Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana Da še jaz malo poročam. Naša Lana je ob rojstvu tehtala 2630 g, odpustna teža je bila 2380 g, ker jaz nisem imela mleka, v porodnišnici pa niso hoteli dodajat. Šele 4 dan sem imela naval in takrat je šlo počasi. Zdej spije nekje 40 ml mojega mleka in 30-40 ml dodatka, v 3 tednih od rojstva pa je pridobila 520 g, s tem, da to dejansko v 14 dneh, ker v prevem tednu ji je teža padla in ne narastla. Smo pa imele prve dni težave, ker je bla zaspanček, menda tudi zaradi moje narkoze pri CR. V porodnišnici so spodbujali, da jo zbujam vendar sem doma ugotovila, da če jo zbujam slabše vleče. Sedaj jo pustim, spi ponavadi 3 ure, ponoči 4 in ko se zbudi, se najemo. Naša kaka pred in med obrokom, ne vem več kako jo naj previjam ,pred ali potem? To ste lepo šle s težo gor Naš je mel porodne sem pogledala 2220g čeprav mi je babca rekla najprej 2250g (me vem kako je prišlo do spremembe), z odpustno težo (24 ur infuzije) 2220g, tako, da ni pridobil nič gor. Kljub temu, da smo nekaj poskusili z mojim mlekom ostalo na adaptiranem mlekcu. Prvi teden po odpustnici je na pregledu tehtal 2275g, danes ko smo bili na pregledu, smo prišli na 2300g. Sicer počasi stopamo s to težo gor, je pa pediatrija v P Kr zelo prijazna in ve, da se ne smem obremenjevati z dujenjem, ker se boji za izgubo mleka. Mi je danes spet pol ure razlagala in spodbujala, ker ve, da imam stisko. Pomoje mi že na čelu piše, da se obremenjujem okol teže in dojenja. Zato mi je pa svetovala za dodatek, ki se daje materinem mleku in sicer Aptamil FMS od milupe. Jaz sem sicer ga kupila, je kar drag, sem napla v naši lekarni ga ceneje za skoraj 5€, če bo pomagalo zakaj pa ne. Baje mamino mleko ojača iz 15 kalorij na 80 kalorij. To se meni zdi kar dobro, glede na to da moj škratek popije včasih samo 30 ml mojega mlekca. Če katera kaj več rabi v zvezi s tem, ji lahko posredujem kje se dobi ceneje pa ostalo.
|