|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011 III.del
16.2.2011 21:57:48   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Starševskega bi morala imeti nakazanega 11.2. Če seveda, si vse papirje uredila. Se pravi obvestiti bi morala CSD, da je otrok rojen in poslati rojstni list. Tako, so meni rekle. Ne vem pa če ti lahko nakažejo, za nazaj npr. 21. 2..

Jaz nisem nikomur nič sporočilauser posted image , no porodniško sem imela včeraj nakazano, RL in DŠ pa še nismo dobili

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
16.2.2011 22:01:48   
meta21
Valek, včeraj bi mogle dobit vse nakazano, ki smo vsaj kakšen dan bile že v januarju na porodniški. Jaz sem dobila celoten znesek, ker sem bila od prvega januarskega delovnega dne že na porodniški. Edino jaz še vedno ne vem, kaj je starševski dodatek in kaj nadomestilo

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
16.2.2011 22:11:00   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Valek, včeraj bi mogle dobit vse nakazano, ki smo vsaj kakšen dan bile že v januarju na porodniški. Jaz sem dobila celoten znesek, ker sem bila od prvega januarskega delovnega dne že na porodniški. Edino jaz še vedno ne vem, kaj je starševski dodatek in kaj nadomestilo

Aha....jaz sem na porodniški od 24.1. ....nakazano sem dobila včeraj 197 € .... a to ni vse? koliko pa si ti dobila?
Po mojem je straševsko nadomestilo in dodatek ista stvar.....

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
16.2.2011 22:12:39   
Tigrica86

Starševski dodatek je enote, 197 € na mesec, ki ga prejmejo tiste mamice, ki niso (bile) zaposlene... tiste, ki smo bile dan pred nastopom porodniškega dopusta zaposlene/zavarovane za starševsko varstvo pa dobivamo starševsko nadomestilo, ki se obračuna na podlagi preteklih plač (in je običajno višje od starševskega dodatka). za mesec nastopa porodniške se obračuna glede na delovne dni.

Dodatek je nakazan okoli 11. v mesecu, nadomestilo (višji znesek) pa 15.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
16.2.2011 22:15:52   
Tigrica86
IZVIRNO SPOROČILO: valek

Aha....jaz sem na porodniški od 24.1. ....nakazano sem dobila včeraj 197 € .... a to ni vse? koliko pa si ti dobila?
Po mojem je straševsko nadomestilo in dodatek ista stvar.....

vau! ti si za 6 delovnih dni v januarju dobila 197 € (slučaj da je ravno tak znesek tudi za starševski dodatek)

(odgovor članu valek)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
16.2.2011 22:36:09   
DIANE
valek jaz sm dubla 15.2. nakazano tisto razliko torej od 24.1. dalje...za 6 delovnih dni ki jih nisem dobila plačanih pri plači...

V petek sem pa pomoje dubla izplačano enkratno pomoč ob rojstvu otroka. Ali ste dobile kak papir, da vam je bilo izplačano?
Jaz nimam sedaj Klika in sm čist zgublena je dal računalnik popravit in zej nikakor ne morem naložit certifikat in bom spet morala zaprosit za novega ma sm jezna ker sm se tok na ta KLIK navadla.
In že kateri kej dogaja?
Pr meni nič ampak res nič se mi zdi da se dones prav fajn počutim edin nos mam tok zadelan me skrbi kok bom dihala če bo nos zadelan.

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 6:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu DIANE)
  Neposredna povezava do sporočila: 4707
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 7:08:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4708
17.2.2011 7:12:44   
vipercat
evo da se še enkrat javim predno grem noter. seveda nisem danes nič spala - moj je prinesel posteljico v sobo in čeprav se je zunaj cel mesec sušila, še vedno smrdi po barvi - mi je prav slabo.

grem še malo pokometirat, ker potem ne vem kdaj vas bom spet kaj brala in pisala

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
17.2.2011 7:33:46   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82

Tole mi je sporočila aktak na fb:
Vceraj ob 3.05 se nama je pridruzila mala Ela. Tezka 3400 g in velika 50 cm. Mati in hci sta uredu.
Lp Katarina

ČESTITKE MAMICI IN MALI ELI!!! user posted image user posted image user posted image VELIKO CARTANJA IN UŽIVANJA V SKUPNIH TRENUTKIH!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čestitke tudi od mene user posted image user posted image user posted image  čeprav z zamudo ampak iz srca

grozdek tudi tebi iskrene čestitke

peti2 - veliko sreče

glede vedećevalk - hvala vsem za odgovore. tudi jaz nisem ravno za te zadeve, zadnje čase pa me nenormalno vleče in zato sem hotela eno najti. no javila se mi je ena od katere mami naj bi bila maher. bom videla ko se šivi zacelijo user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
17.2.2011 7:41:23   
vipercat
tako na hitro sem vas malo prebrala in pokomentirala, sedaj se grem pa zrihtat in polasi na pot. vso srečo želim vsem tistim ki boste medtem časom dihale in čestitke vsem tistim ki boste med tem časom rodile user posted image user posted image user posted image

se beremo

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 7:50:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vipercat)
  Neposredna povezava do sporočila: 4712
17.2.2011 8:20:01   
trsica

