|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
13.3.2011 21:42:36   
Andromeda
Dober večer!

Pa je minil vikend, za nas zelo pester. 2 dni smo bili v Novem mestu, smo danes praznovali rojstni dan od moje babice, potem smo "leteli" nazaj na Gorenjsko na obisk k prijatelju in njegovi družinici, ki so se preselili v svojo na novo zgrajeno hiško. Tam sta bila še 1-letni fantek in punčka, ampak ju je Dario bolj od daleč opazoval, se mi zdi, kot bi se mlajših otrok malce bal, da jim ne bi kaj naredil, medtem, ko se z večjimi brez težav "poveže".

onur - sorry, sem mislila, da delaš prav na CSD. No, mi je že prijateljica, ki je 2 meseca nazaj oddala to vlogo, razložila kaj je treba prinesti. Glede velikosti trebuha pa mislim, da vse "mnogorodke" pravijo, da je v 2. nosečnosti večji trebuh. Držim pesti za boljše počutje.

Nič,. grem se počasi za spat pripravit.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
14.3.2011 21:19:41   
onur
Pr nas nič kaj posebnega. Dopoldan služba, možek cel dan. Čebelo je popoldan malo tašča pomerkala, jaz pa sem malo počinila. Potlej pa se je zaigrala, jaz pa sem malo likala.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
15.3.2011 8:33:25   
sončnica24
Hojla, sem imela včeraj tako gužvo da niti v sanjah nisem do računalnika prišla, danes pa bo tudi isto. Super je da je zunaj sonček, sem včeraj popoldan zraven nika full dosti stvari naredla pa tak je bil priden da je veselje.
Je pa začel kašljat ampak vročine ni pa pravi da ga tudi grlo ne boli, kakšna ideja kaj mu naj dam? Kak panatus za umiritev kašlja?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
15.3.2011 9:54:40   
Andromeda
Hello!

Pri nas je pa čisto muhasto vreme. Ampak glavno da je topleje in smo lahko pospravili šale, kape in rokavice user posted image

sončnica - kašelj je obrambni mehanizem in pomaga čistit dihalne poti, zato ga jaz ne bi pomirjala, ampak kvečjemu spodbujala. Pri Dariu pomagata že 2 žlički medu, se lažje izkašlja in je potem nekaj časa mir. Sicer pa greš lahko v lekrano po timijanov sirup, ki tudi olajša izkašljevanje.

Nič, šibam počasi po opravkih. Eno ? - glede na to, da sem bila prej brezposelna, bi morala verjetno tudi na občino sporočit zaradi plačila vrtca, a ne?

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 15.3.2011 9:55:21 >

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
15.3.2011 10:07:17   
Bethany
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Hello!

...

sončnica - kašelj je obrambni mehanizem in pomaga čistit dihalne poti, zato ga jaz ne bi pomirjala, ampak kvečjemu spodbujala. Pri Dariu pomagata že 2 žlički medu, se lažje izkašlja in je potem nekaj časa mir. Sicer pa greš lahko v lekrano po timijanov sirup, ki tudi olajša izkašljevanje.

Nič, šibam počasi po opravkih. Eno ? - glede na to, da sem bila prej brezposelna, bi morala verjetno tudi na občino sporočit zaradi plačila vrtca, a ne?

ja, se strinjam glede kašlja... ni pametno zavirat... Js se panatusa poslužim edino, če res hudo kašlja pred spanjem, da lahko sploh zaspi.

Sicer pa kot je že Andromeda predlagala, pa materina dušica dela čudeže, samo maži podnevi, ne pred spanjem, ali pa sirup Prospan...

Javljanje na občino, joj, veš da js tud (še) nisem... user posted image user posted image Tudi na CSD bi bilo treba pomoje, za otroške... Itak je že zdaj minimaln, ne vem, kaj bi še lahko spremenilo.

Neposredna povezava do sporočila: 2905
16.3.2011 7:32:50   
sončnica24
Bo zgleda kašelj sam od sebe minil tako kot se je začel, saj čez dan mu dam Prospan da malo spodbudim, edino zvečer je vedno ko se je umiril full kašljal pa je včeraj blo že ok, bom vidla kako bo danes vvrtcu.

