Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 16:48:26
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Meni pa danes nenormalno otrdeva trebuh. Pa se je tudi precej umiril. mogoče bo pa kaj prej
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 16:50:15
|
|
|
|
Tigrica86
|
kakšna je kj praksa v CE, kdaj te obdržijo v P? js mam jutr spet CTG v P, pa ravno en tedn čez rok, pa me zanima kaj naj pričakujem da se bom še vrnala domov, al da me bojo not obdržali... glede na to, da se drugač počutim ok, ampak znakov začetka pa še vedno ni vsekakor bi raje še doma čakala kot pa v P.
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:02:52
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Tole mi je sporočila aktak na fb: Vceraj ob 3.05 se nama je pridruzila mala Ela. Tezka 3400 g in velika 50 cm. Mati in hci sta uredu. Lp Katarina Čestitke!
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:05:24
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7 Točno to kar si opisala, se meni dogaja. Nič bom šla menjat flaško. Veš kaj me samo zanima a avet ima majhne cuclje? Ustka ma majhna in v porodnišnici na aventovo ni potegnit mogel. Smo pa potem naročili nukovo, ki jih pa po trgovinah ne najdem. Vzemi eno flašo pa obvezno dudo 0+ in probaj. Mislim, da so kar majhne. Podiranje kupčka-mene je patronažna posebej opozorila, da moraš otroka dat TAKOJ po hranjenju na ramo. Ne ga še brisat pa modrca zapirat pa plenico na ramo naštimavat ... Takoj na ramo, ker dlje ko leži, globje gre zrak
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:05:59
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grozdek Pozdravljene! Samo, da se na hitro javim... Naša Nika se je rodila 3.2.2011 s carskim rezom. Porodna izkušnja je bila odlična in najbolj važno, z Nikico je vse super. Sedaj spančka, mami pa je izkoristila trenutek za rač. Lepe pozdrave vsem in vse dobro!!! Čestitke!
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:08:05
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: maurica hvala za vse ideje . samo moram preveriti, če bo delal AC, če dvignem vzglavje Jogija vsekakor ne smeš dvignit od letvic. Lahko dvigneš celo posteljo (npr. daš kakšno knjigo pod nogi ali pa koleščke umakneš na eni strani) ali pa daš nekaj nad jogi, čeprav je prvo za hrbtenico boljše
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:08:16
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: peti2 Včeraj sem imela ctg pa mi je g. rekel da imam blage popadke če kaj čutim, ampak meni ni nič. Sem se odločla da grem rodit v petek, ko bo baje lepše vreme .
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:12:45
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Meni pa danes nenormalno otrdeva trebuh. Pa se je tudi precej umiril. mogoče bo pa kaj prej Moj je danes tudi dokaj umirjen...samo trebuh je pa ok...nič ne otrdeva...sem pa imela včeraj probleme z otrdevanjem....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:20:14
|
|
|
|
prvičmami
|
Hey! Pregladi - boge naše štručke , men najbolj pomaga kos vate namočen v fiziološko raztoino, ker razdražiš nosek in kihne, pa pridejo muce vn Krči - dans je bla babica na obisku in je rekla da trajajo 8 tednov, glede kapljic pa mi je priporočala koroške ker biogaia imajo učinek šele po 14 dneh jemanja in glede nato da imamo krče že od začetka torej 4 dni, bi začele delovat ko bo že skor konc tega obdobja dojenje - tud js se še vedno ubadam s prenizko težo in se min redi, ampak dokler se vsaj redi sem pomirjena. Se pa ubistvu ne dojima ker se prehitro zmatra na joški in si zato črpam mleko, ker pol popije kolker tolk dovolj. Me je pa babica opozorila da zna zgubit sesalni refleks do takrat ko bo mela dovolj energije za dojenje in da bi jo blo vseeno fajn pristavljat, ampak če mešam flašo in dojenje ima pa probleme z nastavljanjem in pol ne pije nikjer tk da sem se odločla da bom ostala kr pri flaši in črpanju - a ma kera kake izkušnje s ttem???? Mleka mam pa zaenkrat dovolj iz obeh na 3 ure načrpam nekje 110, spije pa tk sam 40-70, ampak me je strah da ga bo vedno manj ker si črpam ne dojim???
