|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
15.3.2011 11:44:48   
cukica
Maurica vse najboljše in lepo praznuj,....user posted image

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
15.3.2011 11:48:07   
Tigrica86
dober dan user posted image

js še tud ne preoblačim v pižamico, čeprav sem nekajkrat to naredila, pa potem ugotovila, da ga tolko znervira, da ne more zaspat nazaj. ko ga kopam ali umivam, pa jasno dam vse sveže.

maurica, ti si napisala, da ga imaš kar v bodiju in pajacu brezrokavov - koliko stopinj pa imate v stanovanju? js se namreč bojim, da ga oblačim preveč oz. da imamo preveč ogrevano stanovanje user posted image

ugotovila sem, da mi bo ostal kar lep obroč okoli pasu (ki ga v nosečnosti sploh ni blo videt), ki je za povrhu vsega še cel posut s strijami user posted image . ja nič, bo treba začet mal bolj intenzivno telovadit, sam za strije pa nimam neke ideje kak se jih rešit user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
15.3.2011 12:11:38   
hayabusa
Hello, moram bit hitra ker malega krči in je slučajno par min zatišje.
Vprašanje, a ima oz. pozna katera COLIKIND granule? mene zanima doziranje oz uparaba, kako in kaj ker smo jih dobili iz Italije, navodila so  vIT in N jeziku, italjansko sploh ne znam, nemško pa mi očitno ne gre več najbolje ker ne razumem dovolj.

Naj se še nahitro pohvalim  da nam je končno ratalo menjat avto- če se ne motim je ata kupil peugeot karavana (nimam časa se s tem ukvarjat sem ga samo skoz okno včeraj pogledalauser posted image )

in pa tisti video posnetek o katerem je blo zadnjičb govora, nam čudežno pomaga. Lovro ima zvečer krče in pred 2 dnevoma ni mogel zvečer nikakor zaspat. Dobro da mi tu in tam delajo možgani, sem ga zamotala v štruco, malo pozibbala in gotovo. Včeraj nam je celo uspelo ob 21h it spatuser posted image

šibam, mamo "mleko alarm"

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
15.3.2011 12:21:58   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: cukica

cukica hvala in vse naj naj tudi tebi user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
15.3.2011 12:25:37   
maurica

IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

maurica, ti si napisala, da ga imaš kar v bodiju in pajacu brezrokavov - koliko stopinj pa imate v stanovanju? js se namreč bojim, da ga oblačim preveč oz. da imamo preveč ogrevano stanovanje user posted image

tam od 23 do 25 stopinj. imamo dnevno in kuhinjo v enem prostoru, pa se malo bolj segreje čez dan, ko kuham. ga pa še z dekco pokrijem čez po potrebi

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
15.3.2011 13:07:38   
Anonimen
U, a so še kere ki so 15. 3 rojene, kot moj. Vse na naj!!!!! user posted image user posted image

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1231
15.3.2011 13:10:05   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

mene pa danes vse boli. bom začela zgoraj: glava, grlo, iz nosa mi teče, križ me boli, trebuh (že 2 dni nisem šla na wc) rot me boli od hemeroidov, ... jaja jamram, vem samo zato pa ste tukaj user posted image

mam eno vprašanje a vi male zvečer preoblačite v pižamico in zjutraj nazaj v cotice, ali jih imate tako kot v porodnišnici skos v istih cunjicah? jaz še ne epreoblačim v pižamico, smao sem pozabila kdaj sem prvega začela oblačit.

Kaj pa drugega.user posted image Ti se kar izkašljaj, pa četudi zarad malenkosti. Men je vedno lažje pol, ko se tukaj izpovem.

Drugače pa jaz našo preoblačim v pajacka, ampak samo zato, ker jih imam na voljo ene 5kom, pa jih bo itak kmalu prerasla. Pa še tak mali večerni obred je. user posted image

Pilotgirl probaj bananino pecivo, enostavno, hitro in zelo okusno-->  klik

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
15.3.2011 13:11:43   
Teyla
cukica in maurica še tu vama želim vse najboljše in lepo praznujta user posted image user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
15.3.2011 13:12:35   
Anonimen
hayabusa, a to so te homeopatske, ce so te se jih potem dozira 5 granul po 3x na dan. Meni sicer niso pomagale oz. našmu škratu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1234
15.3.2011 13:14:42   
Anonimen
U super, recept!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1235
15.3.2011 13:36:11   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Tud jst mam hladilno mahilo Gorenjskih lekarn in je zakon. Smo pa v porodnišnicah meli izpuščaje skor po celem telesu, pol pa ne vem, al je blo to zarad tistih plenic al pa zarad kšnega mila ki ga uporabljajo, ko kopajo otroke (kot da ga je treba prvih par dni!). Ko sva pršle domov je vse čudežno izginilo.

