Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 11:39:43
|
|
|
|
emma83
|
Dan. Ah pajaca saj veš kaj sem mislila, samo sem res malo čudno napisala. Drugače pa je res, Liam je včeraj zaspal ob 18.30, ob pol osmih je še pojedel in je spal do 1h, potem je pa itak standardno bujenje na 3 ure, budnica pa ob 6h. Oh fak simonmojca, kr lase je pojedel? O šit, ne morem verjeti. Jaz imam tudi skozi spete lase, mi gre že prav na živce. Zjutraj je pa itak prva stvar, da popucam svoj povšter, ker je en kup las gor.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 12:10:13
|
|
|
|
simonmojca
|
ja pojedu pa tudi nebi vedla če ga nebi v planički našla. Jaz tudi pospravim najprej vsre lase sam zgleda nepospravim vseh. Parkrat sem našla las v njegovi pesti, tako da lahko en dva tri poje las pa še veš ne zato groza skoz ga gledam pa zgleda še premalo
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 13:27:15
|
|
|
|
bejo2010
|
Zdravo, sem vesela, da je forum malo oživel. Emma83 , Ajša bo 6.3. stara 4 mesece. Čudno mi je to, da je spala v kosu 6-7 ur, enkrat jedla in spala nekje do 6.30. Zdaj se mi pa nekaj časa zbuja ob polnoči. Kljub temu, da sem ji dala Novalac NF zdaj že dva večera, včeraj je celo zaspala po deveti uri in se zbudila ob 12 in ob 4, ob 7 sva pa vstali. Saj mi ni težko vstar, ker spije 10 min in spi naprej, bojim se, da se ne bo preveč zredila, ker ponoči spije 150 ml, čez dan pa slabih 120 ml. Lasje mi pa tudi izpadajo nenormalno, sicer imam goste, mi pa gre na živce, ker se vlačijo po celi hiši.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 15:20:54
|
|
|
|
Vessie
|
Dan. Še ena novemberka ki se vam želi pridružiti Upam da bo ok. Lp
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 15:25:57
|
|
|
|
philadelphia
|
Več nas bo, bolj bo veselo
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 15:28:58
|
|
|
|
Vessie
|
Hvala se bom pridružila skupini na FB..
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 17:12:19
|
|
|
|
emma83
|
Bejo nisem vedela, da je Ajša prej toliko spala. Ne znam ti svetovati. Meni Liam tudi ponoči pije svojih standardnih 100-120 ml. Sinoči sem mu za foro naredila več in ni šlo. No pa smo očitno en obrok zamenjali, danes sem mu naredila celo porcijo in je vse zmazal. Seveda sem ga morala potem komplet preobleči in orng umiti, ker rokice veselo romajo v usta pa še slinček si zatlači zraven, pol je pa še bodi umazan. Moj mali fantek raste, o šit kr zjokala se bom, ne morem verjeti kako hitro gre čas. Kot da sem šla včeraj rodit, v soboto je pa bil star že 4 mesece.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 17:30:58
|
|
|
|
tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: bejo2010 Emma83 , Ajša bo 6.3. stara 4 mesece. Čudno mi je to, da je spala v kosu 6-7 ur, enkrat jedla in spala nekje do 6.30. Zdaj se mi pa nekaj časa zbuja ob polnoči. Kljub temu, da sem ji dala Novalac NF zdaj že dva večera, včeraj je celo zaspala po deveti uri in se zbudila ob 12 in ob 4, ob 7 sva pa vstali. Saj mi ni težko vstar, ker spije 10 min in spi naprej, bojim se, da se ne bo preveč zredila, ker ponoči spije 150 ml, čez dan pa slabih 120 ml. Leon tudi pije 150 zvečer pred spanjem, pa pol okoli 4-5,.... To se bo slišalo malo butasto - mogoče pa se mora navadit na ta Novalac,.... Leonu sem čez vikend dala prvič kašico in zvečer z kašico malo zgoščeno mleko, pa sem mislila kak bo celo noč prespal, pa me je zašil in se zbudil ob 1 pa pol ob 5,...to je trajalo tri noči, zdaj pa spet spi od 21-4 ali 5. Emma - pri nas je isto, v ustih je vse kašica, roke, slinček, pa če bi mel še kaj drugega pri roki bi verjetno tudi to romalo v usta
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 20:06:51
|
|
|
|
Majchi
|
Oj! Naš Luka tud daje ful rokice v usta in cmoka zraven. Pa igračke je začel prijemat in jih nosit v usta. Ponoči je kar priden. Spat gre med 19.30 in 20.00, potem se pa včasih zbudi šele ob 5ih zjutraj, včasih pa tudi že ob 6ih ali 7ih zjutraj. Rekord je do 7.30. No, zadnje dve noči se pa spet po 3x zbuja. Lana gre v ponedeljek končno v vrtec. Komaj čakam, ker sem že živčna razvalina! Tko da se bo men šele v ponedeljek spet prava porodniška začela . Tele 3 mesce bi mi blo pa lažje, če bi bla v službi. Lasje: men še zmer niso začel izpadat. Trkam! Zobki: pri nas še nič ne kaže. RA imamo pa prvič jutri teden in komaj čakam, da kaj noveg izvem. Dobrodošle vse nove!
