|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
14.3.2011 10:39:39   
aktak
Mateyci super porodna zgodba user posted image user posted image
Biljana welcome back user posted image
Pikice po obrazu: naša Ela jih ima tudi ampak mi je patronažna v petek rekla, da se ji samo čisti koža in da ni nobene panike
Podiranje kupčka: jo no največkrat gre, občasno pa se zgodi da lahko delam kar hočem ampak kupčka ne bo podrla. Ela sicer tudi poliva tako, da jo moram še nekaj časa držat v rokah, da pride višek ven, v nasprotnem primeru se morava prevečkrat preoblačit user posted image
Bradavice po dojenju: dojim z nastavki ampak mi zaradi tega ni nič prišparano user posted image nekaj časa so bile res v obupnem stanju - takrat ko sem jaz imela manj mleka in je mala vlekla ko nora. Meni je pomagal Lanolin in Bepanten. Sedaj lahko potrkam, da so OK.
Urša upam, da kmalu pozdravite plenični izpuščaj
Spanje: naša pupika spi tam tri do štiri ure ponoči, podnevi je pa ful različno, dopoldan je ponavadi budna in jo je potrebno animirat, ker ji nikakor ni všeč, da jo samo pustim v ležalniku, ampak se morava družit user posted image . Ponoči večinoma spi v svojem košku, se pa zgodi da je tudi na sredini v veliki postelji, največkrat proti jutru. Če se na primer dojiva ob 7h jo poem dam spat kar zraven mene in še jaz malo potegnem. Tako je bilo danes in princeska še vedno veselo spančka user posted image
Čukica vi ste pa super hitri z rezervacijo dopusta, midva se nisva o tem še niti pogovarjala
PilotGirl meni so šivi odpadli po cirka 10 dneh. Tako da jaz bi se na tvojem mestu čim prej komu pokazala.
Teyla ne pritožuj se preveč user posted image saj je priden in verjamem da te spravlja ob živce. Mene moj tudi ampak ne zaradi previjanja, ker on bo to počel, ko bo Ela malo večja in ko bo imela samo papmersko - sedaj ima še povijalno čez in mu je vse preveč komplicirano, ja jaz pa sem takoj vedela kako to gre al kajuser posted image . Moj je imel drugo foro in sicer vsakič ko je Ela malček zajokcala ali se kaj pritoževala je bila lačna user posted image user posted image mislim haloooo če sva se podojile pred dvema minutama ne more bit lačna (posebno ne sedaj ko je mleka dovolj). Pa kot se malček potoži že ji tlači dudo v usta, saj ne rečem da občasno jo ima ampak ne stalno.... ja in kaj naj na koncu?! nič očetje pač niso mame user posted image user posted image
Dovolj zaenkrat saj danes sem pa res napisala cel roman. Lep dan in ne pustite, da vam vreme pokvari razpoloženje

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
14.3.2011 10:49:00   
vipercat
evoo mene
v soboto smo šli malo na sprehod - na loko. potem je mali hotel mckdonaldsa in seveda mami tudi - jest teleban - ne bi smela jest te hrane... zvečer smo meli pa do enajstih zvijanje pa jok user posted image

izgleda da je vse bilo malo preveč zame, tako da sem včeraj kar preležala, ker me je vse bolelo, pa še teklo mi je dol kot za stavo... pa sem mislila da se bo počasi že začelo umirjati

danes je moj šel že v službo. prišla je babi, da bo še malo pomagala, drug teden bom pa sama. no to je vse kar je bilo novega pri nas.

tigrica jaz je nikoli ne zbujam za podiranje kupčka. obrnem jo na bok in če je kaarkoli malo vrže ven, drugače pa itak spi naprej. čez dan, ko se dojiva v naročju, pa jo po dojenju samo dvignem višje - glavico ali obrnem na trebuščka - to ima najraje

naša pa noče dude. imam dve različne pa nobene noče. ko  je že prime, jo z šusom plune ven in se zraven kremži kot da bo pruhala. samo enkrat nam je ratalo da jo je zagrabila, pa še to je bilo čisto iz obupa

anoniimna mi smo tudi malo tako razvadli da v naročju spi kot top, čim jo odložim pa je jok. jaz jo najraje podojim v ležečem položaju, ker jaz potem samovstanem in grem, mala pa spi 3 ure user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
14.3.2011 10:54:51   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

