vesna_b
|
ja, tudi pri nas pucamo, sam... ko imaš enkrat otroka, ni niti dva dni spucano. oz popredalčkano. tako da generalka je bila, sedaj sproti vsak dan po malem čistim, bom pa potem mal več, ko bom dopoldne sama doma. me pa tud moj nazaj drži. no, sem se pa že zmenila, da mi pride tavelko generalko pomagat mami naredit, nekje sredi maja. danes imajo v vrtcu pustno rajanje, pa... ne vem, če jim bo ratalo našo oblečt. včeraj smo se že zmenile, da se bo oblekla, danes zjutraj pa spet ne. dali smo ji s sabo, potem pa če bo ratalo bo, drugače pa tudi prav. lani so jo pol oblekle. pač ni za to in pika. (ni nič po mami ) fluf - si speglala? lahk danes še k meni prideš... he he he. jaz tud vedno to delam zvečer, pred TV. imam sicer stol za likanje, ampak sedaj mi bolj paše na trip trap stolčku od tamale sedet, gre gor cela moja rit za bebico oblekce bom jaz drug teden počasi začela prebirat. ven nevtralne stvari oz kar bomo lahko ponosili tudi v primeru, da bo fant, ostalo pa nazaj v škatle. borovnicica - vse imamo tisoč in eno vprašanje. še me, ki ne rodimo prvič... meni je v prvo odtekla voda, in se nisem smela gibat, sem pa v P čakala popadke. voda mi je odtekla ob 6.30, popadki so se začeli ob 19. in nehali ob 19.30, zares se je začelo po 23. uri. no, razen na wc in nazaj sem lahk šla. sem prosila, če grem lahko z mojim v avlo z liftom na kavo - pa so me prec - da ne, da naj lepo ležim, da bodo nama one kavo skuhale. zakaj? ker lahko popkovina ven uide in... no, nisem riskirala in sem jih kar ubogala. drugače pa tudi sami priporočajo hojo. presredek... ja glej, če je treba... lahk rečeš, da nočeš, da ti prerežejo. sam pol si lahko full raztrgana. in če ti šivajo prerezano, se lepše celi, kot raztrgano, in hitreje. mene prvič niso rezali, sem pa bila malo raztrgana. sam ni bilo panike, res ne. sem sicer dobila 2 šiva, za katera je dežurni G rekel, da jih sploh ne rabim, in sem 4 ure po porodu sedela na lesenem stolu in jedla zajtrk... aja, zdravil ti pa ne bodo kar šopali. he he, marsikatera, ki jih prej noče, si jih vmes močno zaželi... jaz sem prvič dobila samo eno protibolečinsko inekcijo in nič drugega. ko so mi šival, so mi pošprical s sredstvom za omrtvičenje al neki tazga. čutila nisem nič. absolventka - joj, bejba, pazi se malo!!! jaz sem sicer to že probala, ampak nenoseča. sem se polila s kropom po trebuhu. pa še poleti, in sem bila več kot 1 teden v mehurjih, saj so se mi še od vročine delali. kriza. mate pa res smolo. je pa vsaj to, da od vode se ti kmalu ne bo poznalo nič - mogoče kako leto ali dve, odvisno od globočine opeklin, od česa drugega pa bi ti ostal večni spomin (mleko, maščoba...) klaraklara - a tebe tud matra ponoči? men je zvečer in ponoči najhuje. pa zjutraj, dokler se ne razmigam. potem čez dan nekak gre. mislim, da kakor prvič nisem bila živčna in nervozna, ko sem čakala čez rok (sicer sam 3 dni), da bom sedaj že pred rokom nestrpna... glede dogovora z babico - men je to največja traparija. svakinja se je dogovarjala in se z njo tud ene parkrat dobila in vse. pa sem ji rekla - glej, pa vse so tam, da ti pomagajo in ni nujno, da ti bo lahko ves čas na razpolago. ne, to pa ne, ona bo ob meni, pa če je treba tud 2 dni. aha. ko se je začel, je sicer bila v službi, ko je bilo njene izmene konec, je šla domov. svakinja pa paf. že tako živčna, pol še njene babice ni blo... od vsega skup se tud odpirala ni... al pa če bi imela 2 porodnici, ki bi naenkrat rojevali... VSI oz VSE so tam, da ti pomagajo. saj tud njim ni fajn, če se preveč matraš, ker majo potem tud one več in pa bolj rizično delo. drugače pa prej, pred samim porodom lahko poveš, kaj želiš. med samim dogajanjem pa res težko in ja, punce. vse najlepše ob današnjem prazniku. pustite se razvajat!!!
|