|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
14.3.2011 10:31:47   
LunaSonce
Uh, čez vikend me ni gor, pa vas potem težko dohajam user posted image
Pa ja ne še ena, ki bi kmalu rodila!!! Upam, da bo naš škrat zdržal do konca - do napovedanega datuma. Trenutno imamo doma še vse razbito in nefunkcionalno (niti elektrike, niti vode v najinem štuku) in si ne predstavljam, da bi naju kaj presenetilo!!!! Že tako nama bo šlo vse skupi na tesno in res upam, da bo vse kolikor toliko po planih...
Sem si ravno danes računala, kdaj nastopim porodniško in kolikor imam še starega in nekaj novega dopusta za porabit....bom delala še 4 tedne!!! Komaj čakam dopust in končno več časa zase in manj stresa!!! 

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
14.3.2011 12:04:52   
gala
Zdravo punce!
Še ena junijka vas redno bere, samo ob dveh otrokih nimam časa še kaj pisat zraven. Ker sem videla, da se pogovarjate o sleepy wrapu naj vam povem, da sem ga jaz pri drugi punci kupila in sploh si ne predstavljam, kaj bi brez njega. Poleg tega da sem imela dojenčka in še eno starejšo punco, sem kuhala še za delavce, ker smo zidali manjši prizidek. Tako pa sem malo dala v sleepyja in imela proste roke za drugo delo. Mala se je v njem super počutila, tudi zaspala je v njem. Zavezovanje ni nobena mojstrovina, jaz sem si pogledala en video na YouTube in je šlo kot po tekočem traku. Tako da ga jaz res toplo priporočam.

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
14.3.2011 12:05:54   
delfinka2211
gala...kje si ga pa kupila, ker izbire je zdaj pa rs veliko.

(odgovor članu gala)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
14.3.2011 12:19:09   
pokoyo

Hi!

Evo še mene po par dneh....

Glede prebave: zdaj je super, odkar malo bolj pazim pri prehrani. Prej pa se je včasih znalo zgoditi, da ne vem koliko časa nisem šla na wc... Potem pa sem spremenila prehrano - vsako jutro skleda muslijev, ogromno vode, sadja, in prebava se je res uredila... Baje pa pomagajo tudi namočene suhe slive, lanemo seme, donat...

Karitejevo maslo: kje ga lahko naročim???? sem spregledala, zdaj pa ne najdem...

mayalottie, ninice po moje ne bom imela, no, razen če si dojenček sam ne izbere kaj za ninico...

Krasni nosečniški trebuški; moram poslikati svojega in dati gor... Ma to je čes čudež narave, pa rečite kaj hočete. Mislim, jaz še zdaj ne dojemam, da dejansko v mojem telesu raste novo živo bitje... Šmrc, se čisto raznežim, ko na to pomislim...

Linea negra: je že tukaj in mi je zelo všeč...

Prisotnost pri porodu: moj ne bi zamudil za nič na svetu... So pa vsi kolegi, ki so bili pri porodu, total fascinirani nad tem, kaj ženske zmoremo. In čisto vsi rečejo, da so to taka čustva, da ne moreš opisati.... Ne bo pa pri nas nobenega snemanja in še manj kazanja teh posnetkov okoliuser posted image  Mi pa ne gre v račun to, da nekdo potem ne more seksati z ženo zaradi tega??? Ja pri bogu če hočeš otroka, druge poti ni.... Mi je to res malo mimouser posted image  Se popolnoma strinjam z vsem že napisanim...
marjana.r, user posted image user posted image user posted image , da vama je uspelo in predvsem da sta vsa ta leta vztrajala in nista obupala.... Prav občudujem vse takšne pareuser posted image
sovila, meni ful otrdeva trebuh.... Imam predpisn magnesol 3x na dan, ampak nimam občutka, da bi mi kaj pomagalo.... Je pa MV zaprt in tak kot mora biti, tako da v tem primeru baje ni panike.... Ni pa prijeten občutek. _sunny_, jaz tudi z veseljem nosim ozka stvari, ponavadi imam tisti da-da okrasni pas na kakšno staro majico in mi je svetovnouser posted image  S ponosom pokažem trebuščekuser posted image  Pa berem o K_a_t_j_i_, da je prezgodaj rodila zaradi okužbe s streptokokom B. PA kaj se to ne testira proti koncu nosečnosti??? Zakaj pa tako pozno, če lahko škodi že prej??? ava_sa, lucky you, da so dlake nehale rasti... Nisem te sreče, je pa britje zaenkrat še znosno, pač poid različnimi koti nekako pridem zraven in je kolikor tolikor okuser posted image  Udb, si 1A mama! Verjamem pa, da ti ni enostavno, ko greste iz ene bolezni v drugouser posted image  Upam, da bo kmalu kaj bolje, sploh če se bo vreme izboljšalo....lana_22, user posted image user posted image , samo da je vse ok...

