|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski malčki 2010
26.2.2011 23:05:20   
Majchi
Renesme, dobro te jeuser posted image .

Naš Luka je tudi že spal od cca. 20ih pa do 5ih, 6ih ali celo 7ih zjutraj brez zbujanja. Potem je pojedel in potegnil še do 8.30. Zdaj se pa kar naenkrat spet zbuja ob 2h, pa ob 5ih. Mogoče gre za preskok v rasti, ko so ravno tok stari.

Jaz mleko zaenkrat še imam, Luka se polno doji in včasih ga komaj dohajam. Drugače pa skoz tlači rokce v usta, se na veliko pogovarja, veliko se smeje, včeraj se mu je ratalo celo na glas zasmejat.
Čez dan pa spi zelo malo. Zaspi enih 3x po 20 min, s tem da ga moram prej vsaj 15 min uspavat, ker je na fertig zoprn in zaspan.

(odgovor članu Renesme**)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
27.2.2011 17:08:18   
novemberska
No če ste že pri spanju pa se še jaz oglasim :) Naša punca ga je tud začela zeloooo sračkat..me prav skrbi kaj ji je. Prej je spala od 21-3h, se za pet minut priklopila na joško in naprej mirno spala do 7h. Zdaj pa zaspi ob 21h in se zbudi ob 23h, pa ob 1h, 2h, 3h...tko da 8h zjutraj...jo kar meče po postli sem in tja...miga z glavo, noge dviguje in skoz jamra...a ma kera kakšno idejo kaj bi ji blo???? Sem res že čist obupanauser posted image user posted image user posted image

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
27.2.2011 18:02:07   
emma83
Eh novemberska jaz tudi ne vem več kaj naj. Liam zaspi recimo do 8h nekako, pol se pa prvič zbudi tm med 11h in 12h in naprej pol zbujanje na 2,5 uri, pa kr neki se skoz obrača pa jamra pa ne vem kaj še vse. V glavnem jaz sem čist neprespana, on je pa zjutraj ko rožica. Mogoče imajo kakšen poskok v rasti in rabijo več hrane. Samo upam, da kmalu mine, ker sem čist adijo. 

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
27.2.2011 18:09:32   
D0aisy
Tudi mi zadnje čase slabše spimo. Do sedaj je Mila spala od 8-ih pa do nekje 3-4 in se zbudila okoli 6.7-ih. Sedaj pa potrebuje hranjenje 2 krat na noč (okoli 1-ih in 4,5-ih). Mogoče gre res za preskok. Pravijio pa da se dojeni otroci pogosteje zbujajo zaradi samega crklanja ob dojenju in zato ker se samo z dojenjem slabše najejo.
user posted image Kdaj boste pričele z nošenjem dojenčkov v kenguruju?

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
28.2.2011 0:46:27   
Filipinka1
Pozdravljene, tudi moja pikica je novembrska. Imava pa zadnje čase en problem. Že od porodnišnice dodajam in je po flaški spila zjutraj 40, zvečer 90-120. Zadnje dni, pa noče piti po flaški, ampak bi se samo dojila, čeprav vem da nimam mleka ona kar vleče in se crklja. Isto je počela v porodnišnici in kljub temu, da se ni najedla in je bila lačna, ni nikoli jokala...samo budna je bila cel dan in iskala je joško. Tako da ji zdaj na vse načine silim flaško med dojenjem da spije vsaj kakih 20-40. Problemov spanjem pa nima saj spi že od začetka celo noč, zdaj od 20 do 7. Kaj mislite, da je možno da ji zaradi blagega prehlada ne paše cucelj od flaške?

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
28.2.2011 6:51:32   
Vessie
Filipinka1, katere flaske imas? mi smo na zacetku imeli avent, pol iz njih ni hotela jesti..smo potem kupili TT je od takrat naprej hranjenje slo brez problemov...user posted image

(odgovor članu Filipinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
28.2.2011 7:14:38   
blondy83
Filipinka1

Pri nas je bilo isto kot pri Vessie!
Aventove sploh ne, Tommee Tippee ma pa full rada, in je res še najbolj podobna bradavici :)

Čeprav, na tak način sem jest zašuštrala dojenje, ker sem skoz, kljub temu da je bila zadovoljna, imela 5x na dan mokro pleničko in je
pridobivala na teži imela občutek da nimam dost mleka, pol je pa ugotovila, da iz flaške bolje t
eče, je blo pa konc.