Glede plačila vrtca in otroških, javite takoj, ker plačilo vrtca se zniža oz. zviša. Bethany ja pri tebi pa če že dobivaš najvišji otroški dodatek spremembne ne bo - škoda ne?

No danes pa ne bo sončka, bomo noter stanovanje pospravljali, zdaj sma ble z mamo dva ni tako pridne, da sem prav srečna res je da sem se full full nadelala ampak zunaj je vse zrihtano. user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
16.3.2011 8:52:23   
Bethany
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

...
Glede plačila vrtca in otroških, javite takoj, ker plačilo vrtca se zniža oz. zviša. Bethany ja pri tebi pa če že dobivaš najvišji otroški dodatek spremembne ne bo - škoda ne?

...

... pa js nočem, da se zviša... user posted image user posted image user posted image   To, da sem zdaj zaposlena, ne pomeni, da imam več denarja, hehe... Itak me zavod financira, da sploh imam status zaposlene osebe.

Neposredna povezava do sporočila: 2907
17.3.2011 7:50:28   
Bethany
jutro!

Joooj, danes je spet bilo tako tečno jutro. Tamala se je mal prehitro zbudila in bila sitna za vsako malenkost. Tik preden sem šla, mi je še sok po kuhinji polila in se šla v sobo jokat... Sma šle slabe volje narazen, zdaj pa imam slabo vest... user posted image user posted image V takih primerih si ful želim, da bi bila doma in ne bi bilo takih nepotrebnih stresnih juter... user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
17.3.2011 8:17:32   
Andromeda
Dobro jutro!

Shit, pa ta dež, Savo mam že skoraj do balkona user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

jutro!

Joooj, danes je spet bilo tako tečno jutro. Tamala se je mal prehitro zbudila in bila sitna za vsako malenkost. Tik preden sem šla, mi je še sok po kuhinji polila in se šla v sobo jokat... Sma šle slabe volje narazen, zdaj pa imam slabo vest... user posted image user posted image V takih primerih si ful želim, da bi bila doma in ne bi bilo takih nepotrebnih stresnih juter... user posted image

Pri nas so večkrat tako stresna jutra in sem že navajena, da gre Dario ves kričeč od doma z očkom. Sej hitro pozabijo, me se pa sekiramo in imamo slabo vest, a ne? Dario se zadnje čase zjutraj joka, ker mu ne pustimo, da s sabo vzame avtomobilčke. Pač, se posloviva tako, da je on ves v solzah, kriči in maha. Ampak potem, ko ga pridem iskat v vrtec, je pa nekaj najlepšega, ko se me razveseli in veselo prileti v moje naročje.

No, včeraj sem šla potem na CSD javit spremembe za otroški dodatek, potem sem oddala še vlogo za plačilo prispevkov zaradi skrajšanega delovnega časa, pa mi je referentka prijazno razložila, da če mislim uveljavljat to pravico od samega začetka odprtja s.p.-ja, potem ne bom upravičena do subvencije in da je menda minimalni čas, da imaš za polnih 40 ur odprt s.p. 10 dni in naj potem prinesem vlogo. Sem hotela it do moje svetovalke na Zavod se pozanimat, kako je s tem, pa je ni bilo. No, če ne drugače,bom pša s 1.4. uveljavljala za polovični delovni čas. Mislim, smo pa res v republiki banani, ker tega sploh nikjer ne napišejo, tako kot ne napišejo, da lahko uveljvaljamo samozaposleni s subvencijo pravico do polovičnega delovnika, jaz sem za to na enem forumu izvedela.

Aja, moja mama bi rada kupila za Daria kolo, pa smo malce v dilemi, kaj kupit, ker za tiste večje s pomožnimi koleščki so za kakšno leto še premajhni, nad tistimi brez pedal pa nisem ravno navdušena, sem videla enkrat ennega fantka, kako grdo je padel z njim in si brado prebil. torej nam ne preostane nič drugega kot tricikel, pa se bo vsaj naučil pedala vrtet.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
17.3.2011 9:08:43   
sončnica24
Dobro jutro pa se nam obeta še en deževen dan, no pa saj malo deža je tudi treba, se mi zdi da je po tem prvem pomladanskem dežju vse takoj bolj zeleno in čisto.

