|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: gorenjske mamice
10.3.2011 17:03:20   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2

Arniko lahko dobiš po telefonu in pošlje po pošti ...mobi je pa 040 850 770

Naljepša hvala za informacijo!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3351
11.3.2011 18:52:02   
naja17
Čer...

Ok, kaj je to? Otrok mi ponoči spi, nimam nobenih problemov, enako čez dan... Vsakič, ko poje, mu črviči v želodcu, se mu pretaka, čreva delajo, previjamo se non stop, blato rumenkasto-normalno, hkrati se redimo... Torej vse super... Pride pa trenutek v dnevu, ko v intervalih joka, maha z rokami, kot bi imel krčke, sam pol zaspi?? Pravijo, da so krčki močni, da otrok konstantno joka... Kaj menite? So krči, al ga pač sam črviči mal?
Pa še neki - kapljice proti krčkom (Tržiške) - a to jih dajete že preventivno, al če jih res muči in ali jih dajete s čajem oz. prekuhano vodo al kar direkt par kapljic?

Hvala!

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3352
12.3.2011 22:04:52   
BabyKitty
naja17 ne obremenjuj se preveč a so krčki ali kaj je... maha z rokami v vsakem primeru dojenček user posted image kmalu boš spoznala jok svojega otročka in boš ločila, kdaj ga nekaj boli, ga je strah ipd. in kdaj je npr, lačen in kdaj samo malo tečka, ker hoče, da ga pocrklaš... moj mali je jokal samo mogoče 5 minut na dan, ko je hotel sprdat se... ga je zgleda mal črvinčilo in je malo zajokal... ni bilo pa nikoli nekih hudih krčev in več urnega joka... dajala sem mu biogaio, če sem pa videla, da ga kaj prebava daje, sem mu pa skuhala malo čajčka in ko je popil se je pokakal in je bil mir...

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3353
13.3.2011 11:24:59   
Nina33

user posted image

user posted image
user posted image  Zinchy, 10.2010user posted image
user posted image  Nina33, 10.2008user posted image in 1.2011   user posted image
user posted image BabyKitty, 12.2010 user posted image
user posted image Trsica, 1.2004 user posted image , 1.2011 user posted image   in user posted image , user posted image
user posted image Lija30, 10.2010 user posted image
user posted image Flik, 10.2008 user posted image   in 11.2010 user posted image

user posted image antoninap, 2.2011 user posted image

user posted image Nov2010, 11.2011 user posted image

user posted image

user posted image  DeVilla, 6.2004user posted image in  4.2006user posted image in  12.2010 user posted image
user posted image  Izabelina, 9.2010user posted image
user posted image Mišyka, 11.2007 user posted image   , 2.2011 user posted image

user posted image

user posted image  Peli,  2.2006user posted image in 4.2008user posted image , PDP: 15.4.2011 user posted image
user posted image Jassika, 2.2010  user posted image
user posted image pikapolona2, 10.2006 user posted image in  4.2010 user posted image

user posted image Urša08, 1.2007 user posted image   in 2.2009 user posted image   in 11.2010 user posted image

user posted image

user posted image archie, 9.2010 user posted image
user posted image nadinne, 11.2010 user posted image
user posted image teodora75, 9.2010 user posted image

user posted image
user posted image naja17, 2.2011 user posted image  

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3354
13.3.2011 13:38:04   
Nina33
Naja, ne sekiraj se zaradi tega "mahanja" - kot je že BabyKitty napisala: vsi dojenčki mahajo takole, važno je, da vama drugače kot zgleda zelo fajn laufa user posted image user posted image user posted image . Uživajta še naprej takole user posted image .
Kapljice jaz dajem po potrebi, če se mi zdi, de ga prebava matra in sicer kar gtt. Gorenjskih lekarn (eterično olje kumine in sladka voda), dajala sem mu tudi BioGaia gtt. Kar direkt v usta nakapam, običajno pred podojem.

Aja, kraj sem rabila za seznam, pa sem videla na Gorenjskih nosečkah, de si z Jesenic. Saj si, ne?

S kavico sem tolk cajta bluzila, de se je vreme sfižlo user posted image Eh, sej bo kmal pomlad (baje user posted image ).
Lepo nedeljo!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3355
13.3.2011 17:20:33   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Naja, ne sekiraj se zaradi tega "mahanja" - kot je že BabyKitty napisala: vsi dojenčki mahajo takole, važno je, da vama drugače kot zgleda zelo fajn laufa user posted image user posted image user posted image . Uživajta še naprej takole user posted image .