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:21:00
|
|
|
|
prvičmami
|
Meta hvala za tale nasvet s podiranjem kupčka, bom probala takoj, ker ga skor nikol ne podre, potem pa kasnej malo bruha
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:24:09
|
|
|
|
meta21
|
Jaz sem pa danes dobila prvo porodniško in smo šli dopoldne zapravljat-kar vsi štirje. Bine je sicer prespal cel šoping ampak meni je pa prav pasalo it v normalnih cunjah, z normalno hojo, brez postanka za WC mal med ljudi. Sicer me je pol glava bolela kolk sem zapravla ampak je zdej tolk luštno gledat nove stvari doma. Pa še da-da modrček mi je poštar dopoldne prinesel. Sem se šele sedaj opogumla, ko vidim, da celo nekaj za silo dojim. Kupili smo el. varuško za tastarejšega, ki je moral AC odstopit mlajšemu bratcu, nekaj cunjic tudi za tavelikega, ker tamali jih ima za 3 dojenčke, police za v omaro pa drobnarije (toto krpice, aptamil comfort-da vidimo če bo kaj haska, špecerijo, darilo za sosedovo dojenčico ...) pa avto smo natankali in sem ob četrtino dohodka
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:27:42
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: prvičmami Meta hvala za tale nasvet s podiranjem kupčka, bom probala takoj, ker ga skor nikol ne podre, potem pa kasnej malo bruha Če bo le pomagalo. Tole podiranje kupčka je tud cela umetnost. Jaz včasih skor prevale s tamalim delam . No, mal pretiravam ampak tale "takoj na ramo" pri nas kar zaleže, če pa ni dovolj, se pa še malo skupaj z njim nagnem naprej in spet zravnam pa ponavadi podre.
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 17:36:34
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: valek IZVIRNO SPOROČILO: biljana l IZVIRNO SPOROČILO: Registirana Meni pa danes nenormalno otrdeva trebuh. Pa se je tudi precej umiril. mogoče bo pa kaj prej Moj je danes tudi dokaj umirjen...samo trebuh je pa ok...nič ne otrdeva...sem pa imela včeraj probleme z otrdevanjem.... me je pa prejle kr orng špikalo v nožnici...da sm kr zajamrala...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 18:08:26
|
|
|
|
samsara04
|
valek, tudi mene na trenutke fajn zapeče v nožnici, največkrat na sprehodu, moram kar obstati. To špikanje je vse pogodtejše in tudi vse močnejše. Gin je rekel, da je to znak, da se nekaj pripravlja Je pa tudi meni včeraj zvečer fajn otrdeval trebuh in je danes precej bolje. Ve katera, kako dolgo lahko uživam Mg tablete...ti šment, sem pozabila vprašati gin
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.2.2011 18:18:02
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 18:28:23
|
|
|
|
cukica
|
prvičmamica jaz si tud črpam mleko,ker imam bradavice vse v razsulu,se pa probava dojit ene 4 tko,da mi normalno zagrabi bradavico in sesa.Tko,da nič ne obupaj in tud mleka ne boš izgubila,če si ga boš črpala.Je pa res,da včasih ga je malo več včasih malo min.Lahko jo pa daš vsaj malo na prsa tako,da bo imela stik s teboj in prsmi ni treba pa skoz.
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 18:40:31
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 valek, tudi mene na trenutke fajn zapeče v nožnici, največkrat na sprehodu, moram kar obstati. To špikanje je vse pogodtejše in tudi vse močnejše. Gin je rekel, da je to znak, da se nekaj pripravlja Je pa tudi meni včeraj zvečer fajn otrdeval trebuh in je danes precej bolje. Ve katera, kako dolgo lahko uživam Mg tablete...ti šment, sem pozabila vprašati gin hehe...no pol js spet izstopam tudi v tem...mene pa špika ko sedim....ko pa sem v gibanju pa navadno ne....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:09:24
|
|
|
|
tamy82
|
Meni neki ni jasno ... Val vedno ko je spodaj pri tašči in tastu v dnevni sobi, spi kot ubit - tudi po 3 ure skupaj. Ko je pa tu pri nama, se kar naprej zbuja, malo pojokca, vedno ga neki napenja ipd. in le redko spi v kosu kej več kot eno uro čez dan. Kakšna ideja zakaj je tako??? Ker bi res rada, da bi tudi tu lepo spančkal, ker očitno to zna Aja, hvala za vse ideje/nasvete o podiranju kupčkov ... upam, da bo vsaj nekaj pomagalo, da ga ne bo več tako zvijalo
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:29:33
|
|
|
|
DIANE
|
Kdaj pregledajo MV če si kaj odprt? Kaj ti pa na PDP delajo sm kontrola pa to al kako?