Nočem pametovat, ampak a si ziher da nimaš dost mleka, če lepo spi in je zadovoljna? Kako pa teža napreduje?
In še pediatrinja mi je govorila, da imam dovolj mleka, jest sem pa skoz mislila da je lačna!
Govorim zato toliko, ker mi je žal, ker sem hotla polno dojit.
Si si probala izčrpat, recimo zjutraj, ko si spočita,da vidiš koliko imaš mleka?
Želim ti čim več dojenja,
Lp

Nikoli več ne bo, tako kot je bilo pred 4.11.2010! Zdaj bo samo še lepše!

Gaja
4.11.2010
3225 g, 52 cm, OG 35 cm

(odgovor članu Vessie)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
28.2.2011 11:42:16   
ljubljana
Ne pozabite vpisati otroka v vrtec vpis bo od 15. do 31. marca vlogo običajno dobite na spletni strani vrtca. 

(odgovor članu blondy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
28.2.2011 11:47:41   
sara pia

Dober dan!

Da se malo pohvalim, moja Sara pa že dva dni spi po 7 - 8 h ponočiuser posted image , tko, da se zdaj mami malo spočije, upam da bo tak tempo še naprej user posted image . Sem ugotovila, da se sploh ne mara preveč crkljati, najraje je na tleh v svojem igralnem centruuser posted image , spi pa v svoji posteljici podnevi in ponoči user posted image . A ste že kaj začele dodajati gosto hrano in kaj ste najprej dale?

(odgovor članu blondy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
28.2.2011 15:36:27   
nejka000
ooooo tu ste se pa malo zbudile. Se mi zdi da smo se z FB preveč razvadle.

No pa da še ja malo pojamram.
Spanje - za popi***** prej je spala od devetih pa tam do desetih-enajstih neprekinjeno, sedaj zaspi ob sedmih, zbudi se ob enih, petih, sedmih pol spi pa še če je sreča tam do devetih-desetih. S tem da spi od enih naprej na joški in ni varjante da ji jo vzamem ker je v sekundi pokonc in ma take oči ko reflektorje. Tak da bolš da ne povem kaka sem zjutri. Trda ko kamen ker se od enih naprej še premaknit ne upam.

lasje-OMG jaz bom plešasta

GH-ma nekaj smo se začeli afnat z riževo kašico, pa je te kašice po meni, stolčku in slinčku na koncu več kot pa v Zoji. Ji sploh ne potegne in vse spluva.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu sara pia)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
28.2.2011 15:38:39   
nejka000
ALEUNAM, BEJO, NOVEMBRSKA (ostale pomurke)  a bo kaka kavica kej v kratkem?

< Sporočilo je popravil nejka000 -- 28.2.2011 15:39:12 >

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
28.2.2011 15:52:09   
bejo2010
Zdravo,

seveda bo kavauser posted image user posted image user posted image , jaz sem za.

Nevem, kaj je bilo pri nas ponoči, Ajša me je preseneila, saj veste da sem jamrala glede spanja....je zaspala ob 21.30 in spala do 5.30...prvičuser posted image user posted image user posted image , nevem, kaj bo danes, rej je, da se je ob 2.30 zbudila in sem jo vzela k sebi ter dala dudico, ampak očitno lačna ni bila.

GH - midve vsak dan dopoldan nekaj pojeve, ali ji jabolko skuham dodam banano, ali kupljeno kašico, pa vsak dan lepše je, danes je bil slinček skoraj čisto čist. Sem vesela. Sicer mi je rekla pediatrinja, da se bomo pri 4,5 m menile, ampak mislim, da dva tedna ni panike, tudi starejšemu sem dala, seveda, če otrok hrano sprejme.

Bom jutri poročala kak bo.

Kavica je lahko v četrtek ali petek, če vama tako ustreza???