Aja, kraj sem rabila za seznam, pa sem videla na Gorenjskih nosečkah, de si z Jesenic. Saj si, ne?

Ja upam, da takole ostane... In ja sem z Jesenic ja user posted image ...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3356
13.3.2011 21:36:47   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

antoninap - jaz bi tud to blazino mela, pa je ful draga... bomo probal nekak prit do nje....

Lahko tukaj povprašaš, če so kaj ceneje: http://www.mpikranj.si/program Imajo Airex blazine, pa tudi blazine, ki naj bi jim bile zelo podobne in jih prodajajo po željeni velikosti. Cena za kvadratni meter je 16€.

O ful hvala... Če ne pridem do razvojne, bo tole super. Bi pa rada šla na fizioterapijo zarad handlinga user posted image . A če bi že kuj rekla na pregledu, bi blo čudno, prehitro user posted image

Si sicer iz Jesenic, ampak priporočam, da se udeležiš praktične delavnice Razvojno-gibalne urice za dojenčke v Bušček centru (Stražišče). Jaz sem bila z našo enomesečno Brino in sem se naučila še par super prijemov, pa so mi že v porodnišnici pokazali handling in na prvem pregledu pri fizioterapevtki. Ko bo stara 3 mesece, bomo šli še enkrat, ker ti strokovnjakinja iz razvojne ambulante točno pokaže (skupina so majhne, maksimum 8 dojenčkov, tečaj traja uro in pol, stane pa 15€ za eno osebo oz. 20€ za par), kakšne vaje in telovadba so potrebni za spodbujanje pravilnega razvoja, glede na starost.

Sem bila čist navdušena v četrtek nad tečajem, po drugi strani pa razočarana, da kaj takega ne organizirajo v zdravstvenih domovih, oziroma da bi bila obvezna za vse starše in njihove dojenčke. Saj vem, da tudi brez tega gor zrastejo, ampak še vseeno je kul vedeti take stvari user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3357
15.3.2011 11:03:49   
naja17
antoninap - tole se pa super sliši, morda se pa res zapeljem do tja, sej mi ni to nič odveč...

Tiste k mate lulčke doma... Po prvem kopanju, se je mali začel ful luščit... Ok, to vem, da je normalno, sem ga z olivnim oljem mazala tam, k je blo ful... Ampak lulčka pa ne upam, je pa celi beli, pa jajčka tud, pa ne vem a je to normalno, a ga lahko tud mal z olivnim oljem, al kako? In na kolk časa dojenčke kopate? Jaz ga vsak dan umijem s krpico, ne vem pa na kolk bi ga začela kopat zdej na začetku... V petek mi ga je prvič patronažna, zdej pa razmišljam, da bi ga spet v petek, pa pol postopoma 2 x na teden itd... ??

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3358
15.3.2011 12:28:44   
Izabelina
mi sicer nimamo lulčka user posted image user posted image ampak kopamo jo pa 2x na teden na začetku pa 1x na teden. Potem, ko je pa začela kazat naudušenje (brcanje, škropljenje, miganje) smo pač začel 2x

se mi pa zdi, da lahko tut po lulčku z olivnim oljem namažeš... sej če je za jest pol ne bo problema, če še tm namažeš... al pa z ribjo kremo (jekodermom)... js sm Evo s tem mazala, ko se je cela luščla...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3359
15.3.2011 13:31:02   
antoninap
naja, z olivnim oljem moraš dojenčka mazati, ko je koža še vlažna, tako je meni naročila patronažna, drugače ni učinka. Za suho kožo je odličen tudi hladilni gel, tega pa po lulčku tako ali tako lahko uporabiš, ker namažeš tudi pred svežo plenico user posted image

Vprašanje ... malo sem gledala temo o previjalnicah po Sloveniji, pa za Kranj nihče ni omenil Qulandije ... a dejansko nimajo za previti ali? Do zdaj še nisem bila pozorna, ponavadi tako blizu doma ni krize za lulanje user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3360
17.3.2011 20:46:19   
antoninap
A se kot občan Preddvora sploh lahko potegujem za vpis v vrtec v kranjski občini? Katera ve?

Berem danes pravilnik za vrtec v Preddvoru, pa mora biti otrok star 18 mesecev za sprejem, kar pomeni, da bi jo sprejeli šele naslednji september user posted image Kaj pa naj do takrat? Ve kdo za kakšen zasebni vrtec v KR ali okolici, poleg Baragovega.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3361
17.3.2011 22:02:38   
trsica

A se kot občan Preddvora sploh lahko potegujem za vpis v vrtec v kranjski občini? Katera ve?

