Bela01
|
Vsake tolko malo preberem vaše poste, da sem malo na tekočem. Pa da še malo jaz javim kako nam gre. Po prebiranju nekaterih bi mogla očitno tudi sama jamrat, ampak se mi zdi to vse normalno in ok. Pravzaprav sem šele sedaj ugotovila da bi "mogla" jamrat :). Kako mi spi? Zaspi okoli pol 10, 10 tu nekje. Zadremlje tudi prej, npr. ob 6, 8, ... tam nekje za 15 min. Čez dan mi spi nekje 3× po 20 min in včasih 1 × po 2 uri ali več, včasih keri dan pa nič in smao kratki dremeži. Zjutraj ima uro nastavljeno točno na 15 do 7. Vmes se zbudi okoli 5 (ja res lahko potrkam, da spi že dober mesec celo noč z enim vmesnim hranjenjem). Ponoči se skozi držim tega, da se ne pogovarjamo, je ne previjam, podojim in v posteljo četudi je budna. Enako zvečer dam budno, nacartano, nahranjeno spat. Vse kar počnem (kuham, pospravljam, zlagam cote, ...) je zraven. Veliko se pogovarjamo. Veliko pojemo plešemo. Včasih jo pustim samo v ležalniku ali na blazini (kakih pol ure). Če malo pojamra je ne dvignem takoj ampak jo malo požgečkam, se pomenim z njo in ji pokažem kako igračko da jo zamotim. Glede dojenja: Jo polno dojim, včasih keri dan je samo 5-6 krat na dan, spet keri dan pa je tudi vsako uro na zizi. Včaim fajn boli (je rekla patronažna da imam bradavičke kot jelenček Rudi nos :P). Se ne sekiram in ne obremenjujem s tem ali imam dovolj mleka, ker ga imam! Če je polulana in vsake tolko pokakana potem očitno imam dovolj. Napreduje super. Zavedam se, da kak bom začela komplicirat in dodajat bo z mojim mlekom fertik, ker je še do sedaj pri vsaki, ki jo poznam, tak bilo. Ne uporabljam dude, ampak raje dam zizo in si s tem še dodatno vzpodbudim proizvajanje mleka, razen če smo kje v trgovini in jie ne morem takoj priklopit. Pa lahko kljub temu kdaj grem s pesi na sprehod (zdaj začnem s šolo). Flaške uporabljam vse možne različne že od začetka za čajek ali pa ko more ata dat "zizo". Včasih se krega, ampak čez čas začne pit, če je lačna. Navajam jo na različne ljudi in če se vstraši in začne jokat je ne vzamem kar takoj v roke (ko je pri drugih v rokah) ampak jo raje samo pobožam in ji govorim, da je vse vredu, dam lubčka in se tudi hitro umiri v tujih rokah na tak način. Torej drage mamice, ne komplicirat, ni vedno super. Ampak, če se z nekaterimi stvarmi sprijaznimo, tako kot je ena dejala, je vse lažje. Prepustite se toku in ne držite in oklepajte se nekega strogega ritma, ker si boste vse samo poslabšale. Pa če je bilo pač nekaj že od rojstva tako, pa zdaj več ni, ... ja pač ni. Otrok raste in se spreminja. Ko pa začne tečkat, pa jo zmotim in "presekam" njeno tečkanje z žgečkanjem, catanjem, petjem, plesanjem, ... Če zvečer ko bi morala že spat, pa začne tečkat, je ne silim, ampak spremenim temo. Pač greva spat kasneje. Saj jo dokaj hitro pobere. Ta čas pa raje pleševa, pojeva, ... in se mamo fajn :) LP
< Sporočilo je popravil Bela01 -- 2.3.2011 12:36:42 >
|