|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2011
15.2.2011 14:31:17   
zupica
udb, jaz sem tudi rodila v novomeški porodnišnici - sestre so bile tako prijazne, skos so hodile spraševat, ali nam kaj prinesejo, če smo lačne, nas zebe ... kako se počutimo, jaz sem tudi izgubila ogromno krvi (posteljica se ni pravilno odluščila) in prve dni nisem smela ustajat - vse so mi pomagale, s kahlico, pri otročku, kasneje za na wc in za obroke ... tako da same pohvale iz moje strani!user posted image

pri porodu pa tudi - bili sta dve babici + zdravnica. eno sem skoraj nadrla (mi je hotela hrbet masirat, mene je pa to še bolj bolelo), pa se je ćisto prijazno odmaknila. boljše zanjo, heheuser posted image

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
15.2.2011 15:05:12   
pokoyo
Ojla!

Jaz sem tudi z večih strani slišala, da so na začetku bodyji na preklop zakon....Tako da jaz kar te nabavljam. Tisti iz h&m so mi kar všeč, pa tudi bombaž se mi zdi fajn močn... Mihelinka, bom pa jaz na začetku mela nekje okrog 10 bodyjev. Nekaj sem že kupila, nekaj še bom, menda pa nekaj še dobim... Vsi mi pravijo, da sicer dojenčki hitro prerastejo, ampak npr. če poliva in ga je treba večkrat v dnevu preobleči, je fajn imeti zalogo, ker ne pereš ravno vsaki dan...

hruška_debeluška, jaz kar računam na to, da bom bebico nahranila potem pa pot pod noge po trgovinahuser posted image  Računam tudi na to, da je tudi mojo garderobo potrebno malo onnovitiuser posted image

Mihelinka, jaz sem v Ikei kupila brisače s kapuco. Meni je ful lušna, pa cena ni pretirana, 7 EUR...Sem vzela dve za začetek, če pa bom še rabila, pa lahko vedno kdo nabavi...

Glede izhoda z dojenčkom, ma vsak pravi drugače, tudi patronažne. Ampak večinoma so kolegice, ki so rodile poleti, šle z dojenčkom ven čez kakšen teden, torej ko je bil dojenček star teden dni. Seveda pa je dosti tudi odvisno od mamicinega počutja. Če bom ful rezana in šivana in bom komaj hodila, se seveda ne bom silila z nekimi hudimi sprehodi. Če pa bo počutje ok, pa vsekakor imam namen iti kaj hitro ven, ker svež zrak še nikomur ni škodil... Moje mnenjeuser posted image  Nisem pa pristaš hoje z novorojenčkom po nakupovalnih centrih...

mayalottie, novorojenček je lahko praktično od rojstva v slingu....

Glede nasvetov sorodnikov: moja dva nista vsiljiva, mi dasta vedet, da sta mi na razpolago, če bom kaj potrebovala, kaj več pa ne. Glede tašče pa imam srečo, da imam kar šarf svakinjo, ki je taščo lepo naučila, da se naj ne vmešava, če jo kdo ne prosi za to, ker drugače pa je sicer super ženska, ampak nekako misli, da ima pogosto prav in je kar dominantna, če se ji seveda pustiš. Zdaj pa pri meni raje ne dreza v mene, zaradi izkuzšenj s svakinjouser posted image

UDB, ma saj se bo čez 14 dni bebica pokazala, ne skrbi... Te pa razumem, da ti ni prijetno... Pa tvoja zgodba iz P ni nič kaj lepauser posted image  Upam, da bo drugič kaj bolje.... Pa če smem vprašati, se boš tokrat odločila za EA?

LP

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
15.2.2011 15:43:33   
ava_sa
IZVIRNO SPOROČILO: delfinka2211

za brežiško kolkr sm js slišala so ble same negativne kritike...tko da...

ne vem glih, če lahk po parih slabih izkušnjah sodimo porodnišnico na sploh. mogoče so pač naletele na izmeno, ki je bila slabe volje al ne vem kaj. lahko pa povem iz prve roke, da je sestra rodila v brežicah pred 10 leti in pred 3 meseci in razlika je po njenih besedah neprimerljiva, predvsem v odnosu sester in babic do mamice (glede dojenja niso nič komplicirale - sestra je dobila mleko šele po 4 dneh, pa niso dojenčka zalivali, tudi če se mamica odloči za dudo, ji to odločitev prepustijo... skratka zelo spontani in napredni so se mi zdeli). to je pač prednost malih porodnišnic, ko se ti lahko bolj osebno posvetijo.

sicer bom pa videla junija sama na kakšno izmeno bom naletela user posted image

(odgovor članu delfinka2211)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
15.2.2011 16:10:20   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Jst priporočam, da raje čim bolj pozitivno razmišljate, po drugi strani se pa pripravite, da ne boste potem tako šokirane kot sem bila jaz. Pa postavite se zase! Tam so tudi zato, da nam pomagajo!