A lahko razvadiš otroka v enem mesecu? user posted image Naša pupa ima namreč velike probleme s spanjem zadnje čase, saj noče zaspati v košku, oziroma se začne jokati, takoj ko jo položiš vanj, čeprav je še pred tem na veliko drnjohala na rokah. Mi moramo dodajati, zato jo imam med hranjenjem v naročju in ponavadi jo na koncu lepo zmanjka. Ko pa je treba it spat v koš, pa cela histerija, dokler jo spet ven ne vzameš in se ti potem v naročju v spanju smeji kot en mali user posted image . Sem probala s povijanjem v dekico, včasih deluje, včasih ne. Da ne omenim, da včasih ne pomaga samo to, da jo imaš na rokah, ampak moraš še okoli hoditi, da se miss ziba user posted image . Meni in mojemu bodo pa počasi roke odpadle, da ne omenim bolečega hrbta.

To mi je kar znano! user posted image user posted image user posted image  user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
14.3.2011 11:00:38   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: trsica
Zadnjič mi je David sviral od 3:45-5:30. Potem pa Nadja od šestih dalje. user posted image

user posted image

Meni je pa ponoči nagajal od 2h do 6h, skoz je hotel bit priklopljen. Pa zadremam, pa pade bradavica ven in spet pristavljat. user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
14.3.2011 11:24:51   
hel32
Hojla, da vas pozdravim malo.
Mi smo zdravi, bili v četrtek prvič  v posvetovalnici, imamo 475kg, in veliki smo 58cm, tako, da smo se lepo poredili in zrastliuser posted image user posted image user posted image
Drugače pa imamo zelo minimalno krčkov in lahko dajamo BG kaplice do 3. meseca.
Spimo po 5-6 ur v kosuuser posted image , ponoči se hranimo 1x, malo imamo probleme edino z kakanje, kajti kakamo vsak 2 dan, sicer pa uživamo na sončkuuser posted image user posted image

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
14.3.2011 11:29:55   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

A lahko razvadiš otroka v enem mesecu? user posted image Naša pupa ima namreč velike probleme s spanjem zadnje čase, saj noče zaspati v košku, oziroma se začne jokati, takoj ko jo položiš vanj, čeprav je še pred tem na veliko drnjohala na rokah. Mi moramo dodajati, zato jo imam med hranjenjem v naročju in ponavadi jo na koncu lepo zmanjka. Ko pa je treba it spat v koš, pa cela histerija, dokler jo spet ven ne vzameš in se ti potem v naročju v spanju smeji kot en mali user posted image . Sem probala s povijanjem v dekico, včasih deluje, včasih ne. Da ne omenim, da včasih ne pomaga samo to, da jo imaš na rokah, ampak moraš še okoli hoditi, da se miss ziba user posted image . Meni in mojemu bodo pa počasi roke odpadle, da ne omenim bolečega hrbta.

To mi je kar znano! user posted image user posted image user posted image  user posted image

Iz lastnih izkušenj, pri 3 otrocih, ti povem, da v enem mesecu otroka NE MOREŠ RAZVADIT!!!!! Je pač malo dete, ki potrebuje občutek varnosti, in se hoče cartat, to ni nič hudega, tudi jaz našo veliko cartam, in prav je tako, mi prakticiramo tako, da jo imamo čez dan v košari od vozička pač v kuhinji, sobi,.., da je blizu nas, tudi jaz jo ponoči zavijem v dekico, da ima občutek varnosti, ima namreč velik kinderpet,če pa jo položim v posteljo, se tudi kr prebudi, jaz po navadi še malo posedim zraven, jo malo pobožam po glavici, in zaspi,ja, ni kaj mame se moramo znajti, drugače ne gre.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
14.3.2011 11:38:33   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: hel32
Iz lastnih izkušenj, pri 3 otrocih, ti povem, da v enem mesecu otroka NE MOREŠ RAZVADIT!!!!!

