sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrušk_ hej bejbe moje... jst glih s pregleda....vse ok...vse še zaprto , sicer mali že trka na vrata...je čist dol zasukan, in prov tišči na maternični vrat, zato me tud tko matra vse skupi....je še vedno fantek mam pa 3xna dan magnezij za pit pa za vsak slučaj mam še buscopan, če bi še kej otrdevalo.... dimenzije glih taprave, tko da prov super, sm se res bala glede na moje hujšanje v zadnjem času....tko da res super..... hej sjmm....akcija...recept za sojino zelenjavne polpetke in za rižotko....bi jst tud to kuhala.... ajvy... brkn..čist preveč si pridna.... čebela...dobr oprav na ctg-ju sunny....tam okrog 25 tedna je 3d, no sj ti bojo itak oni datum poslal...po mailu so kar ažurni....k boš šla na 3d palohk še k men na kofi uletiš kolumbo...super, za spanje in počitek , sj je prov tako...jst sm dons že spet brez ostala, k sm bla pri G tacajt k je mala spančkala, zj pa akcija....mal sm vas pršla prebrat zj pa šibam sarme kuhat....tko da me dolg ne bo sojino-zelenjavni polpetki eno skodelico Biotop sojinih kosmičev...preliješ z ene pol litra vrele vode in mau soli, stoji 5-10 minut, odcediš in ožmeš prepražiš čebulico, po želji tud mau pora., mau naribanega korenja....mau ohladiš dodaš k ožetim kosmičem bučko naribaš, soliš, naj stoji d odda vodo...pol dodaš mešanici vse skupaj lepo zmešaš z malo soli, popra, peteršilja, dodaš jajce, če imaš veliko mase, lahko tudi 2, jz dodam še eno malo skodelico ovsenih kosmičev biotop bio linija...ponavadi ima sosed največ izbire tega, potem pa masi dodam še kako žlico drobtin in žlico kečapa, pustim stati 10 minut potem ali oblikujem polpetke in jih polagam v vroče olje ali pa oblikujem štruco in pečem z nekaj kapljami olja na peki papirju v pekaču v pečici....ene 20 minut na 180-200 rižota prepražim por, dodam nariban korenček...potem opran riž, malce popražiš na malo vročine, da riž lepo postekleni, potem pa počasi zalivam z zelenjavno čisto juhco, lahk tud z govejo, vmes pa mešam in spet zalijem, spet mešam....da iz riža nastane fajn mehka, ne preveč suha rižotka, na koncu pa še začimbe po želji, košček masla ali pa pol dcl Mu sladke smetane..to je to