|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
16.2.2011 16:41:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Hey!

Vidim, da vas ma kr neki težave z bradavicami - js sicer ne dojim ampak si stiskam, uporabljam pa DM mazilo z nekim olivnim oljem in morem rečt da nimam nobenih težav. Jo pa prbam vsake tolk pristavit, ampak me sam čudno gleda ko joško vidi, se je zgleda že čist na flašo navadlauser posted image

Glede kg sem js iz bolnice že prišla nekje -7, 3-4 še pa morem dol spravit, ampak sem kr presenečena, sem misila da bo več ostalouser posted image
Kk mate pa kj glede čišče? Pri men je že kazalo da gre h koncu, dans pa spet na polnouser posted image

Ja glede čišče mam jaz isto, sicer bom jutri vprašala, ker G v porodnišnici, kako je stem. Namreč grem šive pokazati, ker so se mi zgleda vneli :( pa popokali in boli ko user posted image Sem pa tudi to opazila, če grem pod topli tuš ali pa kaj več delam in dvigujem, da bolj krvavim. Sicer so mi v P rekli, da čišča lahko traja tudi 3 tedne. Važno je samo, da ne pride do prekomerne krvavitve, to moraš pa potem takoj nazaj v P.

(odgovor članu prvičmami)
  Neposredna povezava do sporočila: 4676
16.2.2011 17:05:50   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Hey!

Vidim, da vas ma kr neki težave z bradavicami - js sicer ne dojim ampak si stiskam, uporabljam pa DM mazilo z nekim olivnim oljem in morem rečt da nimam nobenih težav. Jo pa prbam vsake tolk pristavit, ampak me sam čudno gleda ko joško vidi, se je zgleda že čist na flašo navadlauser posted image

Glede kg sem js iz bolnice že prišla nekje -7, 3-4 še pa morem dol spravit, ampak sem kr presenečena, sem misila da bo več ostalouser posted image
Kk mate pa kj glede čišče? Pri men je že kazalo da gre h koncu, dans pa spet na polnouser posted image

uh mam kr slabo vest ko vas takle berem,. kak malo ste v nosečnosti sploh pridobile in kako malo vam še sedaj kmalu po porodu manjka da ste na stari teži...
joj joj kak bom šele js izgubila toliko kilogramov,ki sem jih pridobila(22 kg )?user posted image user posted image user posted image
ojoj me je kr groza.....

(odgovor članu prvičmami)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
16.2.2011 17:09:14   
little*miss

IZVIRNO SPOROČILO: valek

IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

tamy, pri vas pa so počasni. user posted image Jaz sem rodila prejšnji torek, pa sem prejšni četrtek dobila domov rojstni list, danes pa še davčno.

valek, kako si te lahko že dobila starševsko nadomestilo? Ni tak, da ti začne starševsko nadomestilo tečt takrat ko rodiš? Pa mislim, da se 21. v mesecu nakazje, tako da to ni moglo bit to.

JA PIŠE DA GRE ZA STARŠEVSKO NADOMESTILO ,NAKAZATELJ PA JE MINISTRSTVO ZA DELO....
TE BO ŽE TO...HM...KAJ PA VEM,..

Te bo očitno to to ja. Čudno. Meni še niso nič nakazali..Zdaj pa se ne spomnim kako je bilo pri prvi. Mislim da so mi potem 21.septembra komaj prvič nakazali (27.avgusta pa sem rodila), pa so še mi dali tistih 6 dni avgsta zraven. Upam, da mi niso kaj zašuštrali, ker sem 60 dni pred PDP-jem oddala vlogo, pa je ona rekla da bo vse zrihtala. Niti odločbe še nisem dobila. Bom jutri vprašala, ker grem itak otroške dodatke rihtat.

Glede teže pa sem bila jaz v soboto na -4. od takrat pa se nisem tehtala, bom šla potem enkrat user posted image Sem pa vidno izgubila vso rit kaj sem pridobila user posted image in noge. Zdaj so me sami joški in trebuh user posted image

*Tia - 27.8.2009*

*Jan - 8.2.2011*

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
16.2.2011 17:26:16   
Anonimen
SSej bomo tudi trebuscka zguble. Kako pravi stari rek 9 mesecev gor 9 mesecev dol user posted image

(odgovor članu little*miss)
  Neposredna povezava do sporočila: 4679
16.2.2011 17:58:05   
valek
....hali halo.....babike....meni je pa dolgčas....
nevem kak bo še zdržala teh nekaj dni...ko pa se mi takooooo
zeloooo vleče.... pa cela sem neokretna...in sam jedla bi....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
16.2.2011 18:01:18   
IsabellaLana
Mene pa zanima kako je z nakazilom porodniške? Recimo, če imaš v odločbi napisano, da imaš 1200 eur bruto izračunano, a to vsak mesec dobiš isti znesek nakazan al se računa glede na število dni v mesecu?