< Sporočilo je popravil pokoyo -- 14.3.2011 12:20:16 >

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3179
14.3.2011 12:34:27   
pokoyo
Midva nisva imela nekih preferenc glede spola.... Kar bo, pa bo.... Aja, dobimo pa fantka, sem že povedala???user posted image  Z njim vse ok, zdrav kot ribica, naj samo tako ostane še naprej... Zdaj pa lahko začnemo izbirati imena....

Tiara123, jaz sem že kupila sling, elastičnega od proizvajalca Hoppediz, baje med boljšimi na svetu. Je pa v bistvu enak kot sleepy wrap, torej elastičen, primeren od rojstva dalje, celo za nedonošenčke... Tegale http://www.da-da.si/node/16. Je zraven tudi knjižica z nazornimi slikami in opisi različnih načinov zavezovanja in sploh ni taka znanost kot se sprva zdi, ko vidiš tisti trak... So pa mi slingi najbolj všeč ravno zaradi tega, ker je uporaben od rojstva naprej, omogoča več različnih načinov nošenja, pa tudi otrokova teža se razporedi med hrbet in ramena in baje ni bolečin pri nošenju... Praktično pa bomo preizkusili junijauser posted image  Je pa blago tak fajn mehko in ni predebelo, tako da po moje ne bo panike z vročino poleti...
aybri, seveda sprejmemo vsako novo članico, dobrodošlauser posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
14.3.2011 12:36:35   
_sonček
Pozdravček še malo od mene user posted image  vikend je bil kratek, a lep...samo prehitro mine user posted image
hehehe face ste glede tega, kako se dela fantka user posted image  user posted image  midva nisva nič ciljala, pa bomo imeli fantka user posted image  drugače pa sva se za user posted image  trudila več kot 2.5 leti in na koncu so nama mogli pomagat, tako da sem imela umetno oploditev (ICSI), nama je bilo čisto vseeno kaj bo user posted image  samo, da bo.

Je pa res to en velik čudež, si nebi nikoli mislila, prvo se trudiš da ga narediš, potem te je strah, da bo čez celo nosečnost vse ok in da srečno prideš na cilj, potem ko se otrok rodi, te je spet zanjga strah...je pa nosečnost res lepa user posted image user posted image  kljub + in -.

Joj, samo se res nekaj tem junijčkom mudi...mene je kar strah...trebuh skoz otrdeva in komajjjjj čakam na pregled v soboto, da ne bo še nas kaj prehitelo...

aybri dobrodošla user posted image  user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil _sonček -- 14.3.2011 12:37:52 >

(odgovor članu pokoyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
14.3.2011 12:52:05   
LunaSonce
Da komentiram še glede spola in kako narediti punčko ali fantka... user posted image  Midva se nisva nič posebej trudila in je ratalo... Je najin prvi otroček in potem, ko sem pustila tabletke, se je v 4. krogu prijelo. Nisem mislila, da bo tko hitro (čeprav berem, da je enim uspelo v prvo)...ker zadnje čase slišim veliko novic, kjer punce ne morejo zanosit, se trudijo leta, splavi, problemi na obeh straneh (neprehodnost jajcevodov, pregrade, policistični jajčniki, slabi spermiogrami...). Tko, da sm res ekstra vesela (trkam!!!), da nama je uspelo na tak način in da zaenkrat poteka vse normalno in v redu, seveda s plusi in minusi.