user posted image user posted image To se je tudi meni zdelo čudno, da je vsa dišeča zjutraj prišla po pregledu v porodnišnici, pa tako so težili v materinski šoli, da jih prvi mesec ne smeš z ničemer drugim umivat kot z vodo user posted image

maurica in cukica vse naj naj! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil antoninap -- 15.3.2011 13:42:44 >

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
15.3.2011 13:47:55   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Tud jst mam hladilno mahilo Gorenjskih lekarn in je zakon. Smo pa v porodnišnicah meli izpuščaje skor po celem telesu, pol pa ne vem, al je blo to zarad tistih plenic al pa zarad kšnega mila ki ga uporabljajo, ko kopajo otroke (kot da ga je treba prvih par dni!). Ko sva pršle domov je vse čudežno izginilo.

user posted image user posted image To se je tudi meni zdelo čudno, da je vsa dišeča zjutraj prišla po pregledu v porodnišnici, pa tako so težili v materinski šoli, da jih prvi mesec ne smeš z ničemer drugim umivat kot z vodo user posted image

no, očitno si niti strokovnjaki niso enotni... eni rečejo tako, drugi drugače, pol si ga pa vedi, kk je najbolj prav user posted image zgleda, da se je najboljš zanest na intuicijo in ZKP (zdravo kmečko pamet)...

mame itak najbolj vemo, kaj je dober
za naše sončke user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
15.3.2011 14:00:25   
Nina33
Hoj!
Mi smo s prve posvetovalnice, se je ne več tako mali škrat poredil na 4530g user posted image user posted image user posted image , zrastel na 53cm, največ pa je pridobila glavica - ima zdej 37 cm user posted image (to je 4 več kot ob rojstvu pa je komentirala samo, de se glavica pač preoblikuje v teh tednih in de ti 4 cm niso nič preveč).
Včeraj sem bila jaz na "posvetovalnici" in sem OK - kar sva zvečer takoj tud "preverla" user posted image
Razvajanje: se strinjam, de se jih ne da razvadit, jih pa 1,2,3 navadiš na boljše, slajše, zanimivejše... user posted image Jaz se stem trenutno ne ukvarjam - prvi se je itak drlu ko jesihar, če ni bilo "po njegovo" in je pač bilo po njegovo zaradi ljubega miru pa ni nič kaj razvajen v tistem običajnem pomenu, je pa zelo samostojen in samoiniciativen (kar preveč, če sem iskrena user posted image ). Nandeta imam čimveč pri sebi, če pa ne gre pa pač ne gre, na dva (ali več) delov se pač ne znam (in niti nočem) dat user posted image .

V pižamico ga še ne preoblačim - ga preoblečem po potrebi, več kot en dan itak ne zgvera (če ni polito pa plenica spusti).

Pleničke imam Mullerjeve (dvojko) in Moltex dvojko, pa vedno namažem s hladilnim mazilom in nimamo težav (trkam).

Za izpuščaj mi je danes P rekla, de je od čiščenja kože (tudi po vratu, dekolteju) in ji verjamem.

Kopanje: cca. 1x na teden, če je čas (starejšega sem redno na 3 dni), brez mila, olja ipd. Ga pa po gubah (vrat, podpazduhe, pod koleni celo) skoraj ob vsakem previjanju (ja, in tudi za ušesi - do Šimna nisem verjela kakšna "svinjarija" se v kratkem času tam nabere user posted image ) s mokro krpico "umijem" in obrišem do suhega ter občasno namažem s hladilno kremo - in ne "smrdi" več (tista vlažna odmrla koža ima res tak jak-bljak vonj). Aja, pa mucke med prsti na nogi user posted image user posted image . Pa vsake par dni ga po "umivanju" ko je še malo "vlažen" na malo z oljem pomasiram. Kopamo se pa tudi mi v spalnici, imamo stojalo za banjico (nič hrbet ne boli), ob priliki bom kupila še čebrček (ga je lažje prinesti polnega tja, ker imamo bolj ozko pr nas).

Spanje: ne vem, kaj mi je bolj všeč al de ga svira do enajstih, dvanajstih in se poj samo 1x do šestih, sedmih zbudi al de zaspi malo pred starejšim bratom okoli sedmih (ki ga tako lažje spat dam pa še jaz imam kaj od večera) in ga poj okoli dveh do štirih, petih svira user posted image . Spim bolj švoh tko al tko. Bi bilo verjetno super, če mi ga ne bi bilo treba previt vsaj 1x ponoči (no, če je buden do 23ih, 24ih, poj zdrži do cca. sedmih), pa ne ker bi se pokakal ampka ker takooo veliko lula, de ni za verjet. Mokrega pa tut ne morem pustit, čeprav se mi dejansko zdi, de njega baš boli.