Se strinjam! Tud ena bivša pediatrinja jepri nas rekla da takega otroka ne moreš razvadit. Je pa res da je različen občutek toplote če maš otroka na rokah al pa je kje drugje. Moja hči ni spala v svoji posteljici oz. košeku prva dva meseca skoraj nič, če je bla pri nama v pstelji pa ni bilo problema. Po tretjem mesecu, ko je bila brez krčev je blo pa nasploh vse lažje, tud spala je potem že v svoji posteljici.

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
14.3.2011 11:43:52   
Teyla
trsica se mi kar smiliš. Večina nas ima težave z enim, pa jamramo, ti imaš pa dva taka sončka naenkrat. user posted image   Drugače pa jaz tudi včasih našo pustim, da se zjoka, če je sita, in večkrat kar kmalu sama zaspi. Lahko pa definitivno potrdim, da je naša uspešno zamenjala noč in dan, in je bila budna skoraj do treh zjutraj, potem je pa spala eno ali dve urci naenkrat. Zdaj spi kot ubita in bo verjetno potegnila več kot 3h, samo je ne bom pustila. user posted image

aktak haha, tole tlačenje dude v usta mi je pa znano. Le da pri nas to delata dedi in babi. user posted image Takoj, ko samo malo zajokca, ker jo ravno črviči, "oh, kje je duda".

Aja, pa naša ima ful sesalni refleks, kar naprej bi sesala, največkrat najde kar svoj palec, tkao da ji takrat raje dudo ponudim. Ko bo čas, dudo namreč lahko stran vržem, palca pa ne morem. user posted image   Je pa hudič, ker je včasih (predvsem ponoči) lačna, pa mi sploh ne "pove", ker se za nekaj časa zadovolji s palcem v ustih, potem ko ji pa to ni več všeč, je pa jok. Bi raje, da že prej začne jokat, pa ji nekako ne uspem dopovedat. user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
14.3.2011 11:45:02   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Dobro jutro,   Da še jaz malo napišem, kako smo. Vsaka noč je zanimiva. Enkrat ga svirka Laura, enkrat Brina. Včeraj smo zvečer super zaspali. Z brino sva se dojili na 2 uri (ponavadi ni tako, se ponoči sojiva redkeje), ob 2uri je bilo vsega konec. Začelo jo je zvijat in nisem vedela, kaj naj naredim. Ni in ni mogla zaspat. Še vedno ne vem od česa jo šraufa. Ali se naje zraka ali zaradi tega, ker ne podre dobro kupčka ali je razlog kaj drugega.   Zanima me, kako vi podirate kupčka? Naša ga včasih podre takoj, včasih pa se nosiva 15 minut in ga ne more in ne more podret. Mislim, da jo zato potem ščipa.   Skatka, zaenkrat je kar pestro. Upam, da čim prej najdemo nek ustaljen ritem.   Bradavice ob dojenju – a ima še katera težave z razpokanimi bradavicami. Jaz mam levo bradavico tako bogo, da vsakič ko Brino pristavim vidim od bolečin milijon zvezd. Pomagam si z Bepanthenom in Lanolinom, vendar se mi zdi, da je vse popolnoma brez veze.   Vsem želim lepo nedeljo

Za bradavice meni zelo pomaga mazilo od Buds-a (v lekarni). Je okrog 13 eur in sem ga na začetku uporabljala pa se mi ni zdel nič posebnega. Ko ga je zmanjkalo, sem se mazala z bepanthenom pa so me začele bradavice pečt kot da bi imela oddrgnjene. Zdaj sem spet na buds-u. Pa imej prsi čim več na zraku in posuši bradavice preden daš blazinice in modrček nazaj gor.

Kupček je pomembno, da ga podreš takoj ko da bradavico iz ust. Mame ponavadi še joške spakiramo nazaj pa mulčka mal okrog ust obrišemo in takrat je zrak že daleč spodajuser posted image . Pa podirat večkrat na eno hranjenje. Bine ga kar lepo podira (ne vem ali tak pač je ali jaz tolk obvladamuser posted image ) ampak če ne gre, ga dam malo višje na ramo, da ga malo pritisnem na trebušček (nevarnost polivanja) pa z njim vret se guncam naprej, nazaj, levo, desno. Včasih ga pa tudi ne podre ali pa premalo. Takrat začne čez nekaj časa jokat, ker ga najbrž tišči in ga grem dvignit pa ponovno v položaj za kupčka-takrat pa potem še konkretno rigne.