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
28.2.2011 15:58:10   
miya84
Se po dolgem času oglašam pa vidm da mamo kr iste situacije s spanjem user posted image .

Prej je Nik spal tud od 20h do 3h zjutri, zdj je pa spremenil ritem,in zaspi okol 20h,se zbudi ob 00.00 pa potem kr na 2,3 ure se zbuja,sm zjutri čist skrokana user posted image , pa potem nekak po 5. uri al pa 6.ne spi več. A se to kej normalizira?

Mleka mamo še dovolj,upam da tko tudi ostane,sm pa opazla da je po AD3 kapljicah dobil hude krče,tko da jih ne dajeva več,morm zdj pediatrinjo poklicat kaj zdj... (do 3m sm jih kr mal pozabla dajat,po tem prvem cepljenju me je pa P.spomnila d ajih morm vsak an dajat,pa smo en tedn skp dajal in je mel res hude krče,se mi je kr smilu tok ga je zvijal :( ).

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
28.2.2011 15:58:37   
naša beba

IZVIRNO SPOROČILO: nejka000
GH-ma nekaj smo se začeli afnat z riževo kašico, pa je te kašice po meni, stolčku in slinčku na koncu več kot pa v Zoji. Ji sploh ne potegne in vse spluva.

Sem zadnjič razlagala Emi med flašo kako bo ko začnemo s kašicami... Mala s slinčkom, mamca s predpasnikom, oči pa za nama kar stene beli.. ni pomoči...
user posted image user posted image user posted image

Prva snežinka Ema, 27.11.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
28.2.2011 16:54:52   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

Zdravo,

seveda bo kavauser posted image user posted image user posted image , jaz sem za.

Nevem, kaj je bilo pri nas ponoči, Ajša me je preseneila, saj veste da sem jamrala glede spanja....je zaspala ob 21.30 in spala do 5.30...prvičuser posted image user posted image user posted image , nevem, kaj bo danes, rej je, da se je ob 2.30 zbudila in sem jo vzela k sebi ter dala dudico, ampak očitno lačna ni bila.

GH - midve vsak dan dopoldan nekaj pojeve, ali ji jabolko skuham dodam banano, ali kupljeno kašico, pa vsak dan lepše je, danes je bil slinček skoraj čisto čist. Sem vesela. Sicer mi je rekla pediatrinja, da se bomo pri 4,5 m menile, ampak mislim, da dva tedna ni panike, tudi starejšemu sem dala, seveda, če otrok hrano sprejme.

Bom jutri poročala kak bo.

Kavica je lahko v četrtek ali petek, če vama tako ustreza???

jaz sem bolj za drug teden kar se kavice tiče, ker ta teden mam Žana doma k je bolan in bo težko kam smuknit.

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
28.2.2011 17:00:13   
nadinne
miya84, zakaj pa bi MOGLA dajat D3 kapljice? Veliko staršev jih ne daje, pa malim čist nič ne fali. Jaz sem jih naši dajala v prvem mesecu ene 20 dni, pasem nehala, ker s emi je zdela jokava po njih, verjetno jo je kaj zvijalo...pa jih ne dajem več. Pediatrinji sem rekla da jih, čeprov takrat se res nisem zlagala, ker me je to vprašala samo na prvi posvetovalnico. Pa konc koncev sej smo mi tud gor zrasli brez teh kapljic. Tako da jaz mislim da če ti ni do tega d abi jih dajala, jih mirne vojle preskočiš user posted image Če seveda ni konkretnih zdravstvenih razlogov za to.

vessie...dobrodošla. Lepo da se nam je moja in Evelinina cimra iz P pridružila user posted image

(odgovor članu naša beba)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
28.2.2011 18:10:00   
Filipinka1
Flaške so Aventove....kaj lahko dam gor sam cucelj tt?
Mleka sigurno ni dovolj, ker sem dva meseca dojila, dodajala svoje + novalac, pa stiskala čez 1,5 ure pa potem spet dojila, dodajala svoje in novalac,.....
Ko sem stiskala na 1,5 ure je blo po 10, na 3 ure je blo 20, zjutraj je blo 50-60, enkrat celo 80 cel praznik,.. Pri dveh mesecih sem nehala stiskat in samo še dojim 5 na dan.

