Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 24.2.2011 8:16:08
|
|
|
|
onur
|
Sončnica24, , da bo šlo samo na boljše in veliko zdravja. Ni malo tale pljučnica. Od sestre tamala je imela atipično brez vročine in nekaj časa sploh niso vedeli, da je to to. Hrana v vrtcu: raznolika, seveda pa imajo tudi joto iz repe in zelja, naša je to jedla že doma in ima rada. Pečenico ne vem če sem zasledila oz. sem jo enkrat. Imajo pa za zajtrk mortadelo, šunko, neko peno z rozinami, pa raznorazne namaze, za kosilo pa je ponavadi nekaj tekočega (juha ali mineštra) in nekaj gostega (krompir, meso, ...), imajo pa tudi pašto, njoke, lasagno, štefani pečenko, ribo, ... Za popoldansko malico pa sadje, včasih kakšno roladico, kekse ali pa sirček. Hrana mi je v redu in se ne sekiram. Sprva sem se in gledala kaj je, zdaj pa ne. Edinole gledam, da ne je preveč sladkega in takih ... . Za jaslični oddelek pa je jedilnik malo prilagojen.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 24.2.2011 13:39:09
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Mi2 sva pa prejle prišla od zdravnika. Je včeraj zvečer spet bruhal, zjutraj imel drisko, brez vročine. Diagnoza: virusni gastroenterokolitis. No, glede na vse skupaj, je Dario danes prav živahen, edino apetit ima slabši. Nič, grem kosilo pripravit, bom naredila piščančjo juhico, riž in polpete iz blitve. In spet imava z onur dialog... Kje pa ste ostale?
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 25.2.2011 8:01:35
|
|
|
|
Bethany
|
Hojla, ej, babuške, ste za to, da preimenujemo tale forum iz novembrskih malčkov 08 v forum malčkov ABOS (Andromeda, Bethany, Onur in Sončnica)??? vsem, ki bolehate!! Pa še ena prošnja, rabim idejo za današnje kosilo, edini pogoj je, da je na hitro narejeno.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 26.2.2011 8:20:25
|
|
|
|
onur
|
Hojla, ej, babuške, ste za to, da preimenujemo tale forum iz novembrskih malčkov 08 v forum malčkov ABOS (Andromeda, Bethany, Onur in Sončnica)??? Yes, yes. za bolančke. Bethany, za kosilo sem prekasna. Pri nas je včeraj tašča skuhala ohrovtovo mineštro, pa pohano meso in cvetačo. Danes pa ne vem kaj bo. Prepuščam jedilnik njej, ker ona kuha. Mi smo včeraj pohajali. Dopoldan smo bili pri moževi žlahti (jaz, čebela in tašča) oz. pri teti, ki varva vnukeca (2 mesca starejši kot Petja). Popoldan smo šli pa v shopping, Petji po superge pa copate za v vrtec, pa krokse smo menjali, ker sem ji kupila premjhne. Pa še tastu kupli darilo za rojstni dan. Danes bomo videli kako bo. Možek bo šel verjetno v trte, midve malo ven. Zvečer pa mogoče s prijatelji na pizzo.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 27.2.2011 17:38:28
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Evo mene po "dolgem" času - sem tudi jaz dobila tole trebušno virozo, v petek sem obležala, vmes objemala wc školjko, zvečer sem še vročino dobila...Stanje se počasi izboljšuje, vendar še vedno nisem "stara jaz". Poleg tega se je še pri Dariu stanje poslabšalo, ker je tudi on dobil vročino, danes ga je pa sploh zabilo - nič ne je, pit tudi noče, ampak ga pač prisilimo, da ne dehidrira. upam, da se čim prej rešimo teh zoprnih virusov, samo glede na vreme, je do pomladi še zeelooo daleč. Nič, grem nazaj na kavč Dariu družbo delat. Uživajte v preostanku nedelje. Aja: Ideja glede preimenovanja našega foruma oz. teme pa res ni slaba
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 27.2.2011 20:11:40
|
|
|
|
onur
|