Meta, se podpišem pod to, jaz delam tako, in, ga skoraj vedno podre, če ga ne, pa se začne čez čas jokat, jo dvignem in rigneuser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
14.3.2011 11:52:24   
hel32
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

Zjutraj pa sem dobila menstruacijo user posted image

user posted image Zdaj imate lahko spet dojenčkauser posted image  (mora človek pozitivno pogledat na stvar). Se pa strinjam z Uršo, da najbrž ni menstruacija. No boš vidla čez 28 dni, če spet pride.

Jaz jo imam že 4 dni, po pogovoru z G in po znakih, krvavitvi, je je možno, da je menstruacija, ker če ne ali zelo malo dojiš jo lahko dobiš tudi en mesec po porodu, jz sem jo dobila točno na Lucijin 1. mesecuser posted image user posted image , tako, da lahko pri naslednjem pregledu pri G dobim tudi zaščitouser posted image

Jap, telo je spet pripravljeno na reprodukcijo in se je opomoglouser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
14.3.2011 12:34:27   
Tigrica86

Mi smo zdravi, bili v četrtek prvič  v posvetovalnici, imamo 475kg, in veliki smo 58cm, tako, da smo se lepo poredili in zrastliuser posted image user posted image user posted image
Spimo po 5-6 ur v kosuuser posted image , ponoči se hranimo 1x, malo imamo probleme edino z kakanje, kajti kakamo vsak 2 dan, sicer pa uživamo na sončkuuser posted image user posted image

a ni to malo preveč user posted image (malo heca mora bit)user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
14.3.2011 13:06:52   
Tigrica86
no, da še jaz malo napišem kako smo user posted image

spanje - danes smo za razliko od prejšnje noči spali odlično user posted image od 21h do 6h, z vmesnim dojenjem ob 2h, eno noč nazaj je bla pa katastrofa! Je pa res, da sma z možekom sinoči igrala na karto, da po kopanju super spi, tako da sva ga res skopala in se nama je dobro obrestovalo user posted image

očka - naš ati je šel danes v službo (konc lušnega za mamico) in sploh ne vem kdaj je minil očetovski - vsekakor ga je porabil večinoma za druge stvari kot je bil namenjen user posted image tud moj še ni previl našega sončka, ker "mami zna to bolje"! in potem me pride zbudit, naj previjem sineka, namesto da bi ga on in me pustil spat... pol se pa sprašuje zakaj sem tečna user posted image podirata kupčka, se cartata, ampak večina dela pa pade name...

čišča - pri meni še traja (vstraja že več kot 3 tedne) je pa res, da je krvi zelo malo, a še vedno toliko da rabim vložek user posted image pri G pa sem dobila datum sredi aprila, točno 8 tednov po porodu (pa tako sem že neučakana, moj pa tudi - mislim da ne bova zdržala tak dolgo user posted image )

šivi - meni so sicer odpadli vsi, prejšnji teden, vendar me je zadnji (vozel, ki ni v celoti odpadel) bolel k user posted image ! no, potem sem si jo malo ogledovala v ogledalu in ugotovila, da se mi je ta zadnji šiv gnojil (tud vonj je bil izjemno neprijeten), sem malo podrezala in ga odstranila, razkužila s fiziološko in se je v 2 dneh super zacelil. aja, mazala sem ga z bepantenom plus, ker vsebuje antiseptik. me pa moti user posted image z imenom hemeroid, ki je od poroda dalje večji - sploh kadar grem na blato me tak boli, da se jočem zraven user posted image Kakšna ideja, kako se ga znebit?

podiranje kupčka - pri nas postaja že cela znanost, ker enkrat ga, drugič ne, pa ga dvignem takoj (no, na joško morm pritisnat plenico, ker drugač je vse okrog mokro, ker nenormalno spušam in bi drugač mogla preoblečt sebe, user posted image pa še posteljo oz. sedežno user posted image ampak to je skor istočasno, k ga dvignem), no velikrat pol zrak najde drug izhod user posted image , sam to mal dlje traja. zadnje dni mi je začel polivat, tak da je že "krstil" sedežno user posted image

plenični izpuščaj - js sm opazla nekaj rdečih pikic okrog ritke, potem ko je imel nekajkrat Pampersko (sma jih dobila, pa sem probala, drugače pa uporabljam Mullerjeve plenice), pa sem potem takoj spet dala gor Mullerjevo in je bilo takoj bolje. patronažna mi je svetovala naj takrat namažem s cinkovo kremo (sudokrem sem imela ravno doma en vzorček), pamperske pa sedaj dam tu pa tam vmes čez dan, da jih bom pač porabla, vendar nikol dve zaporedoma.

