|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
16.2.2011 14:20:53   
LunaSonce
Joj, punce, vam prou zavidam, ko se menite o vseh teh ''mini'' stvareh. Jaz to načrtujem za april oz. maj. Doma imava namreč še gradbišče in je vse v prahu in betonu. Tudi jaz bi že pleskala in opremljala sobico, no vsaj sedaj, ko trebuh ni še tok velik :) Vendar sva se odločila, da opraviva le najnujnejše nakupe - ta velike stvari (voziček, posteljica in previjalna miza), vse ostalo pa pustiva za pozneje. Itak bi bilo vse prašno in bi imela potem še več dela samo s pranjem in čiščenjem.

V glavnem - kot obljubljeno - poročam o vozičku. Včeraj sva ga na hitro sestavila, nato pa nazaj v polivinil, da ne bo ves prašen do poletja :) Kupila sva Chicco trio S3 in trenutno sva z vsem zelo zadovoljna!!! V kompletu je voziček+košara+lupinica. Vesela pa sem, da sva za to ceno dobila v paketu še zimsko vrečo, prekrivalo proti dežju, poletno strehico (tako piše, si pa ne znam predstavljat razlike med to in navadno), nahrbtnik s previjalno podlogo. Mogoče sem še kaj pozabila, ma v glavnem je to to. Poskusila sva s športnim delom in se ne zravna do ravnega (spalnega) položaja, gre pa dost blizu. Enostavno se sestavi in zapre. Problem pa je-kot pri večini 3-kolesnikov, ker zasede skoraj celoten prtljažnik v avtomobilu.
Za izkušnje, kako se bo voziček obnašal po različnih terenih in v sami uporabi pa bom mogla počakat do poletja.
Aja, pa vozek sva naročila tule http://www.mali-vragci.si/otroski-vozicek-chicco-trio-s3-top-tecna-2011-p-826.html 
Že naslednji dan je bil pri naju doma...poštnina pa je samo 2,80€. Do sedaj z vsem zadovoljna.

Se beremo!

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
16.2.2011 14:42:04   
zupica
glede stekleničk: mi smo bili najbolj zadovoljni z NUK-ovimi. sicer se pa ni dobro prenaglit, mogoče detetu ne bo odgovarjala kakšna oblika, material stekleničke/dude - mi smo imeli več vrst, pa potem izbereš, kar otročku bolj ležiuser posted image se strinjam z ninchy, da je pametno počakatuser posted image

fluf, midva sva še vedno najbolj zadovoljna s pamperskami. prvih 10 mesecev je imel racmanove pralne plenice (zelo priporočava, krasna zadeva!), za k zdravniku sva imela pa pamperske - zelo vpojne, takoj lahko potipaš, kdaj je dete polulano, tudi gel bolj diši kot ne. probala sva cenejše verzije, pa ene niso zdržale skoraj nič tekočine, ene smrdijo, ko je polulan (sparky) ...  pralnih plenic sva imela ok 20 (9 navadnih, nekaj bambusovih - ki so btw najboljše, se ne skrčijo ipd., pa nekaj nočnih). poleg potrebuješ še prekrivne plenice in vložke ter papirnate robčke (da ne namakat pokakanih plenic, ampak samo papir vržeš v smeti/menda tudi v wc). komplet pride ok 300 eur, prekrivne plenice pa pač kupuješ postopoma, ko določeno velikost preraste.

mihelinka, mi imamp pa 3d 28. 2. user posted image tudi že koooomaj čakam ati si je že dopust vzel.  naše dete bo takrat tudi staro 25t, 3d - menda so takrat najbolj idealne velikostiuser posted image .

... to bo heca čez 20 let, ko bova tastaredva vsa ponosna pokazala otrokom te posnetke, oni si bodo pa sam mislili, kako sva zaostala user posted image kaka tehnologija neki, bosta reklauser posted image

< Sporočilo je popravil zupica -- 16.2.2011 14:51:16 >

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
16.2.2011 15:19:22   
lana_22
ava_sa-tud men hoče biti zadnjdni spet slabo. Upam, da ostane samo pri tem, ker bi pa vsaj eno trimesečje bla ok. Moram rečt, da zdaj ne dvigam več sina, ker potem čutim, da me v spodnjem delu tišči...prej sem to lahko počela brez poseldic.