Sem pa že po naravi radovedna - ko vem, da je nekdo kupil darilo za rojstni dan, ne morem počakati do dneva ampak morem vedet v naprej, kaj je. Uh, sm tudi mojstrica v 'predhodnem' odpiranju čokoladnih velikonočnih jajc user posted image  Tko, da midva sploh nisva razmišljala, al bi vprašala po spolu ali ne in sva že na nuhalni svetlini in potem morfologiji in zadnje na 3D spraševala za spol.....Je pa najin črviček tako trmast, da nama noče razkrit spola. user posted image  Sama nekako čutim, da je fantek (ne znam opisat, kako in zakaj, enostavno tako čutim), fant pa se zadnje čase nagiba, da bi raje imel punčko... No, če ne bo drugih UZ pregledov vmes, bova mogla počakat glih do junija in takrat bova zagotovo vedla, kaj sva pridelala. Vem pa, da nama je popolnoma vseeno, kateri spol bo, samo da bo vse v redu in da bo zdrav/-a!

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
14.3.2011 16:06:59   
mayalottie
pokoyo, poslala sem ti sms...

meni se zdi, kot da imam žogico med nogami...ker je fantek tako nizko....kr dol leze:) prav rada bi ga vidla.

Aja, ena je napisala lanena semena za prebavo. na fb je že obljavljen članek, pa ga dam še tu:
http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=395&kat_id_parent=182

kako bedno vreme! sem šla pa v shopping in začuda nič kupla za fantka, čeprav majo tako lepe stvai v h&m....
Sem pa kupla za mamico eno črtasto jopico, tuniko in spodnje hlače velikosti 38! Upam, da do 40 ne bo šlo naprej....:) Vse me neki že žulijo, pa še v sušilnem stroju se skrčijo...Tako, da sem šla kar na velikost 38...:S

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
   [Brisano sporočilo]
14.3.2011 16:17:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mayalottie)
  Neposredna povezava do sporočila: 3184
14.3.2011 16:17:58   
Udb
Ja, samo, da je pri nas obratno - za fantak jih imamo dost, za punčko pa... :(

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
14.3.2011 16:19:54   
fluf
ni res... hruška debeluška... jaz za fantka mam... za punčko pe še vedno tavamo v temi user posted image

zanč je tast reku: bom jest ime zbral...
pa jest: user posted image
pa tašča: mir dej, ni tvoj, pa še pr svojih nis imen zbral, k si mel neumne ideje
pa jest: od smeha pod mizo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3186
14.3.2011 16:39:20   
mayalottie
hihihi.
meni je za fantka tudi ful težko! Mislim, bilo bi dokaj enostavno, če bi se s fantom strinjala..Pa bil bil Svit, Vitan, Gašper ali kaj takega...Vendar pa je moj fant Srb in valda sine ne bo mel slovenskega imenauser posted image Tko da sem nekako pristala na Alekseja...Očitno ima moj fant fetiš na ruska imena...

Za punčko je simple...Vsaj jaz imam ime že od začetka...Sofija...

Papa

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
14.3.2011 17:45:42   
xena@alex
ojla punce upam da se vam lahk pridružim sem tut jest junijka drgač sm na mamini čvekalnici user posted image ...
to je moja 2.user posted image od prej imamo fantka alexa,zdj bomo pa dobil punčko vendar ne znamo izbrat imena ima kira kak predlog....user posted image ...
meni osebno so ameriška imena všeč mojemu pa slovenska....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3188
14.3.2011 18:07:06   
Bloby
Glede imen je blo men tud grozno zbrat za fantka... sva najdla samo enga k nama je obema všeč, Lovro. Mela bova pa punčko, tuki se pa kr ne morva odločt, ker nama je preveč imen všeč, recimo: Ema, Ela, Kim, Zoja, Lisa pa še bi se dalo razglablat. Tko dauser posted image

(odgovor članu xena@alex)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
14.3.2011 19:13:47   
aybri
mayalottie hvala za članek...sem se malo zamislila. Kar se cunj tiče bom večinoma naročila preko Next-a in šla v Pletiljstvo Tome, ki je v bližini....za začetek itak benkice iz tetra in žabice.....drugače pa pejt pogledat v Mothercare....