duda - naš je tudi ne mara kaj dosti, sem pa ugotovila, da mu verjetno nobena od teh ki jih imam ne ustreza. bom še poskusla s kakšno drugo, ker če mu dam prst v usta (moj, da ne bo pomote user posted image ) ga pa vleče, kot da ni že 100 let jedel, pa čeprav mi je pred 10 minutam spraznil joško do konca user posted image večkrat je problem, da hočmo starši otroku izbrat dudo, user posted image se pa ne pusti...

krči - začela sem dajat kapljice Bio Gaja, ampak še ne opazim razlike. Mu pa dajem tud AD3 kaplice že zjutraj, pa se mi ne zdi, da bi ga po njih kaj bolj zvijalo user posted image

no, to sm se spomnala zdle, za ostalo se pa še vedno zgovarjam na Teyla sindrom user posted image

< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 14.3.2011 13:11:51 >

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
14.3.2011 13:41:25   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

no, da še jaz malo napišem kako smo user posted image

spanje - danes smo za razliko od prejšnje noči spali odlično user posted image od 21h do 6h, z vmesnim dojenjem ob 2h, eno noč nazaj je bla pa katastrofa! Je pa res, da sma z možekom sinoči igrala na karto, da po kopanju super spi, tako da sva ga res skopala in se nama je dobro obrestovalo user posted image

Vau, to pa je spanje. Sem vam kar fouš. user posted image Drugače pa bravo. user posted image

očka - naš ati je šel danes v službo (konc lušnega za mamico) in sploh ne vem kdaj je minil očetovski - vsekakor ga je porabil večinoma za druge stvari kot je bil namenjen user posted image tud moj še ni previl našega sončka, ker "mami zna to bolje"! in potem me pride zbudit, naj previjem sineka, namesto da bi ga on in me pustil spat... pol se pa sprašuje zakaj sem tečna user posted image podirata kupčka, se cartata, ampak večina dela pa pade name...

No, tu vidim, da imam jaz še luksuz. Se bom nehala pritoževat... Nekega dne...  user posted image user posted image

me pa moti user posted image z imenom hemeroid, ki je od poroda dalje večji - sploh kadar grem na blato me tak boli, da se jočem zraven user posted image Kakšna ideja, kako se ga znebit?

Nimam nobene dobre ideje. Tudi jaz sem dobila enega zunanjega in pa (vsaj) enega notranjega in me je res zelo bolelo, ko sem šla na wc. Ni še vse mimo, ker to ne zgine tak hitro, ampak zdaj me že nekaj časa ne boli več. Sem se pa prisilila, da sem pila več tekočine, pa še donat sem si kupila. Meni je to pomagalo, ampak izginili pa verjetno niso. Kaj pa če bi probala s kakšnim gelom iz lekarne?

krči - začela sem dajat kapljice Bio Gaja, ampak še ne opazim razlike. Mu pa dajem tud AD3 kaplice že zjutraj, pa se mi ne zdi, da bi ga po njih kaj bolj zvijalo user posted image

Joj, jaz sem čisto pozabila na te kapljice. JI jih kar pozabim dat. Sicer pa imam jaz D3, kaj je pa razlika, če sploh je, pa ne vem. user posted image

no, to sm se spomnala zdle, za ostalo se pa še vedno zgovarjam na Teyla sindrom user posted image

Za tole bom počasi začela zahtevati avtorske pravice.  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1188
14.3.2011 13:42:52   
trsica
a lahko mešam aptamil comfort in aptamil ar? a bo sploh učinek, če zmešam? david namreč težko kaka in poliva hkrati. pa skoz je lačen. user posted image  david mi spije 120ml vsake dve uri, nadja pa komaj 100ml vsake tri ure. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

Neposredna povezava do sporočila: 1189
14.3.2011 13:49:18   
antoninap
Moja "razvajenka" zdajle že več kot dve uri smrči na sedežni. Jo pa hodim vsake 5 minut gledat, če je vse ok, ker drugače spi na AC. Jah kaj morem, sem bolj pomirjena user posted image Drugače pa jaz selim košek čez dan iz spalnice v dnevno-bivalni prostor, tako da je vedno zraven.