Sem glih zdaj mojmu povedala za tvojo izkušnjo. Je reko, da bo tak kričal po bolnici, da bodo ven bežale take nesramne sestre user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 16:14:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ava_sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2430
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 16:16:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mihelinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2431
15.2.2011 16:23:34   
Mihelinka

IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

IZVIRNO SPOROČILO: Mihelinka

Jst priporočam, da raje čim bolj pozitivno razmišljate, po drugi strani se pa pripravite, da ne boste potem tako šokirane kot sem bila jaz. Pa postavite se zase! Tam so tudi zato, da nam pomagajo!

Sem glih zdaj mojmu povedala za tvojo izkušnjo. Je reko, da bo tak kričal po bolnici, da bodo ven bežale take nesramne sestre user posted image

pol so še slabše..ti pa lahk obtičiš notri cel teden...

Ja res zna bit tako, ampak jaz se bom ziher postavla za sebe (sej me poznaš user posted image ). Če ne bo šlo z lepo besedo se zmenit, se bomo pač kregali, ampak je res kar si rekla - tam so zato, da pomagajo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
15.2.2011 16:23:48   
karmen7
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

pol so še slabše..ti pa lahk obtičiš notri cel teden...

Se strinjam; jaz vem da ima moj tudi oster jezik in vedno pove vsakemu svoje, ampak kaj ko bom jaz tam ostala in res ne bi rada do odhoda domov poslušala nadiranje.

Neposredna povezava do sporočila: 2433
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 16:32:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2434
15.2.2011 16:42:11   
matcar
IZVIRNO SPOROČILO: karmen7

Ajoj Udb tale tvoja izkušnja pa sploh ni fajna. Jaz priznam da je mene tega najbolj strah. Itak bo to moje prvo dete, že tak in tak bom prestrašena kak se naj lotim tega malega čudesa, potem pa da dobim še take sestre. Jaooo bože mili...user posted image
Karmen7-v MB so ok,celotno osebje.Sem se sicer z eno sestro zgrabla po 2-gem porodu,ker je nekaj pametovala glede dojenja in pristavljanja,to pa je tudi vse.Imam pozitivne izkušnje z MB porodnišnico  in tudi 95% punc-žensk,ki so rodile tukaj.Tako,da se nič ne boj.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu karmen7)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
15.2.2011 16:51:15   
karmen7
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

IZVIRNO SPOROČILO: karmen7

Ajoj Udb tale tvoja izkušnja pa sploh ni fajna. Jaz priznam da je mene tega najbolj strah. Itak bo to moje prvo dete, že tak in tak bom prestrašena kak se naj lotim tega malega čudesa, potem pa da dobim še take sestre. Jaooo bože mili...user posted image
Karmen7-v MB so ok,celotno osebje.Sem se sicer z eno sestro zgrabla po 2-gem porodu,ker je nekaj pametovala glede dojenja in pristavljanja,to pa je tudi vse.Imam pozitivne izkušnje z MB porodnišnico  in tudi 95% punc-žensk,ki so rodile tukaj.Tako,da se nič ne boj.user posted image

No, to pa je fajn za slišat user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
15.2.2011 17:02:03   
Udb

IZVIRNO SPOROČILO: zupica

udb, jaz sem tudi rodila v novomeški porodnišnici - sestre so bile tako prijazne, skos so hodile spraševat, ali nam kaj prinesejo, če smo lačne, nas zebe ... kako se počutimo, jaz sem tudi izgubila ogromno krvi (posteljica se ni pravilno odluščila) in prve dni nisem smela ustajat - vse so mi pomagale, s kahlico, pri otročku, kasneje za na wc in za obroke ... tako da same pohvale iz moje strani!user posted image

pri porodu pa tudi - bili sta dve babici + zdravnica. eno sem skoraj nadrla (mi je hotela hrbet masirat, mene je pa to še bolj bolelo), pa se je ćisto prijazno odmaknila. boljše zanjo, heheuser posted image

Sem zelo vesela zate. user posted image Tudi jaz si želim, da bi bilo tako pri meni.

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
15.2.2011 17:13:44   
zupica
tudi jaz tebiuser posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
15.2.2011 17:20:07   
melanija
No vidim, da ste se razpisale o porodnišnicah. Naj še jaz pohvalim "mojo" porodnišnico  Šempetr pri Gorici.

Tam sem rodila 4x, vsakokrat zelo zadovoljna z osebjem, nikoli nisem imela problemov. Tukaj bi lahko rekla kakor ti do njih tako one do tebe (sodim po ostalih porodnicah in njihovem obnašanju v času mojih bivanj v porodnišnici, ker roko na srce nekatere so bile resnično zoprne, še celo meni, ki nisem imela z njimi nič).  Pogrešam pa eno sestro, ki pa je na žalost tako zbolela, da ne dela več.

(odgovor članu zupica)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
15.2.2011 17:35:52   
fluf
uf... jaz bom rodila v Kranju, dobivam mešane informacije, sam jo mam pred nosom, pa zdravnico mam tud tam... čeprav nad sestrami na ginekološkem oddelku sem razočarana. Upam, da bo na porodnem z babicami kaj bolje... user posted image jest vem, da bi tud rekla, če mi kaj ni bi blo prav... sam se bojim, da bodo tisti hormoni naredil svoje in pol je tako kot ste pisale... greš domov z občutkom, da si najslabša mama... ah bomo že pregurali...