Kar se imen tiče-od štarta imamo že ime za pupo in jo bomo dobili...za fantka pa tudi ene ideje nisva imela...

fluf moj tast(iz Sarajeva) je imel tudi že ime. Hudo je, ker ni bilo "prvo pa muško" in je dobil Ajdo, sedaj si je pa spet želeluser posted image fantka, ki naj bi mu bilo ime Ariel......user posted image ...not.....Zdaj bomo pa imeli Brino.

A se ve tudi počutite utrujeno? jaz sem kot izžeta cunja, nič se mi ne da, nonstop bi spala.....

(odgovor članu Bloby)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
14.3.2011 21:48:04   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Vidim, da se vam KAtja še ni javila in verjetno ne bo imela nič proti, da vam malce novičk jaz povem. Vozi se v Lj, k Juretu. Mali fantek je stabilen. user posted image  Celo kisik so mu že odklopili in poskusil je že njeno mleko. Do tako hitrega poroda je prišlo zaradi okužbe s streptokom B, pa še posteljica se ji je odluščila. Hvala Bogu, da je bila KAtja tisti čas v porodnišnici in se je vse srečno končalo. user posted image  Upam, da se vam bo kmalu sama javila. ZAenkrat pa toliko. user posted image  

Lepo nosečnost vsem junijkam user posted image  Pred sedmimi leti sem tudi sama čakala na junijčka user posted image

Hvala Sayuri, nimam nič proti, da si napsiala tukaj gor. user posted image

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
14.3.2011 21:50:49   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: strelka87

js sm glede  streptoko brisa prašala ginekologinjo že v prvih mesecih nosečnosti in mi je rekla da če nimaš 4 tedne pred porodom spolne odnose da se s tem nemorš okužit. tk da me čudi da se je okužila med nosečnostjo. nevem js nimam pojma men je tk G rekla.

zakaj te čudi da se je okužila med nosečnostjo.??

Okužila sem se preko hrane.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

Neposredna povezava do sporočila: 3192
14.3.2011 22:06:40   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a

Okužila sem se preko hrane.

Se opravičujem, ker vdiram v vašo temo...

Katja, pa so ti rekli s katero hrano si se okužila, saj so ti dali antibiotik proti okužbam. A ni bilo potem v redu, jaz sem bila 100%, da boš šla ti kakšen dan ali dva za mano domov, potem pa preberem tole novičko od Sayuri user posted image
Kako napreduje mali Jure, a je že dobil kaj na kilaži. Ali imaš morda kaj informacij o najini sosedi s 3. postelje?

držite se, pa čuvajte malega borca

soseda s prve postelje

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
   [Brisano sporočilo]
14.3.2011 22:12:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu K_a_t_j_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 3194
   [Brisano sporočilo]
14.3.2011 22:13:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mismis)
  Neposredna povezava do sporočila: 3195
   [Brisano sporočilo]
14.3.2011 22:15:01   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3196
14.3.2011 22:31:52   
mayalottie
ma nikola je tudi v igri...Nikola ali Nikolaj. Ampak meni je bolj všeč Aleksej.

Neposredna povezava do sporočila: 3197
14.3.2011 22:33:53   
mayalottie
streptokok?

Joj!

Neposredna povezava do sporočila: 3198
14.3.2011 22:38:05   
Tiara123
Helou, pri nas ni nobene dileme z imeni.. Že v prvi izbrano za punčko in fantka.. Punčko že imamo, na fantka pa še čaka to ime.

Ampak je pa res, da je težje izbrat ime za fantka kot za punčko. Vsaj za naju. Mi2 sva tudi imela 100 alternativ za punčko, za fantka pa samo enih par, pa še tista nama niso bla 100% všeč.

Pri imenih za punčko sva se kar pri vseh strinjala, so nama bila ista imena všeč, pri imenih za fantke sva se pa že v prvi pregovarjala. Meni so na primer ful lepa imena Tristan, Svit, Brin - pa mojemu nikakor niso. Pa všeč so mi kratka imena.

Neposredna povezava do sporočila: 3199
14.3.2011 22:39:35   
mayalottie
Hm, malo sem brala o okužbi s streptokokom...A ni tko, da se dojenček okuži šele med porodom? Samo to sem našla..

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?