Starševskega bi morala imeti nakazanega 11.2. Če seveda, si vse papirje uredila. Se pravi obvestiti bi morala CSD, da je otrok rojen in poslati rojstni list. Tako, so meni rekle. Ne vem pa če ti lahko nakažejo, za nazaj npr. 21. 2..

Jaz nisem nikomur nič sporočilauser posted image , no porodniško sem imela včeraj nakazano, RL in DŠ pa še nismo dobili

Za prve tri mesece dobiš odločbo in nakazilo za porodniški dopust. Po porodu (oz. najkasneje pred potekom odločbe za porodniški dopust) moraš prinesti potrdilo o rojstvu (ne RL), da dobiš še odločbo za dopust za nego. Višina zneska je enaka.
Tiste, ki smo zaposlene in smo štartale porodniško sredi meseca, dobimo sorazmerni delež od firme in drugi del od države. Dobiš pa na dom izpisek (podobno plačilnemu listu), kjer ti piše koliko in kdaj je bilo nakazano. user posted image
RL in DŠ smo mi vse dobili po pošti. Pa zavarovanje za otroka je tudi treba zrihtat v službi, preko katerega bo zavarovan. Da čez kakšen teden ali dva dobiš še zdravstveno izkaznico.

Kdaj boste pa dale delat osebno otroku? Menda jo lahko takoj, samo, da ima na sliki odprte oči. Mi jo bomo dali najbrž takoj, ko bo toliko vremena, da se gremo lahko slikat. user posted image

< Sporočilo je popravil trsica -- 17.2.2011 8:23:49 >

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
17.2.2011 8:24:34   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: vipercat

evo da se še enkrat javim predno grem noter. seveda nisem danes nič spala - moj je prinesel posteljico v sobo in čeprav se je zunaj cel mesec sušila, še vedno smrdi po barvi - mi je prav slabo.

grem še malo pokometirat, ker potem ne vem kdaj vas bom spet kaj brala in pisala

srečno. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu vipercat)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 8:29:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu trsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4715
17.2.2011 8:31:45   
peti2
Dobro jutro, danes ste ravno prav napisale da sem uspela med zajtrkom prebrat. Eno vprašanje zakaj ne morem ali pa mogoče ne znam( kar je bolj možnouser posted image ) potrditi prijateljstva.

Neposredna povezava do sporočila: 4716
17.2.2011 8:32:47   
trsica

IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami

Hey!

Vidim, da vas ma kr neki težave z bradavicami - js sicer ne dojim ampak si stiskam, uporabljam pa DM mazilo z nekim olivnim oljem in morem rečt da nimam nobenih težav. Jo pa prbam vsake tolk pristavit, ampak me sam čudno gleda ko joško vidi, se je zgleda že čist na flašo navadlauser posted image

Glede kg sem js iz bolnice že prišla nekje -7, 3-4 še pa morem dol spravit, ampak sem kr presenečena, sem misila da bo več ostalouser posted image
Kk mate pa kj glede čišče? Pri men je že kazalo da gre h koncu, dans pa spet na polnouser posted image

Ja glede čišče mam jaz isto, sicer bom jutri vprašala, ker G v porodnišnici, kako je stem. Namreč grem šive pokazati, ker so se mi zgleda vneli :( pa popokali in boli ko user posted image Sem pa tudi to opazila, če grem pod topli tuš ali pa kaj več delam in dvigujem, da bolj krvavim. Sicer so mi v P rekli, da čišča lahko traja tudi 3 tedne. Važno je samo, da ne pride do prekomerne krvavitve, to moraš pa potem takoj nazaj v P.

Tudi jaz imam še čiščo. Kar ni in ni konca. user posted image Vsaj hemoroidi so se umirili. Čutim pa še ene par šivov, ki zgleda še niso odpadli.