Kako kopate vi vaše dojenčke? Jih že prej namilite na previjalni? Meni je patronažna namreč tako pokazala, potem pa splahneš v čebričku/banjici. Ampak se tamala full dere na previjalni, ko jo z mokro namiljeno coto brišem, v vodi pa full uživa. Razmišljam, da bi to od zdaj kar v vodi počela? user posted image

Mi uporabljamo pampers pleničke, pa nisem opazila kakšnih sprememb na ritki. Imamo sicer nabavljene tudi Moltexove, vendar nimajo male številke, 2 nam je pa še malce velika, tako da so pospravljene v omari.

Dudo ima naša rada le občasno. Še najbolje se obnese na previjalni, da jo malce zamotiš, ker ne mara preveč oblačenja/slačenja, pa ko moram po podoju še flaško naštimat. Uporabna je tudi za vnos kapljic ... jaz ji vetrovne kapljice na dudo nakapam, ko je sila, ker se tako zvija, ko jo črviči, da je včasih težko usta zadeti, nočem pa, da padejo mimo, ker so uiber lepljive user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
14.3.2011 13:57:54   
Teyla
Jaz jo tudi namilim kar na previjalni. Ji ni preveč všeč, ampak dere se pa ne, ker jo sproti nazaj pokrivam, pa kalorifer imam vklopljen tako da ji je toplo. user posted image Imam pa večji problem, ker v spalnici, kjer imam previjalno, ni prostora za banjico, tako da moram vse selit v kuhinjo, da imam vse pri roki, to mi pa dosti časa vzame. Tako da večerne rutine s kopanjem še nimamo, običajno jo samo umijem, skopam pa enkrat ali dvakrat na teden, od tega enkrat z milom.

Jaz ji pa kapljice z vodo zmešam in dajem po žlički. Nisem jih še nikoli dajala direktno na dudo, bi blo pa za probat, ker večkrat ne spije vsega oz dosti polije.

Neposredna povezava do sporočila: 1191
14.3.2011 14:12:41   
Tigrica86
mi kopamo v spalnici (ker imam tam previjalno), na mizico dam banjico, pa nekak gre, ker še ne čofota, da bi blo vse okrog mokro. ga pa namilim prej na previjalni, pa ga tud pokrivam s pleničko in ni nobenega joka. bi pa rada to začela delat v kopalnici, pa nimam prostora za previjalno user posted image to bo treba še neki nagruntat! Kopam ene dvakrat na teden z milom (če se bo pa obneslo, da bo dober spal, ga bom pa še kdaj vmes kr v vodo namočla user posted image ) tak mi je tud patronažna svetovala

kapljice pa js ponavadi med dojenjem nakapam direkt v usta, pol pa joško čez, pa je (se mi ne da mešat pa z žličko matrat) vetrovne kapljice (od koroških lekarn user posted image ) mu pa ponavad dam na dudo, ampak zato, da bi pol dudo zagrabu pa se nehu dret user posted image

Teyla, glej da ne boš preveč zaračunala user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
14.3.2011 14:26:51   
trsica
me pa moti z imenom hemeroid, ki je od poroda dalje večji - sploh kadar grem na blato me tak boli, da se jočem zraven Kakšna ideja, kako se ga znebit?

Tudi jaz sem jokala pri hemoroidih. V lekarno sem šla po svečke in kremo Modolex. Po ene treh dneh je bilo boljše. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 1193
14.3.2011 14:32:23   
trsica
Kako kopate vi vaše dojenčke? Jih že prej namilite na previjalni? Meni je patronažna namreč tako pokazala, potem pa splahneš v čebričku/banjici. Ampak se tamala full dere na previjalni, ko jo z mokro namiljeno coto brišem, v vodi pa full uživa. Razmišljam, da bi to od zdaj kar v vodi počela?

