Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 8:50:07
|
|
|
|
dreamhorse
|
Ni prav, da hraniš tuje živali, sploh, če ne veš, kaj to prinese. Seveda je izjema, če ti lastnik to dovoli. Marsikdo misli, da s tem dela živali dobro, lahko pa naredi veliko škode lastniku. Se dogaja, vem, da tudi pri nas, ker je žival pač zunaj, ampak to je tako, kot bi nekdo za tvojim hrbtom dajal tvojemu otroku nezdravo hrano. Vsa jabolka, kruh itd, so za konja pribolški, ja, ki mu jih da njegov lastnik. Preveč lahko škodi in je zelo, zelo nevarno. Tečka, pa brez zamere, ok... Nič slabega ne mislim. :)
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:02:24
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Ni prav, da hraniš tuje živali, sploh, če ne veš, kaj to prinese. Seveda je izjema, če ti lastnik to dovoli. No, mi smo izjema in upam, da se tvoje kocine čim prej spustijo v normalen položaj So pa ti konji v ogradi in večino časa sami - lastnik jih pride pogledat vsakih par dni in so prav veseli, da se ustavi še kdo. Glede nagrajevanja pa...ti konji bodo končali v loncu in v življenju še za nič niso bili nagrajeni. Žal.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:02:58
|
|
|
|
mini86
|
no...sj js mislim da tecka ne nosi vsak dan gajbo jabolk da bi bilo lahko kej narobe..se res ne spoznam na konje ampak za veselje otroka mislm da tist jabuk al pa dva pa res ne škodita..ali pač
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:04:48
|
|
|
|
mini86
|
aha se je že tecka javla ne vem no..ko sva z dedijem ko sem bila majhna hodila na hipodrom jabuk sicer nisva imela sem pa z taaakim veseljem mu dajala travo..tega ne bom pozabila..
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:06:10
|
|
|
|
tecka
|
Jaz bi pa malo povprašala katero številko čevljev nosijo vaši otročki? Jaz sem namreč Srečku na zalogo kupila ene supergice št. 25 in imam kar slabo vest, ker sem kupila na zalogo in upam, da mu noga zraste že do spomladi . Sicer nosi št. 24, noga pa mu je rastla takole: št. 21 - nosil 5 mesecev št. 22 - nosil 1 mesec št. 23 - nosil 3 mesece št. 24 - nosi 2. mesec in še traja
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:08:57
|
|
|
|
mini86
|
sj vem da zame že veš pa vseeno mi mamo št.21 že od lanskega avgusta, zdej spomladi mam namen kupt obutev št. 22
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:15:24
|
|
|
|
dreamhorse
|
Ma ne, saj vem, da ne nosi gajbe jabolk tja, saj sem tudi jaz kot otrok hodila s kolesom in nahrbtnikom polnim jabolk in korenja dobesedno pitat enega konja, ki sem ga našla v ogradi v gozdu. Zdaj pa vem, da to lahko škodi. In če jih doleti taka usoda, kot je napisala tečka, potem je res vseeno. To je bolj problem pri kakih športnih konjih, ko se nekateri ne znajo niti past, ker še niso videli trave od blizu. Če je pa tako tečka, da bodo tako končali, jim daj še jabolko namesto mene. In ja, moje dlake so že tako kot morajo bit :) Pri nas je to problem, ker jim dajejo iz roke in znata postat prav agresivna, ko več ne dobita. In tisti, ki jim dajejo se ju tako bojijo, da jim dajejo izza ograje, jaz pa sem potem tista, ko morem prenašat to agresijo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:16:13
|
|
|
|
dreamhorse
|
Glede čevljev pa... poletni 20, jesenski 21, zimski 22, počasi bomo šli na 23 ....
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:24:48
|
|
|
|
mini86
|
ma pomoje na te športne tud bolj pazjo in jih ne dajo glih v vsako ograjo ob cesto, ane.. skratka..kaj bote kuhale.. js bom neki na ta način.. prepražla bom por, bučke in panceto in to zalila s smetano in začinla..pol bom skuhala široke rezance, dala to v steklen pekač, polila omako čez, naribala sir in za ene 20 min še v pečico..mmmm zna bit dobr ane
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:25:50
|
|
|
|
mini86
|
a kera gre km za 1.maj..a kera kej ve za kšno ugodno varjanto..moj me je glih zdej klicu da je uzel dopust...