Mene pa mal skrbi, ker brcike še vedno čutim tako nizko... sicer sem v 22. tednu...o kakšnem brcanju v rebra ali pa mehur še ni sledu...je še tako nežen...skratka užiovam v vsaki njegovi brciki

Mihelinka-če boš dojila ne boš potrebovala stekleničke...jaz je nisem...pravijo, da ne rabi dodatne tekočine...je niti ni maral...ni in ni hotel piti iz nje...tako, da smo potem najprej prišli na kozarec in salmico...ko sem pa ga nehala dojit, pa je začel pit po flaši...mislim, da ima vsaka mami drugo izkušnjo glede stekleničke

Pleničke- uporabljam mullerjeve...se mi zdijo cenovno ok in tud najbolj mu ustrezajo...po pamperskah dobi izpuščaje, po daljši uporabi...nasvet: potrebno bo poizkušati, če se katere ne izkažejo za ok...glede tega, da pa ne zadržijo urina oz. kakca je pa v veliki meri tudi odvisno od tega kako dojenček spi in kolk tehta in koliko mu zaobjame telo

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
16.2.2011 16:30:35   
sobrate
Čau!

Glede flašk-mi smo prvo uporabljali nukove, pa nism bla zadovoljna. Pol sm pa na RR prebrala da so od Tommy tippija ok- in res, nam še vedno sedejo. Dudke so nam ok od aventa al pa od mam.
Pleničke:Najboljše so zame definitivno Pampers-vendar kupljene v mullerju. Če kupiš v mercatorju al pa šparu majo nek čudn gel notr-pa še rita postane rdeča (delane za poljski trg)

(odgovor članu lana_22)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
16.2.2011 16:45:02   
mayalottie
lana, jaz pa sem prebrala v knjigi, da mu je fajn dajat zraven tudi vodo, da kao mleko ne zadostuje, vsaj ne poleti?

(odgovor članu sobrate)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 17:11:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2481
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 17:13:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2482
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 17:14:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lana_22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2483
16.2.2011 17:15:26   
jk09
Lp.. redno vas spemljam in berem.. ampak tako hitro pišete, da se sploh ne morem uklopit.user posted image  Sama še nimam nič izkušenj in še tudi nič ne nakupujem. Tudi mi imamo v planu selitev, ki pa še ne vem če bo sploh uspela do junija in zato sem se odločila, da bom počakala z nakupi. Spremljam pa malo cene po spletnih trgovinah, saj v službi ni veliko dela in izkoristim, da se kaj naučim.

Tudi sama razmišljam o pralnih plenicah; me zanima kakšen je sploh strošek za navadne plenice in kakšen za pralne? Koliko se porabi mesečno npr. za navadne pampers plenice?

Neposredna povezava do sporočila: 2484
16.2.2011 17:20:28   
fluf
ma te dude in stekleničke ma vsaka mal drugač izkušnje... bomo vidl, sej se vse da it naknadno kupit... se pa meni osebno dopadejo tommie tippe, pa bomo vidl če se bodo tudi malčku, če jih bomo rabili... nimamo kaj...

kar se plenic tiče, bom vrjetno kupila na začetku za newborn pamperske, pol bomo pa eksperimentiral glede na to kaj bo ustrezalo malčku...

ubistvu je veliko takih stvari, ki so odvisne od naši malčkov in malčič, pa nam ne bo ostalo drugega kot da se prilagodimo... men se prav pozna, da sem doma ta teden in pol mam časa o takih "malenkosti" premišljevat... včasih se sama sebi zdim mal nora, ko mam pa še 3m do poroda user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
16.2.2011 17:24:25   
delfinka2211
zanimive so mi tele pralne planice, tak da punce ki imate izkušnje prosim za nasvete, ker sem šele tu vidla da to tudi obstaja ker se mislila prej da mislite "star" način previjanja. tako da čimveč nasvetov bo prav prišlo.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
16.2.2011 18:10:53   
mayalottie
meni se tudi zdi, da je otrok ful nizko! in tudi brcike so ali ob strani ali pa čisto spodaj.

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
16.2.2011 18:15:14   
Mihelinka
Grem zdaj jaz izven pleničk in flašk, nazaj na previjalne komode in postelje. Bodoči dedi je naši mali pupi kupil posteljo http://www.lip-poljcane.si/spletna-trgovina/otroske-postelje/120-x-60-cm/zoja.php. Hruška debeluška poglej kdo je model (ženska mislim) v reklami user posted image . Zraven je dobila še previjalno komodo in poličko nad komodo http://www.lip-poljcane.si/spletna-trgovina/otroske-sobe/bella/bella-otroska-soba.php, vendar je drugi predal rumen, tretji pa zelen (ker je poslikava postelje tudi rumeno zelena). Tako da mizar za previjalno odpade user posted image . Skratka zakon! Midva bova dokupila še zaboj za igrače iz te kolekcije in bo kar lepo!