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
16.2.2011 18:42:56   
valek
Registrirana,.,.,..kako se držiš....je še vse ok...?
trebuh še otrdeva?.....

no js sm danes izpustila sprehod...se mi res ni ljubilo

nevem...mogoče bom še malo potelovadila...-da vsaj neki nardim zase
poleg hranjenja...user posted image

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
16.2.2011 19:22:11   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Meta hvala za nasvet glede flaške, sem kar še isti dan v grosuplju kupla v BC Aventovo 0+ in že dva dni dajem, moram rečt, da so se joki in bolečine v bušiju za 80% zmanjšali. HVALA za nasvet!!!!!!!!

Me zelo zelo veseli!user posted image  

Upam, da mu bo tudi teža začela hitreje naraščati. Meni je namreč patronažna rekla, da mora dobivat 30g na dan in zaenkrat nama za las uspeva. Mu moram kar na 3 ure sfilat 60 al pa 90 ml pa še pri meni vsakič dobi 10-20 ml, tako da dnevno poje od 500-600ml, da boš imela malo z orientacijo, ker sva skoraj istočasno rodili. Res pa da je moj še enkrat težji od tvojega in da mora več pojest že samo zato, da vzdržuje svojo težouser posted image

(odgovor članu IsabellaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
16.2.2011 19:23:40   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana

Mene pa zanima kako je z nakazilom porodniške? Recimo, če imaš v odločbi napisano, da imaš 1200 eur bruto izračunano, a to vsak mesec dobiš isti znesek nakazan al se računa glede na število dni v mesecu?

Kolikor se jaz spomnim iz prve nosečnsti sem dobila do centa enako vsak mesec

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
16.2.2011 19:36:26   
valek
Hej hej....naša Zasi je objavila nekaj novih slikic na fb-ju---super so...
mala Julija resnično napreduje v rasti....je že prava babika user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
16.2.2011 19:46:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Meta hvala za nasvet glede flaške, sem kar še isti dan v grosuplju kupla v BC Aventovo 0+ in že dva dni dajem, moram rečt, da so se joki in bolečine v bušiju za 80% zmanjšali. HVALA za nasvet!!!!!!!!

Me zelo zelo veseli!user posted image  

Upam, da mu bo tudi teža začela hitreje naraščati. Meni je namreč patronažna rekla, da mora dobivat 30g na dan in zaenkrat nama za las uspeva. Mu moram kar na 3 ure sfilat 60 al pa 90 ml pa še pri meni vsakič dobi 10-20 ml, tako da dnevno poje od 500-600ml, da boš imela malo z orientacijo, ker sva skoraj istočasno rodili. Res pa da je moj še enkrat težji od tvojega in da mora več pojest že samo zato, da vzdržuje svojo težouser posted image

Ufff 30g, ok sam moj je pol manjši, mi pa je sedaj 2-3 ure od 30-50ml. Na dan dobiva tam 5-8g, včas še to ne. Mi je pa svetovala en dodatek, ki se ga daje v materino mleko, samo futat z vso to umetno hrano, men je to tko mal. Sicer mu dajem nadomestni mlek za nedonošenčke, mi res ni jasno, zakaj vseeno več ne dobiva. Sem pa opazila, da ful raste user posted image Se hecam, ja kako se bo zredil, če pa raste. Zdele je ravno eno 30ml pojedu in lepo pana. Uff kako sem vesela, tele flaške!!!

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 4686
16.2.2011 19:49:06   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: valek

Hej hej....naša Zasi je objavila nekaj novih slikic na fb-ju---super so...
mala Julija resnično napreduje v rasti....je že prava babika user posted image user posted image user posted image

Hudo, kako to rastejo hitro, prava pupika!!! Lepa je ful!