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 22:17:38
|
|
|
|
nadinne
|
aha, vidim da je forum tu spet oživel...da ne bo samo FB aktualen ste že videle da so že novembrke 2011 aktualne? joj mene je kar nostalgija prijela...kako lepo leto je bilo to...pa prehitro je minilo a ne? lasje: meni nič ne izpadajo...trkam! rokice: naša jih tako cuza in si jih tlači v usta, da tudi bruha...zraven pa tako cmoka d amisliš da jih bo pojedla Drugače sem pa vglavnem nehala dojit...mala ni več hotela piti pri meni...tako da si še občasno izčrpam da ne dobim vnetja in ji dam popit...ostalo pa AM...no pa s emi je želja od takoj po porodu uresničla Nič...grem jaz spat počas...dons je naša že kmal zaspala pa grem še js, da se naspim, ker nimam pojma kdaj me bo presenetila z bujenjem...upam da zdrži vsaj do 4h!
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 24.2.2011 22:23:48
|
|
|
|
emma83
|
Otrok spi, jaz bom pa tudi počasi šla pod kovter. Jaz sem tudi že videla, da so novembrke 2011 aktualne. Meni je nosečnost čisto prehitro minila, na začetku ti se itak zdi, da bo tistih 9 mesecev ful dolgih ampak mine 1 2 3. Nočko punce.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 7:28:50
|
|
|
|
blondy83
|
BabyKitty S katerega konca gorenjske pa si, al si na obrobju gorenjske, recimo komenda, kamnik :)
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 10:42:51
|
|
|
|
sara pia
|
Dobro jutro! Vidim da smo Novemberke nadaljevale pri starši čvekamo, lepo, nisem prej opazila Meni tudi lasje ful odpadajo , upam da bo kmalu kej bolje Punce kako odpravljate temence, naša jih je dobila šele zdaj, pa ne vem kako naj se lotim?
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 11:18:04
|
|
|
|
kapesanta
|
jaz pred kopanjem namažem z olivnim ali mandeljnovim oljem in malo pustim potem pa sperem. Punce so potem še s plenico podrgnile - jaz nisem, ker imamo veliko las. Če jih je zelo pa punce priporočajo Mustela peno - no jaz je nisem kupila, ker je z vsakim pranjem dosti boljše, pa vsakič mislim da bo naslednjič že dobro
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 11:26:48
|
|
|
|
sara pia
|
Nima veliko temenc, bom probala z olivnim oljem, hvala
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 11:48:03
|
|
|
|
pearl
|
Mi smo se tudi borili s temenicami in na srečo z njimi zaključili. Mazala z olivnim oljem, krtačla nič pomagalo. Pa sem prakticirala to, kar sem pri prvi deklici, enostavno sem ji narahlo skrampala, čeprav tega naj ne bi počeli. Potem pa nanesla šampon v obliki pene od Mustele, ki je prav za temenice. Zdaj jih preventivno perem z njim še 1 x na teden in o temenicah ni duha in ne sluha.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 13:41:25
|
|
|
|
BabyKitty
|
Jst sm pa prakticirala to z oljčkom, pa ni in ni bilo konca... potem sem pa na enem forumu prebrala, da pomaga bepanten in ker sem imela še eno mičkeno posodico iz porodnišnice bepantena sem ga namazala po bučki, kr na debelo, pustila za 2 urci in malo z glavničkom prečesala in temenc ni bilo več 1 mesec... zdele so se pa spet mičken vrnila in bom ponovila vajo
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 25.2.2011 22:12:31
|
|
|
|
Renesme**
|
No naš je tudi med tistimi, ki so spali že od 22-6ih, zdaj se pa prej zbuja ali pa kar 2x/noč- tega pa nisem navajena ...pa nimam pojma kaj mu je, popije pa tudi ponoči ful več! Danes je imel pa sploh en tak dan, ko ni vedel a bi spal al bi jedel...pol pa ni ne eno ne drugo...jedel po 80ml in spal po 15min Moj mlek gre tudi h koncu . Lasje noro izpadajo...v prvo sem imela potem čisto nov frfru- je prav smešno izgledalo, ko sem imela spredaj 1cm dolge lase ..zdaj bo pa nekaj podobnega ..glih zdej si jih grem prat in se psihično pripravljam na pucanje banje " dni sem pospravljala stanovanje... kar generalko sem imela in nisem niti prižigala rač., ker drugače nebi nič naredila Dobrodošle nove Jaz tudi pogrešam , tale porodniška gre čisto prehitro
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 7:58:31
|
|
|
|
blondy83
|
Jutro! Mojega mlekca pa že en mesec ni več, pa tud jest mam občutek da bom kmalu brez las. Kako vam kaj spijo ponoči, mene kr mal skrbi da preveč spi, ker gre spat ob 21h, pol pa okrog 7h zjutri papca, pol pa še spančka do 9h. To je praktično 12 ur. Preden sem rodila, se nikol nisem tako naspala kot zdej :) Upam samo, da ne bo hudo ko bojo zobki Ampak na račun nočnega spanja, pa potem čez dan zelo malo spi, razen če smo zunaj, v vozičku rada spi, doma pa samo za kakšne pol ure med obroki, nikol ne spi dve ure skupi. Kako pa vaši čez dan spijo?