Glede na vse kar ste napisale o flaškah, sem se odločila, da kupim 1 od tommie tipie za vsak slučaj, dudici pa sem že kupila 2 v kompletu od aventa silikonski. Če ji ne bosta ustrezali bo pač treba druge sprobat. Glede pleničk bom tudi za začetek kupila Pampers newborn (v mullerju), potem pa preizkusila še mullerjeve in hoferjeve, ki jih tudi hvalijo. Glede pralnih pleničk pa je tako, da jih ne bomo imeli, edino mogoče čisto na koncu pri odvajanju od pleničk, se baje hitrej odvadi če nosi pralno pleničko, ker mu/ji je premokro. Ne vem...do takrat je še daaaallleeeččč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2488
16.2.2011 19:16:11   
melanija
Kar se tiče dojenja in dodajanja tekočine čez poletje. Jaz ima 3 otroke, ki so bili dojeni prvih 6 mes polno in to čez poletje, (ta čatrta je zimska) pa nobenemu nisem dodajala tekočine, ker če so samo žejni tudi sami pokažejo - popijejo tako imenovano prednje mleko, ki je bolj vodeno - pravijo da je to za žejo, šele nato pride tisto pravo gosto mleko in na koncu je spet bolj redko. Včasih, predvsem ko smo bili na morju - se je bolj poznalo, so se dojili večkrat in po malem (samo za žejo), vmes pa so bili tisti pravi podoji.

(odgovor članu Mihelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
16.2.2011 19:50:17   
bibistar
Ciao drage ženske,

listi junij 2011 prištejte še eno članico user posted image

Bibistar, ki imam 37 let (in kmalu 38 ;)), po lanski izgubi dveh bork, mojih prezgodaj rojenih dvojčic (26 teden) čakava na bebico, ki naj bi se rodila 16. 6. Al bo fantek al pa punčka? Odločila sva se, da ne bova vprašala. user posted image

Zadnji pregled smo imeli v torek - dete je v diagonali z glavico gor na levi in nogicami, ki me brcajo na desni. Jutri bomo stari 23 tednov. Že! MV je zaprt, kot mora bit, belega toka imam na prodaj ;) Kosti se širijo, kot da so komaj dočakale možnost za transformacijo. Posteljica, ki je še pred tremi tedni prekrivala MV, se je že malo premaknila. Tako da se mogoče izognem diagnozi placenta previa user posted image

Sem doma, tokrat se pač nisem prepustila občutkom, da mi nič ni in da lahko delam do konca. Bolj pomembno je, da sem v domačem miru, pa četudi z nekaj šoldi manj ;)

Bodite lepo user posted image

nekaj najlepšega je, če lahko podariš življenje

Neposredna povezava do sporočila: 2490
16.2.2011 20:35:45   
Ninchy
Pralne planičke ..... tudi Bumgenius so one size tko da jih imaš lahko do konca... nisem pa vedela da obstajajo Racmanke one size?? a ste ziher, ker kolikor jaz vem so prekrivne od S do L.... pa vem da so Racmanke ene dnevne pa ene nočne....

Pri Bumgenius imajo pleničke tak žepek v katerega daš bolj ali manj vpojne vložke, tko da lahko sam povečaš upojnost ali zmanjšaš. Meni so vredu, imam jih 25 kosov, vendar perem na 3 dni... dokler pa je dojenček še majhen se velikokrat naredi da ga ravno previješ pa se pokaka tko da mi je na začetku bilo premalo 15 kosov kot priporočajo.... in sem jih kupila toliko. Je pa en paket v katerem je 5 planičk 91€.... kar zasoljena cena....

tukaj pa je link in si lahko še več preberete....

http://www.roticom.si/index.php?id=5

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
16.2.2011 20:54:03   
Mihelinka
Dobrodošla bibistar! Žal mi je za tvojo lansko izgubo user posted image ...dodala sem te na seznam, manjkajoče podatke lahko še sporočiš, ni panike.