Berem danes pravilnik za vrtec v Preddvoru, pa mora biti otrok star 18 mesecev za sprejem, kar pomeni, da bi jo sprejeli šele naslednji september user posted image Kaj pa naj do takrat? Ve kdo za kakšen zasebni vrtec v KR ali okolici, poleg Baragovega.

poteguješ se sicer lahko, a ne boš prišla noter. never ever. user posted image  ker je 50% točk je bivanje v občini.
a v preddvoru pa ni nobenega vrtca? recimo za predoslje vem, da ga imajo in noter spadajo še britof, voge, suha...

aja, je. kako površno berem. user posted image  18 mesecev? user posted image  ti ne vem pomagat.

< Sporočilo je popravil trsica -- 17.3.2011 22:06:23 >

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

Neposredna povezava do sporočila: 3362
18.3.2011 8:42:30   
antoninap
Se mi je zdelo ja, da nimam šans. Samo res ne vem, kako si to ene občine predstavljajo user posted image Če ne živiš ravno v neki veliki, moraš imeti že fulll srečo, da imajo jasli. Saj moram poklicat in vprašat, če res šele z 18 meseci, kot piše v pravilniku, ali pa delajo kakšne izjeme, če je prostor seveda.

Drugače sem pa že googlala za zasebnimi varuškami in je cena okoli 300€ za osem- do deveturno čuvanje na dan na mesec. To je še ceneje kot vrtec. Samo kaj, ker ni preverjeno. Pozna kdo kakšno zasebno varuško oz. je o njej kaj dobrega slišal?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3363
18.3.2011 9:04:48   
trsica

Se mi je zdelo ja, da nimam šans. Samo res ne vem, kako si to ene občine predstavljajo user posted image Če ne živiš ravno v neki veliki, moraš imeti že fulll srečo, da imajo jasli. Saj moram poklicat in vprašat, če res šele z 18 meseci, kot piše v pravilniku, ali pa delajo kakšne izjeme, če je prostor seveda.

Drugače sem pa že googlala za zasebnimi varuškami in je cena okoli 300€ za osem- do deveturno čuvanje na dan na mesec. To je še ceneje kot vrtec. Samo kaj, ker ni preverjeno. Pozna kdo kakšno zasebno varuško oz. je o njej kaj dobrega slišal?

to pa ni ceneje. če imaš res velike prihodke, plačaš 80% cene (8. razred). jaz sem bila v 6. razredu (60% cene) in sem plačevala 220€. si pa ne predstavljam zdaj, ko imam dva. user posted image user posted image user posted image

glede vpisa imaš zdajle vpis v kranjske vrtce (od 14.3. do 25.3.) pa pojdi vprašat ali pokliči. ker to je res čudno, da nimate jasli. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 3364
18.3.2011 9:12:49   
antoninap
A ni drugi zastonj? user posted image Jah mi pademo najmanj v sedmi razred pomoje, tako da smo tam tam s privat varuško. Vprašanje sicer, kako bo zneslo, ker še nisem sigurna, da me služba po porodniškem dopustu čaka user posted image No ja, bolj "služba", sem delala prek avtorske pogodbe, tako to je v novinarstvu ... beda.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3365
18.3.2011 9:21:05   
trsica

A ni drugi zastonj? user posted image Jah mi pademo najmanj v sedmi razred pomoje, tako da smo tam tam s privat varuško. Vprašanje sicer, kako bo zneslo, ker še nisem sigurna, da me služba po porodniškem dopustu čaka user posted image No ja, bolj "služba", sem delala prek avtorske pogodbe, tako to je v novinarstvu ... beda.

drugi je zastonj v vrtcu, ne pa pri varuški user posted image
a misliš, da boš v sedmem razredu? pri nas, dokler je bila samo ena plača, smo bili v petem, pri dveh plačah pa v šestem razredu. no, nima veze. moraš najprej mesto dobit. in tudi jaz dvomim, da ga bom. al pa mi jih bodo razselili npr. enega na golnik in enega v stražišče po možnosti. user posted image od vse sekirancije se samo še smejem.user posted image

< Sporočilo je popravil trsica -- 18.3.2011 9:22:22 >

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 3366
18.3.2011 9:50:58   
antoninap
Pri nas povprečje dviguje dragi, ki dela v domači firmi in lepo zasluži user posted image Zato si pa lahko privoščim delo preko avtorske, ki me pa sedaj precej tepe zaradi porodniškega nadomestila, ki je obup user posted image