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 9:34:31
|
|
|
|
dreamhorse
|
To je pa tudi res mini, ampak jaz vseeno tega ne pustim... :) Mmm, tole zna bit dobro kosilo ja... jaz sem že tako lačna, da groza... kje je še malica ob 11... Sva se z dragim pogovarjala, da bi šli nekam za prvomajske... za kake 3 dni, pa pol kak dan na primorsko h kolegici pa tak malo.. ne bi bila kr doma.. Kak dan bom Žano v vrtcu pustila, da jaz skočim v Lj na kakega konjiča, pa tak malo... upam samo, da bo zdrava, da bo vse ok... saj takrat bo že malo toplo a ne. Mislila sem pa kake terme za 3 dni... Zaenkrat ciljam na Tuhelj, ko smo že bili, pa vem kako izgleda.... Ali pa kam drugam tudi...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 10:19:27
|
|
|
|
dreamhorse
|
Veste, kaj sem se odločila. Upam, da prav.. Imam lase dolge do riti,.. če ne čez. Skodrane, skos spete v čop, ker ne morem nobene frizure naredit z njimi. Odločila sem se, da se grem postričt, fejst... malo čez ramena... In vem, da bo jok.... ampak rabim neko spremembo...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 10:30:01
|
|
|
|
mini86
|
če si se to odločila več kot super..ker nikol nism razumela tistih k so imel dolge lase pol pa skoooos čop..no sej ko sem mela js ouge sm bla ista.. ne vem zakaj pa mi neki govori da boš rep stisnla med noge
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 11:02:34
|
|
|
|
manna
|
oo pozdravljene! Pa ne da klepetamo spet! Številka noge - a ve to govorite za ciciban al kjero drugo znamko? Ker kokr sm jaz seznanjena, niso vse cifre zmer iste? No, vsaj za SeeKaiRun vem, da ima večje cifre. Pa Froddo ima manjše kot ciciban. Naša nosi zdaj ciciban 19 (ja, šele). tecka, nisi nič falila če si kupila za naprej, ker če mu tako hitro nogica raste, bo 25 ravno prav spomladi. mini, tole tvoje kosilo bo mnjami! Jaz fulkrat nardim testenine s čemerkoli in jih dam popečt s sirom v pečico. Res sicer, da se testenine potem zlepijo in je vse skupaj tko malo packasto, pa sir se vleče ampak men je to MLJASK. Za prvi maj- se pa prazniki tko lepo izidejo da je prav "greh" če nikamor ne gremo. Mi bomo najbrž v Bovcu.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 11:03:36
|
|
|
|
manna
|
Aja, dreamhorse, ti kar ostriži, jaz vem da bi. Kako pa imaš spredaj -a vse enako dolge? No, drgač pa jaz sem seveda v službi, zdravi smo, pa vikend je bil nič posebnega.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 11:04:33
|
|
|
|
mini86
|
men je pa ratal presadit rožce čez vikend
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 11:18:03
|
|
|
|
tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: manna Številka noge - a ve to govorite za ciciban al kjero drugo znamko? Ker kokr sm jaz seznanjena, niso vse cifre zmer iste? No, vsaj za SeeKaiRun vem, da ima večje cifre. Pa Froddo ima manjše kot ciciban. Naša nosi zdaj ciciban 19 (ja, šele). tecka, nisi nič falila če si kupila za naprej, ker če mu tako hitro nogica raste, bo 25 ravno prav spomladi. Ja, govorim za ciciban oz. superfit, ki imajo podobne velikosti. Je pa naš Srečko podedoval tudi ene sandalce za v vodo, št. 23,5, pa so mu še prav in upam, da zdržijo do poletja. Za prvi maj načrtujem dopust, bomo pa doma. Bom posadila vrt (če bo skopnel sneg do takrat) in malo poskrbela za rožce. Našmu sem tudi že zabičala naj si zrihta dopust, pa ni uredil še nič. Za kaj več ne bo cekinov. Bomo maja kupili kurilno olje za naslednjo zimo, na morje pa šli že junija, če nam bo bog dal zdravje in šef ponovni dopust.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:14:30
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 a kera gre km za 1.maj..a kera kej ve za kšno ugodno varjanto..moj me je glih zdej klicu da je uzel dopust... Itak...kot vsako leto mislim da že ene osmo leto zapored na BOl na Braču...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:14:38
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 sj vem da zame že veš pa vseeno mi mamo št.21 že od lanskega avgusta, zdej spomladi mam namen kupt obutev št. 22 Mi enako in imamo še luft ...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:15:15
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 no...sj js mislim da tecka ne nosi vsak dan gajbo jabolk da bi bilo lahko kej narobe..se res ne spoznam na konje ampak za veselje otroka mislm da tist jabuk al pa dva pa res ne škodita..ali pač ... ...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:29:28
|
|
|
|
dreamhorse
|
Vse mam enako dolgo... Ko sem ji enkrat zravnala, sem bila tako kot tista iz filma Krog, ki pride ven iz vodnjaka... Groza... Rabim neko spremembo, da bom lahko mela kako frizurco, fajno...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:32:43
|
|
|
|
dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi IZVIRNO SPOROČILO: mini86 no...sj js mislim da tecka ne nosi vsak dan gajbo jabolk da bi bilo lahko kej narobe..se res ne spoznam na konje ampak za veselje otroka mislm da tist jabuk al pa dva pa res ne škodita..ali pač ... ... Pa ona eno, pa sosed eno, pa še ta drug eno, pa še kdo eno.. Ok, saj če so konji namenjeni za na krožnik, potem je verjetno vseeno, če dobi koliko, laminitis ipd, ipd... Pa če mu lastnik ne da, potem ni panike, če jih dobi od desetih sosedov. Odvisno od konja. Pri nas je ena hruška s ceste lahko dovolj, da je kaj narobe. Sploh, če še sama pride do njih. Grabimo jih stran, na cesto, potem pa ljudje hodijo mimo in si mislijo, ubogi konjiček, ne more zraven. In jih brznejo in zmečejo nazaj. No, pa lahko naredijo veliko škodo. Na zadnje sem jo 4 ure v dežju sprehajala. Če bi ji pustila, da se vleže, bi poginila zaradi zasuka črevesja... Jp, takšni so naši konjički. ZDaj pa presodite... :)
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:35:39
|
|
|
|
dreamhorse
|
No, malo pretiravam, ampak to je najhujši scenarij, kar je lahko.. bolj gre to zaradi tega, ker potem izsiljujejo, ker hočejo še. Grizejo, brcajo itd..
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:36:22
|
|
|
|
dreamhorse
|
Saj nisem nič takega mislila noooooooo.. pač povem...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009 1. del 21.2.2011 13:37:19
|
|
|
|
mini86
|
no če gremo spet o tem.. kaj pa kšna opozorila, table...verjetno bi se vsaj kšn pol zamislu in ne dau une hruške ane.. seveda pa še vedno mislim da neke specialne konje nimajo kr tko ob cesti v ogradi..
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?