Evo mene po "dolgem" času - sem tudi jaz dobila tole trebušno virozo, v petek sem obležala, vmes objemala wc školjko, zvečer sem še vročino dobila...Stanje se počasi izboljšuje, vendar še vedno nisem "stara jaz". Poleg tega se je še pri Dariu stanje poslabšalo, ker je tudi on dobil vročino, danes ga je pa sploh zabilo - nič ne je, pit tudi noče, ampak ga pač prisilimo, da ne dehidrira. upam, da se čim prej rešimo teh zoprnih virusov, samo glede na vreme, je do pomladi še zeelooo daleč. Čim prej se pozdravte in ostanite zdravi. Pomlad še ne kuka, ma kaj ko so tudi takrat virusi naokoli. Jih ni ne kraja, ne konca. Mi smo bili pri naših na kosilu, mama je še krofe spekla. Po kosilu pa smo jo švrknili počivat. Tamala nekaj kašlja, upam, da ne bo hujšega. Jutri pa po 14 dneh delat.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 28.2.2011 16:25:44
|
|
|
|
Bethany
|
hoj, petkovo kosilo je super uspelo, sem dala fotko na fb. Mi je možek skuhal, pa zdele tudi on paca po kuhinji. Naš vikend je bil pester, v soboto sma šle z Elino dopoldan pogledat otroške delavnice, ki jih prirejajo vsako soboto v enem celjskem baru, pa je super. Otroci se igrajo in ustvarjajo, starši pa kofetkajo. V nedeljo smo šli pa v MB v Bumbar park, tako otroško zabavišče. Elina je uživala sto na uro. Kaj boste pa za pusta zrihtale otroke? Js mogoče dobim nekaj kostumčkov, pa upam da bojo uporabni, da mi ni treba kupovat ali ustvarjat, za kar itak nimam inspiracije...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 28.2.2011 18:38:16
|
|
|
|
onur
|
petkovo kosilo je super uspelo, sem dala fotko na fb. Mi je možek skuhal, pa zdele tudi on paca po kuhinji. Sem videla, sam meni ne bi bilo ok, ker mi fižol ne diši. Bi s čim drugim spodložila. Midve zdaj čakava mojega, da pride z dela. Za včerjo bodo ribice in riž na solati. Tamala bo pa joto, ki jo je skuhala tašča. Popoldan smo bile s čebelo v knjižnjici. Smo morale knjige nest nazaj. Drugač pa nič kaj novega. Po 14 dneh v službi ludnica. Itak, da me je vse čakalo, vsaj kar se tiče papirjev. Ša še ena, v vrtcu imamo uši in jim verjetno ne uidemo. Pust: želela je biti kuža, vendar nisem dobila kostumčka, zato bo žabica.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 28.2.2011 22:27:09
|
|
|
|
Bethany
|
Fižol: mmmm, js ga mam pa rada... to ti nasplošno ne diši, al zdaj v nosečnosti?? Uši: pa veš, da pri nas v vrtcu tud baje razsajajo... vsak dan s strahom gledam v Elinino glavo, če kej miga Me je groza, kak bi ji pucala uši iz teh gostih dolgih las, brrrr! Drugac pa materina dušica tud baje učinkovito odganja uši.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 10:26:36
|
|
|
|
Andromeda
|
Dobor jutro! Juhu, marec je že tu, upam, da se bo to tudi čim prej na vremenu poznalo Dario je še vedno bolanček, vendar se postopoma zboljšuje stanje. Sen pa včeraj popenila, pri hiši imamo 3 termometre in je vsak drugače kazal, no najbolj sem zaupala klasičnemu, ki pa ni iz živega srebra amapk iz nečesa drugega in sto let meri temperaturo, kar seveda ni najbolj priročno za otroke. Je potem mož šel v lekarno po ušesnega...Res škoda, da ga že pšrej nismo kupili. IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Fižol: mmmm, js ga mam pa rada... to ti nasplošno ne diši, al zdaj v nosečnosti?? Jaz obožujem fižol - pasulj, prebranec, pašta fižol, v solati, skratka na vse načine, ampak v nosečnosti ga pa nisem preveč marala, sploh mi je pasulj smrdel, samo, da je nekdo omenil to besedo, sem postala takoj zelena maškare - še vedno brez ideje Neka živalca bo, pa seveda čim manj barvanja obraza...