Sem klicala v kranjske vrtce in se lahko prijavim, sicer dobim full malo pik, ampak je svetovalka rekla, da jim je lani pa nekaj prostorov ostalo ... ne vem kje, če je full čakalna vrsta user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3367
18.3.2011 10:20:46   
trsica

Pri nas povprečje dviguje dragi, ki dela v domači firmi in lepo zasluži user posted image Zato si pa lahko privoščim delo preko avtorske, ki me pa sedaj precej tepe zaradi porodniškega nadomestila, ki je obup user posted image

Sem klicala v kranjske vrtce in se lahko prijavim, sicer dobim full malo pik, ampak je svetovalka rekla, da jim je lani pa nekaj prostorov ostalo ... ne vem kje, če je full čakalna vrsta user posted image user posted image

wtf user posted image  pa čakalna lista je na netu. še vedno. user posted image  đizs

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 3368
18.3.2011 15:35:06   
nov2010
antoninap - tale vrtec vem, da je v septembru odpirala moja sošolka iz srednje šole http://med.over.net/forum5/read.php?145,6161139 pokliči in povprašaj kako in kaj

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3369
18.3.2011 16:18:57   
trsica
v ponedeljek bo baje sonček. kavica? user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3370
18.3.2011 18:13:19   
BabyKitty
Hja jst bom z malim kr doma, ker ga nočem še dati v vrtec, sploh bi pa plačevala blizu 350 EUR, tako da tudi če bo šel v vrtec kdaj bo šel privat user posted image je pa res ful drago... sploh če bodo zdej skenslal za drugega otrok zastonj, potem je mama, ki ima enega za drugim lahko kar doma, ker če ne gre cela plača user posted image

Danes sem bila na sprehodu, po sončku in sem razmišljala, da bi blo fino za kavico user posted image tko, da jst sm za user posted image čeprov še bolj za sem pa za torek user posted image

Jst mam pa zdele par dni kr mal krizo user posted image tok bi šla na morje pa na sončka, da sam še na to mislim user posted image Ste že kej rezervirale?

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3371
18.3.2011 21:44:25   
nov2010
Ja kar se vrtca tiče, ga mi tudi zagotovo ne bomo dobili. Ker mu sigurno ne bodo mesta čuval do novebra ko naj bi šel v vrtec. tako da bomo iskal privat varstvo. Bo pa cena gotovo kar približno enaka, saj bomo zagotovo vrtec plačevali kar polno :)

KAVICA -ja baje bo spet sončen teden tako da kar povejte kdaj in kje midva zagotovo pridevauser posted image

Uživajte in LEP VIKEND!!!

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3372
19.3.2011 18:35:19   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: nov2010
antoninap - tale vrtec vem, da je v septembru odpirala moja sošolka iz srednje šole http://med.over.net/forum5/read.php?145,6161139 pokliči in povprašaj kako in kaj

Hvala za informacijo! Morda pride celo prav :)

Drugače sem pa tudi jaz za kavico! Baje bo 15°C naslednji teden! user posted image

(odgovor članu nov2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3373
21.3.2011 20:32:35   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty
Jst mam pa zdele par dni kr mal krizo user posted image tok bi šla na morje pa na sončka, da sam še na to mislim user posted image Ste že kej rezervirale?

Jup, mi smo že takoj po porodu rezervirali v Poreču za konec avgusta, tamala bo stara dobrih pol leta user posted image Upam, da bo kaj od dopusta user posted image

Kaj zdaj Gorenjke, gremo na kavico ali ne, sonček vabi user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 3374
21.3.2011 20:59:29   
Peli
Ojla!

Sm kr mal pozabla na RRjo, pravzaprav me daje ena čistilna mrzlica user posted image , sm pa v četrtek zaključila bolniško, tako da imam zdej svobodno gibanjeuser posted image .
Jest se vam prdružm na kakšno kavico - ko ne bom več user posted image . V sredo imam pregled in CTG, da vidmo kaj se dogaja z mojim user posted image , upam da se ne redim le jest user posted image .
Jest mam na srečo ta večjedva v vrtcu, tako da me za prostor ne skrbi, dojenčka pa mislm dat septembra 2012, varstvo bomo potem kombiniral, jest imam dvoizmensko službo, tašča in tast, s katerima živimo v isti hiši, sta oba doma, pa če bo vse po sreči gre moj ati v penzijo, ko se men izteče porodniška, tko da bo že.
Mamo pa zdej par dni res takga lepga sončka, še pihat nebi smel, pa bi blo super, no mi smo vseen kr dost zunej.

Neposredna povezava do sporočila: 3375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  133 134 [135] 136 137   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?