(odgovor članu valek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4687
16.2.2011 19:59:39   
Tisia
hej mamice...dajte mi povedat a so vaši možeki doma 15 delovnih dni ali se štejejo tudi vikendi med teh 15 dniuser posted image ....z mojem nekaj študirava in nam ni jasno ,ve boste pa že vedle ker so že na očetovskem dopustuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
16.2.2011 20:15:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

hej mamice...dajte mi povedat a so vaši možeki doma 15 delovnih dni ali se štejejo tudi vikendi med teh 15 dniuser posted image ....z mojem nekaj študirava in nam ni jasno ,ve boste pa že vedle ker so že na očetovskem dopustuuser posted image

Lej maš dve opciji, da zbere 10 delovnih dni in se šteje brez vikendov ali pa 15 dni, v to se štejejo vikendi.

(odgovor članu Tisia)
  Neposredna povezava do sporočila: 4689
16.2.2011 20:18:56   
maurica
biljana; mislim, da je tako: vzameš ali 15 zaporednih dni (vključno z vikendi) ali pa 11 dni po želji.

tamy; meni so davčno tudi že poslali, nisem pa nikamor nič pošiljala oz. sama zaprosila. malo še počakaj, bo prišla tudi davčna user posted image

meni se zdi, da sem zdej po porodu skoraj vsak dan eno priporočeno pošto dobila (roj. list, davčna, zdravstvena, osebna ...), sem skozi hodla dol (iz 3. štuka) podpisovat user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
16.2.2011 20:29:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: maurica

biljana; mislim, da je tako: vzameš ali 15 zaporednih dni (vključno z vikendi) ali pa 11 dni po želji.

tamy; meni so davčno tudi že poslali, nisem pa nikamor nič pošiljala oz. sama zaprosila. malo še počakaj, bo prišla tudi davčna user posted image

meni se zdi, da sem zdej po porodu skoraj vsak dan eno priporočeno pošto dobila (roj. list, davčna, zdravstvena, osebna ...), sem skozi hodla dol (iz 3. štuka) podpisovat user posted image

10-11 dni po želji je super splanirat, ko so prazniki vmes user posted image

Jaz sem ravno danes dobila rojstni list, o super, da davčno dobim brez mojih vlog! Super!

(odgovor članu maurica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4691
16.2.2011 20:34:48   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss

tamy, pri vas pa so počasni. user posted image Jaz sem rodila prejšnji torek, pa sem prejšni četrtek dobila domov rojstni list, danes pa še davčno.

valek, kako si te lahko že dobila starševsko nadomestilo? Ni tak, da ti začne starševsko nadomestilo tečt takrat ko rodiš? Pa mislim, da se 21. v mesecu nakazje, tako da to ni moglo bit to.

Starševski dodatek nakazujejo 21.v mesecu? To pojasni zakaj še nimam danes nič na računu. user posted image user posted image

(odgovor članu little*miss)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
16.2.2011 20:38:39   
trsica

IZVIRNO SPOROČILO: biljana l

Lej maš dve opciji, da zbere 10 delovnih dni in se šteje brez vikendov ali pa 15 dni, v to se štejejo vikendi.

11 delovnih dni user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
16.2.2011 20:39:39   
IsabellaLana
Da še jaz malo poročam. Naša Lana je ob rojstvu tehtala 2630 g, odpustna teža je bila 2380 g, ker jaz nisem imela mleka, v porodnišnici pa niso hoteli dodajat. Šele 4 dan sem imela naval in takrat je šlo počasi. Zdej spije nekje 40 ml mojega mleka in 30-40 ml dodatka, v 3 tednih od rojstva pa je pridobila 520 g, s tem, da to dejansko v 14 dneh, ker v prevem tednu ji je teža padla in ne narastla. Smo pa imele prve dni težave, ker je bla zaspanček, menda tudi zaradi moje narkoze pri CR. V porodnišnici so spodbujali, da jo zbujam vendar sem doma ugotovila, da če jo zbujam slabše vleče. Sedaj jo pustim, spi ponavadi 3 ure, ponoči 4 in ko se zbudi, se najemo. Naša kaka pred in med obrokom, ne vem več kako jo naj previjam ,pred ali potem?

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
16.2.2011 20:40:34   
Anonimen
Starševskega bi morala imeti nakazanega 11.2. Če seveda, si vse papirje uredila. Se pravi obvestiti bi morala CSD, da je otrok rojen in poslati rojstni list. Tako, so meni rekle. Ne vem pa če ti lahko nakažejo, za nazaj npr. 21. 2..