Hemoroidi: Modolex krema kar pomaga (ne ne vem kaj, ampak malo pa), namesto svečk baje maslo pomaga, pa z medom... Pa hladni obkladki vsaj pašejo, če že ne pomagajo... Sočustvujem z vsemi, ki imajo težave z njimi, jaz (spet trkam) jih zaenkrat nimam, me pa radi "razveselijo".

Cukica, Maurica
- še kle VSE NAJBOLJŠE!!!

Zdej mam pa akcijo: starejši se je zbudil, mali se prebuja, kosilo se mora pa še skuhati user posted image
Letim!!!
Lep dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

Neposredna povezava do sporočila: 1238
15.3.2011 14:04:30   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

mene pa danes vse boli. bom začela zgoraj: glava, grlo, iz nosa mi teče, križ me boli, trebuh (že 2 dni nisem šla na wc) rot me boli od hemeroidov, ... jaja jamram, vem samo zato pa ste tukaj user posted image

mam eno vprašanje a vi male zvečer preoblačite v pižamico in zjutraj nazaj v cotice, ali jih imate tako kot v porodnišnici skos v istih cunjicah? jaz še ne epreoblačim v pižamico, smao sem pozabila kdaj sem prvega začela oblačit.

Bine ima čez dan spodaj benkico in čez bodi, po nogicah pa žabice do pasu. Zvečer mu žabice zamenjam s pižamo benkico in bodi pa pustim. Spi v vreči in je fajn, da ima po rokah 3 plasti, ker jih ima zunaj.

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
15.3.2011 14:04:44   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

pri ceni pa ni neki razlike (jaz sem mislila, da so pamperske ful dražje od ostalih)

Včasih je pa bila razlika.

Sem glih včeraj zatrjevala, da so pamperske 2x dražj od mullerjevih in pol vidim v reklami, da so ista cenauser posted image . Od kdaj pa to?

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
15.3.2011 14:13:35   
meta21

V Lj so ga umili z nekim gelom, ki ga niso spirali. Enostavno je dala na krpico in ga obrisala. Mislim, da je zgledalo kot johnsonov šampon za lase.

Neposredna povezava do sporočila: 1241
15.3.2011 14:13:45   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

no, očitno si niti strokovnjaki niso enotni... eni rečejo tako, drugi drugače, pol si ga pa vedi, kk je najbolj prav user posted image zgleda, da se je najboljš zanest na intuicijo in ZKP (zdravo kmečko pamet)...

mame itak najbolj vemo, kaj je dober
za naše sončke user posted image

user posted image  

< Sporočilo je popravil meta21 -- 15.3.2011 14:14:17 >

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
15.3.2011 14:18:47   
meta21
Glede obsega glavice sem jaz zadnjič, ko mu je namerila 40,5 jo takoj vprašala, če je to Ok in je zmerla še prsni koš, ki je bil enak in rekla, da je vse v redu. Torej sklepam, da zaženejo paniko, če je glava precej večja od prsnega koša. Cukica? Se strinjaš?

Nina, jaz imam banjico s stojalom pa me vedno križ boli. Najbrž bo kaj na tem, da imam precej dolge noge. No saj se ne pritožujem, ker so tudi precej širokeuser posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
15.3.2011 14:30:02   
Jo@n

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

IZVIRNO SPOROČILO: cukica

cukica hvala in vse naj naj tudi tebi user posted image user posted image

Vse najboljše obema!!!!!!!

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
15.3.2011 14:30:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

V Lj so ga umili z nekim gelom, ki ga niso spirali. Enostavno je dala na krpico in ga obrisala. Mislim, da je zgledalo kot johnsonov šampon za lase.

Naju so tudi odpistili z zagnojenimi izpuščajčki. Dobila sva tudi betrium kremico. Na ličku mu je celo ostala brazgotinca, upam, da bodo leta to porihtala. Potem sem jo pa v P vprašala pediatrinjo zakaj je to ratalo. Pa je rela, vrjetno so se izpuščajčki pri nas zainficirali. Hmm, sam a ni ful čista porodnišnica oz no naj bi bila, tam kjer malčke rihtajo. No ko smo domov prišli, se je vse pocelilo in umirilo.
Sem pa v Kr P videla, da uporabljajo tudi od mustele za suho pranje eno zadevo, a katera to uporablja? Pa nič jo ne spiraš.