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
15.2.2011 19:43:33   
Mihelinka
No, vaše dobre izkušnje za MB je pa fajn slišat. Punce iz Štajerske, ki boste šle v MB porodnišnico v šolo za starše, kdaj nameravate it? Midva bova verjetno šla aprila...

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
15.2.2011 20:13:10   
matcar

No, vaše dobre izkušnje za MB je pa fajn slišat. Punce iz Štajerske, ki boste šle v MB porodnišnico v šolo za starše, kdaj nameravate it? Midva bova verjetno šla aprila...
Jaz ne grem v MŠ,ker mi itak nič ne pomaga pri CR,sem pa hodla v času 2-ge nosečnosti in kolko sem vidla,tudi kasneje ni problemov,niti za partnerja,če ne greš.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

Neposredna povezava do sporočila: 2442
15.2.2011 20:15:30   
matcar
Pa čer vsem skupaj!

Sem vam dolžna poročilo od včerajšnjega pregleda.vse je ok,user posted image  lepo razvito vse kot mora bit pri skoraj 22 tednu.Edino  nizkoležečo posteljico imam,ki pa je na mojo srečo na zadnji steni.Tudi brazgotina je ok,tak da še me čaka morfo v četrtek pri moji G.Bomo vidli,kak se bo naprej odvijalo.user posted image

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
15.2.2011 20:48:49   
mayalottie
Jaz bom šla na MŠ, ko bom na bolniški, ker če ne nimam časa zaradi urnika. Pa še na telovadbo bom šla.

Zanima me, ali ste tiste, ki ste naročile karitejevo maslo, zadovoljne? Jaz sem ga lihkar dobila in sprobala in je kr ok. Samo vonj ni bohvekaj, ampak je natur. Baje bodo dobili tudi karitejevo olje, ki naj bi bilo super za dojenčkovo ritko.

Če ne pa je porodnišnica Postojna itak hvaljena, ampak verjetno precenjena. Imaš res veliko možnosti in epiduralno 24h, ampak jo moraš plačat. Jaz bom itak tam rodila, verjetno bom šla do tja lahko celo peš:) -hec

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
15.2.2011 20:55:28   
čmaja
Mihelinka: jaz sem naju ravno danes prijavila v šolo za starše v mesecu aprilu v MB porodnišnico.

Drugače se po enem tednu spet javljam. Sma prejšnji teden bila na smučanju. Oddih kar paše, včeraj pa spet na polno z delom!Komaj čakam še kakšni dopust in porodniško.
Počutje OK, trebuh ogromen (za ta čas), včasih nagaja zgaga, pikica ful brca.se mi zdi, da že lahko ugotovim njen ritem.
Naslednji teden 3D UZ - komaj čakam, ful se veselim,da vidim našo pikopoko z drugega zornega kota. Juhu.

Nakupljeno pa še nimam nič oblačil, ste kar pridne s šopingi!Bomo že.

papa!

Neposredna povezava do sporočila: 2445
15.2.2011 21:18:25   
Mihelinka
No kulsko, bom pa jaz jutri poklicala in naju prijavila. Drugač pa naša user posted image tudi tak brca, da moram na marš na wc tk me rukne v mehur včasih user posted image

(odgovor članu čmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
15.2.2011 21:50:11   
Reggie
čer,čer!
Kokr sm uspela preleteti to debato o porodnišnicah,sem ugotovila,da nima nobena izkušenj z Lj...? so moje ugotovitve pravilneuser posted image ? no sj do 16. je še kar nekaj časa in vrjetno se bo do takrar že našla (vsaj) ena,ki bo povedala svojo izkušnjo user posted image
Drugače smo pa pri nas preskočili par korakov šopinga in nabavili najprej otroško sobouser posted image user posted image user posted image . Zdej moj dragi že razmišla,kako bomo prepleskali strop... pa kompletek bodijev in ene čist majčkene čeveljčke smo kupil user posted image .
Sprehodi: jst bom šla ven,takoj ko bom pri močeh,ne glede na to,kaj mi bojo rekli... sveži zrak in sprehod še nobenmu ni škodil...user posted image

Skratka drage souser posted image  mejte se skrajno lepo in se beremoooo

Neposredna povezava do sporočila: 2447
   [Brisano sporočilo]
15.2.2011 23:42:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Reggie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2448
16.2.2011 6:08:37   
mayalottie
jst sem se pa včeraj zvečer, v postelji, kr malo prestrašila. Ima katera podobne izkušnje? Imela sem občutek kot da otrok brca fuul spodaj, skoraj že pri sramnih ustnicah! Kr taki mehurčki so se ponavljali. Možno, da je bil zelo nizko, pa da je z nogicami brcal, pa sem imela tak občutek. Ampak pol sem se ufurala v to, da sem lahko že odprta in da bom lihkar rodila! No ja, potem sem zaspala:)

Neposredna povezava do sporočila: 2449
16.2.2011 8:19:26   
fluf
mayalottie jest pa brce čutim v riti.... user posted image tok smešen občutek.

(odgovor članu mayalottie)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?