Evo novih seznamov:

user posted image

user posted image

(odgovor članu bibistar)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
16.2.2011 21:27:01   
sovila
mi bomo imeli user posted image  juhuuuuu user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
16.2.2011 21:31:46   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: sovila

mi bomo imeli user posted image  juhuuuuu user posted image

Čestitam za user posted image ! Zdaj pa v roza šoping, jaz več ne štejem kolk bodijev sem že zlikala user posted image user posted image

(odgovor članu sovila)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 23:34:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mihelinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2495
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 1:09:29   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2496
17.2.2011 8:29:30   
jaz5
Meni je pa bilo včeraj tako slabo. Cel dan nisem nič jedla. Mi ni pasalo, karna bruhanje mi je šlo, pa tudi ponočije bilo tako. Danes sem pa že zajtrkovala in je bolje.
Midva z opremo kar napredujemo. Sestra ima baje še vedno posteljico z jogijem, takoda jo dobim. Oblačil v velikosti 56-62 imam dovolj, le komplet za iz porodnišnice kupi potem. Banjico Bebejou z stojalom kupila včerajuser posted image , svakinja mi je kupila včeraj tudi tale ležalnik http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=212025
Le voziček in previjalno še rabim.

Neposredna povezava do sporočila: 2497
17.2.2011 9:18:39   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

mihelinka..modelko od lip poljčane sem že videla..svaka ji čast..mimgrede...nehi kupvat sam bodyje pa kup še kakega pajaca pa kake hlače do pasu,pa kako jopco..pa dekce..dekce so zakon..vsestransko uporabne.--jaz sem imela ene 4 pa so skos ble v uporabi..zunaj, doma, pri dojenju zunaj, ...

Mihelinka..odvajanje od pleničk..pri moji punčki je šlo extra hitro.manj kot teden dni pa e bila suha..kupla sem 14 spodnjic in akcija..so pa punčke dost hitrejše pri odvajanju od pleničk tako da eno prednost imas s tem ko boš imela pupiko..pa hitreše so pri govoru..itak babe čvekaste

Glede bodijev maš prav, sem že nehala user posted image . V ponedeljek na 3d UZ še enkrat potrdimo user posted image potem pa v vse ostale cotike, ki si jih naštela user posted image .

Babe čvekaste....hahahahaha...če bo po meni, bo naš ati znorel, sej ne bo vedel katero naj posluša user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2498
17.2.2011 9:20:18   
mamipikapoka
Dodala samo še en komentar o stekleničkah.
Jaz uporabljam Aventove. Stekleničke in via posodice, pa tudi magične lončke. To pa zato, ker imam Aventovo prsno črpalko in tako ni bilo potrebno pretakat mleka. Praktično je imeti vse od enega prizvajalca, ker lahko osamezne dele enostavno kombiniramo. Namesto stekleničke sedaj uporabljam via posodico in cucelj iz stekleničke, če je potrebno pa dodam še ročaj iz magičnega lončka... Pač veliko je možnosti. Via posodice pa sem precej uporabljala tudi, da sem shranjevala kašice v skrinji in pa seveda zaloge mleka.
Pa še Aventov sterilizator imam.

Kar se pa pleničk tiče, pa sem bila prepričana, da Pampersovih pa že ne bomo uporabljali zaradi cene, ampak... Ja, sedaj uporabljamo prav to. Sicer Clean and play, ker so napram ostalim cenejše in še več tekočine vzdržijo. Sem pa bila totalno razočarana nad DM-ovimi Alana (bio, ali eko oz. nekaj podobnega).

http://www.facebook.com/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

(odgovor članu jaz5)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
17.2.2011 9:54:11   
pokoyo
Dobro jutro zasneženo jutrouser posted image  V Mariboru sneži....

Evo kakavček in en mafin, da se malo pogrejemo...

user posted image

user posted image

Kako ste kaj drugače?

onur, mi imamo vse od Odeja Škofja Loka in sem zelo zadovoljna... Za dojenčka bom tudi kupila njihovo odejo, vzglavnika pa zdaj ne bom kupovala...

Mihelinka, jaz tudi grem na 3D k Lukmanu na Ptuj; sem slišala same pozitivne na njegov  račun... Pa bravo za bodočega dedija in čudovito posteljico! Jaz bom tudi vzela njihovo posteljico in previjalno...

fluf, pleničke bom jaz imela kar Pampers, ampak so baje dosti boljše, če so kupljene v Mullerju. A je to res?? Ker so pač delane za nemški trg...

mayalottie, kolikor je meni znano, polno dojen otrok ne potrebuje nikakršne dodatke tekočine, ker je mleko na začetku bolj redko - za odžejanje, potem pa pride šele ta glavno, da se nasitiuser posted image  Poleti je edino npr. mogoče, da se otrok želi bolj pogosto dojiti pa krajši čas, da se samo odžeja od tistega sprednjega mleka... Tako pravijouser posted image
bibistar, dobrodošlauser posted image Imaš pa žalostno zgodbo za sabouser posted image

LP

(odgovor članu ava_sa)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?