Meta sem te prav zastopila, čez benkice daš bodi? Dobra ideja, ker nama se skos benkice razvozlavajo, tako bi pa zgoraj držalo benkico bodi. Še nekaj me zanima, tiste, ki imate žabice do pasu, ponoč dajete bombažne za spat ali une žametne, ki so bolj tople?

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 1245
15.3.2011 14:34:21   
Anonimen
Še nekaj me zanima, a vsak dan čistite noska? Naš se vsak dan zbudi s polnim noskom, sicer dost skiha ven, vendar tiste mucke zasušene nočejo panočejo ven, še z elektronski nosni aspirato gre pa po ful odmakanju (reveža martam, da zbeckam ven tisto mucko, ki jo pol ostane). Pa mava stalno vlago v sobi 50%, mate kakšen predlog, kako to čistit, da bi ga čim manj matrala.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 15.3.2011 14:35:06 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1246
15.3.2011 15:26:56   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Še nekaj me zanima, a vsak dan čistite noska? Naš se vsak dan zbudi s polnim noskom, sicer dost skiha ven, vendar tiste mucke zasušene nočejo panočejo ven, še z elektronski nosni aspirato gre pa po ful odmakanju (reveža martam, da zbeckam ven tisto mucko, ki jo pol ostane). Pa mava stalno vlago v sobi 50%, mate kakšen predlog, kako to čistit, da bi ga čim manj matrala.

Jaz pucam skoraj vsak dan, oz kadar so "mucki" vidni in hrka. Odstranim jih pa brez aspiratorja, tako kot so rekli v mš. Kaneš 1-2 kapljici v nosnico, vzameš košček vatice in narediš malo debelejši "svaljek", primeš glavico, nežno povrtaš po nosnici (jaz običajno kar zavrtim) in vse pobere. Če ne v prvo, pa v drugo. Ta smrkelj je tako lepljiv, da se na vse prime. Lahk bi delala v tovarni lepila.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
15.3.2011 15:29:13   
meta21
Ja, pilotgirl, večinoma dajem benkico pod bodi, ker bodi vse skup drži, ker so mi benkice grde a uporabne kot spodnje majčke, ker so bodiji po večini lepi itd. Če dam majčko čez bodi, dam kakšno tako, kot jih mi nosimo a la puloverček

Za pucanje noska, še posebej z aspiratorjem, moraš nujno uporabit fiziološko. Naliješ v nos, počakaš par minut, da se odmoči in posesaš. Za kakšno mucko lahko uporabiš tudi rahlo moker zvitek vatke in zašravfaš v nos. Odvisno od velikosti nosnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
15.3.2011 15:39:30   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Ja, pilotgirl, večinoma dajem benkico pod bodi, ker bodi vse skup drži, ker so mi benkice grde a uporabne kot spodnje majčke, ker so bodiji po večini lepi itd. Če dam majčko čez bodi, dam kakšno tako, kot jih mi nosimo a la puloverček

Za pucanje noska, še posebej z aspiratorjem, moraš nujno uporabit fiziološko. Naliješ v nos, počakaš par minut, da se odmoči in posesaš. Za kakšno mucko lahko uporabiš tudi rahlo moker zvitek vatke in zašravfaš v nos. Odvisno od velikosti nosnice.

user posted image user posted image
Sem se nasmejala zdajle. user posted image

Drugače pa tud jaz prakticiram te mako majčke tako kot ti, večinoma ji dam kar spodaj, ampak mi gredo vseen na živce, ker ji rahlo gor lezejo in mi ni da jih popravljam nonstop. Tako da jih dam samo občasno gor, ker so mi smotane. Ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe, ane. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
15.3.2011 16:12:24   
Anonimen
Točno to mene moti, stalno ven lezejo iz žabic tele majčke ter odvezujejo. Sem jih pa tudi sama v dar dobila. Čeprav moram priznati, ko sva prišla iz porodnišnice, sem tko hvaležna, da sem jih dobila, ker 45 cm velko štruci sploh neveš kje pa kaj prijet. Še zdej sva pr bodijih malo zgubljena. Sploh te njegove rokice, ko opletajo okoli, potem so pa še eni rokavčki tako ozki, da je joj.

Ja sej za aspirator vedno uporabljam fizjološko, samo sem ugotovila, da ne dobi vedno vsega vn oz, dostikrat krka pa nič ne dobiva vem. Zato sem povprašala, če je še kaka vrjanta, da ta smrkelj dobim ven, ki ga nekje uzad dobi (karekirano) in ga takomot, da je tudi tečka in potem hrka na veliko. Ga hecam da konkurira mojmu, ko spi user posted image

Hvala vama za nasvet!

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 15.3.2011 16:16:15 >

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?