Mi uporabljamo pampers pleničke, pa nisem opazila kakšnih sprememb na ritki. Imamo sicer nabavljene tudi Moltexove, vendar nimajo male številke, 2 nam je pa še malce velika, tako da so pospravljene v omari.

Kopamo se v kuhinji. Ponavadi ju ne milim, ampak samo namočim v vodi. V vodo ju dam zavite v tetra plenico.

Pleničke pa kupujem DM-ove. Se mi zdijo manj plastične, kot Pamperske.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 1194
14.3.2011 14:50:05   
tamy82
Živijo!

Pri nas tako grdo vreme danes ... deževno in megleno user posted image Tako da danes nič sprehoda na žalost.
Sem pa vseeno kar dobro razpoložena, ker smo tudi mi fajn spali danes ponoči - najprej do 3h, potem sva se dojila in nato še do 6h user posted image
Smo pa danes dopolnili 6 tednov! user posted image

Plenice: HB za pralne plenice user posted image pri nas je ritka BP, nič rdeča, nič pikasta in res sem zadovoljna s temi pleničkami.

Kopanje: mi se kopamo kar v dnevni sobi, ker imamo tu tudi previjalno mizo. Ga pa nič ne milim še, samo malo olja dam v vodo, da ma tako fajn mastno kožo po kopanju/namakanju. Ga pa zdej večinoma namakamo v Tummy tubu, tako da ga nič ne umivam s krpico, ampak ga raje zjutraj umijem na previjalni, zvečer pa kopanje. Mu je pa to tako všeč, da se vedno smeje zraven in ful čofota z rokicami user posted image Potem ga pa še moj heca in se z njim pogovarja in se mu smeje, potem je pa cel blažen user posted image

Pomoč partnerja: moj je kar priden, ko je doma in ma čas user posted image previjanje mu ne dela problemov, carta ga še več kot jaz, tudi preobleče ga, če je treba. Ampak vedno jaz izberem kaj bo Val oblečen, ker sem malo izbirčna kar se tega tiče ... jah kaj si čem user posted image Tako da lahko rečem, da razen dojenja pomaga pri vsem ... se kdaj prav "skregava" kdo bo kaj naredil, ker bi rada oba user posted image

Hemoroidi: jaz sem jih tudi dobila kamlu po porodu, sicer samo notranje, ampak kdaj pa kdaj precej bolijo. Tako da bom tudi jaz verjetno morala po kakšno kremo v lekarno.

Duda: pri nas je to najboljša Valova prijateljica user posted image Jah kaj čem, če jo ma pa ful rad in ga res pomiri, ko ga kej napenja in če ne mora zaspat. Če je pa priden brez, pa mu je valda ne tlačim v usta. Tako da se tolažim, da raje duda kot prst in da ga bom do konca prvega leta že nekako odnavadila ... user posted image

Čičša: pri meni se je HB ustavila, ker je nisem dobila tudi po dolgih sprehodih ta teden. Tako da sklepam, da je to HB mimo. Je pa trajala skoraj polnih 6 tednov.

Pikice: naš jih ima zdej samo po obrazu, ampak enkrat več enkrat manj. Sem pa opazila, da so bolj intenzivne po dojenju in sicer na tisti strani, kjer je z licem prislonjem name. Potem pa čez kakšne pol urce spet malo izginejo. Tako da verjetno ni kake panike. Sta mi pa včeraj dve medicinski sestri rekli, da to ni nič takega in da ni treba skrbet. user posted image

Aja, smo imeli včeraj ful obiskov cel dan in Val je dobil toliko daril, da ma zdej pa res že več oblačil kot mama user posted image Bo treba še kakšno omaro kupit za cunje user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
14.3.2011 14:51:00   
Teyla

mi kopamo v spalnici (ker imam tam previjalno), na mizico dam banjico, pa nekak gre, ker še ne čofota, da bi blo vse okrog mokro. ga pa namilim prej na previjalni, pa ga tud pokrivam s pleničko in ni nobenega joka. bi pa rada to začela delat v kopalnici, pa nimam prostora za previjalno user posted image to bo treba še neki nagruntat! Kopam ene dvakrat na teden z milom (če se bo pa obneslo, da bo dober spal, ga bom pa še kdaj vmes kr v vodo namočla user posted image ) tak mi je tud patronažna svetovala

