Andromeda
|
Dobro jutro! Shit, pa ta dež, Savo mam že skoraj do balkona IZVIRNO SPOROČILO: Bethany jutro! Joooj, danes je spet bilo tako tečno jutro. Tamala se je mal prehitro zbudila in bila sitna za vsako malenkost. Tik preden sem šla, mi je še sok po kuhinji polila in se šla v sobo jokat... Sma šle slabe volje narazen, zdaj pa imam slabo vest... V takih primerih si ful želim, da bi bila doma in ne bi bilo takih nepotrebnih stresnih juter... Pri nas so večkrat tako stresna jutra in sem že navajena, da gre Dario ves kričeč od doma z očkom. Sej hitro pozabijo, me se pa sekiramo in imamo slabo vest, a ne? Dario se zadnje čase zjutraj joka, ker mu ne pustimo, da s sabo vzame avtomobilčke. Pač, se posloviva tako, da je on ves v solzah, kriči in maha. Ampak potem, ko ga pridem iskat v vrtec, je pa nekaj najlepšega, ko se me razveseli in veselo prileti v moje naročje. No, včeraj sem šla potem na CSD javit spremembe za otroški dodatek, potem sem oddala še vlogo za plačilo prispevkov zaradi skrajšanega delovnega časa, pa mi je referentka prijazno razložila, da če mislim uveljavljat to pravico od samega začetka odprtja s.p.-ja, potem ne bom upravičena do subvencije in da je menda minimalni čas, da imaš za polnih 40 ur odprt s.p. 10 dni in naj potem prinesem vlogo. Sem hotela it do moje svetovalke na Zavod se pozanimat, kako je s tem, pa je ni bilo. No, če ne drugače,bom pša s 1.4. uveljavljala za polovični delovni čas. Mislim, smo pa res v republiki banani, ker tega sploh nikjer ne napišejo, tako kot ne napišejo, da lahko uveljvaljamo samozaposleni s subvencijo pravico do polovičnega delovnika, jaz sem za to na enem forumu izvedela. Aja, moja mama bi rada kupila za Daria kolo, pa smo malce v dilemi, kaj kupit, ker za tiste večje s pomožnimi koleščki so za kakšno leto še premajhni, nad tistimi brez pedal pa nisem ravno navdušena, sem videla enkrat ennega fantka, kako grdo je padel z njim in si brado prebil. torej nam ne preostane nič drugega kot tricikel, pa se bo vsaj naučil pedala vrtet.
|