(odgovor članu Teyla)
  Neposredna povezava do sporočila: 4695
16.2.2011 20:52:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: IsabellaLana

Da še jaz malo poročam. Naša Lana je ob rojstvu tehtala 2630 g, odpustna teža je bila 2380 g, ker jaz nisem imela mleka, v porodnišnici pa niso hoteli dodajat. Šele 4 dan sem imela naval in takrat je šlo počasi. Zdej spije nekje 40 ml mojega mleka in 30-40 ml dodatka, v 3 tednih od rojstva pa je pridobila 520 g, s tem, da to dejansko v 14 dneh, ker v prevem tednu ji je teža padla in ne narastla. Smo pa imele prve dni težave, ker je bla zaspanček, menda tudi zaradi moje narkoze pri CR. V porodnišnici so spodbujali, da jo zbujam vendar sem doma ugotovila, da če jo zbujam slabše vleče. Sedaj jo pustim, spi ponavadi 3 ure, ponoči 4 in ko se zbudi, se najemo. Naša kaka pred in med obrokom, ne vem več kako jo naj previjam ,pred ali potem?

To ste lepo šle s težo gor user posted image Naš je mel porodne sem pogledala 2220g čeprav mi je babca rekla najprej 2250g (me vem kako je prišlo do spremembe), z odpustno težo (24 ur infuzije) 2220g, tako, da ni pridobil nič gor. Kljub temu, da smo nekaj poskusili z mojim mlekom ostalo na adaptiranem mlekcu. Prvi teden po odpustnici je na pregledu tehtal 2275g, danes ko smo bili na pregledu, smo prišli na 2300g. Sicer počasi stopamo s to težo gor, je pa pediatrija v P Kr zelo prijazna in ve, da se ne smem obremenjevati z dujenjem, ker se boji za izgubo mleka. Mi je danes spet pol ure razlagala in spodbujala, ker ve, da imam stisko. Pomoje mi že na čelu piše, da se obremenjujem okol teže in dojenja. Zato mi je pa svetovala za dodatek, ki se daje materinem mleku in sicer Aptamil FMS od milupe. Jaz sem sicer ga kupila, je kar drag, sem napla v naši lekarni ga ceneje za skoraj 5€, če bo pomagalo zakaj pa ne. Baje mamino mleko ojača iz 15 kalorij na 80 kalorij. To se meni zdi kar dobro, glede na to da moj škratek popije včasih samo 30 ml mojega mlekca.

Če katera kaj več rabi v zvezi s tem, ji lahko posredujem kje se dobi ceneje pa ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4696
16.2.2011 21:23:39   
IsabellaLana
PilotGirl7, kaj je ta Aptamil FMS? Kako se uporablja? Mi ji dodajamo Aptamil Prematil, preden sem imela naval mleka sem pa v porodnišnici dobila Sintocinon za vbrizganje v nos 5 minut pred dojenjem in povzroči naval mleka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
16.2.2011 21:37:52   
valek

Starševskega bi morala imeti nakazanega 11.2. Če seveda, si vse papirje uredila. Se pravi obvestiti bi morala CSD, da je otrok rojen in poslati rojstni list. Tako, so meni rekle. Ne vem pa če ti lahko nakažejo, za nazaj npr. 21. 2..

aha...torej sem js res srečnica da sem ga že dobila nakazanega,pa čeprav imam pdp v ponedeljek...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
16.2.2011 21:57:18   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: biljana

15 "vseh" dni ali 11 delovnih, torej v 15 so šteti tudi vikendi in prazniki. Moj dela 6 dni na teden in se mu bolj splača 15 dni vzet, tisti, ki delajo 5 dni na teden, jim je vseeno, če pa delajo manj kot 5 dni na teden, se pa bolj splača vzet 11 delovnih dni.

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
16.2.2011 21:57:36   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Starševski dodatek nakazujejo 21.v mesecu? To pojasni zakaj še nimam danes nič na računu. user posted image user posted image

Tukaj so datumi nakazil za vsak mesec posebej objavljeni

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Kam odložite rabljena oblačila?
klara1984

Kam odlagate rabljena oblačila?

kontejner za oblačila (25%)

karitas (5%)

rdeči križ (5%)

dam med druge odpadke v kontejner (9%)

podarim znancem,prijateljem (41%)

porabim doma za krpe (14%)

Število vseh glasov: 91

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!