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
17.2.2011 8:33:21   
peti2
Vipercat srečno naj ti bo čim lažje

(odgovor članu peti2)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 8:36:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu peti2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4719
17.2.2011 8:48:45   
Urša
Še moja porodna zgodba:

Točno na rok, 8. februarja ob 1h zjutraj me je prebudil popadek, ki pa je bil za razliko od prejšnjih lažnih kar konkreten. In so si sledili ene trije na 10 minut, potem že na 5, dokaj močni, tako da sem vedela, da je to-to. Moj user posted image  si je šel skuhat kavo, tokrat jo je res potreboval, jaz pa sem mogla že vstat, ker mi je bilo lažje dihat med hojo. Spakirala sem še vse potrebno in šla pod tuš. Ob 2.30 sva štartala proti porodnišnici. v avtu so se začeli popadki na 3 minute. Držala sem se za kljuko ob strani in dihala, že po user posted image . Sem si mislila, da če se nehajo do avtoceste, se bova kar obrnila nazaj domov, pa se ni zgodilo. Postajali so čedalje močnejši, jaz čedalje bolj dihala, mož pa čedalje bolj hitro vozil. user posted image  Malo pred Celjem mi je začela že glavca dol tiščat, je bila kar panika. 
Pozvonila sva, odprla je sestra in jaz sem ji rekla, da sem prišla rodit. user posted image  V sprejemno, v spalno srajco, na CTG, to je bilo ob 3.00. Vmes so bili popadki še kar na 3 minute, babica pa je rekla-Uf, tole je pa resno! Zdaj se pa že orng dogaja! Je bilo treba že zobe stiskat. Še dobro, da sem imela birokracijo že izpolnjeno od zadnjič, ker v tem stanju res ne bi bila sposobna odgovarjat kdaj sem imela prvo M, teža otrok, koga obvestit, če gre kaj narobe, telefonske številke, mah, kje, se je dalo osredotočit samo na dihanje in nič drugega.
Potem me je pregledala zdravnica. Komaj sem zlezla na tisti stol, ravno en orng popadek je bil. Me pregleda in pravi, da sem 5 cm odprta in kar direktno v porodno, brez britja in klistirja, da bo šlo hitro. 

Na posteljo, na bok in dihat. Bolelo me je že res zelo, zato sem dobila pol injekcije Dolantina. Popadki na 2 minuti, noro intenzivni. Mož mi je mogel obljubit, da se bo dal kastrirat! user posted image user posted image user posted image  
Ob 4.00 me babica pregleda in reče, da sem popolnoma odprta-torej sem se v pol ure odprla za 5 cm, tako da si lahko mislite kako intenzivni so bili popadki, imela sem samo svoje. Ko me je pregledovala, je počilo in odtekla mi je voda.
Težko sem že razmišljala, ker se je odvijalo tako hitro, dobila sem navodilo, da jo moram dobro poslušat, naj grem na hrbet, da bomo rodili. In vprašam: A že??? Ona pa: Ja, a ste za? user posted image  Čez 10 minut je našega fanta dobesedno izstrelilo iz mene, da ga je komaj ujela! Potem pa že veste kako gre naprej, zaslišiš jok in si v user posted image

Šivana nisem bila, posteljica pa se je tudi porodila brez težav, medtem ko sem imela pri prvih dveh porodih kar težave in je malo manjalo, da me ne dajo pod nož, ker ni hotel ven.

Vsem mamicam s trebuščki želim en lep porod in veliko crkljanja z user posted image .

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 9:08:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 4721
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 9:42:38   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4722
17.2.2011 9:58:21   
DIANE
ku kuc jst sm prisotna sm bolj berem odkrit povedan se mi že čisto nič ne da...komej čakam, da se začne akcija in, da dobim svojega študelčka v naročje res...še 4 dni imam do PDP in morem rečt da tale tedn mi je pa res nekak mučen...
Upam, da bo jutri kej luna res vplivala nameuser posted image

V lj je kar lepo pobelilo.
Urša super za takšen porod.
Vem da sm mal že zmedena Registrirana ja izpisek sem dubla dam ampak samo razliko od plače nobenega potrdila o nakazilu tisti 279 € za enkratno pomoč ob rojstvu otroka tega pa nisem dobila. Denar pomoje sem dubla v petek. Sm res zgublena brez KLIKA.
Danes pa res ne vem kaj bom počela user posted image nč se mi več ne da

Neposredna povezava do sporočila: 4723
17.2.2011 10:02:40   
valek
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86

Starševski dodatek je enote, 197 € na mesec, ki ga prejmejo tiste mamice, ki niso (bile) zaposlene... tiste, ki smo bile dan pred nastopom porodniškega dopusta zaposlene/zavarovane za starševsko varstvo pa dobivamo starševsko nadomestilo, ki se obračuna na podlagi preteklih plač (in je običajno višje od starševskega dodatka). za mesec nastopa porodniške se obračuna glede na delovne dni.

Dodatek je nakazan okoli 11. v mesecu, nadomestilo (višji znesek) pa 15.

Ja js sm redno za stalno zaposlena, ampak sem bila na bolniški pred porodniško...

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 10:03:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu DIANE)
  Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?