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.3.2011 10:28:44 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 10:26:59
|
|
|
|
Andromeda
|
Uši - pri nas zaenkrat še niso. Sem pa nekje brala, da jim smrdi olje čajevca...če sem si prav zapomnila. Pa rade grejo na umite lase, tako, da zmanjšat umivanje, pa se morda izognete.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.3.2011 10:28:28 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 10:42:04
|
|
|
|
Bethany
|
Uši, ja čajevec jih tudi odganja, ja. No, upam, da se jim izognemo. Glavo pa ji js perem na cca 14 dni. Ko ji laske že komaj razčešem in štrlijo na vse strani, vem, da je zadnji čas za pranje. Termometer: men pa ušesni ni prav kazal... sem ga vrnila. In vztrajam kr pri klasičnem, z živim srebrom, pa obvezno risanka ter kar precej preprečevanja sodi zraven, da zdrži slabih 5 min pri miru. Se pa res edino na tega lahko zanesem.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 10:51:21
|
|
|
|
_katja_
|
čao! Samo en pozdravček Se pri nas skoz nekaj dogaja in je malo časa..... Maškarce: tudi jaz še ne vem kaj bo. Mogoče bomo šli jutri pogledat v BC, pa da vidimo kaj imajo in kaj bo Nacetu všeč. onur: hvala še za odgovor glede olja. Ne vem od kje mi ideja, da ste ga pri vas pridelovali. No saj zdaj mi je mami zrihtala enga domačega. Mi je škoda v trgovini to kupovat, ker vem da je boljši domač. Lepo čvekajte....se oglasim še kaj
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 13:44:16
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla, da se še jaz malo oglasim, sem zdaj tako v službi zasedena da sploh ne morem prav dihat, me ni blo dober teden pa pol in je že katastrofa, joj mene, samo da mi do petka znese vse nardit pa bom drug teden že bolj dihala. Za maškare bo moj nik dinozaver, upam samo da še ga dobim, ker sma vse reklame pregledala pa je reko da bi bil on dinozaver, tak da grema danes al pa jutri ga iskat. Stanje doma se izboljšuje moj ima jutri kontrolo jaz sem ok, samo nik je danes nekaj kašljal upam da ne bo njega spet kaj zakuhalo. Druga pa ni novega razen tega da so dnevi prekratki za vse kar bi bilo treba naredit. Nič grem dalje delat da še nekaj naredim, in se upam da v prihodnjih dneh malce več tipkamo.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 1.3.2011 22:46:24
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Termometer: men pa ušesni ni prav kazal... sem ga vrnila. In vztrajam kr pri klasičnem, z živim srebrom, pa obvezno risanka ter kar precej preprečevanja sodi zraven, da zdrži slabih 5 min pri miru. Se pa res edino na tega lahko zanesem. Ušesni so zelo občutljivi, je treba pprevidno ravnati z njimi in se strogo držati navodil. Jaz naredim 3 zaporedna merjenja in če sta zadnji 2 meritvi isti, potem sklepam, da je rezultat zanesljiv. Drugače pa Dario niti 2 minuti ne zdrži pri miru, kaj šele 5 oz. s klasičnim se meri 10 minut! (vsaj tako smo bili podučeni v zdravstveni šoli). No, ko sem že mislila, da je Dario danes boljši - ena lastovka res še ne prinese pomladi...Večino dneva je spet preležal, nič ni hoetl jesti, potem je še 2x bruhal, nakar mu je malo odleglo in je za večerjo celo malo žemljice in skute pojedel. Je pa spet začel kašljat, mu bom kar kamilice popražila in dala na prsni koš - babičin recept
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 1.3.2011 22:47:00 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 2.3.2011 7:24:42
|
|
|
|
sončnica24
|
Dobro jutro, ja te bolezni so zdaj že res katastrofalne ni in ni jih konec, no upam da hitro pride pomlad, pa ti virusi malo odidejo da bomo vsaj zdravi. Mi se drugače kar držimo zenkrat moj ima kontrolo danes pa da vidimo kaj mu bodo povedali, je pa zadnji čas da se pozdravi in spravi v službo, ker je že sam sebi tečn, še dobro da z nikom okrog pol štirih domov pridema . Moški pač niso za bolezni in za v postlah lažat. Tako zdaj pa nazaja na delo, da ga slučajno ne bo kaj zmanjkalo
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 2.3.2011 8:51:04