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 8:14:30
|
|
|
|
HelenaM
|
blondy83 - naš je imel že tako lepo ustaljen ritem - od 20 do 4, potem pa hranjenje in naprej do 9, zdej se mu je pa vse nekaj zmešalo in se zbudi že ob 0.00, pa potem spet ob 3 in ob 6 in ob 9...čisto sem neprespana, groza
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 9:10:59
|
|
|
|
naša beba
|
Hahaha, vse naše bebe so ga začele sračkat.... midve z Emo se po novem tudi zbijava na 3 ure, čez dan je pa že prej lačna... sploh nima dna kolko pojest... ampak mamca vesela, da je končno začela papcat kot je treba... Lasje... no comment
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 11:47:33
|
|
|
|
BabyKitty
|
blondy83 center gorenjske Kranj... Moj mali je bil pa danes ponoči spet bogi... je stokal revček čisto celo noč... se mi je kr srček paral zgleda da so res zobki, ker včeraj ko je imel napad joka sem probala z calgelom in je bilo v dveh minutah mir...
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 13:54:13
|
|
|
|
emma83
|
Uf sem zmatrana. Mali je sinoči normalno povečerjal ob 18h, potem sem ga skopala in sva šla v posteljo ob 19.30, kjer je seveda zaspal. Ob 22h je jedel in ko sem ga odložila v posteljico se mi je frkolinko mali čisto zbudil in smo pol imeli štalo za nazaj zaspat, meni se zdi, da je omagal tam okoli polnoči. Največji štos je pa, da mi je celo noč kr neki jamral, da jaz nisem mogla spati, ob 6h je pa itak bil auf. Trenutno je že na drugem dnevnem spancu. Prav vidi se mu, da je ful zmatran, zaspati pa ni hotel ampak sem bila jaz bolj trmasta kot on. Kosilo je že kuhano, popoldne sem hotela malo ven na sprehod pa ne vem, če se mi bo dalo, ker sem danes dobila še in sem totalna tečka. Lep dan želim vsem.
|
|
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 14:16:25
|
|
|
|
pajac
|
No še naša Ana ga sračka ponoči.. sicer je ponvadi tam okoli polnoči in ob 3 zjutraj, ampak kot liam, se zadnja 2 dni ves čas nekaj vrti in stoka, jamra, napenja... no dokler je ne vzamem ven okoli pol petih in jo dam na kolena pa malo potelovadiva, da se črevce spuca .. Jaz pa frčafelo uspavam povito v bubo in zaenkrat to pali, ker ne more krilit.. stisnem jo k sebi pa jošek ali dudo v kljun.. Mah.. Peter je lepše spal se mi zdi, samo bolj ko prebiram kako je bilo takrat bolj se mi zdi, da človek ima za te neprijetne stvari selektivni spomin...No saj to je tudi prav.. .Jah kar se tiče las.... ko so se končno okrepili pa spet grejo ven... Bilo kuda moji lasje svuda...
|
|
RE: Novembrski malčki 2010 26.2.2011 16:16:18
|
|
|
|
Renesme**
|
No da vam našo povem...ko smo že pri spanju Smo bili s kolegi zmenjeni, da se oglasimo pri njih med 15-16h, ja, pa je imel mali mož svoje načrte...je šel spat ob 13h in spal do 13;45, pojedel...potem ko sem taveliko zrihtala, pa sebe, se je pa on začel dret kot bi ga iz kože dajali...ga že hočem preoblečt, da bomo šli, pa on neutolažjivo joka , ga dam spat in je v minuti zaspal (okoli 14:30) in spi še zdaj...sta šla unadva sama na obisk
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?