Kg so ble do zdaj ok...ob rojstvu 3 500, prva posvetovalnica 4 250, 2 meseca 5 000.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
28.2.2011 18:54:22   
blondy83
miya84

Jaz po nasvetu pediatrinje v Kranjski porodnišnici uporabljam kapljice AVSTRIJSKE OLEOVIT D3, ki so narejene na
oljni osnovi in ne kislinski kot plivit. Mi in nešteto drugih nismo imeli in nimamo nobenih krčev.

Če te zanima, ti lahko dam številko gospe iz Škofje Loke, ki jih dobavlja, da nam mamicam ni treba hoditi v
Avstrijo :)

Nikoli več ne bo, tako kot je bilo pred 4.11.2010! Zdaj bo samo še lepše!

Gaja
4.11.2010
3225 g, 52 cm, OG 35 cm

(odgovor članu Filipinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
28.2.2011 19:38:28   
bejo2010
nejka000- drug teden mi paše, se zmenimo

(odgovor članu blondy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
28.2.2011 20:00:25   
BabyKitty
blondy83 samo po drugi strani so pa kapljice v avstriji toliko cenejše, da če kupiš dvoje že potne stroške pokriješ, pa še na izlet greš user posted image no meni ji je prinesel oče, ko je šel smučat user posted image

So pa res super... že doziranje je neprimerljivo user posted image

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
1.3.2011 0:05:17   
ljubljana
nadine
A in D vitamina sta nujna
http://www.bambino.si/kapljice_ad3_zakaj_kako_in_kdaj

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 1.3.2011 0:09:16 >

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
1.3.2011 8:28:46   
nejka000
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010

nejka000- drug teden mi paše, se zmenimo

bom rekla  še aleunam. tu gor je zadnje cajte nič ni, ji objavim na fb

ŽAN VITO 11.3.2005
ZOJA 2.11.2010

(odgovor članu bejo2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
1.3.2011 8:57:21   
novemberska
Mene ni v Ms, tako da kavica odpade..škodaaa, bi blo fajn spoznat še ostali dve punci in vajna sončka:)
Lepo se mejte....

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
1.3.2011 10:17:33   
miya84
IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

miya84, zakaj pa bi MOGLA dajat D3 kapljice? Veliko staršev jih ne daje, pa malim čist nič ne fali. Jaz sem jih naši dajala v prvem mesecu ene 20 dni, pasem nehala, ker s emi je zdela jokava po njih, verjetno jo je kaj zvijalo...pa jih ne dajem več. Pediatrinji sem rekla da jih, čeprov takrat se res nisem zlagala, ker me je to vprašala samo na prvi posvetovalnico. Pa konc koncev sej smo mi tud gor zrasli brez teh kapljic. Tako da jaz mislim da če ti ni do tega d abi jih dajala, jih mirne vojle preskočiš user posted image Če seveda ni konkretnih zdravstvenih razlogov za to.

ker me je pediatrinja nap..... zakaj jih ne dajem,da bi to mogla,da ni dobr za otroka če to ne dajem itd.user posted image

moja mami je pa rekla da je meni in mojmu bratu dajala te kaplce ko sva bla mala....

bom te avstijske kupla da vidm kako bo user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
1.3.2011 10:18:25   
miya84
IZVIRNO SPOROČILO: blondy83

miya84

Jaz po nasvetu pediatrinje v Kranjski porodnišnici uporabljam kapljice AVSTRIJSKE OLEOVIT D3, ki so narejene na
oljni osnovi in ne kislinski kot plivit. Mi in nešteto drugih nismo imeli in nimamo nobenih krčev.

Če te zanima, ti lahko dam številko gospe iz Škofje Loke, ki jih dobavlja, da nam mamicam ni treba hoditi v
Avstrijo :)

bi te prosila za to številko . sj jo lahko mislmi da kr sm napišeš,bo še katera mogoče naročila poleg mene...

(odgovor članu blondy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?