Midva sva Niku kupla poganjalca, jih imajo v tem novem Petrolovem katalogu, če imaš njihovo kartico, pa se full lepo vozi, je pa res da nisem še nobenega vidla ki bi tak grdo pado. Za kolo še je definitivno vsaj moj nik premali, ker imamo enega starega doma pa se še mu niti sanja ne kaj naj dela, s tem poganjalcem pa se je takoj začel porivat, je na FB-ju ena slikica.

No midva pa sva šla danes full dobre volje od doma predvsem zato ker ima nove copate pa je bil čisto srečen jih je takoj vzgojiteljici kazaluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2910
17.3.2011 11:05:01   
Bethany
Andromeda, zakaj pa ne sme avtomobilčkov zraven vzet? Naša si vsak dan zmisli, koga bo vzela zraven, običajno gre al kak medo ali kuža ali taka plišasta štorklja. Če ji je zarad tega lažje tam, predvsem pa, da spi, naj ima. Na koncu dneva so pa vse igrače skupaj v eni škatli zbrane, da samo pobereš, ko prideš po otroka. 

Neposredna povezava do sporočila: 2911
17.3.2011 11:12:11   
Bethany
Kolo: mi smo tud razmišljali o nakupu, pa se mi zdi, da letoš še ne bo prišel do neke pametne uporabe. Zato razmišljamo o nakupu trampolina. ko tak rada skače... user posted image

Sončnica, midve pa menda še nisma na fb povezane, ha?

Prispevki: js sem pa celo nekje slišala, da če uveljavljaš polovični delovni čas, ti da zavod samo polovico subvencije... Ja, to se je pametno prej pozanimat direkt na zavodu...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
17.3.2011 11:37:08   
Andromeda

Prispevki: js sem pa celo nekje slišala, da če uveljavljaš polovični delovni čas, ti da zavod samo polovico subvencije... Ja, to se je pametno prej pozanimat direkt na zavodu...

Vse gre od ust do ust, napisano pa nikjer nič ni črno na belem,. Vsaj javno dostopno ni. Zrelo za kako ovadbo.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
17.3.2011 17:36:49   
onur
Evo še mene na raport. Ma res nisem imela časa. V službi delam 200%, prava norišnica, sedaj imam še piko na i preden grem. Upam, da se izteče tako kot načrtujemo. Držite pesti.
Doma pa grem malo počint ko pridem, pa ima čebelo ali možek, če pa njega ni pa tašča. user posted image user posted image user posted image user posted image zanjo. V nedeljo smo bili pri naših na kosilu, je bila tudi sestra s familijo. Potlej pa nič kaj posebnega. V torek smo šle s tamalo na telovadbo, ker je možek delal, drugač pa služba in domov.

Pri nas je večkrat Silvija - dojenček v vrtec s Petjo.

Neposredna povezava do sporočila: 2914
17.3.2011 20:44:59   
Andromeda

Andromeda, zakaj pa ne sme avtomobilčkov zraven vzet? Naša si vsak dan zmisli, koga bo vzela zraven, običajno gre al kak medo ali kuža ali taka plišasta štorklja. Če ji je zarad tega lažje tam, predvsem pa, da spi, naj ima. Na koncu dneva so pa vse igrače skupaj v eni škatli zbrane, da samo pobereš, ko prideš po otroka. 

Na začetku je nosil s sabo pujska in zebro. Pa je bilo moteče, ker jih je imel povsod s sabo in potem jokal, ko so mu jih vzele vzgoijteljice, če so npr. šli jest ali ven. Ko se je navadil na vrtec, pa smo počasi opustili to razavdo. Enkrat je vzel en avto s sabo, pa ga tudi nikaor ni hotel spustit, tako, da bolje, da se doma malce zdere in je potem ok v vrtcu. Pa tudi nek red mora bit, a ne? user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
18.3.2011 8:53:15   
Bethany
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Na začetku je nosil s sabo pujska in zebro. Pa je bilo moteče, ker jih je imel povsod s sabo in potem jokal, ko so mu jih vzele vzgoijteljice, če so npr. šli jest ali ven. Ko se je navadil na vrtec, pa smo počasi opustili to razavdo. Enkrat je vzel en avto s sabo, pa ga tudi nikaor ni hotel spustit, tako, da bolje, da se doma malce zdere in je potem ok v vrtcu. Pa tudi nek red mora bit, a ne? user posted image

