mojo črmljo sami doma (ati je na službeni poti, ker veliko potuje) in pol sem čist izčrpana na koncu dneva, ker imam potem malo sama čez, pa vsak dan 2 uri vožnje, v službo in nazaj, pa v službi kup dela. na srečo je še tisto malo slabosti že odšlo. moram rečt, da je to nosečnost bila res blaga. ker prejšnjo sem bila na bolniški 3 tedne, sicer zaradi slabega urina, ampak sem pa preležala od slabosti večino časa in tudi bruhala sem vsake tolk. tako da res super, da je sedaj tako, ker Aurora je res en živahen otroček, pa še ogromno pozornosti od mene zahteva, res ogrooooooomno, ampak to je že od zmeraj. dojim jo še kar, bi rada, da bi bilo čim manj stresno zanjo. sicer je tega res malo, pa bolj je dudanje, ker imam odkar sem noseča, mleka itak bolj za vzorec. sva pa prešle na dojenje samo na levo zizo, ker je desna bradavica ful občutljiva in še pogrizla jo je, pa me tako boli, da je joj. in sem ji razložila, da me boli, in razume. tudi ponoči, če se zbuja prevečkrat in bi joško, ji rečet, "kar nazaj spat", se malo pritoži, jaz jo malo po hrbtu pobožam in pol brez joške zaspi nazaj. aja, Aurora je namreč en tistih ekstremnih zizomanov, ko nikoli ni hotla dude, niti flaše, tudi če je bil moj mlekec notr. kljub temu sem se 4 mesece matrala z dojenjem, ker se mi je mlekec slabo delal, potem pa je po 4 mesecih zagnalo. flaše namreč ni in ni hotla, sem jo morala prou prisilit, ker se ni in ni najedla in je jokala na joškici in se jezila na joškico... jaaaaaaa, sem imela pregled 28.2. Plodek je bil velik 16 mm in srček je bil, pa imam PDP spet postavljen glede na ZM, čeprav mi je malo čudno. Pri Aurori sem si po ZM naračunala 42 tednov 7.9., moja G pa 31.8. In je Aurora bila točna. Sedaj sem računala kot G pri Aurori in sem naračunala 8.10., moja G pa 15.10. sej sploh ni problema, če prej pride, bomo dlje skupaj. tako da, moj PDP za seznam je 15.10. aja, če katera ne ve, kako G določi PDP. če na pregledu velikost ploda ustreza gestacijski starosti po ZM oz je plod večji, potem upošteva od ZM. Če pa je manjši, pa glede na njegovo velikost določi PDP. to lahko tekom nosečnosti tudi spremeni. aha ja, sedaj imam nuhalno in pregled skupaj 29.3. grem malo prelistat za nazaj.