kam pa daš banjico, kar na previjalno mizico al kako? Ker midva nimava prostora in bi jo lahko kopala samo na postelji, kar bi pomenilo, da bi mogla it na kolena, ali bi pa večno jamrala, da me križ boli. Bo zaenkrat kar tako kot je, čeprav gre mojemu ta "selitev" ful na živce, pa me vedno znova sprašuje, zakaj mora vse selit, da ne razume. Pa mu rečem, da naj mi razloži, kako naj bi jo skopala v spalnici. Pol je nekako tih, zadovoljen pa ravno ni. user posted image   Mi je pa po drugi strani fajn, da jo morava kopat v kuhinji, ker sem potem nekako prisiljena imaet pult in mizo vedno pospravljeno, običjnao se pa krama gor nabere že v dveh dneh. Vsaka stvar je za nekaj dobra. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1196
14.3.2011 14:56:35   
Teyla
tamy82 a uporabljaš kaj puder ali samo kremico? Naša ima tudi kar lepo ritko. običajno jo nič ne namažem, če se pa kdaj pojavijo rdeče pikice, pa dam bepanthen gor. Čez noč jo namažem s kremo s cinkom, čez dan pa običajno kar puder. Jaz bom verjetno nabavila še kakšno pleničko, ker nekako ne prideva skoz, ker jaz pozabim dat prat oz mi je škoda, da operem na pol prazen boben, če pa počakam da je vsaj 2/3 poln, gre pa zelo na tesno. 

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
14.3.2011 15:05:42   
Tigrica86
[
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

kam pa daš banjico, kar na previjalno mizico al kako? Ker midva nimava prostora in bi jo lahko kopala samo na postelji, kar bi pomenilo, da bi mogla it na kolena, ali bi pa večno jamrala, da me križ boli. Bo zaenkrat kar tako kot je, čeprav gre mojemu ta "selitev" ful na živce, pa me vedno znova sprašuje, zakaj mora vse selit, da ne razume. Pa mu rečem, da naj mi razloži, kako naj bi jo skopala v spalnici. Pol je nekako tih, zadovoljen pa ravno ni. user posted image   Mi je pa po drugi strani fajn, da jo morava kopat v kuhinji, ker sem potem nekako prisiljena imaet pult in mizo vedno pospravljeno, običjnao se pa krama gor nabere že v dveh dneh. Vsaka stvar je za nekaj dobra. user posted image user posted image

ne, banjico dam na eno kljubsko mizico (ki je glih ni kam drugam dat), tak da jo lahk pol umaknem. je pa še vedno mal nizko, priznam!

< Sporočilo je popravil Tigrica86 -- 14.3.2011 15:06:24 >

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
14.3.2011 15:14:50   
tamy82
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

tamy82 a uporabljaš kaj puder ali samo kremico? Naša ima tudi kar lepo ritko. običajno jo nič ne namažem, če se pa kdaj pojavijo rdeče pikice, pa dam bepanthen gor. Čez noč jo namažem s kremo s cinkom, čez dan pa običajno kar puder. Jaz bom verjetno nabavila še kakšno pleničko, ker nekako ne prideva skoz, ker jaz pozabim dat prat oz mi je škoda, da operem na pol prazen boben, če pa počakam da je vsaj 2/3 poln, gre pa zelo na tesno. 

Jaz ga nič ne mažem po ritki, samo če je malo rdeča, mu dam gor bepanthen. S plenicami pa kar prideva nekako skozi, če pa jih kdaj slučajno zmanjka, mu dam pa pač navadne gor. Se pa pozna verjetno, da mava sušilni, ker so potem vsaj bombažne plenice takoj suhe, bambusove pa malo kasneje.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
14.3.2011 15:56:20   
hel32

Mi smo zdravi, bili v četrtek prvič  v posvetovalnici, imamo 475gr, in veliki smo 58cm, tako, da smo se lepo poredili in zrastliuser posted image user posted image user posted image

a ni to malo preveč user posted image (malo heca mora bit)user posted image

POPRAVILA!
PAČ JAZ, HITIM IN NIČ NE VIDIMuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?