mhm! razumljivo, ja... Bolje tako, kot da imaš pol več težav z njim, če ima igračo zraven, kot če je nima... Pri nas teh problemov hb ni. Mi je fajn, da se na kako igračo ne naveže tak zelo, da bi jo potem mogli vsepovsod zraven vlačit... Samo še ena skrb zraven, ane. Itak mimogrede pozabim kaj "pomembnega" doma. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2916
18.3.2011 8:55:17   
Bethany
Onur, take tašče imamo radi, da vskočijo, ko jih rabimo, ane? user posted image user posted image user posted image Js se tud lahk na svojo 100% zanesem, ko rabim mir in čas za sebe. In če bo druga nosečnost podobna prvi, bom prve mesece popoldne prespala, hehe. Takrat je pa fajn, da bo lahko imel tamalo kdo drug. user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
18.3.2011 11:11:25   
Andromeda

Onur, take tašče imamo radi, da vskočijo, ko jih rabimo, ane? user posted image user posted image

No, moja tašča tud rada pirskoči na pomoč, če le prpepgsoto ne proaimo zanjo, kar pa itak ne počnemo user posted image zadnjič je brez probleov prišla v Kranj, ko je bil dario bolan in sem jst mogla it registrirat s.p. Dokler ne začne jezika vrtet je čisto ql taščica user posted image Včasih je pa taka, da bi jo raje nosila na trepalnicah, kot pa poslušala.

Sem si malo ogledala tele poganjalce in sem zdaj še bolj v dilemi, kaj kupit Dariu. Mogoče se bo pa še druga babi ponudila, da kaj kupi, pa bomo imeli oboje. user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
18.3.2011 11:14:57   
Andromeda

Onur, take tašče imamo radi, da vskočijo, ko jih rabimo, ane? user posted image user posted image

No, moja tašča tud rada priskoči na pomoč, če le prepogosto ne prosimo zanjo, kar pa itak ne počnemo user posted image zadnjič je brez problemov prišla v Kranj, ko je bil Dario bolan in sem jst mogla it registrirat s.p. Sicer pa sama poudarja, da lahko računamo nanjo, samo da za cel dan pa ne bi šlo. Glede tega jo razumem, saj je doebsedno zgarana, ker je bila sama s precej živahnimi trojčki in menim, da ima sedaj vso pravico, da ima mir na "stara leta." Dokler ne začne jezika vrtet je čisto ql taščica user posted image Včasih je pa taka, da bi jo raje nosila na trepalnicah, kot pa poslušala.

Sem si malo ogledala tele poganjalce in sem zdaj še bolj v dilemi, kaj kupit Dariu. Mogoče se bo pa še druga babi ponudila, da kaj kupi, pa bomo imeli oboje. user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
19.3.2011 12:40:42   
onur
Pozdravljene. Se lih pikič oglasim, ker se mi prav nič ne da, najraje bi šla v ležeči položaj. Danes delam, sem dežurna. Bom na račun včerajšnjega dne malo zabušavala.
Drugač pa doma ok. Tamala jih pali, kolikor jih more. Danes jo čuva tatko, ma gre tudi on zvečer delat. Domov pridem itak zvečer in vidim nato samo še posteljo pred sabo, no pa še kopanje.
Jutri, če se nam bo dalo, bomo šli pa mogoče malo do naših, ali pa nas pot odnese kam drugam.

Neposredna povezava do sporočila: 2920
20.3.2011 21:44:16   
sončnica24
Dober večer, sem ravnokar talente pogledala, moj je na terenu. Nik spi sma pa bla včeraj zvečer pri dežurnem zdravniku, ker se je tak začel jokat pa za uho držat in ima vneto uho, tak da ga jutri moja mama čuva pol pa bomo vidli kak bomo kombinirali, ker v vrtec ta teden ne gre, je pa bil danes že poln energije se mi zdi da mu je pri uhah ven vdarjalauser posted image

Lep začetek tedna vam želim in upam da ga lepo preživite glede na to da je napovedan sonček.