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:37:26
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Meni neki ni jasno ... Val vedno ko je spodaj pri tašči in tastu v dnevni sobi, spi kot ubit - tudi po 3 ure skupaj. Ko je pa tu pri nama, se kar naprej zbuja, malo pojokca, vedno ga neki napenja ipd. in le redko spi v kosu kej več kot eno uro čez dan. Kakšna ideja zakaj je tako??? Ker bi res rada, da bi tudi tu lepo spančkal, ker očitno to zna Aja, hvala za vse ideje/nasvete o podiranju kupčkov ... upam, da bo vsaj nekaj pomagalo, da ga ne bo več tako zvijalo Ja pol pa kr tasta in taščo večkrat porabita za spančkanje... sicer pa nimam ideje zakaj tako....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:38:42
|
|
|
|
tamy82
|
valek sej ga pošljemo vsak dan za ene 2,3 urce dol v varstvo, da greva midva malo spat Res ne vem kako bi brez njih Po porodu še skoraj nisem kuhala
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:40:29
|
|
|
|
valek
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE Kdaj pregledajo MV če si kaj odprt? Kaj ti pa na PDP delajo sm kontrola pa to al kako? Diane čist različno je ...odvisno od ginekologa...recimo nekatere punce so tuki že pisale da na zadnjih pregledih so jim gledali koliko so odprte torej tudi mv...mene recimo do sedaj še spodaj ni gledal in nič preverjal....pa imam jutri 4.ctg in čez 6 dni rok.... ampak menda je najbolje da se nič preveč ne tipa preden nisi pripravljen za rodit in ne greš v porodničnico...ko pa imaš PDP pa imaš ctg in tam ti sigurno pogledajo kako si odprt in tudi vsakokrat naprej po roku....
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 19:42:01
|
|
|
|
DIANE
|
aha hvala za odgovor valek...
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 20:20:02
|
|
|
|
Tisia
|
IZVIRNO SPOROČILO: samsara04 valek, tudi mene na trenutke fajn zapeče v nožnici, največkrat na sprehodu, moram kar obstati. To špikanje je vse pogodtejše in tudi vse močnejše. Gin je rekel, da je to znak, da se nekaj pripravlja Je pa tudi meni včeraj zvečer fajn otrdeval trebuh in je danes precej bolje. Ve katera, kako dolgo lahko uživam Mg tablete...ti šment, sem pozabila vprašati gin enako je pri meni to špikanje kar obstanem na mestu in se ne premaknem, pa čudne poglede delam od zvijanja da si najbrž kdo misli oooo ta bo pa rodila glede mg meni je rekla ginek. da ga v zadnjem mesecu nesmem jemati!!!
|
|
|
|
RE: Februarke 2011 III.del 15.2.2011 20:26:32
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82 Meni neki ni jasno ... Val vedno ko je spodaj pri tašči in tastu v dnevni sobi, spi kot ubit - tudi po 3 ure skupaj. Ko je pa tu pri nama, se kar naprej zbuja, malo pojokca, vedno ga neki napenja ipd. in le redko spi v kosu kej več kot eno uro čez dan. Kakšna ideja zakaj je tako??? Ker bi res rada, da bi tudi tu lepo spančkal, ker očitno to zna Hm, nekje sem slišala, da so dojenčki zelo občutljivi na razna sevanja. Je možno, da im posteljico na kakšnem neugodnem mestu? Bi blo treba kakšne meritve naredit. Al ga daš pa babici in dedku bolj dopoldne, ko še ni krčkov, popoldne ga imaš pa bolj pri sebi ... Tudi mir/živčnost oseb čutijo dojenčki, čeprav mi ti glih ne deluješ preveč nervozno . No nekaj idej je ampak ti najbrž ne bojo preveč v pomoč
spanjetailorob kateri uri hodijo vaši otroci spat?ob 19h (
15%)
ob 20h (
42%)
ob 21h (
29%)
0b 22h (
8%)
ob 23h (
3%)
drugo (
2%)
Število vseh glasov: 453Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!