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Termometer: men pa ušesni ni prav kazal... sem ga vrnila. In vztrajam kr pri klasičnem, z živim srebrom, pa obvezno risanka ter kar precej preprečevanja sodi zraven, da zdrži slabih 5 min pri miru. Se pa res edino na tega lahko zanesem. Ušesni so zelo občutljivi, je treba pprevidno ravnati z njimi in se strogo držati navodil. Jaz naredim 3 zaporedna merjenja in če sta zadnji 2 meritvi isti, potem sklepam, da je rezultat zanesljiv. Drugače pa Dario niti 2 minuti ne zdrži pri miru, kaj šele 5 oz. s klasičnim se meri 10 minut! (vsaj tako smo bili podučeni v zdravstveni šoli). ... 10 MINUT!??! ne se hecat!! Tak dolgo si še odrasli ne merimo. Sicer pa, če imaš vročino, bo pokazal v parih minutah, če je ni, je tud po desetih min ne bo. Sem si js že kdaj podaljšala merjenje, pa par dodatnih minut ni spremenilo rezultata. Ker moj ušesni pa nikoli sploh ni pokazal vročine... Ko sem jo tipala, da je vroča, mi je kazal samo 36 stopinj ... zato sem ga nehala uporabljati. Še un termometer, ko izmeri na dotik, je bil bolj točen. take so moje izkušnje. Pust: sem dobila kar tri kostumčke na izbiro levčka, slončka in čebelico. Je lahko vsak dan kaj drugega, hehe
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 2.3.2011 21:01:38
|
|
|
|
onur
|
Živjo. Mi imamo pa baterijskega za pod pazduho - termometer in sem z njim zadovoljna. Kaže točno. Sem pa tudi jaz za ušesne slišala, da ne kažejo lih točno. Drugač pa uši še zankrat ni. Držim pesti, da jih tudi ne bo. Burja še zmeraj piha, no pri nas ne tako. Upam, da kmalu pojenja, da gremo ven.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 3.3.2011 7:48:10
|
|
|
|
Bethany
|
Bemti, v kako tečno jutro smo se danes zbudili... Jok in drenje na vsakih 5 min. Znorela sem skor... In šla tečne volje na šiht. Krasen začetek dneva, res!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 3.3.2011 7:49:38
|
|
|
|
Bethany
|
Sam upam, da je pač slabo razpoložena in ne tik pred kako boleznijo, spet... Je bila že včeraj sitna ko vrag. Ali pa so samo taki dnevi, pri tem trapastem vremenu tak ni nič čudnega, če smo vsi nataknjeni. Fajn bodte!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 3.3.2011 8:03:32
|
|
|
|
onur
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Bemti, v kako tečno jutro smo se danes zbudili... Jok in drenje na vsakih 5 min. Znorela sem skor... In šla tečne volje na šiht. Krasen začetek dneva, res! Bo potlej boljše. Pri nas pa je bila budnica ob 7.00, ko je prikorakala v sobo in mama vstani. Ni bilo druge. Danes grem za 9.00, ker sem dežurna. Zdaj se počasi odpravljam, možek pa je šel s čebelo peš do vrtca.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 3.3.2011 13:21:13
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Jaz pa sem ravno zajtrk pojedla...Ja, prav ste prebrale in nisem se zmotila...Čeprav sem od osme ure pokonci, sem šele sedaj prišla na vrsto, da potešim lakoto. Dario je namreč že malo bolje in zahteven sto na uro, pa tud nekaj sitnari brezveze, očitno nekaj ne štima danes oz. vidim, da se približujemo prazni luni, tako, da ni čudno. No, seda mali sitko spi, jaz pa imam malo časa zase. Še kavicos kuham in dan se lahko začne Včeraj sem šla registrirat s.p. in uradno začnem poslovati 7.3. Tisti čas je prišla Daria tašča popazit. Med drugim mi je naznanila, da pričakuje za konec leta otroka od moževega brata in žene, me prav zanima, če onadva to vesta
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 3.3.2011 18:38:11
|
|
|
|
onur
|
Včeraj sem šla registrirat s.p. in uradno začnem poslovati 7.3. Vso srečo. Pri nas nič kaj posebnega. Čebela in možek se kopata v banji polni vode, jaz pa tukaj malo pred računalnikom.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 4.3.2011 14:33:33
|
|
|
|
sončnica24
|
Dober dan, vsem skupaj želim en lep lep vikend pa uživajte v maskah, krofov se najejte in lepo se imejte. Mi gremo jutri na eno pustovanje da malo preklopimo, smo zaenkrat vsi zdravi nik samo tu pa tam malo zakašlja mojemu se stanje tudi izboljšuje v ponedeljek še ima kontrolo potem pa upam da gre delat, ker je doma že prav sitn. Za jesen planiramo da se preselimo, čisto za sebe, zdaj smo še pri mojih starših sicer bi šli v blok ampak dokaj blizu zdajšnjega doma, tako da boma z nikom kljub vsemu lahko zunaj. Tako da nas čaka še kar pestro leto. Lep pozdrav in se drug teden kaj tipkamo.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 4.3.2011 16:05:52
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Jupi, petek je tu in pred nami pustni vikend V Kranju bo kar pestro jutri, je že od 10. ure organizirano pustno rajanje v starem delu mesta...In za Daria sem končno dobila kostum - levček bo Dobila v mercatroju za 11 eurov, dsoti cenej, ker npr. v pikapolonici so imeli znižane kostume na 25 ali 20 eurov, too much za en sam dan... Tudi Dario je že bolje, tu in tam pokašlja, prebava vsak dan boljša in apetit tudi, tako, da gre v ponedeljek končno nazaj v vrtec. Je že prav siten doma, sploh sedaj, ko se že tako dobro počuti in ne ve, kaj bi počel. Ja nič, uživajte v pustnem vikendu, če boste morda same pekle oz. cvrle krofe - naj bojo najboljši
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......