Lahko noč, se jutri kaj beremo.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
21.3.2011 8:30:31   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: onur

Doma pa grem malo počint ko pridem, pa ima čebelo ali možek, če pa njega ni pa tašča. user posted image user posted image user posted image user posted image zanjo. V nedeljo smo bili pri naših na kosilu, je bila tudi sestra s familijo. Potlej pa nič kaj posebnega. V torek smo šle s tamalo na telovadbo, ker je možek delal, drugač pa služba in domov.

Pri nas je večkrat Silvija - dojenček v vrtec s Petjo.

To sem včeraj pozabla pokomentirar, imaš res super taščo, moja nima niti službe, pa je včeraj bla pri nas no pri niku jaz se že lep čas menim z njo samo tisti ta nujno, in ko je čula da je bolan je rekla ja ta teden pa bom verjetno cel teden delala (nima redne službe-hodi čistit okrog). Tako da ja še za 4 ure ji ga ne moram pustituser posted image . Še dobro da mam svojo mamo tak fajn pa šefico odlično, ker če ne drugače bom ta teden delala popoldan če moji mami ne bodo bolniške podaljšali.

Tako pa sem se spet spihala pa je komaj ponedeljekuser posted image

No pa da nebom tako zamorjena vam še eno kavico serviram, da jo lahko v miru spijete. Samo ostanite noter ker sonečk res sije samo zunaj pa je mrzlo.

user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
21.3.2011 10:10:12   
Andromeda
Hello!

sončnica
, hvala za tole čudovito kavico user posted image Držim pesti, da se Nik hitro pozdravi. Glede tašče pa no comment...

No, pa smo dočakali 1. pomladni dan user posted image Zdej pa naj sonce seka na polno, da bo vsak dan topleje!

Je pa tudi Dario na žalost zbolel, včeraj dopoldne je naenkrat dobil vročino. Sem mu zvečer dala calpol, ker mi je na naraven način nikakor ni uspelo zbit, je imel pa čez 39 in bil čist adijo. Ponoči je še parkrat zakuhal, zjutraj je imel 39,5 sedaj se mu je po calpolu končno spustila in je že bolj živahen. Škoda, ker imajo ravno danes fotografiranje v vrtcu user posted image
Popoldne dela njegova P, pa bom klicala za bolniški list, ker mi kot samozaposleni pripada nadomestilo za nego otroka (če pa jaz zbolim, pa prvih 30 dni nisem do tega upravičena). Upam, da mi ne bo rekla, da naj pripeljemo Daria pokazat, ker bo le še nove viruse dobil. Saj verjetno ti izda bolniški list tudi brez pregleda otroka, ali kako je s tem?

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 21.3.2011 10:11:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 2923
21.3.2011 10:54:09   
sončnica24
Andromeda, nimam pojma kak je z izdajo bolniškega lista, ker jaz imam to srečo no vsaj pri nikovih boleznih, da vedno nekak skombinirma v službi - je pa res da sem zaposlena samo za 4 ure, pa če ne drugače ko je nik zdrav delam 8, da jih noter spravim. Vprašanje pa če ti bo dala ne da ga vidi, kaj naročit se ne moreta? Midva imava v četertek kontrolo sma lepo popoldan naročena pa pridema dama kartico in potem grema na drugi strani noter in sma ločena od bolanih otrok, no kolikor je virusov v zraku je spet vprašanje, sploh v tem zdravstvenem domu ki ni druga kot za podret ampak seveda za zdravstvene ustanove vsaj v Mariboru, denarja nikoli niuser posted image - žalostno da na račun tega tudi otroci trpijo

Neposredna povezava do sporočila: 2924
21.3.2011 11:14:24   
Bethany
Sončnica, mmm, smejoči kofetek. Odlično!! user posted image user posted image

Andromeda, pomoje samo zaradi vročine vama ne bo treba kr danes k zdravniku... In načeloma lahko odprejo bolniško kar preko telefona, itak moraš iti tja, ko se zaključi. Ja, se ti pa splača dat bolniško, ker se ti bo kr dost poznal na prispevkih naslednji mesec. Moj je bil en teden z Elino doma, pa si pisal bolniško, pa je bilo kar nekaj eurov manj prispevkov za plačat. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

Zanositev po splavu
Anjuša

Ali ste imele po splavu(ne po spontanem splavu) v naslednji-ih nosečnosti težave?

Ne (84%)

Da, zelo hude (8%)

Da, vendar manjše (7%)

Število vseh glasov: 135

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!